یکی از واجبات و ستون دین اسلام روزه گرفتن است.مردم 11 ماه به خوردن و آشامیدن می پردازند و از نعمت های الهی بهره مند می شوند. یک ماه را بنا به دستور شرع باید روزه داری کنند، تا روح خود را از هرگونه فساد و آلودگی پاک سازند. روزه داری نیز علاوه بر تعالی روح، به لحاظ پزشکی برای جسم نیز فواید بسیار ارزشمندی دارد. می توان گفت که در همه ادیان به دستور روزه داری تاکید شده است. ما در این مقاله سعی داریم "فواید روزه داری در ماه مبارک رمضان" را ارائه دهیم، تا علاوه بر اینکه یکی از دستورات اسلام را بجا می آورید با فواید آن برای جسم خود نیز آشنایی بیشتری داشته باشید.
پزشکان معتقدند که روزه داری در یک ماه سیستم بدن را بازسازی می کند. سلول هایی که درون دستگاه گوارش هستند از ریزش بالایی برخوردارند، چون به مدت یک ماه سیستم گوارشی بدن کم تر فعالیت دارد ، در حال استراحت است و امکان تجدید این سلول ها وجود دارد، هم چنین میزان متابولیسم افزایش یافته و سوخت و ساز بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، در نتیجه میزان فعالیت های متابولیسمی به حد نرمال می رسد. بنابراین دستگاه گوارش بعد از ماه رمضان بهتر به فعالیت خود ادامه می دهد.
هنگامی که فرد سالمی بیش از حد غذا مصرف می کند، نوعی اختلالات در مغز ایجاد می شود. با روزه داری، در مغز بعضی تغییرات شیمیایی رخ می دهد که به سلامت مغز تاثیر می گذارد. پروتئین هایی که به هنگام ورزش کردن در مغز تولید می شود پروتئین های نوروتروفیک است، که آن ها با روزه داری در ماه رمضان نیز در مغز تولید می شود و مدار های عصبی فعال می شود. رشد و فعال شدن آن ها به تشکیل سیناپس های مغز کمک می کند. هم چنین باعث تولید کتون ها که یک منبع انرژی برای عصب است می شود و در توانایی ارتباط با دیگران و صبر و حوصله تاثیر مثبت می گذارد و از ابتلا شدن به بیماری های آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.
برخی افراد چاقی که می خواهند در ماه رمضان لاغر تر شوند، به جای این که به وزن ایده آل خود برسند، برعکس چاق تر می شوند. دلیل آن هم می تواند پرخوری های بعد از افطار و سحری و کم تحرکی باشد. بنابراین در این موارد باید نکاتی را رعایت کرد. نباید وعده ی سحری را حذف کرد چون با حذف این وعده، میزان قند خون افت کرده و فرد در طول روز تمایل به پر خوری و یا خوردن غذا های پرکالری پیدا می کند. خوردن غذا های پرچرب در سحری توصیه نمی شود. باید با آب ولرم افطار کرد. فاصله بین افطار تا شام زیاد نباشد. به شرطی که شام سبک باشد.
روزه گرفتن در رمضان علاوه بر فواید دیگر، مهم ترین فایده ای که دارد بهبود سیستم قلب است. روزه داری سکته قلبی را کاهش می دهد. به این صورت که، میزان هموسیستئین که دلیل اصلی سکته قلبی است، کاهش می یابد. از طرف دیگر، روزه داری نارسایی قلبی را بهبود می بخشد، روزه داری با کاهش فشار خون و بهبود تپش قلب بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
چربی های مواد غذایی مصرف شده و جذب شده توسط بدن در طی چندین ماه، در روزه داری ماه رمضان پاکسازی می شوند.به خصوص غذا هایی که دارای مواد افزودنی هستند و به مرور زمان تبدیل به سم می شوند. وقتی فرد روزه دار است بدن او برای هضم غذا انرژی صرف نمی کند، به جای آن انرژی خود را برای سوزاندن آن اضافات صرف می کند و با باز سازی بدن، سلول های جدید تری تولید می کند.
روزه داری در ماه رمضان برای پوست هم تاثیرات مثبت و هم منفی به جای می گذارد. چون در طی این ماه ، بدن اقدام به پاکسازی می کند، در طی روز های اول ماه رمضان این پاکسازی به شکل جوش در صورت ظاهر می شود. اما بعد از اینکه بدن، خود را با شرایط جدید مطابقت داد این جوش ها پاکسازی می شوند. به شرطی که در زمان افطار تا سحری به اندازه کافی آب مصرف کنید، زیرا آب به دفع این سمومی که به شکل جوش ظاهر شده اند کمک می کند. هم چنین افرادی که دارای بیماری های پوستی همانند کهیر هستند، روزه داری به درمان سریع تر آن ها کمک می کند.
