سرکه به طور عمده از ترکیب اسید استیک و آب تولید می شود. سرکه علاوه بر مصارف خوراکی، در پزشکی و صنعت نیز کاربرد دارد و خواص پاک کنندگی آن فوق العاده است. معمولا سرکه از انگور یا سیب تهیه می شود و خواص طبی آن از دوران باستان مورد توجه بوده است.
برخی از خواص پزشکی و صنعتی این مایع ارزشمند به قرار زیر است
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ، با فرارسیدن ایام تعطیلات نوروزی استفاده از انواع آجیل در بین مردم افزایش می یابد که ضروری است مصرف کنندگان این مواد غذایی از ارزش تغذیه ای و میزان مصرف آن آگاه باشند.
این دسته از مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، اسیدهای چرب مفید، مواد معدنی و ویتامین ها هستند.
به مدت ۲ هفته هر روز، آب ۲ تا ۳ عدد سیب زمینی متوسط را خوردم بدون این که در برنامه غذایی یا برنامه زیبایی تغییری ایجاد کنم. آب به دست آمده را باید خوب هم بزنید و پس از گرفتن بلافاصله مصرف کنید. متخصصان پوست، معتقدند مصرف آب سیب زمینی مفید است.
مایعات برای حفظ سفتی و خاصیت انعطاف پذیری پوست لازم است. علاوه بر آن به گفته متخصصان، سیب زمینی دارای میزان زیادی آنتی اکسیدان از جمله پلی فنولز طبیعی است که نوعی ریز ماده مغذی محسوب می شود و در بسیاری از گیاهان یافت می شود.
ادله زیادی نشان می دهد که، سیب زمینی نقش مهمی در عملکرد سلول و کاهش عفونت دارد.هرچه سیب زمینی تازه تر باشد، میزان مواد مغذی و ویتامین C آن بیشتر است. سیب زمینی حاوی ویتامین B6 نیز است. پوست سیب زمینی هم سرشار از ویتامین ها و موادمعدنی است، بنابراین سیب زمینی را با پوست مصرف کنید. از استفاده سیب زمینی سبز یا جوانه زده پرهیز کنید زیرا سمی است.
با وجود سردی هوا، تصور می کردم پوستم خشک و پوسته پوسته شود. هر چند با این روش قیافه ام ۱۰ سال جوان تر نشده ولی مثل قبل دچار خشکی پوست نشدم.
سیب زمینی حاوی آنزیمی است که به عنوان سفید کننده طبیعی عمل می کند و باعث روشن شدن پوست می شود. به مرور زمان لکه هایی که بر اثر نور خورشید به وجود می آید و قسمت سیاه دور چشم، کم رنگ می شود. به گفته متخصص پوست برای نتیجه گرفتن از این روش، نیاز به زمان است.
رادیکال های آزاد با آسیب رساندن به سلول ها باعث پیری پوست می شود، هر چند که شاید ویتامین C و آنتی اکسیدان به اندازه کافی اثرگذار نباشد. با این روش اگرچه تمام مشکلات پوستم برطرف نشد اما احساس می کنم پوستم جمع و نرم شده است.
پیام فرحبخش متخصص تغذیه بیان کرد: یک وعده غذایی کامل، غذایی است که 2 تا 3 گروه از اجزای هرم غذایی درست خواری را در بر میگیرد.
سبزی پلو و ماهی غذایی است اغلب در اعیاد طبخ شده و میل میگردد که بسیار
مفید و مغذی است این غذا به دلیل داشتن برنج که در گروه نان و غلات، سبزی
موجود در برنج که در گروه سبزیجات و ماهی که در گروه گوشتها قرار میگیرد،
میتواند 3 گروه از اجزای هرم غذایی را پوشش دهد.
وی در ادامه اذعان داشت: نکاتی راجع به این غذا وجود دارد که به اختصار به توضیح آنها میپردازیم. ماهی موجود در این وعده غذایی باید از گروه ماهیهایی که چربی مفید یعنی امگا 3 دارند انتخاب شود، از جمله ماهیهای چرب میتوان به سالمون، خالخالی، آزاد، تند و ساردین اشاره کرد که بالاترین میزان امگا 3 را دارا هستند.
