از قدیم الایام گیاهان به عنوان یکی از منابع
تامینکننده نیازهای دارویی مردم جهان و به ویژه ایرانیان مطرح بوده اند و
مردم از طریق استفاده از گیاهان دارویی بسیاری از بیماری هایشان را درمان
میکردهاند، طب الکبیرهای درمانی موجود نیز حاصل اعتقادات و نتایج حاصله
از درمان مردم از طریق گیاهان دارویی است.
همستان از مناطق روستای کاروانسرای اراک یکی از مناطقی است که در فصل بهار
میزبان بسیاری از گونههای گیاهی نظیر آویشن، ریواس و کنگر است، این منطقه
به دلیل کاشت یونجه یکی از مراتع تامین کننده نیازهای غذایی دام های
ساکنان آن نیز بشمار میرود.
آویشن گیاهی درختچهای کوتاه و پرشاخه و یکی از شناخته شدهترین گیاهان
دارویی از تیره نعنا با برگ های نازک و متقابل و دارای گلهایی سفید چتری و
منفرد است که در فصل بهار در برخی از مناطق ایران از جمله استان مرکزی
میروید.
نام علمی آویشن به احتمال زیاد از واژههای یونانی ریشه گرفته و به معنای
جرئت یا از عبارتی که مفهوم آن پاگیزکی یا ضد عفونی کردن است، برگرفته شده
است.
آویشن مفید در درمان عفونت
آویشن در بین مردم ما به عنوان گیاهی با خواص ضد عفونی کننده شناخته شده
است، محلول شستشوی دهان که حاوی آویشن باشد در درمان عفونت لثه موثر است و
به همین دلیل برای تهیه برخی از دهانشویه ها و خمیردندانها نیز این گیاه
کوهستانی به کار می رود.
آویشن در درمان بیماری مجاری تنفس فوقانی از قبیل برونشیت و آسم تاثیرات مفیدی دارد و برای معالجه سرفه و گلودرد نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
آویشن به عنوان یکی از داروهای سنتی برای التیام دردهای معده و روده نیز در بین مردم شناخته شده است. جوشانده این گیاه در درمان پیچش روده و اسهال نیز موثر است.
شهرستان تفرش رکورددار رویش آویشن در استان مرکزی
مدیرکل
منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در
استان مرکزی به دلیل مساعد بودن شرایط اقلیمی گیاه آویشن به صورت طبیعی و
در فصل بهار در بیشتر شهرستان های این استان و در مناطق کوهستانی به رشد می
کند.
یوسفی با اشاره به اینکه شهرستان تفرش بیشترین رویش آویشن را در سطح استان
مرکزی دارا است، ابراز کرد: شهرستان های اراک، شازند، خمین، دلیجان، کمیجان
و زرندیه نیز به دلیل وجود اقلیم مساعد شاهد رویش گیاه آویشن به صورت
طبیعی هستند.
وی با بیان اینکه در استان مرکزی کشت گیاه آویشن به صورت دستی وجود ندارد،
اظهار داشت: این گیاه به صورت کاملا طبیعی و خودرو در مناطق کوهستانی استان
مرکزی به دلیل شرایط مناسب اقلیمی به وجود می آید.
محقق و پژوهشگر طب سنتی نیز با بیان اینکه جوشانده آویشن به همراه کمی آبلیمو یا عسل داروی مفیدی در درمان سرماخوردگیها است به مهر گفت: در مطالعات این گیاه اثر ضد سرفه و خلط آور و ضد اسپاسم بودن آن مشخص شده است.
آویشن؛ دارای ویتامین های آ- ب - ای و هورمون گیاهی
داود محمدخانی اضافه کرد: این گیاه علفی؛ ضد عفونی کننده، هاضم غذا، ضد سرفه، ضدبو، ضد تشنج است و جوشانده آن در درمان پیچش روده و اسهال موثر است.
وی با اشاره به اینکه آویشن عامل تصفیه کننده خوبی بوده و در درمان بی خوابی و امراض جهاز هاضمه مفید است گفت: این خوراکی دارای طبع گرم و خشک بوده و دارای ویتامین های آ- ب - ای و هورمون گیاهی است.