روزه داران حداقل مواد غذایی را دریافت می کنند، این کار باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن می شود. اما نباید در مصرف غذا بعد از افطار زیاده روی کنند و باید برنامه غذایی صحیحی را برای ماه رمضان خود داشته باشند. هم چنین در سالمندان که دچار بیماری های خاصی باشند در صورت روزه گرفتن سیستم ایمنی بدنشان برعکس عمل کرده و بسیار پایین می رود، در صورت روزه گرفتن هم باید تحت نظر پزشک اقدام به روزه داری کنند.
روزه ای که خداوند متعال برای انسان واجب کرده است، نه تنها به لحاظ جسمی، بلکه به لحاظ روحی هم فواید و برکاتی دارد. همان گونه که جسم برای ادامه حیات به غذا نیاز دارد، معنویت روح هم نیاز اساسی برای انسان است. برای رسیدن به این معنویت روحی، باید دستورات خداوند متعال را انجام داد که روزه داری در ماه رمضان یکی از واجبات این دستور ها می باشد. روزه گرفتن در ماه رمضان سبب رهایی از هرگونه افکار شیطانی، رهایی از تجملات دنیوی، غلبه کردن بر نفس خود را امکان پذیر می کند. سبب آرامش قلبی، تقویت اراده در انسان، صبر و تحمل و آمادگی انسان برای سایر عبادت ها را فراهم می کند.
همان طور که در مطالب بالا خواندید، روزه داری در ماه رمضان از هر جنبه ای فواید ارزشمند و والایی برای انسان ها دارد و خداوند متعال این لطف را در حق همه بشریت عطا کرده است. امیدواریم که با مطالبی که خواندید رغبت شما را در انجام این فریضه ی الهی افزوده باشیم.
روزهایی می آیند که چندان خوشایند ما نیست، ممکن است فرزند یا همسرتان بیمار شود، ممکن است خانواده های طرفین در زندگی زوج دخالت کنند یا زوج تصمیمی به بچه دار شدن بگیرد اما به نتیجه نرسد، احتمال دارد همسرتان درگیر مشکلات مالی شدیدی شود و مسایلی از این دست، اما فصل مشترک همه این رخدادها آنجاست که شما احساس شکست می کنید. درست است که شکست، خوشایند هیچ کدام از ما نیست و اگر آدم ها بین پیروزی و شکست حق انتخاب داشته باشند شاید هیچ کسی در رفتن به سمت پیروزی و پشت کردن به شکست تردید به خود راه ندهد اما تفاوت میان آدم ها و خانواده ها در این است که آیا برخورد درستی در مواجهه با شکست دارند؟ اینجاست که خانواده های پرخاشگر و منفعل از خانواده های بالنده جدا می شوند. آنچه در ادامه می آید تفاوت میان خانواده های بالنده و آشفته در تجربه شکست است.
در خانواده های بالنده شکست یعنی فرصتی برای آزمون و امتحان ایده های جدید برای حل یک مساله، در حالی که در خانواده های غیربالنده شکست یعنی ویرانی و آوار و بن بست، بنابراین ترجمه شکست در این خانواده ها با هم یکسان نخواهد بود.
یک لیوان که در دو خانواده می شکند
با یک مثال بسیار ساده بحث را آغاز می کنیم. فرض کنید لیوانی از دست یک کودک در یک خانواده آشفته و مستعد پرخاشگری و قضاوت زمین می افتد و می شکند. چندین برابر صدای شکسته شدن لیوان صدای حنجره پدر و مادر است که بلافاصله کودک را متهم ، پرونده ای برای او تشکیل و او را در همان جا محاکمه می کنند بدون این که به او فرصت دفاعی داده شود چون معتقدند آنچه کودک انجام داده کوچک ترین فضایی برای دفاع باقی نمی گذارد.