فرح بخش گفت: نکته قابل توجه برنج این غذا میباشد برنجها به دو گروه سفید و قهوهای تقسیم میشوند برنج سفید همان برنج مصرفی اغلب افراد است برنج قهوهای نیز دارای سبوس بیشتری نسبت به برنج سفید است و به همین دلیل برای افراد مبتلا به قند خون یا افرادی که با معضل اضافه وزن دست و پنجه نرم میکنند بسیار مفید است.
وی در پایان افزود: نکته آخر راجع به سبزیجات میباشد که در صورت امکان باید تازه استفاده شوند. ضمنا باید توجه داشت که سبزی در طی خرد شدن، سرخ شدن و پخته شدن مقداری از ویتامینها و املاح خود را از دست میدهد.
لازم به ذکر است که سبزیها منبع مناسبی برای تامین املاح معدنی و ویتامین مورد نیاز بدن هستند پس به طور کلی این فرهنگ و سنت بسیار خوب است و توصیه میشود افراد به جز شب عید در طول هفته یک یا دو وعده از این غذا میل کنند.
سبزی را که خیس کردید یک سیب زمینی را چهارقاچ کرده بعد داخل سبزی ها بیاندازید بعد از ده دقیقه میبینید که سبزی ها به حالت اول خود برمیگردند چون نشاسته داخل سیب زمینی ها به سرعت توسط سبزی ها جذب می شود.
بررسی ها نشان می دهند برای تازه تر شدن سبزی هایتان می توانید بعد از شستن آن ها همواره سیب زمینی را در کنار سبزی قرار دهید تا مدت زمان طولان تری سالم بماند. گفتنی است سیب زمینی می تواند از زود پژمرده شدن سبزی ها جلوگیری کند.
در ادامه ی این مطلب 8 ماده ی غذایی را عنوان می کنیم که به ایجاد و تشدید این مشکل منجر میشوند. لطفا مطالعه ی این مطلب را از دست ندهید.
قهوه
اگر عادت دارید که تمام روز را قهوه بنوشید باید بدانید که این نوشیدنی
باعث سوزش معده میشود. می پرسید چرا؟ به خاطر اینکه قهوه سرشار از اسیدی
است که میتواند باعث تشدید ریفلاکس معده شود. تمام نوشیدنیهای حاوی
کافئین نیز میتوانند باعث بروز ریفلاکس و سوزش معده شوند. به خاطر اینکه
این ماده باعث شل شدن اسفنکتر مری و بالا آمدن اسید معده و سوزش گلو
میشود.
علاوه بر این باید بدانید که قهوههای دکافئینه نیز حاوی اسید هستند. چاره ی کار نوشیدن کم قهوه است. بهتر است این نوشیدنیها را صبح مصرف کنید و در طول روز از مصرف آن بپرهیزید.
پنیر
پنیرها به طور طبیعی حاوی چربی هستند. مواد غذایی چرب نیز مدت زمان بیشتری
در معده میمانند و کار هضم با تاخیر انجام میشود. در نتیجه روی اسفنکتر
مری فشار آمده و اسید معده بالا میآید. از بین پنیرهای چرب میتوان به
پنیر چدار، پنیر خامه ای، پنیر گودا، پارمزان و پنیر استیلتون اشاره کرد.
پنیرهای دیگری مانند پنیر کوتاژ، ریکوتا و تمام پنیرهایی که روی آن ها
نوشته شده است «کم چرب» جزو انواع کم چرب هستند. اگر از مشکل ریفلاکس معده
رنج میبرید بهتر است از پنیرهای کم چرب و آن هم به میزان معقول استفاده
کنید.
نوشیدنیهای گازدار
نوشیدنیهای گازدار دشمن معده و افرادی هستند که از ریفلاکس معده رنج می
برند. انواع مختلف نوشیدنیهای گازدار سرشار از اسید هستند که مشکل را
تشدید میکند. دی اکسید کربن موجود در نوشیدنیهای گازدار، نیز برای سلامتی
خطرساز است. حباب گاز روی دریچه مری تاثیر میگذارد و به این ترتیب اسید
معده به سمت مری بالا میآید. توصیه می کنیم به جای این نوشیدنیها از آب
استفاده کنید.
انواع شیرینیجات و آبنباتها برای افرادی که از سوزش معده رنج میبرند مشکل ساز هستند. قند میتواند یکی از عاملین اصلی ریفلاکس معده باشد. از مصرف مواد غذایی بپرهیزید تا سوزش معده تان کاهش پیدا کند
شکلات سیاه
شکلات سیاه یک تهدید سه گانه محسوب میشود. اول اینکه سرشار از چربی است.
