رژیم غذایی رابطه نزدیکی با سلامت کلیه دارد. کمبود مواد مغذی ضروری می
تواند علت بیماری های کلیه و نارسایی آن باشد. افراد در مراحل پیشرفته
بیماری کلیوی نیاز به استفاده از رژیمی برای جلوگیری از نارسایی کلیه
دارند.تغذیه کلیه
شرایط تغذیه کلیه بسته به مرحله بیماری دارد. با این حال، خوردن غذاهایی
که پتاسیم، سدیم و فسفرکمی دارد به طور کلی می تواند از هر ناهنجاری در
عملکرد کلیه جلوگیری کند ؛ برای داشتن کلیه های سالم بایستی تغذیه ای مناسب
و دوست دار کلیه داشته باشید طبق آنچه در این بخش خواهیم گفت.
پیر شدن و به قولی پا به سن گذاشتن در نظر بسیاری از افراد پیامد ناگواری است و شاید برای بسیاری دیگر حتی به یک کابوس مبدل شده باشد، اما نکتهای که وجود دارد این است که این مقطع از زندگی انسان برای همه پیش میآید و خواه ناخواه باید با آن روبرو شویم، اما چطور میتوانیم این تقابل را شیرین و لذت بخش نماییم؟
پیری یک روند انکارناپذیر است که گریبان هر فردی را می گیرد، اما سرعت آن در افراد متفاوت است. نتایج یک تحقیق بینالمللی نشان میدهد که سرعت پیر شدن افراد با یکدیگر تفاوت بسیار زیادی دارد و روند پیری در سنین متفاوت و با سرعت متفاوت آغاز میشود. این محققان حدود هزار نفر را که همگی در یک سال (۷۳–۱۹۷۲) در نیوزیلند متولد شده بودند از بدو تولد زیر نظر گرفته و سپس میزان پیری آنها را در سنین ۲۶، ۳۲ و ۳۸ سالگی ارزیابی کردند. این ارزیابی، شامل بررسی ۱۸ عامل مربوط به بیماریهای مزمن ناشی از افزایش سن بود که شاخصهایی همچون کارکرد دستگاه تنفس، قلبی و عروقی، کلیوی، کبدی، سیستم ایمنی، سلامت دندان و لثه و میزان تخریب DNA را در برمی گرفت. در این تحقیق همچنین کاهش فعالیت جسمی و ذهنی و تصور این افراد از جوانی یا پیری خودشان نیز در نظر گرفته شد.
در زمانی که محققان ارزیابیهای مربوط به سن زیستی این افراد را انجام میدادند، سن زیستی برخی از آنها حتی یک سال هم بیشتر نشد، اما برخی تا سه سال پیرتر شدند. پروفسور تری مافیت از پژوهشگران این تحقیق گفت: هر جنبه زندگی که از سن تقویمی استفاده کنیم، به خطا میرود و اگر دربارهٔ سن زیستی بیشتر بدانیم، عدالت و برابری بیشتر رعایت خواهد شد.
گروهی از محققان مرکز ملی تحقیقان سرطان اسپانیا اقدام به انتشار یک مقاله کرده اند که طول عمر را در پستانداران در یک سطح مولکولی به اندازه تلومرها به عنوان پایانه فیزیکی کروموزمهای خطی که دربرگیرنده کدهای تکراری dna هستند، نسبت داده اند.
ماریا بلاسکو رئیس این گروه تحقیقاتی اظهار کرد: ما سرعت پیر شدن را بررسی میکنیم چرا که پیر شدن ارگانیسمها عامل ریسک اصلی برای بسیاری از انواع بیمارها از جمله سرطان است. موشهایی که تلومرهایشان سریعتر کوتاه شود به طور متوسط ۳۰ درصد کوتاهتر عمل میکنند و زودتر پیر شده و سرطان میگیرند. این امر به ما نشانهای درباره سرعت پیرشدن میدهد.
رابرت مرشاند ۱۰۰ ساله که ۵۱ کیلوگرم وزن دارد، در زمان جوانی خود مشت زن بوده و ۳۰۰ دور پیست دوچرخه سواری را درشهر لیون در مرکز فرانسه در عرض ۴ ساعت و ۱۷ دقیقه و ۱۷ ثانیه طی کرده است که برای سن وی یک رکورد رسمی محسوب میشود.