حال تصور کنید که همان لیوان در یک خانواده بالنده به زمین می افتد. اگر این شکستن لیوان را استعاره ای از شکست بدانیم ببینید که در این خانواده چطور پدر و مادر با آن مواجه می شوند؟ اول از همه از درون این شکست، حس امنیت به کودک را بیرون می کشند و از او می پرسند به خودت آسیب نرسید؟ این یعنی تو برای من مهم تر از آن لیوانی است که شکست. بعد از مشارکت همان کودک برای جمع کردن تیکه های شکسته شده استفاده می کنند. به او می گویند جارو بیاور تا این خورده شیشه ها را جمع کنیم. باز در این جا از دل شکست مشارکت برای یک رفتار تیمی بیرون می آید و وقتی خرده شیشه ها جمع شد آن وقت پدر و مادر از کودک می خواهند تعریف کند که چه اتفاقی افتاد و او روایت را شروع می کند. دوباره ما از شکست مرور یک اتفاق را بیرون می کشیم و کودک اجازه می یابد تا آن چیزی که رخ داده را روایت کند و به خاطر آورد که چرا این اتفاق افتاد.
در خانواده های بالنده شکست، تجربه تواضع و فروتنی است
در خانواده های بالنده تجربه شکست تجربه تواضع و فروتنی است. ما در شکست یاد می گیریم که تواضع و فروتنی را با خود مرور کنیم، در حالی که احتمالا پیروزی این اجازه را به ما نمی دهد. خانواده های بالنده از شکست پلی به سمت فروتنی و تواضع می سازند. وقتی من در انجام کاری ناموفق می شوم وهم موفق بودن در همه ی کارها در من فرو میریزد و من راحت می شوم. توجه کنید که آدم های متوهم نمی توانند به بالندگی و رشد برسند بنابراین مرد یا زن متوهم نمی توانند خانواده بالنده ای بسازند بلکه در نقطه مقابل، آن ها استعداد بیشتری برای تشکیل خانواده های آشفته، پرخاشگر و قضاوت کن دارند.
در خانواده های غیر بالنده، شکست انکار می شود
در خانواده های بالنده شکست پذیرفته می شود در حالی که در خانواده های غیر بالنده و آشفته، شکست انکار می شود. در خانواده های بالنده شکست یعنی فرصتی برای آزمون و امتحان ایده های جدید برای حل یک مساله، در حالی که در خانواده های غیربالنده شکست یعنی ویرانی و آوار و بن بست، بنابراین ترجمه شکست در این خانواده ها با هم یکسان نخواهد بود. در خانواده بالنده وقتی خانواده به شکستی در عرصه ای می رسد می کوشد راهکارها و ایده های دیگری برای حل آن مساله بیابد. در واقع در خانواده بالنده شکست راهی به سمت نوآوری و خلاقیت بیشتر برای ما می گشاید و ما به واسطه شکست درمی یابیم راهکارهای بسیاری وجود دارد که از چشم ما پنهان می ماندند اما با جستجو و تعمق بیشتر می توان این راهکارها را مرئی کرد.
شکست و دو سلاحی که در دو خانواده بالنده و غیر بالنده تیز می شود
حتما تا به حال در زندگی شخصی خود متوجه شده اید که صبوری چه گوهر گرامی و بزرگی است که در زندگی به آن نیاز دارید. حتما متوجه شده اید بسیاری از هزینه هایی که ما در زندگی در قضاوت ها و اقدامات و رفتارهایمان متقبل می شویم به خاطر این است که به اندازه کافی بردبار نیستیم. حال تصور کنید که وقتی ما شکست می خوریم صبوری بیش از هر چیز دیگری خود را نمایان می سازد. شکست می تواند از شما آدم های صبور و بردبار بسازد و این همان چیزی است که خانواده های بالنده و رو به رشد به خوبی متوجه نقش آن می شوند بنابراین وقتی این خانواده ها در جایی شکست می خورند سلاح صبوری و بردباری را برای مقابله با آن شکست تیز می کنند، در حالی که در خانواده های آشفته آنچه تیز می شود ناله و بی قراری و بی تابی است، در حالی که بی تابی و بی قراری و ناله نه تنها نمی تواند مساله شما را حل کند بلکه آشکارا به تشدید آن هم کمک خواهد کرد.
اگر شخصیت پخته می خواهید به کوره شکست بروید
آیا شما دوست دارید یک شخصیت سختگیر و عصا قورت داده باشید یا یک شخصیت منعطف و سیال و راحت گیر؟ احتمالا همه ما دوست داریم که شخصیت منعطفی داشته باشیم، شخصیتی که بتواند با شرایط مختلف راحت تر کنار بیاید و خودش را ساده تر از دل بحران ها بیرون بکشد. اگر می خواهید به این شخصیت برسید بدانید که شکست بهترین موقعیت برای رسیدن به شخصیت منعطف است. در واقع برای این که شما به پختگی برسید از کوره درنروید. نمی شود هم سودای پختگی داشت و هم از رفتن به کوره برای پختگی سرباز زد. هر کسی انعطلاف و پختگی را می خواهد راهی ندارد جز این که از شکست های کوچک و بزرگ زندگی خود استقبال کند و این کاری است که خانواده های منعطف و بالنده به بهترین شکل انجام می دهند.