یکی از کشاورزان اراکی نیز با بیان اینکه در فصل بهار تعداد زیادی از مردم از نواحی مختلف و اغلب ساکن شهر اراک برای چیدن گیاه آویشن به این منطقه می آیند به مهر گفت: مردم از چیدن آویشن استقبال می کنند.
خانم بنائی نیز با بیان اینکه در غذاهای خود از آویشن خشک و پودر شده آن استفاده می کنیم به مهر گفت: جوشانده آویشن یکی از بهترین چایی هایی است که در فصل بهار و در این منطقه مصرف می شود.
خانم آبائی یکی از ساکنان شهر اراک هم به خبرنگار مهر در خصوص مصرف آویشن گفت: در هنگام فصل بهار به همراه خانواده برای چیدن آویشن و برخی دیگر از سبزی های بهاری به کوه های اطراف شهر اراک می رویم.
آویشن گیاهی معطر و خوشبو است که پزشکان معتقدند مانند سایر گیاهان دارویی نباید در استفاده درمانی از آن زیاده روی کرد. استان مرکزی خاستگاه آویشن شده است تا انجا که این صنعت چندسالی است که در شهرستان ساروق شهر اراک رونق گرفته است.
کارخانه اسانسگیری و عرقگیری در شهرستان ساروق اراک چند سالی است که فعالیت خود را در این شهرستان آغاز کرده است و بسیاری از گیاهان دارویی از جمله آویشن، نعنا فلفلی، اسطوخدوس، رزماری و گل محمدی نیز در این واحد اسانسگیری و عرقگیری میشوند و به استانهای دیگر صادر یا به مصرف داخل میرسند.
سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان مرکزی حدود 68 هکتار است. که در این سطح بالغ بر یک هزار و 200 تن انواع گیاهان تولید می شود. تولیدی که با توجه بیشتر مسئولان در گیاهان دارویی می توان شاهد اشتغال زایی در این منطقه بواسطه گیاهان دارویی و سلامت باشیم.
به
گزارش الف، این آبشار از شاخه های اصلی رودخانه زاب کوچک به شمار می آید و
از سه آبشار که به ترتیب و پشت سر هم قرار گرفته اند، تشکیل شده است.آب و
هوای منطقه تا اواسط اردیبهشت هم سرد است ولی از اول خرداد به بعد تا اواسط
پاییز میتواند وقت مناسبی برای سفر به این منطقه باشد.
فیلبند یکی از مرتفع ترین روستای ییلاقی استان مازندران است که در جنوب بابل در بخش بندپی غربی (روستای دیوا) واقع شده است .این روستا از سطح دریا حدود 2700 مـــتر ارتفاع دارد که اگر بتوانید خود را تا نوک قله اش برسانید فاصله اش تا سطح دریا ۳۷۰۰متر می شود.
در فصل بهار وپاییز در یک نیم روز ممکن است همه پدیده های جوی از قبیل ابر و مه و باران و برف و تگرگ و رگبار و ناگهان رنگین کمان و هوای صاف و آفتابی را بدون لکه ابری در این روستا مشاهده کنید .
فیلبند در تابستان ها بیش از هزار ودویست خانوار جمعیت دارد. و در زمستان بطور کلی خالی از سکنه است زیرا شدت سوز وسرما و برف امکان زندگی را غیر ممکن می سازد و در سال قریب ۷ ماه پوشیده از برف است .
فیلبند مردمانی بسیار تنومند وقوی هیکل داردکه از قدرت بدنی زیادی برخودارند .وجود فلوئور کافی در آب چشمه های این منطقه در استخوان بندی مردمانش تأثیر بسزایی دارد بهمین دلیل قادر به انجام کارهای بسیار سخت و طاقت فرسا می باشند.
از اماکن متبرکه و مذهبی فیلبند مسجد ها و دو تکیه قدیمی آن را باید نام برد . که بدلیل خلوص طینت و پاکی نیت سازندگان معتقد این بناها این دو تکیه از کرامات خاصی برخوردارند و هر ساله دوستداران اهل بیت جهت زیارت و اجابت نذورات خود از شهرها دور و نزدیک به فیل بند سفرمی کنند.
