منصوره تقا متخصص مغز و اعصاب گفت :درباره علت بروز سرگیجه هنگام بلند شدن اظهار کرد: هنگامی که از سرگیجه صحبت میشود معانی مختلف ممکن است مد نظر باشد؛ از نظر تخصصی سرگیجه واقعی به معنی احساس حرکت و چرخش است؛ چه خود فرد حس چرخش داشته باشد و چه حس کند محیط اطراف در حال چرخش است.
وی ادامه داد: اگر فردی مبتلا به این گونه سرگیجهها باشد حتما لازم است به متخصص بیماریهای مغز و اعصاب مراجعه کند؛ سرگیجه واقعی ممکن است به صورت ناگهانی و یا به مرور زمان ایجاد شود که در هر دو مورد نیاز به ارزیابی وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر سرگیجه هنگامی ایجاد شود که فرد از حالت نشسته یا خوابیده به وضعیت ایستاده درآید، احتمالا دلایل ساده دیگری دارد که از جمله شایعترین آنها مصرف کم مایعات، کم خونی و پائین بودن فشارخون است و با اصلاح موارد فوق مشکل از بین می رود؛ گاهی ممکن است این حالت بسیار شدید باشد به طوری که فرد احساس کند در حال بیهوش شدن است یا سرگیجه منجر به افتادن او شود؛ در این صورت ممکن است علت عارضه، اختلالی موقت در تنظیم وضعیت خونرسانی مغز باشد که اغلب بر اثر تاخیر در تنظیم شرایط عروق در حالتهای مختلف بدن به وجود میآید و مراجعه به یک متخصص قلب و عروق مشکل را حل میکند.
وی گفت: با مصرف کافی مایعات، انجام حرکات کششی گردن و شانه در فواصل بین انجام کار، فعالیت متعادل بدنی و پرهیز از بیحرکتی در مرحله اول کمک چشمگیری به درمان این عارضه میکند و در صورتی که سرگیجهها ادامه دار باشند؛ لازم است به متخصصان مربوطه مراجعه کنید.
از نظر متخصصان تغذیه صبحانه وعده بسیار مهمی در میان وعدههای غذایی روزانه به حساب میآید.
اغلب متخصصان و کارشناسان علوم غذایی اتفاق نظر دارند که صبحانه از مهمترین وعدههای غذایی است که در صورت حذف یا بیکیفیت بودن ترکیبات آن میتواند بر سلامت افراد، اثرات نامطلوب بگذارد.
در این باره با مسعود فیروزکوهی، کارشناس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به گفتوگو نشستیم تا به پاسخ پرسشهایمان برسیم.
دلیل گرسنگی پس از صرف صبحانه چیست؟
تعداد زیادی از افراد، پس از صرف صبحانه دچار گرسنگی زودهنگام میشوند و اشتها و ولع بیشتری به خوردن ناهار پیدا میکنند، اما همین افراد با حذف وعده صبحانه دیرتر گرسنه میشوند و گاه تا هنگام عصر، اشتهایی به خوردن ندارند. فیروزکوهی میگوید، مصرف زیاد مواد شیرین در این وعده مثل انواع مربا، قند، شکر، چای شیرین و نان فاقد سبوس بعد از حدود نیم ساعت به دلیل ترشح انسولین و کاهش قند خون در مصرفکننده حالت گرسنگی ایجاد میکند.
به این دلیل توصیه میشود، در این وعده بیشتر از مواد پروتئینی و فیبری استفاده شود و همراه با مواد شیرین، یک ماده پروتئینی نظیر شیر، تخم مرغ و پنیر مصرف شود. همچنین استفاده از نان سبوسدار یا جو در این وعده با ایجاد سیری طولانیمدت فرد را کمتر دچار ریزهخواری میکند.
حذف صبحانه و لاغری
آیا میتوان با حذف صبحانه و کمک به کاهش اشتها از این رویه برای کاهش اضافه وزن و لاغری
استفاده کرد؟ این روش توصیه نمیشود، چون به این ترتیب احتمال این که بدن
دچار گرسنگی سلولی شود وجود دارد. از طرف دیگر، وقتی دریافت غذا کم شود،
بدن به صورت خودکار احساس بحران در دریافت غذا میکند و متابولیسم یا همان سوخت و ساز را به حداقل میرساند و در نتیجه، کالری مازاد برای کمک به کاهش وزن سوخته نمیشود، در صورتی که صرف بموقع صبحانه، سبب افزایش سوخت و ساز بدن میشود.