سوپ نه تنها برای برخی به عنوان یک پیش غذا بلکه در پاره ای از نقاط جهان یک وعده اصلی نیز به حساب می آید. تهیه و آماده سازی سوپ نسبت به دیگر خوراک ها آسانتر است. به همین دلیل برای کسانی که خسته اند و یا حوصله آشپزی را ندارند، گزینه خوبی به حساب می آید. در اینجا برای دوستداران سوپ چند نمونه از این خوردنی لذیذ و محبوب را از گوشه و کنار جهان انتخاب کرده ایم. با ما همراه باشید با چند سوپ خوشمزه!
بُرش اوکراینی
برای 10 نفر
مواد لازم:
طرز تهیه:
برش یکی از سوپ های لذیذ و محبوب در روسیه و اوکراین است که به چند شیوه تهیه می شود. امروز در آشپزخانه مان می خواهیم یکی از این برش ها را که در کشور اوکراین بسیار محبوب بوده و در واقع برش کلاسیک اوکراینی نام دارد با هم بپزیم.
شیوه آماده سازی
سوپ مرغ مکزیکی
برای 4 نفر
مواد لازم
طرز تهیه
سرزمین مکزیک با عطر ادویه جات ویژه اش خوردنی هایی دارد که شهرت آنها از مرزهای این سرزمین فراتر رفته است. امروزه در بسیاری از شهرهای جهان رستوران های مکزیکی را می توانیم پیدا کنیم. اکنون سری به آشپزخانه مکزیکی می زنیم و یک سوپ لذیذ و دلچسب با مرغ را تجربه می کنیم.
شیوه آماده سازی
نکته
در مکزیک یک نوع نان به نام ترتیلا بسیار رایج است. در صورتی که آن را در اختیار داشته باشید می توانید تکه هایی از آن را روی سوپ قرار دهید. همچنین گاهی برای تزئین روی سوپ از نوعی پنیر رنده شده به نام پنیر مونتری یا «جَک چیز» هم استفاده می کنند.
سوپ نودل ویتنامی
برای 4 نفر
مواد لازم:
طرز تهیه:
یکی از مواد بسیار رایج در آشپزی شرق و جنوب شرق آسیا نودل است که به شیوه های گوناگونی در انواع غذاها و سوپ های این مناطق مورد استفاده قرار دارد. یکی از غذاهای بسیار محبوب و رایج در کشور ویتنام نوعی سوپ نودل بوده که به آن «فا» یا «فو» گفته می شود. «فا» به شیوه های گوناگونی با گوشت قرمز، مرغ، ماهی یا بدون گوشت و به عنوان یک غذای گیاهی تهیه می شود که در اینجا به یک نوع گیاهی آن می پردازیم. دقت داشته باشید که «فا» به شیوه های بسیار گوناگونی تهیه می شود و دستورالعمل زیر تنها یکی از صدها نمونه موجود است.
شیوه آماده سازی
نکته:
برای تزئین این سوپ می توانید از کمی جوانه ماش، چند ساقه ریحان، نعنا، پیاز حلقه ای، فلفل قرمز به صورت رشته ای بریده شده و برشی از لیمو استفاده کنید.
برقراری ارتباط مستمر با سالمندان
تمام افراد از سن 50 سالگی به بعد به دلیل تغییرات ناشی از افزایش سن در بدن شان باید بیش از گذشته در مورد تنوع موادغذایی مصرفی و انواع ریزمغذی های مورد نیاز بدنشان مطلع باشند.
در این میان مصرف برخی از املاح و مواد مغذی برای این گروه سنی بیشتر توصیه می شود که مهمترین آنها عبارتند از:
ویتامین D
در
سال های اخیر مطالعات گسترده ای برای بررسی اهمیت مصرف این ویتامین به
ویژه برای افراد مسن انجام شده اما همچنان اکثریت زنان به میزان کافی از آن
مصرف نمی کنند. نتایج یک مطالعه اخیر نشان می دهد افراد بزرگسالی که سطح
ویتامین D خونشان در پایین ترین میزان است، دو برابر بیشتر از سایر مردم در
معرض مرگ ومیر زودرس به هر دلیلی هستند. همچنین این ماده مغذی مهم در
افزایش ایمنی، بهبود عملکرد ماهیچه ها و پیشگیری از آسیب دیدگی ها نقش
دارد.