ازمحصولات زراعی فیلبند سیب زمینی و چغندر می باشد که سیب زمینی فیلبند بی شک از مرغوب ترین و خوش خوراک ترین نوع سیب زمینی ها است و در منطقه از معروفیت خاصی برخوردار است .
نزدیک ترین راه ارتباطی فیلبند به جاده اصلی راه پرپیچ و خمی است که از فیلبند بطول 45 کیلومتر درکیلومتر 25 آمل به جاده هراز (سه راه منگل) می پیوندد و بعد از گذشت از روستای تاریخی سنگچال به فیلبند می رسید. تنها مسیری که میتواند به فیلبند ختم شود، مسیر فرعی چلاو در جاده هراز میباشد.
فیل بند که به بام مازندران معروف است از توابع بخش بندپی غربی شهرستان بابل در استان مازندران ایران است.
این روستا با جمعیتی برابر با ۴۲۴۷ نفر جمعیت (جمعیت تابستانی) در جنوب غربی شهرستان بابل واقع میباشد. روستای فیلبند واقع در شرق رودخانه هراز با ارتفاع ۲۳۱۶ متر از سطح دریا در ۵۲ درجه و ۳۱ دقیقه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۹ دقیقه عرض شمالی و در فاصله ۸۱ کیلومتری شهرستان بابل و ۱۸۴ کیلومتری شمال شرقی تهران قرار دارد.
در این سفر نیازی به هواشناسی ندارید!
برای
سفر به منطقه فیلبند اولین چیزی که باید به آن توجه کرد این است که: به
پیش بینی های هواشناسی (چه داخلی و چه خارجی) نیازی ندارید! چرا که تغییرات
شدید آب و هوایی در فیلبند واقعا شگفت آور است. شما در طول یک روز ممکن
است شرایط متنوع جوی را در فیلبند مشاهده کنید، آسمانی آبی و آفتابی، مه
غلیظ، باران شدید، رنگین کمان و ... پس برای این تور طبیعت گردی لوازم
مورد نیاز برای این شرایط جوی را به همراه داشته باشید.
ییلاق فیلبند یکی از زیبا ترین مناطق ییلاقی جنوب بابل و آمل در استان
مازندران است. این ییلاق مرز بین منطقه کوهستانی و جنگلی در سامانه جنوبی
البرز بوده و در واقع مانند سدی است که در مقابل هوای شرجی شمال قرار دارد و
همین امر سبب می شود که این منطقه بیشتر اوقات مه آلود باشد.
جاذبه اصلی تور فیلبند شرایط جوی منطقه است. این روستا اغلب بر فراز ابرها
است و همین مساله چشم اندازی رویایی را پدید می آورد. البته از آن جا که
این روستا در بلندترین نقطه منطقه قرار دارد، زمانی هم که آسمان صاف است و
ابری وجود ندارد مناظر اطراف آن بسیار تماشایی و زیباست.
لوازم ضروری
کارت ملی، کفش مناسب برای پیمایش جنگل، پوشاک مناسب فصل، پانچو (یا پو شاکی که در مقابل بارش احتمالی باران، آب به داخل آب نفوذ نکند)، زیرانداز، بطری آب (حداقل یک لیتر)، یک وعده غذای قابل حمل، یک دست لباس اضافه، لوازم بهداشتی شخصی
هزینه سفر
نکته مهم درباره این بیماری آن است که ابتلا به آن تا پیش از سیزده سالگی نیاز به درمان خاصی ندارد و بیماری در این سنین به خودی خود بهبود مییابد، ولی چرا ابتلا به آبلهمرغان در سنین بالاتر و در بزرگسالی میتواند خطرناک باشد؟
دکتر محمد حکاکی فرد، متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با جامجم میگوید: آبلـــهمرغان با تظاهراتی چون دردهای شکمی، تب و بثورات پوستــی همــراه است، اما در سنین بالای 13 سـال عوارض بیماری میتواند بسیار خطرناک باشد و بیمار را دچار درگیری ریوی یا عفونت ریه یا درگیری سیستم عصبی و مغزی (مننژیت) کند.
