بهار با نوبرانه‌ها

غذا‌های فصل بهار با نوبرانه‌های بهاری

فصل نو مبارک! روز نو مبارک! در این نو شدن، به غیر از نو شدن روزگار، طبیعتا باید تغییری هم در وضعیت غذایی مان ایجاد کنیم تا بتوانیم زندگی را بهتر و بیشتر نو کنیم. در واقع یکی از لذت های تغییر فصل و آب و هواست و بخشی دیگر به بازار آمدن خوراکی های بهاری است. بنابراین باید آستین بالا بزنیم و غذاهای بهاری را مهمان جسم و روان مان کنیم.

آشپزی با نوبرانه های بهار و خوراکی هایی که برای بهار مناسب هستند، جالب و خاص است. بنابراین باید کمی بیشتر با سبزی ها آشتی کنیم و آنها را سر سفره های مان مهمان کنیم. سبزی ها و نوبرانه های بهارکم نیستند. بعضی از آنها مانند چغاله بادام و گوجه سبز، دو منظوره بوده و به عنوان میوه و چاشنی غذا قابل استفاده هستند، پس به بهار و آشپزی بهارانه خوش آمدید.

خورش چغاله بادام

برای 4 نفر

مواد لازم

  • گوشت خورشی: 400 گرم
    پیاز: یک عدد
    چغاله بادام: 300 گرم
    نعناع و جعفری خرد شده: مجموعا 300 گرم
    نمک، فلفل و ادویه دلخواه: به مقدار دلخواه
    آب: 4 لیوان

شش دستور غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

  1. پیازها را با کمی ادویه و زردچوبه، بدون اضافه کردن نمک تفت بدهید.
  2. به این ترتیب کاملا آب گوشت کشیده می شود. بعد از این که آب گوشت کاملا کشیده شد، نعناع و جعفری خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت بدهید تا رنگ سبزی ها تغییر کند.
  3. بعد از تغییر رنگ سبزی ها چغاله های پاک و شسته شده را اضافه کنید.
  4. کمی تفت داده و در قابلمه را به مدت 4 دقیقه بگذارید.
  5. سپس در قابلمه را برداشته و به آن چهار لیوان آب اضافه کنید.
  6. یک ساعت باید صبر کنید تا چغاله ها و گوشت کاملا بپزند.
  7. بعد از پختن کامل گوشت و چغاله بادام ها به خورش، نمک و آبغوره اضافه کرده و 15 دقیقه صبر کنید تا خورش طعم دار شود.
  8. خورش آماده است.

نکته

  1. می توانید به جای گوشت قرمز از هر نوع گوشت دیگری هم استفاده کنید اما روش پخت به همین شکل است.
  2. از همان ابتدا نباید به غذا نمک اضافه کرد چون چغاله ها سفت می شوند.
  3. می توانید به این خورش کمی رب هم اضافه کنید.

سیرپلو با تره

برای 4 نفر

مواد لازم

  • سیر: دو گل
    برنج: چهار پیمانه
    تره خرد شده: دو لیوان
    زعفران: یک قاشق سوپخوری
    پیاز: دو عدد
    گوشت گوساله خورشی: نیم کیلوگرم
    نمک و فلفل: به مقدار لازم

شش دستور غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

  1. سیر را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید.
  2. تره ها را پاک کرده، خیس کنید و بعد بشویید.
  3. آب آن که رفت، تره ها را تقریبا ریز خرد کنید.
  4. برنج را پاک کرده و خیس کنید.
  5. پیازها را پوست کنده بشویید و خرد کنید.
  6. گوشت را پاک کرده، بشویید و تکه کنید.
  7. پیاز را با گوشت و کمی نمک داخل قابلمه بریزید تا بپزد.
  8. برنج را با اضافه کردن کمی نمک روی شعله بگذارید تا بجوشد. آن را آبکش کنید.
  9. سیر را به تره خرد شده اضافه کرده و هم بزنید.
  10. سپس در زمان دم کردن برنج، یک لایه برنج و یک لایه مخلوط سبزی و سیر اضافه کنید.
  11. زعفران را سائیده و با کمی آب جوش مخلوط کنید و روی برنج بریزید.
  12. برنج را دم بگذارید.
  13. بعد از این که برنج و گوشت پخت، برنج را داخل ظرف مناسب ریخته و روی آن نیز گوشت ها را بچینید.