کلسیم
پس از سن 50 سالگی تراکم استخوان های بدن با سرعت بیشتری کاهش می یابد به
گونه ای که از هر سه زن یک نفر شکستگی استخوان را تجربه می کند. بررسی ها
نشان می دهد پس از یائسگی زنان سه تا پنج درصد تراکم استخوانشان را سالانه
از دست می دهند. کلسیم برای انقباض ماهیچه ای ضروری است. علاوه بر این مصرف کلسیم برای عملکرد مناسب اعصاب و حفظ تعادل اسیدی بدن ضرورت دارد.
پروبیوتیک ها
پروبیوتیک ها به افزایش سطح ایمنی بدن، بهبود عملکرد سیستم گوارشی، سلامت
پوست، کاهش کلسترول، بد خون، مبارزه با بیماری های لثه و کنترل وزن بدن کمک
می کند.
اسیدهای چرب امگا-3
این
اسیدها نیز در حفظ سلامت مغز، بهبود قدرت بینایی و سلامت مو و پوست، بهبود
گردش خون، کاهش درد ماهیچه ای، کاهش بیماری های قلبی، افسردگی و التهاب ها
تاثیر مفید دارند.
منیزیم
مصرف این ماده معدنی در حفظ انرژی بدن و احساس شادابی موثر است. منیزیم به
عملکرد طبیعی ماهیچه ها و سیستم عصبی کمک می کند و موجب می شود ضربان قلب
ریتم مناسبی داشته باشد. همچنین این ماده معدنی برای حفظ استخوان ها، سیستم
ایمنی و کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی توصیه می شود. علاوه بر این
مصرف منیزیم در تنظیم قندخون و فشارخون نقش موثر دارد.
فیبر
موادغذایی حاوی فیبر خوراکی به ثابت نگه داشتن قندخون و کاهش واکنش
انسولین و همچنین کاهش میزان هضم و جذب موادغذایی کمک می کند و در نتیجه
باعث می شود احساس گرسنگی به تاخیر بیافتد. به گفته پزشکان مصرف رژیم غذایی
حاصل فیبر کافی، روشی مناسب برای کنترل وزن به حساب می آید. بررسی ها نشان
می دهد که به ازای هر گرم فیبر مصرفی، حدود هفت کالری در بدن سوزانده می شود.
حداقل مواد غذایی که به طور روزانه در برنامه غذایی سالمند باید گنجانده شود:
توصیه های غذایی برای سالمندان:
1 ـ رژیم غذایی سالمندان باید حـــاوی موادغذایی غنی از ویتامین ها و املاح و به ویژه کلسیم باشد.
2 ـ با
توجه به مشکل یبوست در اکثر سالمندان، مصرف کافی مایعات و مواد پرفیبر
نظیر نان کامل گندم و میوه هایی مثل گلابی رسیده، آلو و زردآلو اهمیت دارد.
3 ـ
در سالمندانی که جویدن غذا برای آنها مشکل است، مصرف غذاهای نرم مثل انواع
پوره، گوشتهای نرم، سوپها، آشهایی که حبوبات زیاد ندارند و آب میوه توصیه
می شود.
4 ـ برخی از سالمندان ممکن است مبتلا به فشارخون باشند در این گونه مواد رژیم غذایی کم سدیم و در صورت نیاز کاه وزن پیشنهاد می شود.
5 ـ به مسئله تداخل داروها با غذا توجه شود.
6 ـ
برای جلوگیری از مشکلات عاطفی ـ احساسی سالمندان بهتر است به عادت غذایی
آنها احترام گذراده شود و هر گونه تغییری با ملایمت و ایجاد روابط دوستانه
بوجود آید.
7 ـ توجه شود که نحوه سر و غذا برای
سالمندان جالب و مورد پسند باشد. غذا به صورت رنگی و جذاب چیده شود و از
دوستان و آشنایان آنها برای غذا خوردن در کنار یکدیگر دعوت شود.
8 ـ تعداد وعده های غذا باید زیاد (حداقل روزی 5 وعده) و مقدار غذا در هر وعده کم باشد.