درمان جدی آبلهمرغان بزرگسالی
ابتلا به بیماری آبلهمرغان در کودکان زیر یکسال و در سن بالاتر از 13 سال حالت تهاجمی به خود میگیرد و معمولا خوشخیم نیست.
دکتر حکاکی فرد در همین ارتباط تاکید میکند: اگر فردی در بزرگسالی آبلهمرغان بگیرد، باید نسبت به درمان بیماریاش بسیار پیگیر باشد و به محض مشاهده هر نوع درگیری ریوی، تنگینفس و درد قفسهسینه به پزشک متخصص مراجعه کند. همچنین مشاهده عوارض عصبی چون اختلال هشیاری، مشکلات عصبی و خوابآلودگی میتواند خطرناک تلقی شود. از سوی دیگر در برخی موارد مشاهده شده که ابتلا به آبلهمرغان در بزرگسالان باعث درگیری سیستم قلبی یا مفصلی شده که البته احتمال آن پایین است.
این متخصص عفونی میافزاید: برخی بررسیها نشان میدهد مصرف داروی ضد ویروس «آسیکلوویر» به محض مواجهه با شخص مبتلا به آبلهمرغان در شخص بزرگسالی که سابقه ابتلا به بیماری را نداشته، میتواند در کاهش عوارض بیماری موثر باشد.
اگرچه واکسن این بیماری در کشور ما در سطح محدود یافت میشود، اما در صورت امکان، تزریق آن به بزرگسالانی که بیماری را در کودکی نگرفتهاند، توصیه میشود. بویژه بزرگسالانی که به دلایلی با نقص سیستم ایمنی مواجه هستند یا قصد بارداری دارند برای پیشگیری از این بیماری ویروسی بهتر است واکسن دریافت کنند.
بیماری خطرناک طی بارداری
به گفته دکتر حکاکی فرد، ابتلا به آبلهمرغان طی ماههای اول بارداری بسیار خطرناک است و عوارض بسیار شدیدی برای جنین به همراه دارد تا جایی که احتمال بروز نقص عضو، نقص سیستم عصبی و کاهش بهره هوشی برای جنین وجود دارد اما اگر ابتلا به بیماری طی سه ماهه دوم و سوم صورت بگیرد، خطراتش کمتر خواهد بود. حتی در مواردی مشاهده میشود نوزادانی که مادران آنها در هفته پایانی بارداری به آبلهمرغان مبتلا شدهاند، در بدو تولد آبلهمرغان دارند. بی شک این نوزادان تحت مراقبت خاصی قرار میگیرند و داروهای ویژهای تا بهبود کامل مصرف خواهند کرد.
وی میافزاید: هر زمان که خانم بارداری در معرض این بیماری قرار بگیرد باید تحت نظر متخصص، ایمونوگلوبین دریافت کند که پادتنی است که از ابتلا به بیماری جلوگیری میکند.
آبلهمرغان از طریق تنفس منتقل میشود
آبلهمرغان یک بیماری خطرناک در کودکان محسوب نمیشود و بدون نیاز به هیچ درمان خاصی بهبود مییابدو تنها درمان واقعی آن استراحت است، ولی همین بیماری در نوزادان، بالغان و بویژه در بارداران یا کسانی که دچار نقص ایمنی هستند یا شیمی درمانی میشوند میتواند بسیار خطرناک باشد.
دکتر حکاکی فرد با تاکید بر این که دوره سرایت بیماری حدود ده روز است، میگوید: آبلهمرغان یک بیماری بثوری تبدار است که معمولاً با علائمی چون تب، بیحالی، بیاشتهایی، سردرد وگاه درد خفیف شکمی شروع میشود و پس از یک یا دو روز در قالب بثورات قرمز رنگ خارشدار و آبدار در ناحیه سر، صورت یا تنه ظاهر میشود. سرایت بیماری نیز از طریق هوا و قطرات تنفسی بیمار است. به همین دلیل خانمهای باردار به هیچ وجه نباید به فرد مبتلا نزدیک شوند. احتمال مسری بودن بیماری نیز تا خشکشدن دانههای قرمز رنگ پوستی وجود دارد.