نکته

  1. می توانید برای جلوگیری از افت فشار کمی دارچین نیز در زمان دم کردن برنج به آن اضافه کنید.
  2. این غذا را با یک نوشیدنی با مزاج گرم مانند نوشیدنی دارچین یا زنجبیل میل کنید.

خورش گوجه سبز

برای 4 نفر

مواد لازم

  • مرغ تکه شده: 500 گرم
    نعنا و جعفری پاک شده: یک کیلوگرم
    گوجه سبز: نیم کیلوگرم
    پیاز درشت: یک عدد
    روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
    نمک: به مقدار دلخواه
    زعفران سائیده شده: یک قاشق غذاخوری

شش دستور غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

  1. پیاز را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  2. مرغ ها را بشویید و سپس استخوان را جدا کرده و آنها را تکه کنید.
  3. پیاز را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
  4. سپس آن را همراه با کمی روغن داخل ماهیتابه بریزید و تفت بدهید.
  5. کمی که خامی آن رفت، زیر شعله را خاموش کرده و پیاز را همراه با مرغ داخل قابلمه بریزید.
  6. آب اضافه نکنید. فقط کمی نمک اضافه کرده و زیر شعله را کم کنید تا مرغ آب انداخته و بپزد.
  7. بعد از این که مرغ پخت، به آن زعفران سائیده شده را اضافه کنید.
  8. کمی تفت داده و بعد یک و نیم لیوان آب اضافه کنید.
  9. نعناع و جعفری را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  10. آنها را با کمی روغن تفت داده و بعد از این که رنگ شان تغییر کرد، به مرغ اضافه کنید.
  11. زیر شعله را کم کنید تا خورش جا بیفتد.
  12. ده دقیقه مانده به سرو غذا، گوجه سبزها را اضافه کنید.

نکته

  1. این خورش را می توانید با برنج یا نان میل کنید.
  2. بعضی افراد برای ملس شدن طعم این خورش در صورتی که گوجه های نوبرانه خیلی ترش باشند به آن یک تا دو قاشق غذاخوری سکنجبین اضافه می کنند.
  3. این کار را باید در زمان اضافه کردن گوجه سبزها به غذا انجام دهید.

خورش باقلاسبز با گشنیز

برای 4 نفر

مواد لازم

  • باقلا سبز تازه: 500 گرم
    سینه مرغ پاک و تکه شده: 500 گرم
    گشنیز پاک و خرد کرده: 250 گرم
    پیاز: 2 عدد
    سیر: 6 حبه
    زعفران: یک قاشق سوپخوری
    زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل: به میزان لازم
    روغن: به مقدار کم

شش دستور غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

  1. پیازها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
  2. داخل ماهیتابه روغن بریزید و پیازها را اضافه کنید. کمی تفت بدهید تا طلایی شود.
  3. سینه مرغ را پاک کرده، تکه کنید و بشویید.
  4. آن را به پیازها اضافه کنید، تفت بدهید تا زمانی که آب سینه مرغ تمام شود.
  5. سیرها را پوست کنده بشویید و بکوبید.
  6. زردچوبه را به سیرها اضافه کرده و هم بزنید.
  7. زعفران را هم اضافه کنید.
  8. این مخلوط را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.
  9. نصف یک پارچ آب به ماهیتابه اضافه کرده، در ظرف را بگذارید و بگذارید با درجه کم مواد بپزند.
  10. سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  11. سپس آن را با کمی روغن داخل ماهیتابه تفت دهید.
  12. کمی که آب داخل قابلمه کم شد، سبزی ها را اضافه کنید و تا پانزده دقیقه مانده به سرو غذا، باقلاها را اضافه کنید.
  13. زیر شعله را کم کنید تا خورش کاملا جا بیفتد.

نکته

  1. این خورش را می توانید با گوشت گوسفند تکه شده نیز بپزید.
  2. این خورش را با کته یا برنج میل کنید.