9 ـ چای
و قهوه غلیظ نباید مصرف شود و استفاده از آنها نیز باید پس از ساعت 6
بعدازظهر محدود شود. پس از صرف شام و شبها نباید از چای و قهوه استفاده شود
زیرا موجب بیداری فرد خواهد شد. البته در صورت کم خوابی، خوردن یک لیوان
شیر قبل از خواب توصیه می شود.
10 ـ قد، وزن ،
محدودیتهای رژیم، تمایلات فردی و موجود بودن غذا در محل باید در نظر باشد.
برای هرفرد، یک رژیم غذایی صبحانه ، نهار و شام توصیه می شود.
11 ـ از مصرف الکل و کشیدن سیگار باید اجتناب کرد.
12 ـ مصرف تخم مرغ به 3 عدد در هفته محدود شود.
13 ـ از مصرف ادویه، غذاهای چرب و سرخ شده، سس مایونز، سبزیهای نفاخ مثل کلم و گل کلم باید پرهیز نمود.
14 ـ در
تجویز رژیمهای غذایی باید موجود بودن موادغذایی در محل مورد توجه قرار
گیرد و در صورت موجود نبودن موادغذایی مورد نیاز از جانشین های آن استفاده
شود.
بسیاری افراد به دلایل مختلف در طول روز ناراحت، افسرده و حتی خشمگین هستند که بر کیفیت زندگی شخصی، خانوادگی، کار و حتی موقعیت اجتماعی آنها میتواند اثر منفی بگذارد.
برای کنترل مشکلها و ایجاد احساس مثبت و خوشحال بودن که میتواند وقایع منفی را تحمل پذیر کند دانشمندان 12 راهکار به افراد توصیه میکنند.
1- روز خود را با پیاده روی آغاز کنید، پیاده روی و انجام ورزش سبک در اول روز سبب بهبود خلق و خو، تنظیم هورمونهای بدن، دریافت حجم بیشتری از اکسیژن برای عملکرد اعضای بدن و در نتیجه بهبود فعالیت مغز، درمان افسردگی و به دست آوردن ایدههای بهتر برای برطرف کردن مشکلها میشود.
2-
تنبلی و بی تحرکی مسبب ابتلای افراد به بسیاری از بیماریها از جمله
دیابت، سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و چاقی است که خود میتوانند باعث
ناراحتی، خشم، افسردگی و مشکلهای متعدد برای فرد، اطرافیان و اعضای
خانواده او شوند.
3- انجام ورزش با تولید هورمونهای آرام بخشی سبب جلوگیری از استرس و نگرانی در افراد میشود.
4-کارشناسان
حتی به افراد توصیه میکنند در زمان استرس، خشم و نگرانی قدم بزنند، زیرا
این کار سبب کاهش هیجان در آنها، کنترل اعصاب و تصمیم گیریهای مناسب
میشود، در این حال بهتر است فرد از تکنیکهای تنفس عمیق هم برای تنظیم ضربان قلب خود استفاده کند.
5- لبخند زدن نیز یکی دیگر از راهکارهایی است که میتواند سبب بهبود خلق و خو و جلوگیری از بروز افسردگی در افراد شود، کارشناسان توصیه میکنند افراد تمرین ذهنی انجام دهند تا احساس خوش خلقی به ویژه لبخند زدن و عصبانی نشدن را درخود تمرین کنند.
لبخند زدن سبب دگرگون شدن حرکت ماهیچه و عضلههای صورت و زیبا شدن چهره میشود و به این ترتیب فرد جذابیت چهره بهتری به دست میآورد.
لبخند
زدن حتی در شرایط پر استرس سبب ترشح هورمونهایی ویژه در بدن میشود که به
کنترل اعصاب، جلوگیری از استرس و افزایش اعتماد به نفس منجر میشود؛ تنظیم
ساعت خواب، رفع مشکل بدخوابی و بی خوابی هم یکی دیگر از عاملهایی است که
سبب جلوگیری از ناراحتی، استرس و خشم در افراد میشود.
6- افراد بزرگسال به طور طبیعی به ۷ الی ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارند، در طول خواب بدن به ویژه مغز به پاک سازی سموم از بدن میپردازد و اطلاعات را در حافظه جایگذاری میکند.
7- استفاده از تلفن همراه یا سایر وسایل دارای صفحه نمایشگر با نور آبی قبل از خواب، تنظیم نبودن ساعت خواب، مصرف مواد غذایی سنگین و پرچرب قبل از خواب همگی سبب برهم خوردن تنظیم ساعت بیولوژیک بدن و بروز اختلالهای روانی همچون افسردگی و استرس میشود.