دانههای آبلهمرغانی را دستکاری نکنید
به گفته دکتر حکاکی فرد با وجود خارشدار بودن دانههای قرمز رنگ پوستی ناشی از آبلهمرغان تا حد امکان نباید آنها را دستکاری کرد چراکه احتمال این که از خود ردی به جا گذارد، بویژه در بزرگسالان وجود دارد. برای کاهش خارش دانههای آبدار صرفا میتوان از داروهای ضدخارش استفاده کرد. حمامکردن در فواصل نزدیک و شستن بثورات پوستی با آب ولرم و صابونهای معمولی نیز توصیه میشود. همچنین طی دوره نقاهت باید از مصرف غذاهای چرب، ترش و ادویه دار که محرک است، جلوگیری به عمل آید.
خداوند تبارک و تعالی بارها در قرآن کریم گفته است که در زمین نشانه هایی است که ما به عظمت خلقتش پی ببریم .همان گونه که می دانید یکی از راه های بقاء در طبیعت گرده افشانی است به صورتی که این فرایند گاهی توسط عوامل طبیعی مانند آب ، باد و … انجام می شود و بخشی دیگر آن نیز توسط پرندگان و بخصوص حشرات انجام می شود.
جالب است بدانیم که هر حشره ای که از شهد گل ها تغذیه می کند به صورت غریزی روی هر گلی نمی نشیند ، مثلا زنبور عسل هیچ گاه روی گل های میمونی و سمی نمی نشیند و یا برخی از حشرات نیز علاقه ای برای نشستن روی گل های آفتابگردان و یاس ندارند.
اما در میان طبیعت دست نخورده و جنگل هایی که انسان ها کمتر حریم آن را نشکسته است ، گیاهان و گل هایی وجود دارند که به حیوانات ، حشرات ، چرندگان و حتی انسان شباهت دارند.
با هم این شگفتی های خلفت و تصاویر تحسین برانگیزی که رازهای نهفته در آن است را تماشا کنیم…
گل میمونی از خانواده ارکیده
گل شب پره یا گل پرنده ای ازخانواده ارکیده
گل مرد دم دار ازخانواده ارکیده
گل رقص دختران از خانواده امپاتیانس
گل زنبور خندان از خانواده ارکیده
گل نوزاد از خانواده آنجل
گل طوطی از خانواده امپاتیانس
گل جمجمه از خانواده آنترهینیوم
گل پرواز اردک از خاتواده ارکیده
گل ببری از خاتواده ارکیده
گل بیگانه مبارک از خانواده کالکولاریا
گل فرشته از خاتواده ارکیده
گل کبوتر یا روح مقدس از خاتواده ارکیده
گل رقص
گل مرغ بهشتی از خانواده هابیناریا
گل میمون نما
مصرف مقادیر متوسطی گردو به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه و دائمی می تواند خطر بروز سرطان سینه را در زنان کاهش دهد. مصرف دوز روزانه گردو، میزان رشد تومورهای سرطان سینه را در موش های آزمایشگاهی کاهش می دهد. گردو نه تنها احتمال بروز تومورهای سرطانی را کاهش می دهد بلکه در عین حال پس از ابتلا از تعداد و اندازه آن ها نیز می کاهد.
مصرف گردو در کاهش احتمال بروز این سرطان حتی در افرادی که زمینه مستعد ژنتیکی برای ابتلا به سرطان سینه دارند هم موثر است.
گردو منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ ،آنتی اکسیدان ها و فیتواسترول ها است که همگی خطر ابتلا به این سرطان را کاهش می دهند.
گوگل
اخیرا نمونه اولیه از خودروی بدون سرنشینی را طراحی و معرفی کرده است که
پدال و فرمان برای هدایت ندارد. تنها کاری که سرنشینان این خودرو هنگام
سوار شدن باید انجام دهند این است که یک دکمه را فشار دهند.
سرگی
برین؛ یکی از مدیر عاملان گوگل در کنفرنس برنامه نویسان گوگل اعلام کرد به
زودی 100 نسخه مختلف از این خودروی بدون نیاز به راننده را برای انجام
آزمایشات گوناگون طراحی خواهیم کرد. وی افزود: سنسورها و نرم افزارهایی که
برای این خودرو طراحی کرده ایم تمام کارهای لازم را انجام می دهند . کارکرد
این خودروهای بدون نیاز به راننده ساده است و بزرگترین هدف آنها رساندن
شما به مقصدتان است.