پیتزای مارچوبه، پیازچه و تخم مرغ

برای 6 نفر

مواد لازم

  • مارچوبه: 150 گرم
    پیازچه خرد شده: یک و نیم فنجان
    نان پیتزای آماده: یک بسته پنج تایی
    تخم مرغ: 15 عدد
    پنیر پیتزا: یک بسته 200 گرمی رنده شده
    قارچ خرد شده: دو فنجان
    آرد سفید: دو قاشق غذاخوری
    پودر آویشن: یک قاشق غذاخوری

شش دستور غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

  1. مارچوبه ها را پاک کرده، بشویید و بگذارید آب آن برود. مارچوبه ها را خرد کنید.
  2. پیازچه ها را پاک کرده، بشویید و خرد بکنید و بعد با مارچوبه های خرد شده مخلوط کنید.
  3. قارچ ها را پاک کرده، بشویید و بعد آنها را به شکل هلالی خرد کنید.
  4. آنها را هم به پیازچه و مارچوبه خرد شده اضافه کنید.
  5. به این مخلوط پودر آویشن اضافه کنید.
  6. روی نان پیتزا ابتدا کمی پنیر بریزید،
  7. سپس به مقدار مناسب از مخلوط مارچوبه، پیازچه و قارچ را اضافه کنید.
  8. روی این مواد سه عدد تخم مرغ بشکانید.
  9. پنیر پیتزا اضافه کنید.
  10. فر را داغ کرده و روی حرارت 180 درجه سانتی گراد بگذارید.
  11. کف سینی فر آرد بریزید.
  12. سپس پیتزاهای آماده شده را کف سینی گذاشته و داخل فر بگذارید.
  13. بعد از ده دقیقه از حرارت بالای فر به مدت 5 دقیقه به روی پیتزاها حرارت دهید تا تخم مرغ ها کاملا پخته و کبابی شوند.
  14. فر را خاموش کرده و غذا را سرو کنید.

لازانیای اسفناج

برای 4 نفر

مواد لازم

  • اسفناج تازه: یک کیلوگرم
    گوشت چرخ کرده: 400 گرم
    پیاز: دو عدد
    سیر: دو گل
    پنیر پیتزای مکعبی: 400 گرم
    لازانیا: یک بسته
    پنیر پیتزای رنده شده: 100 گرم
    پودر آویشن تازه: یک قاشق غذاخوری
    آرد سفید: یک قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل: به میزان دلخواه
    رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری

شش دستور غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

  1. اسفناج ها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید.
  2. آب آن که رفت، کمی اسفناج ها را خرد کنید.
  3. پیاز و سیر را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
  4. سپس آنها را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و نمک را هم اضافه کنید و این مخلوط را تفت بدهید.
  5. بعد از این که آب گوشت کاملا تمام شد، رب را داخل یک لیوان آب حل کرده و به گوشت اضافه کنید.
  6. بگذارید گوشت با رب بپزد و خوشرنگ شود.
  7. اسفناج، گوشت و پودر آویشن را مخلوط کنید.
  8. پنیرها را به شکل مربع کوچک برش زده و آنها را هم به مخلوط گوشت و اسفناج اضافه کنید.
  9. فلفل را اضافه کنید. لازانیاها را مانند همیشه بجوشانید و آبکش کنید.
  10. آرد سفید را کف ظرف پیرکس ریخته و یک لایه لازانیا روی آن بگذارید.
  11. از مخلوط لازانیا، گوشت و پودر آویشن روی لازانیا بریزید.
  12. این کار را ادامه دهید تا مخلوط گوشت و لازانیا تمام شود.
  13. بعد از این که مواد اصلی تمام شدند، روی آن یک پنیر پیتزای رنده شده را بریزید.
  14. فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  15. بعد از این که کاملا گرم شد، پیرکس را داخل آن قرار دهید.
  16. نیم ساعت بعد حرارت زیر فر را خاموش کرده و از بالا به لازانیا حرارت دهید.

نکته

  1. نگران آب اسفناج نباشید. آب دادن اسفناج باعث خوش طعم تر شدن لازانیا می شود.
  2. اگر دوست ندارید لازانیا طعم اسفناج بگیرد، پیش از اضافه کردن آن به گوشت برای مدت کمی آن را حرارت دهید تا آب اسفناج در آمده و تمام شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.