آب‌دوغ خیار

طرز تهیه آب‌دوغ خیار و مدل‌های تزئین آن

آبدوغ خیار یکی از غذاهای تابستانی کشورمان است که طرفداران بسیاری دارد. در گذشته این غذا یک غذای خیلی ساده محسوب می شده است ولی امروزه با اضافه کردن موادی مثل خامه ، کشمش ، گل محمدی و مغز گردو به صورت یک غذای مجلسی تهیه می شود.



مواد لازم برای 4 تا  6 نفر:

  • دوغ: ۱ لیتر
  • ماست چکیده: ۳۰۰ گرم
  • خامه: ۵۰ گرم
  • گردو: ۱۰۰ گرم
  • کشمش: ۱۰۰ گرم
  • سبزی خوردن: ۳۰۰ گرم
  • خیار: ۲ عدد

روش تهیه:

1. ابتدا یک کاسه بزرگ انتخاب می کنیم و ماست چکیده و خامه را داخل کاسه می ریزیم. ماست و خامه را خوب مخلوط می کنیم ، سپس دوغ را اضافه می کنیم. مایع آب دوغ خیار نباید خیلی غلیظ باشد، اگر غلیظ بود کمی آب اضافه می کنیم.

2. مواد را خوب مخلوط می کنیم تا خامه و ماست کاملا در دوغ حل شوند. خیار را می توانیم به دو صورت خرد کنیم. روش اول رنده کردن است و روش دوم مانند سالاد شیرازی خیلی ریز خرد کنیم. در مرحله بعد باید سبزی را اضافه کنیم.

3. سبزی خوردن را به خوبی خرد می کنیم و داخل کاسه می ریزیم. توجه داشته باشید حتما در سبزی خوردن نعناع هم موجود باشد ، زیرا نعناع طعم و بوی خیلی خوبی به این غذا می دهد. در مرحله بعد گردو و کشمش را اضافه می کنیم.

4. مواد را خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. در مرحله آخر میتوانیم مانند آبگوشت مقداری نان داخل آب دوغ خیار ترید کنیم و در یخچال بگذاریم تا خنک شود. در صورتی که می خواهید سریع سرو کنید می توانید چند قطعه یخ داخل آب دوغ خیار بیندازید.


نکته: در صورت تمایل می‌توانید نصف پیمانه پیاز یا پیازچه ساطوری به آن اضافه کنید.
 
مدل های تزئین
آب‌دوغ خیار
 
آب‌دوغ خیار
 
آب‌دوغ خیار
 
آب‌دوغ خیار
 
آب‌دوغ خیار
 
آب‌دوغ خیار
 
آب‌دوغ خیار
 
آب‌دوغ خیار
 
آب‌دوغ خیار
 
آب‌دوغ خیار
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.