وی میگوید: این کار را برای قهرمان بودن انجام نمیدهم. میخواهم ثابت کنم که با داشتن بیش از صد سال، هنوز میتوان دوچرخه سواری کرد.
سرزنده بودن مرشاند توجه دانشمندان موسسه ملی تحقیقاتی اینسرم را به خود جلب کرده است. آنها هر سه ماه یک بار او را تحت آزمایشهای مختلف قرار میدهند تا راز طول عمر و سلامتی وی را کشف کنند.
وجود تلومر به عنوان سپر حفاظتی برای محافظت از ژنوم سلول یوکاریوتی اهمیت حیاتی دارد و کاهش زیاد طول تلومر منجر به از بین رفتن توانایی عملکرد این ساختار در انجام وظایف خود شده و درنهایت سلول را به سوی نابودی میبرد.
این اتفاق در بدن موجودات زنده (in vivo) نیز رخ میدهد و تحقیقات ارتباط طول عمر موجودات زنده پرسلولی و کاهش طول تلومر را نشان میدهند. به عنوان مثال در یک بررسی بر روی موش صحرایی مشاهده شد که کاهش طول عمر تلومر در بافتهای سوماتیک این جانور در جنس نر بیشتر (سریعتر) از جنس ماده است و این مطلب با طول عمر آنها که در مادهها بیش از نرها است مطابقت دارد.
همین مسئله باعث شد که بحثهایی در رابطه با افزایش مدت عمر بشر و حتی جاودانگی بشر مطرح شود و دانشمندان در تلاش هستند که ابتدا اینکار را با ساختن حیوانات آزمایشگاهی مثلا موشهایی با عمرهای طولانیتر از حد معمول به مرحله عمل برسانند.
سن و سال هیچ اهمیتی ندارد و چیزی نیست جز یک عدد! خیلی موارد در زندگی ما هستند که نمیتوانیم کنترلی روی آن داشته باشیم مثل زمان، خانواده و شرایط فیزیکیای که با آن متولد میشویم. در این میان اهمیت سن ما مثل اهمیت رنگ چشمها یا نام پدر و مادر ما است. چه فرقی میکند که با چشمهای آبی، مشکی یا قهوهای متولد شویم؟ مهم این است که بتوانیم با آن چشمها ببینیم. چه اهمیت دارد که نام پدر و مادر ما چه باشد؟ مهم این است که آنها چه جور آدمهایی باشند. سن هم این گونه ساده و بی اهمیت است. مهم نیست ۲۰ ساله باشید یا ۴۰ ساله یا ۸۰ ساله. سن و سال، شخصیت شما را تعیین نمیکند و خیلی چیزهای مهم دیگری وجود دارد که شما را شکل میدهد؛ مثل رفتار تان، تلاش تان، هدفهای شما و تمام آن چیزهایی که در کنترل شما است؛ مثل طرز فکر و عملکردتان.
شک نکنید که با تمام تیرگیهای موجود در زندگی، خصوصا در شرایط سخت، نقاط روشنی هم وجود دارد. نقاطی که باید توان دیدن آنها را داشته باشید. میپرسید مثلا؟ جواب میدهم مثل طلوع آفتاب، آخرین باری که طلوع آفتاب را دیدید چه زمانی بود؟ آخرین باری که به نور روی درختها نگاه کردید چه زمانی بود؟ آخرین باری که ماه و ستارهها را دیدید چه زمانی بود؟ اهل طبیعت نیستید؟ از آنها لذت نمیبرید؟! ایرادی ندارد. آخرین فیلمی که دیدید، چه بود؟ آخرین کتابی که از خواندن آن لذت بردید؟ زندگی با همین کارهای ساده میتواند زیباتر شود. با کارهایی، چون یک مهمانی دوستانه. شاید احساس پیری شما ناشی از تنهایی تان باشد. شاید تنها مانده اید فکر میکنید من ۵۲ ساله شدم، اما اگر در جمع دوستان تان بروید، از حس تنهایی و افسردگی سن و سال بیرون بیایید و به خودتان بخندید که درگیر اعداد و رقمها شده اید. خودتان را محبوس تنهایی تان نکنید. دیوار تنهایی را با دوستان تان بشکنید، دوستانی که روزهای زیادی است از آنها بی خبر هستید. اگر دسترسی به آنها مشکل است لباس بپوشید و راهی مغازه سرکوچه شوید و برای خودتان یک خوردنی که مربوط به روزهای کودکی تان است را بخرید. نمیدانید این کار در حد معجزه میتواند به شما کمک کند و حس خوبی را به شما بازگرداند.