8-
برنامه ریزی دقیق برای انجام کارهای خود داشته باشید، اولویتهای کاری را
در نظر بگیرید، انجام کارها را به تعویق نیندازید، زیرا سبب درگیر شدن
ذهنتان میشود؛ در کنار کار توجه ویژهای به رعایت رژیم غذایی و ورزش،
همچنین تفریح و استراحت داشته باشید تا احساس شادی کنید.
9-در زمان خشم و ناراحتی یا حتی اندوه قبل از آن کلامی را بر زبان
بیاورید، آن را برروی کاغذ بنویسید، این شیوه به ویژه در مکالمهها
میتواند سبب جلوگیری تنش و دعوا و نیز بیان حرفهایی شود که در آینده از
گفتن آنها پشیمان باشید.
10- خالی کردن ذهن از مسائل ناراحت کننده با
استفاده از هنر نوشتن یکی از راهکارهای بسیار عالی برای کنترل احساسات و
جلوگیری از افسردگی و ناراحتی است.
دفتر
خاطراتی برای نوشتن افکار و احساسات خود تهیه کنید و در محلی ایمن قرار
دهید و هرروز بخشی از وقت خود حتی ۵ دقیقه را صرف نوشتن کنید تا اثرهای
شگفت انگیز آن بر سلامت روان خود را ببینید.
11- خاطرههای جدید بسازید با افرادی که دوستشان دارید و خاطرههای قدیمی یا تلخ را به فراموشی بسپارید، فکر کردن به اتفاقهای تلخ گذشته، شکستهای عاطفی، مرگ و از دست دادن اطرافیان میتواند امروز شما را خراب و روحیه تان را افسرده کند.
12- همچنین توجه بیشتری به اتفاقها و مناظر اطراف خود داشته باشید و تنها به گرفتن عکس و به اشتراک گذاشتن آن در شبکههای اجتماعی بسنده نکنید، خاطرههای خود را یادداشت کنید و از هر فرصتی برای گشت و گذار در طبیعت و ماجراجوییهای سازنده به همراه دوستانتان استفاده کنید؛ با انجام این راهکارها روحیه شادی به دست میآورید.
هیأت وزیران در جلسه امروز خود به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، میزان افزایش ضریب حقوق کارکنان دولت در سال ۱۳۹۷ را تعیین کرد.
بر اساس این تصمیم، حقوق مقامات و همترازان مندرج در قانون مدیریت خدمات کشوری، مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره و رؤسای دستگاه های اجرایی، استانداران، شهرداران مراکز استانها و اعضای شورای اسلامی شهر مراکز استانها در سال ۹۷ افزایش نمی یابد.
حقوق دیگر کارکنان دولت به تناسب حقوقی که سال قبل دریافت می کردند، به صورت پلکانی بین ۶ تا ۱۲ درصد افزایش می یابد و در هر صورت پرداختی به هیچ یک از کارکنان دولت در سال ۹۷ از مبلغ ۱۲ میلیون ریال کمتر نخواهد بود.
حقوق بازنشستگان نیز در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال قبل به میزان ۱۰ درصد افزایش می یابد و هیچ یک از بازنشستگان بعد از افزایش سنواتی و همسان سازی حقوق، کمتر از ۱۲ میلیون ریال دریافت نخواهند کرد.
هیچ راهی برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 1 وجود ندارد و جدی گرفتن علائم هشداردهنده این بیماری که می توانند تهدید کننده حیات باشند، برای پیشگیری از وخامت آن، بسیار ضروری به نظر می رسد. هرچند دیابت نوع ۱ معمولا در کودکی و نوجوانی رخ می دهد، اما امکان ابتلای بزرگسالان نیز به این بیماری وجود دارد.
رایج ترین علائم هشداردهنده ابتلا به این بیماری از این قرارند:
خستگی: احساس خستگی یکی از اصلی ترین علائم ابتلا به دیابت نوع 1 است که اغلب توسط بیمار نادیده گرفته شده و یا به بی خوابی و یا تحمل استرس ارتباط داده می شود. این در حالی است که تنها پس از درمان با انسولین احساس خستگی رو به بهبود می رود. خستگی همچنین می تواند ناشی از کم آبی بدن و یا از دست رفتن ناگهانی وزن باشد.
