عادت غذایی سالم

10 عادت غذایی سالم در کشورهای مختلف جهان که بهتر است یاد بگیرید

۱۰ عادت غذایی سالم در کشورهای مختلف جهان که بهتر است یاد بگیرید
فست فودها و غذاهای ناسالم همیشه طعم و مزه بسیار بهتری دارند و برای همین است که بیشتر مردم به سمت این گونه غذاها کشش بیشتری دارند. اما خب، همه می دانیم که این مواد خوراکی همان قدر که لذت بخش به نظر می رسند، برای سلامتی ما نیز مضر بوده و می توانند گاها صدمات جبران ناپذیری نیز به بدنمان وارد کنند.

  به همین خاطر، بهتر است غذاهای سالم را جایگزین انواع خوراکی های ناسالم کنیم. البته احتمالا با ما موافق خواهید بود که مثلا اینکه هر شب سالاد یا غذاهایی آب‌پز و کم نمک خوردن بسیار خسته کننده است و به طور کلی انسان را از اشتها می اندازد.اما چاره این معضل چیست؟ چطور می توان تغذیه سالم داشت و از طعم و مزه آن هم لذت برد؟ برای یافتن پاسخ این سوال ها، در ادامه به معرفی عادات غذایی سالم مردم در گوشه و کنار جهان پرداخته ایم که می توانید از آن ها الهام گرفته و در زندگی روزمره خود استفاده کنید.

برای آشنایی با این موارد ادامه مطلب را از نظر بگذرانید.

برزیلی ها بر غذاهای کامل و سنتی تاکید فراوان دارند و گروهی غذا می خورند

غذاهای سنتی برزیل عموما شامل برنج، لوبیا، ذرت و سبزیجات تازه است. بر اساس سایت های سلامتی این کشور، میوه هایی همانند انبه و پاپایا، سبزیجاتی همانند هویج و کرفس و گوشت گوساله، گوسفند و ماهی از مواردی است که همیشه در کنار برنج و لوبیا به چشم می خوردند.

همچنین باید بدانید که برزیلی ها از روغن و چاشنی های کمی در طبخ خوراک خود استفاده می کنند. اعضای خانواده، دوستان یا همکاران سعی می کنند به صورت گروهی و با هم غذا بخورند. این کار موجب می شود تا فرد آرام تر و در نتیجه کمتر غذا میل کند.

بسیاری از چاشنی ها و سس هایی که مردم برای طعم دادن به غذاهای خود استفاده می کنند حاوی سدیم، قند و کالری است.

فرانسوی ها غذاهای با کیفیت مصرف می کنند و استرس کمی دارند

نان و پنیر هرگز از رژیم غذایی فرانسوی ها حذف نمی شود. مردم این کشور ترجیحشان این است که کم اما با کیفیت غذا میل کنند. آن ها اغلب ماهی، مرغ و خوراک سبزیجات مصرف می کنند.

مردم آفریقای جنوبی به ندرت گوشت مصرف کرده و بیشتر روی غذاهای کم چربی که فیبر بالایی دارد، تاکید دارند.

آن ها همچنین برعکس کشورهای دیگر، علاقه چندانی به مصرف غذاهای چرب، فراوری شده و مصرف فست فود علاقه چندانی ندارند و عموما خوراکی هایی را ترجیح می دهند که چربی و گوشت کمی داشته و در عوض فیبر بالایی دارند.

مثلا در منوی غذاهای آن ها شاهد کتلت ذرت، کراکت سالمون، انبه، لوبیا چشم بلبی و چای سیاه هستیم.

چینی ها به وفور سبزیجات مصرف می کنند و به کالری هم اهمیتی نمی دهند

مردم چین به مقدار زیاد سبزیجات تازه، ماهی و آب گوشت مصرف می کنند. همچنین آداب غذا خوردن آن ها نیز به سلامت بیشتر بدنشان کمک می کند: استفاده از ظروف کوچک و خوردن غذا با چاپ‌استیک باعث می شود تا کمتر و با کنترل بیشتر غذا میل کنند. در نتیجه وقتشان را بیهوده سر شمارش کالری هدر نمی دهند.