تا زمانی که شما سالم هستید و مشکل خاصی ندارید، میتوانید تمام کارهایی را که در سالهای قبل انجام میداده اید و برای شما جالب بوده را انجام دهید. حتی کارهایی را که دوست داشتید، انجام بدهید، اما موقعیت آن را پیدا نکردید مثل استفاده از کامپیوتر. نگران نباشید، نترسید قرار نیست هوش فوق العادهای داشته باشید، برای کار با کامپیوتر یا یادگیری یک زبان تازه... کافی است آرزوهای تان را بخواهید و تلاش کنید به آنها برسید.
ویتامینهای لازم را به بدن تان برسانید و غذای سالم بخورید. در خانه یا ورزشگاه برنامهای برای فعالیت بدنی تان بریزید. در تنهایی تان موسیقی ملایمی گوش کنید.
گذشته مهم است، اما نه به اندازه امروز و زمان حال. مدام به آن چیزی که در گذشته اتفاق افتاده فکر نکنید، برای امروز زندگی کنید. تنها چیزی که نمیتوان تغییر داد گذشته است. با بازگشتن به گذشته چه کاری را از پیش میبرید جز از دست دادن زمان حال؟ آینده هم که هنوز نیامده و در راه است، بنابراین تنها من و شما امروز را داریم. پس بیایید از امروز لذت ببریم. بگذارید گذشته بگذرد و برای آینده برنامه ریزی کنید.
حل جدول، چیدن پازل، یادگیری زبان، جور کردن یک سرگرمی همیشه ممکن نیست، اما راههایی هستند برای ورزش دادن مغز. گشت و گذار در وب سایتها و کسب اطلاعات جدید میتواند مغز شما را تکان بدهد، در حالی که اگر هر روزتان مثل دیروز بگذرد ناگهان به خودتان میآیید و میبینید شما مغزی دارید که ۲۰ سالی است به روز نشده. شما با این مغز کهنه نمیتوانید همپای آدمهای امروز باشید. آدمهای به روز که تفاوت سنی با شما ندارند، اما به دلیل اطلاعاتی که دارند با شما فاصله گرفته اند، همین فاصله است که موجب میشود احساس پیری و کهنگی به شما دست بدهد.
لازم نیست ریز به ریز جزییات اخبار اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را بدانید، اما با مروری کلی بر اخبار میتوانید موضوعاتی برای صحبت کردن با دیگران پیدا کنید.
به روز بودن در زمینه سلامت، مد، کامپیوتر، سیاست و اقتصاد جالب است. شما میتوانید خبرهای جدید درباره روشهای جدید پزشکی را به اعضای خانواده و همسایه تان منتقل کنید و همیشه حرفی تازه برای گفتن داشته باشید، حرفهایی که شما را در یادشان ثبت میکند و آنها همیشه شما را با خبرهای تازه به یاد میآورند.
شما آدمی به روز و تازه هستید و هیچ وقت پیر نمیشوید.
روزنامهها معمولا فهرستی از برنامههایی که قرار است در روزهای آینده برگزار شود را دارند. مثل برنامه سینماها، تئاتر، سالنهای موسیقی و حتی برنامههای رایگان مربوط به شهرداری مثل نمایشگاه گل و گیاه. یکی از این برنامهها میتواند برای شما لذت بخش باشد و وقتی شما از زندگی لذت ببرید دیگر به فکر سن و سال تان و حساب روز و ماه و سال نمیافتید.