احساس گرسنگی: احساس گرسنگی نیز بدین دلیل رخ می دهد که بدن قادر به مصرف تمامی کالری خود نیست و بسیاری از آنها بدون استفاده از طریق ادرار از بدن دفع می شوند.
تکرر ادرار: زمانی که قند خون به 180 میلی گرم و یا بیشتر برسد به صورت پر ادراری تظاهر می کند. دفع قند (گلوکز) در ادرار باعث از دست دادن مقدار زیادی آب و املاح می شود.
افزایش تشنگی: همانطور که بدن شما در نتیجه افزایش ادرار، دچار کم آبی می شود، میل بیشتری به نوشیدن آب و مایعات پیدا می کنید. این روند یک چرخه معیوب ایجاد می کند به این معنی که پرنوشی خود منجر به تکرر ادرار خواهد شد. با این حال از دست دادن آب بدن همراه با علائمی از قبیل سرگیجه، تهوع، سردرد، خستگی و ... است. از دست دادن آب بدن حتی می تواند منجر به افزایش سطح قند خون شود.
کاهش وزن نامعلوم: دیابت نوع 1 می تواند یکی از عوامل اصلی کاهش وزن غیر منتظره و ناگهانی باشد. سلول های گرسنه که نمی توانند از انرژی قند استفاده کنند، شروع به جستجو برای پیدا کردن مابع جایگزین انرژی خواهند کرد. بدن در این حالت از چربی و عضلات برای استفاده از انرژی بهره می برد و این روند می تواند منجر به کاهش وزن سریع شود؛ حتی اگر به طور طبیعی غذا بخورید.
دردهای شکمی: درد شکمی یکی از نشانه های ابتلا به کتواسیدوز دیابتی است. کتواسیدوز دیابتی در مبتلایان به دیابت نوع 1 شایع تر است و زمانی بروز می کند که کتون های موجود در خون به پایین تر از سطح امن خود می رسدند. سایر نشانه های کتواسیدوز دیابتی عبارتند از درد قفسه سینه، تهوع و استفراغ، تنفس سریع، ضعف، خواب آلودگی و سردرگمی. این وضعیت می تواند در عرض 24 ساعت به سطح بحرانی برسد و گاه اولین نشانه ابتلا به دیابت نوع 1 است. دریافت انسولین از اصلی ترین درمان های این عارضه است.
تاری دید: تغییرات غیر طبیعی در میزان قند خون ناشی از دیابت می تواند بر عدسی داخل چشم اثر بگذارد، به ویژه هنگامی که دیابت کنترل نشده است. این حالت می تواند منجر به تاری دید گاهگاهی در طول روز، بسته به میزان قند خون شود. خوشبختانه با کنترل قند خون این تغییرات چشمی قابل برگشت هستند.
هر کدام از ما لیستی بلند بالا از رویاهایی در ذهن خود داریم که محقق شدن آنها بسیار برایمان ارزشمند بوده و برنامه هایی برای این کار تنظیم کرده ایم اما برخی اوقات در نیمه های راه دست از تلاش برداشته و از ادامه مسیر دلسرد می شویم.این دلسرد شدن و نرسیدن می تواند از عوامل مختلفی سرچشمه بگیرد که با بررسی دقیق آنها و یک بازنگری حساب شده شاید بتوان علل بازدارنده را خنثی کرد.در ادامه نگاهی به این عوامل می اندازیم تا شناسایی آنها جاده موفقیت را با تنفسی تازه،نیرویی مضاعف و اراده ای آهنین یک بار دیگر بپیماییم.
1-بی توجهی به آموزش های مورد نیاز برای رسیدن به هدف
2-ایده آل گرایی و کمال طلبی برای رسیدن به نتبجه
3-نداشتن انگیزه و علاقه کافی برای انجام کار
4-مسئولیت پذیری پاین در قبال اهداف
5-ترس از شکست خوردن و اشتباه کردن
6-کمبود خودباوری برای موفق شدن
7-پافشاری نکردن در پیگیری هدف
8-ترس از مورد انتقاد قرار گرفتن
9-انتظار رسیدن به نتیجه در سریع ترین زمان ممکن
10-انتظار فراهم بودن همه شرایط برای انجام یک کار
11-پایین بودن سطح تحمل سختی ها و مشکلات
12-تمرکز بر گذشته و تکرار ذهنی آنها
13-تردید در توانایی ها و شایستگی های خود
14-ترس از شکست در کارهای جدید
15-بی انگیزه شدن در میانه کار
16-مقاومت در برابر تغییر