دوم اینکه حاوی کافئین است که اسفنکتر مری را شل کرده و باعث میشود که
اسید معده بالا بیاید. سوم اینکه یک ماده ی آرامبخش است و باعث ترشح هورمون
لذت میشود. همین تاثیر نیز میتواند باعث شل شدن اسفنکتر معده شود.
خانمهای باردار باید در مصرف شکلات سیاه دقت بیشتری داشته باشند چون بعد
از مصرف این ماده ی غذایی بیشتر در معرض ریفلاکس معده قرار میگیرند.
سیر
سیر و پیاز نیز در بین افراد حساس باعث بروز ریفلاکس معده میشوند.
متخصصان حوزه ی تغذیه سیر را یک ماده ی غذایی پرخاصیت میدانند و همیشه به
مصرف آن توصیه میکنند؛ اما اگر از ریفلاکس معده رنج میبرید باید از خیر
سیر بگذرید. االبته میتوانید هر ماده ی غذایی را امتحان کنید و میزان مشکل
زایی آن را بسنجید. به عنوان مثال سیر و پیاز را برای مدتی از برنامه ی
غذایی تان حذف کنید. اگر بهبودی در علائم خود مشاهده کردید متوجه می شوید
که به آن ها حساس هستید. در نتیجه بهتر است از مصرف آن ها بپرهیزید. در
خصوص هر خوراک یا ادویه ی دیگر نیز میتوانید این آزمایش را انجام دهید.
نمک و فلفل
اکثر مردم بعد از خوردن مواد غذایی تند و پرادویه دچار سوزش معده میشود.
البته نمیشود تنها فلفل را مقصر دانست. چاشنیهای دیگر نیز در بروز این
مشکل دخالت دارند. در واقع زیاده روی در مصرف نمک و فلفل میتواند باعث
سوزش معده شود.
نتایج پژوهش ها نشان می دهد افرادی که تغذیه شان سرشار نمک است بیشتر در معرض سوزش معده قرار دارند. توصیه میکنیم که مصرف نمک را کاهش دهید و در مصرف ادویهها و مواد غذایی تند دچار افراط نشوید.
کره
بدون شک خود مواد غذایی مصرفی میتوانند باعث بروز سوزش معده شوند اما
باید بدانید که شیوه ی پخت غذا نیز نقش موثری در این مشکل دارد؛ به عنوان
مثال سرخ کردن مواد غذایی در کره و روغن، کالری و چربی ناخواسته ی زیادی به
غذای ما اضافه میکند. به جای اینکار مواد غذایی را در ماهیتابههای نچسب و
با مقدار اندکی روغن سرخ کنید. البته بخارپز کردن روش بهتری برای طبخ
غذاست. توصیه میکنیم از افزودن کره به سبزیجات سرخ کرده بپرهیزید. برای
خوشطعم شدن غذاهایتان از سبزیجات معطر استفاده کنید.
آبنبات
انواع شیرینیجات و آبنباتها برای افرادی که از سوزش معده رنج میبرند
مشکل ساز هستند. قند میتواند یکی از عاملین اصلی ریفلاکس معده باشد. از
مصرف مواد غذایی بپرهیزید تا سوزش معده تان کاهش پیدا کند. البته قند طبیعی
موجود در میوهها اشکالی ندارد اما باید به علامت های معده تان توجه کنید.
توجه داشته باشید که مکمل ویتامین C و مواد نگهدارنده ی موجود در آبنبات و
غیره نیز میتوانند مشکل ساز شوند.
مصرفکنندگان چای سیاه کمتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند چون این نوشیدنی، عملکرد رگهای خونی را افزایش میدهد. به گفته متخصصان، هدف از انجام این بررسی ارزیابی ارتباط بین مصرف چای، فعالیت بدنی و خطر بروز سرطان پستان در زنان چینی بوده است.
«کاترین هود» از متخصصان سلامت زنان در رابطه با این تحقیق اظهار داشت: در مقایسه با افرادی که چای نمینوشند زنانی که عادت به مصرف این نوشیدنی دارند، 21 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند. این خاصیت چای به دلیل وجود پلیفنول در آن است.
همچنین در این بررسی مشخص شد که مصرف چای سیاه عملکرد رگهای خونی را بهبود میدهد چرا که وجود «فلاوونوئید» در آن تاثیر مستقیم بر عروق دارد.