یونانی ها ماهی و روغن های سالم مصرف می کنند

یونانی ها به مقدار زیاد ماهی، زیتون، روغن زیتون، سبزیجات، نان گندم و جو، پاستا و میوه های تازه مصرف می کنند. ماهی سالمون در این کشور محبوبیت زیادی دارد.

هندی ها از ادویه برای طعم بخشیدن به سبزیجات بهره می گیرند

در غذاهای هندی، ادویه بسیار زیادی استفاده می شود که طعم و رنگ خوبی به آن ها می بخشد. مردم این سرزمین به جای استفاده از چربی و چاشنی دست به دامن زعفران، هل، زنجبیل، دارچین، زردچوبه و …. می شوند تا به انواع مواد غذایی طعم و مزه خوشایندی ببخشند.

در منوی غذاهای هندی، برنج باسماتی، نان لواش، گوشت، ماهی، چاتنی و سبزیجات تازه به وفور یافت می شود. همچنین باید گفت که ماست و عدس هم در غذاهای هندی جایگاه ویژه ای دارند.

ایتالیایی ها فقط پاستا نمی خورند و از مواد باکیفیت و مغذی زیادی در غذاهایشان استفاده می کنند

همان طور که می دانید، پاستا در وعده های غذایی ایتالیایی ها جایگاه ویژه ای دارد. اما موادی همانند ماهی و سبزیجات نیز به وفور در غذاهایشان یافت می شود. همچنین گفتنی است که مقدار غذایی که ایتالیایی ها در هر وعده غذایی خود مصرف می کنند، کم است و شاید به همین خاطر، از سلامت جسمانی بیشتری برخوردار هستند.

بعلاوه، ایتالیایی ها نیز گروهی غذا می خوردند و بیشتر از فست فود، به مصرف سبزیجات و غذاهای سنتی و محلی علاقه مند هستند.

مردم ژاپن کم غذا خورده و برای صبحانه سوپ مصرف می کنند

 

ژاپنی ها سعی می کنند در هر وعده مقدار کمی غذا مصرف کنند و عموما هم از ماهی، سبزیجات، میوه، برنج و توفو در اکثر وعده های غذایی خود بهره می گیرند.

به همین خاطر، معضل جهانی چاقی در این کشور پایین بوده و مردم، سلامت و طول عمر بیشتری دارند. سبزیجاتی همانند چغندر، بامبو، جوانه، نوری و پیاز بیشتر از بقیه سبزیجات در غذاهای ژاپنی ها یافت می شود.

همچنین آن ها برای صبحانه سوپ می خورند.

اهالی اسپانیا به خوردن اسنک های سالم مغذی علاقه زیادی دارند  و غذای سرخ‌کردنی کمی مصرف می کنند

 

آجیل پای ثابت خوراکی های روزانه مردم اسپانیا را تشکیل داده است. مصرف دانه های مغذی به سلامت هر چه بیشتر قلب کمک کرده و باعث می شود تا فرد میزان چربی، نمک و قند را تا حد زیادی کاهش دهد.

مردم اسپانیا همچنین لوبیا، ماهی و سبزیجات تازه را با روغن زیتون زیاد مصرف می کنند  به جای سرخ‌کردنی‌ها، غذاهای خورشتی و کبابی می خورند.

سوئدی ها خیلی سبزیجات مصرف نمی کنند، اما در عوض مصرف لبنیات بالایی دارند

 

رژیم غذایی سوئدی میوه و سبزیجات زیادی ندارد اما جالب است که میانگین چاقی در کشورشان فقط ۱۱ درصد است و میانگین عمر مردم ۸۱ سال اعلام شده است. به جای سبزیجات، مردم سوئد به وفور لبنیات، نان سیاه، انواع توت ها و ماهی مصرف می کنند و به این ترتیب، میزان موردنیاز کلسیم و فیبر بدن خود را تکمیل می کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.