انارها پر از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت بدن هستند. آنتی اکسیدان های مختلف در آن ها از قلب محافظت و از سرطان جلوگیری میکند. انار غنی از ویتامین ث و آنتی اکسیدان ها هستند، می توانند به تاخیر علائم پیری کمک کنند، این آنتی اکسیدان ها با التهاب پوست و درمان آکنه و خال های تیره مبارزه میکنند.
ویتامین ث موجود در انار یک ماده مغذی بسیار مهم برای سلامتی پوست است. هم چنین آنتی اکسیدانهای داخل این میوه مانند پروانتوسیانیدین و فلاونوئید با به تاخیر انداختن علایم پیری ( مانند چین و چروک ) برای پوست عالی عمل می کنند.
می توانید 2 قاشق سوپ خوری پودر پوست انار را با 1 قاشق سوپ خوری عصاره لیمو و عسل ترکیب کنید به خوبی مخلوط تا خمیر نرمی را شکل دهید. این را به صورت و گردن بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند. با آب ولرم بشویید. این کار می تواند لکه های تیره را پاک کند و رنگ دانه ها را درمان و حتی پوست را روشن کند هم چنین خاصیت ضد پیری دارد.
آنتی اکسیدان قوی در انار ، فولیکول های مو را تقویت می کنند و گردش خون را بهبود می بخشند. روغن دانه به عنوان یک درمان موثر برای مو های مجعد، خشک و نامرتب شناخته می شود
عصاره انار ، ضایعات و تورم رگ های خونی را کاهش می دهد و فشار خون بالا را کاهش می دهد. انار به عنوان آسپرین طبیعی عمل می کند، خون را رقیق می کند و در نتیجه جریان خون در بدن را بهبود می بخشد
این آنتی اکسیدان ها در این عصاره رادیکال های آزاد را از بین می برد و مانع رشد سلول سرطانی می شود . گفته می شود که عصاره انار، القا کننده آپوپتوز است که در آن سلول های سرطانی خود را از بین می برند. این میوه در پیش گیری از سرطان پروستات و سینه بسیار مفید است
مصرف بیش از حد این میوه باعث اختلالات بسیاری می شود. برخی از آن ها
حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال هستند. اما این علائم معمولا پس از
چند ساعت فرو می نشیند . مصرف بیش از حد انار نیز می تواند دستگاه گوارش را
تحریک کند.
آلرژی
مصرف این میوه نیز باعث بروز بسیاری از علائم می شود که به آلرژی منجر می شوند. این نشانه ها عبارتند از : بلعیدن دردناک، خارش، مشکلات پوستی، تورم صورت، سختی در تنفس، درد و تورم در دهان.
وجه تسمیه استانبولیپلو به درستی مشخص نیست. اصولا ترکهای ترکیه، برنج را به صورت پلو، یعنی مخلوط با گوشت، سبزیجات و موادی از این قبیل تهیه میکنند، پس شاید این پلوی لذیذ و ساده، یک غذای وارداتی باشد. استانبولی پلو، غذایی است آسان که تقریبا همهتهیه آن را بلد هستند، اما هر غذای آسانی هم برای خودش راز و رمزهایی دارد که با رعایت آنها، خوشمزهتر میشود.
مواد لازم برای 4 نفر:
برنج: 3 پیمانه، 300 گرم
پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری شده
گوجهفرنگی متوسط: 2 تا 3 عدد، رندهشده
سیبزمینی متوسط: 2 عدد نگینی
رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
روغن مایع: 8 قاشق غذاخوری
1 - 4 قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 6 دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.
2 - رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و تفت دادن را 2 دقیقه دیگر ادامه دهید. پوره گوجهفرنگی و سیبزمینی را اضافه کرده و مخلوط کنید تا به جوش آید.
3 - برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن آبجوش اضافه کنید، به اندازهای که تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد. شعله را زیاد کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
4 - هنگامی که آب پلو بخار شد و روی آن سوراخهای ریزی ایجاد شد، شعله را کم کرده و درِ قابلمه را ببندید تا دم بکشد. پس از اینکه پلو پخت، روغن باقیمانده را روی پلو و اطراف آن بدهید و پس از 3 تا 4 دقیقه آن را بکشید.