البته مهندسان و مسولین گوگل باید این نکته را نیز در ذهن داشته باشند که
در حال حاضر قوانین ایالت کالیفرنیا می گوید که اگر وسیله نقلیه بدون
راننده ای در حال حرکت باشد حتما باید یک راننده دارنده گواهینامه معتبر
رانندگی پشت فرمان حضور داشته باشد تا در صورت نیاز کنترل خودرو را در دست
بگیرد.
باید دید گوگل چطور با این قانون ایالتی مواجه خواهد شد.
خودروی گوگل به قدری کوچک است که درون یک تریلر باربری به راحتی جا می شود.
باما به قلب جنگلهای نپال سفر کنید
نام نویسی آغاز شد ( برای اطلاعات بیشتر به صورت حضوری به اتاق یک مراجعه فرمایید )
عموماً کشور نپال را به عنوان سرزمین هیمالیا میشناسند؛ سرزمین اورست،
بلندترین کوه دنیا. اما واقعیت این است که محبوبترین جاذبه ی این کشور،
از نگاه بسیاری از گردشگران، پارک ملی سلطنتی چیتوان با مساحت 932
کیلومترمربع است.
واژه ی چیتوان معنای لغوی بسیار جالبی دارد. ریشه ی این کلمه سانسکریت
است و از ترکیب "chit" به معنای "قلب"، و “vana” به معنای جنگل تشکیل شده؛
یعنی "قلب جنگل".
از قرن 19 میلادی تا اواسط قرن بیستم میلادی این منطقه بهشت شکارچیان بود؛
به نحوی که در یک فصل دو ماهه شکار، صدها ببر، پلنگ، کرگدن، خرس و... شکار
میشد. خوشبختانه در سال 1973م، به عنوان اولین پارک ملی کشور نپال ثبت و
قوانین حفاظت از حیوانات و محیط زیست اعمال می شود. در ادامه به سبب تنوع
زیستی فوق العاده بالای چیتوان، سازمان ملل نیز در سال 1984م این منطقه را
به عنوان میراث جهانی به ثبت می رساند و بیش از پیش، اهمیت چیتوان روشن
می شود.
امروزه گرشگران زیادی برای بازدید جاذبه های چیتوان به نپال سفر می کنند
تا سوار بر فیل (Elephant safari) و یا قایق های کانو از تماشای حیات وحش
کم نظیر چیتوان لذت برند؛
شما نیز می توانید عکس های زیبایی از جاذبه ها و حیات وحش چیتوان را در زیر ببینید:
به پارک ملی چیتوان خوش آمدید:
این پارک میزبان کرگدن های زیادی است.
حیات و بقای کرگدن ها، پیش از آن که چیتوان به عنوان پارک ملی ثبت شود، به سبب شکار بیرویه به مخاطره افتاده بود. اما امروزه در کنار گردشگران زندگی آرامی را سپری می کنند.
یکی از مهمترین حیواناتی که در این پارک زندگی می کند، ببر بنگال است.
در حال حاضر، پروژه هائی در این پارک برای بررسی و مطالعه این حیوان در حال انجام است.
چیتوان زیستگاه گونه ای خرس است که به خرس تنبل (sloth bear) شهرت یافته.
در چیتوان 543 گونه پرنده رکورد شده. برای این که مقیاسی از غنای تنوع زیستی پرندگان این منطقه داشته باشید، شاید بد نباشد که بدانید: در کل کشور پهناور ایران با تنوع زیستی قابل قبولی که دارد، حدود 520 گونه ثبت شده.
پرنده بهشتی (Paradise Flycatcher)
ماهی خورک (king fisher)
رودخانه های این پارک محل زندگی 113 گونه ماهی و همچنین تمساح پوزه باریک است.
یکی از جالب ترین جاذبه های گردشگری چیتوان، حمام کردن با فیلها (Elephants bathing) است
برای تماشای این زیبایی ها می توانید با ما همسفر شوید؛ نام نویسی شروع شد