انواع استانبولیپلو
1 - بعضی استانبولیپلو را فقط با برنج و گوجهفرنگی درست میکنند. این غذا در حقیقت گوجهپلوست و از اساس با استانبولیپلو متفاوت است. ولی ما آن را جزء خانواده استانبولیپلو محسوب میکنیم.
2 - اضافه کردن گوشت چرخکرده به استانبولیپلو از ضروریات نیست، اما بدیهی است که با وجود گوشت غذا خوشمزهتر و پر و پیمانتر میشود. اگر در استانبولیپلو گوشت چرخکرده میریزید، پیاز را کمتر تفت دهید و گوشت را قبل از رب اضافه کرده و آنقدر سرخ کنید تا رنگش عوض شده و آبش تبخیر شود.
3 - اضافه کردن پیاز در استانبولیپلو اختیاری است، اما به عقیده بسیاری طعم بهتری به غذا میدهد.
4 - از عجیبترین استانبولیهایی که تا به حال خوردهام
استانبولیپلویی بود که در آن از کشمش تفت داده شده استفاده شده بود و با
اینکه میانه خوبی با غذاهای شیرین ندارم، اما الحق خوشمزه بود. در
استانبولی دیگری به جای گوشت چرخکرده از گوشت تکهای استفاده شده بود، اما
گوشت را با کارد ساطوری یا به اصطلاح کاردی کرده بودند که آن مورد هم
بسیار خوشمزه و فراموشنشدنی بود.
نکات
نکاتی که در ادامه میآید کاملا سلیقهای است و شما میتوانید به میل خودتان مقادیر آن را تغییر داده و کم و زیاد کنید.
1 - اگر از قابلمه تفلون یا شعلهپخشکن استفاده کنید، تهدیگ خوبی به دست میآورید، در غیر این صورت رب گوجهفرنگی میسوزد و تهدیگ سیاه و بدمزه میشود.
2 - استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا میدهد.
3 - میتوانید سیبزمینیها را جداگانه سرخ کرده و هنگام سرو لابهلای پلو بریزید.
4 - اگر فقط از گوجهفرنگی استفاده کنید، غذایتان کمرنگ میشود و احتمال شفتهشدن آن زیاد است. بنابراین حتما رب گوجهفرنگی را به غذا اضافه کنید، اما آن را تفت دهید تا طعم خوبی بگیرد.
5 - بدیهی است که استفاده از زعفران غذا را خوشمزهتر میکند.
6 - کارتان کمی سخت میشود، اما اگر گوجهفرنگیها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید، تجربه جالبی خواهید داشت.
7 - اگر اهل فلفلدلمهای هستید، نصف فلفلدلمهای سبز یا قرمز را نگینی کرده و با پیاز تفت دهید. تاثیری در مزه ندارد اما شکل و شمایل غذا را بهتر میکند.
8 - اضافه کردن یکی، دو عدد گوجهفرنگی متوسط پوستکنده 8 قاچ، استانبولیپلو را خوشمزهتر میکند.
9 - نصف پیمانه شیره تمبرهندی همراه آبجوش، استانبولیپلو را ترش میکند.
10 - اگر نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان اضافه کنید، عطر و طعم آن بینظیر میشود. این کار بهخصوص برای کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، بسیار کارساز است.
11 - با اینکه استفاده از برنج ایرانی در طبخ پلو دشوارتر از برنجهای وارداتی است و امکان شفته شدن دارد، اما مطمئنا طعم بهتری خواهد داشت. اگر نگران این موضوع هستید، دو نکته را رعایت کنید: یکی اینکه از برنجی استفاده کنید که قبلا تجربه پخت آن را داشتهاید. دوم اینکه میتوانید مقدار کمتری آب جوش در برنج بریزید و در صورت نیاز بعدا کمی آب اضافه کنید یا کمی زودتر در قابلمه را ببندید.
12 - اگر در قابلمهای که استفاده میکنید خوب بسته و چفت میشود و
سوراخ دارد، از دمکنی استفاده نکنید. در این صورت پلو خوشقیافهتر میشود
و احتمال ریسک کمتر است، این نکتهرا در مورد انواع پلو و چلو رعایت کنید.
مخلفات استانبولی چیست؟
استانبولیپلو از آن دسته غذاهایی است که با تمام مخلفات از شور و زیتون گرفته تا انواع سالاد و ترشی قابل سرو است، اما توصیه میشود آن را با ماست یا ماست وخیار و سبزی خوردن سر میز بیاورید.
لبنیات
اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید برای مقابله با یبوست از مصرف لبنیات پرهیز کنید. افرادی که بدن آنها نمی تواند قند موجود در محصولات لبنی را پردازش کند، ممکن است پس از مصرف آنها با یبوست یا اسهال مواجه شوند. مصرف لبنیات می تواند موجب نفخ شود و از این رو به افراد مبتلا به یبوست توصیه می شود این محصولات را مصرف نکنند.
غذاهای سرخ شده
رژیم های غذایی سرشار از چربی می توانند به شکل گیری یبوست منجر شوند. در بسیاری موارد، غذاهای حاوی چربی زیاد از محتوای فیبر چندانی برخوردار نیستند. گوارش چربی به زمان زیادی نیاز دارد، در شرایطی که میوه ها و سبزیجات به طور معمول در کمتر از ۲۴ ساعت گوارش و از بدن دفع می شوند. اگر به یبوست مبتلا هستید مصرف غذاهایی که در روغن یا کره سرخ شده اند را کنار بگذارید.
آرد سفید
هنگامی که موضوع یبوست مطرح می شود، کربوهیدارت ها از شهرت خوبی برخوردار نیستند. آرد سفید از محتوای فیبر چندانی برخوردار نیست، از این رو مصرف زیاد آن در شرایطی که به میزان کافی میوه و سبزیجات مصرف نمی کنید می تواند بر اجابت مزاج تاثیرگذار باشد. بهتر است به تدریج مصرف کربوهیدارت های سرشار از فیبر، مانند غلات کامل، را به جای همتایان پالایش شده آنها برنامه ریزی کنید.
چای
این مورد ممکن است موجب شگفتی شما شود، اما هنگام ابتلا به یبوست باید در زمینه نوشیدن چای محتاط باشید. در شرایطی که چای های گیاهی احتمالا اثر منفی به همراه نخواهند داشت، اما چای سیاه حاوی تانن ها است که می تواند شدت یبوست را افزایش دهد. همچنین، چای حاوی کافئین است و در شرایطی که اندکی از این ماده می تواند به تحرک دستگاه گوارش کمک کند، مقدار بیش از حد کافئین می تواند کم آبی بدن را موجب شده و اثری معکوس به همراه داشته باشد.
موز
موز سرشار از فیبر و کربوهیدارت ها است، اما برخی متخصصات تغذیه پرهیز از مصرف آن در زمان ابتلا به یبوست را توصیه می کنند. مصرف این ماده غذایی می تواند شرایط یبوست را وخیمتر سازد و به جای کمک به حرکت راحت مدفوع، آن را متوقف کند. این مساله به ویژه درباره موزهایی که به خوبی نرسیده اند صدق می کند.
زردآلو
میوه ها به طور معمول منبع خوبی برای فیبر هستند، اما بهتر است از مصرف زردآلو در زمان ابتلا به یبوست پرهیز کرد. برگه زردآلو می تواند اندکی بیشتر مشکل آفرین باشد، زیرا احتمال زیادهروی در مصرف میوه های خشک شده که جمع و جورتر از میوه های تازه هستند، بیشتر است. از این رو، امکان دریافت فیبر بیش از اندازه افزایش می یابد و در نهایت با تشدید مشکل در دستگاه گوارش مواجه خواهید شد.
برنج
برنج یکی دیگر از مواد غذایی است که به جای حرکت روان و سریع در دستگاه گوارش، توقفی طولانیتر در این بخش دارد. در شرایطی که مصرف متعادل کربوهیدارت ها خوب است، برنج سفید فاقد عناصر فیبری موجود در برنج قهوه ای است. انتخاب برنج قهوه ای برای ارتقا سلامت روده توصیه می شود. با این وجود، اگر به اسهال مبتلا هستید مصرف برنج سفید بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
به گزارش شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران؛ متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به اطلاع میرساند، هموطنانی که کارت سوخت خودرو یا موتورسیکلت آنها مفقود شده است، می توانند به یکی از روش های زیر و برابر جدول زمانبندی درخواست خود را ثبت کنند.
مالکین خودرو یا موتور سیکلت که کارت سوخت فعال در سامانه هوشمند دارند در صورت ثبت تقاضای صدور کارت المثنی، کارت اولیه آنها ابطال خواهد شد، بنابراین توصیه می شود صرفا افراد فاقد کارت سوخت برای ثبت نام مراجعه کنند.
روش اول: ثبت نام مالکان خودرو یا موتور سیکلت فاقد کارت سوخت با مراجعه
حضوری به دفاتر پلیس+۱۰ از شبنه ۳ آذر ماه با ارائه مدارک لازم طبق ضوابط
جاری انجام پذیر است.
الف: مالکان خودروهای عمومی دولتی اعم از سواری،
وانت و موتورسیکلت و مالکان خودروهای قولنامه ای برای ثبت نام کارت سوخت
المثنی، می توانند همانند گذشته صرفا با مراجعه به دفاتر پلیس+۱۰ نسبت به
ثبت تقاضای خود اقدام نمایند.
ب: خودروهای نو شماره، دارای کارت سوخت بوده و کافی است مالکان آنها برای دریافت کارت سوخت خود به دفاتر پست مراجعه نمایند.
روش دوم: مراجعه به سامانه خدمات دولت همراه به نشانی (www.mob.gov.ir ) و ورود به گزینه درخواست کارت سوخت المثنی و ثبت اطلاعات؛ این سامانه از ۵ آذرماه در دسترس عموم قرار می گیرد و ثبت اطلاعات در این سامانه رایگان است.
روش سوم: دریافت و نصب رایگان اپلیکیشن خدمات دولت همراه و ورود به
گزینه درخواست کارت سوخت المثنی از تاریخ ۵ آذر ماه به شرح زیر است:
نسخه های Android و IOS این اپلیکیشن از چهار منبع قابل دریافت است:
- سامانه خدمات همراه دولت (mob.gov.ir)
- ایران اپس(iranapps.ir)
- کافه بازار (cafebazaar.ir)
- اپ استور (appstore.ir)
جدول زمانبندی مراجعه به سامانه خدمات دولت همراه براساس رقم سمت راست شماره تلفن همراه:
اطلاعات مورد نیاز ثبت نام الکترونیکی کارت سوخت المثنی:
۱- شماره تلفن همراه به نام مالک وسیله نقلیه
۲- کد ملی و تاریخ تولد مالک که با ثبت آن سایر اطلاعات شناسنامه ای به صورت خودکار نمایش داده می شود.
۳- اطلاعات شناسایی وسیله نقلیه (شماره سریال هشت رقمی مندرج در بارکد پشت کارت خودرو) یا شماره VIN
۴-
انتخاب شماره ۱۶ رقمی یکی از کارت های بانکی عضو شتاب که به صورت خودکار
در پنجره ثبت اطلاعات این بخش به نمایش در می آید. صرفا شش رقم اول و چهار
رقم آخر کارت (به عنوان مثال ۲۲۱۳******۶۰۳۷۹۹) نمایش داده می شود.
۵- پس از ورود اطلاعات، پیامی مبنی بر تایید عملیات ثبت نام به اطلاع متقاضی خواهد رسید که به منزله پایان مراحل ثبت نام خواهد بود.
۶- نحوه فعال سازی کارت سوخت و استفاده از آن در جایگاه های سوخت در اطلاعیه های بعدی اعلام خواهد شد.
نکات قابل توجه:
۱- مالکان بیش از یک دستگاه خودرو یا موتورسیکلت
فاقد کارت سوخت باید مراحل ثبت نام را به ازای هر دستگاه خودرو یا
موتورسیکلت با یک کارت بانکی دیگر تکرار کنند.
۲- در صورت هر گونه مشکل یا نیاز به دریافت اطلاعات تکمیلی، با شماره ۰۹۶۲۷ تماس حاصل نمایند.
۳-
مالکان خودرو یا موتور سیکلت دارای کارت سوخت که رمز آن را فراموش
کردهاند، امکان بازیابی رمز برای آنها فراهم شده است و نیاز به ثبت نام
ندارند.