دلایل مهم خوردن صبحانه
صبحانه باعث افزایش انرژی
بدن برای شروع کار روزانه و ایجاد آرامش در ابتدای روز و بهبود خلق و خوی
فرد میشود. کسانی که صبحانه میخورند، کمتر دچار یبوست و دیابت و پرفشاری
خون میشوند. این افراد حافظه کوتاه مدت و تمرکز و هوشیاری بهتر و بیشتر
نسبت به کسانی دارند که صبحانه نمیخورند. خوردن صبحانه بخصوص برای
دانشآموزان و دانشجویان به سبب کمک به فعالیت ذهنی و تامین سوخت لازم مغز بسیار توصیه میشود.
گنجاندن غذاهای غنی در وعده صبحانه
صبحانه خوب و با کیفیت چه صبحانهای است و چه مواد مغذیای را میتوان در
وعده صبحانه گنجاند تا آن را غنی کند؟ صبحانه غنی و مقوی، صبحانهای است که
به اندازه کافی پروتئین و فیبر در آن گنجانده شده باشد. تخم مرغ، پنیر و
شیر از ترکیبات حاوی پروتئین هستند که لزوما باید در سفره صبحانه گنجانده
شوند. شیر به عنوان پایه و ترکیب اصلی در وعده صبحانه با ارزش غذایی و پروتئین بالا بخصوص برای کودکان، نوجوانان و حتی سالمندان
ضروری است. همچنین تخممرغ در درجه دوم، تامینکننده پروتئین و مواد مغذی
بدن است و افراد سالم میتوانند، روزانه یک عدد تخم مرغ میل کنند، اما در
موارد بیماریهای خاص باید در مصرف آن محدودیت ایجاد شود. همچنین مصرف پنیر
همراه با مغز گردو که مقوی و حاوی بیشترین میزان امگا ۳ است، صبحانه
مقبولی است. پودرجوانه گندم، کنجد و فلفل
سیاه برای اضافه کردن روی تخممرغ و پنیر توصیه میشود. از سایر غذاهایی
که میتواند وعده صبحانه را غنی کند، میتوان به فرنی و شیربرنج اشاره کرد
که بخصوص برای کودکان یا سالمندانی که مشکلات دندانی دارند، مفید است. همچنین حلیم کم چربی، عدسی کم نمک و خوراک لوبیا از جمله خوراکهای مناسب و مغذی است که در وعده صبحانه میتواند گنجانده شود.
جایگزین شیرینیهای سفره صبحانه
توت خشک، خرمای خشک زاهدی، کشمش یا مویز از جایگزینهای با ارزش قند صبحانه
و شیره میوهها و عسلهای طبیعی کم گلوکز مناسبتر و مغذیتر از شکرند.
مربا و مواد شیرین بجز عسل طبیعی بهتر است محدودتر و فقط بعضی روزها همراه
یک ماده پروتئینی مانند شیر یا پنیر مصرف شود.
کره و سرشیر بخوریم یا نه؟
برای تنوع در وعده صبحانه یکی دو روز در هفته میتوان از کره، سرشیر، خامه و
پنیر خامهای استفاده کرد. این گروه جزو چربیها محسوب میشوند، نه
لبنیات. در افراد بالغ و بیماران بهتر است محدود و در کنار مواد پروتئینی
مصرف شوند. برای کودکان، نوجوانان و حتی جوانان فعال مصرف آن آزادتر است،
اما نباید زیادهروی کنند.
نان صبحانه نباید باگت و ساندویچی باشد
برای وارد کردن فیبر در وعده صبحانه که کمک زیادی به مهار اشتها و جلوگیری
از افزایش ناگهانی قند خون میکند، باید روزانه از نان سبوسدار یا نان جو
استفاده شود و با توجه به این که میزان سبوسگیری از آردهای سنتی ما رو به
افزایش است، میتوان از نانهای سبوسدار و مغزدار و کنجددار صنعتی
کارخانهای که تایید شده و تحت نظر مسئولان فنی تولید میشوند، استفاده
کرد. اغلب نانهای فانتزی و ساندویچی فاقد سبوس هستند.
میزان نان مصرفی بسته به جثه فرد، فعالیت، نوع صبحانه و برخی موارد دیگر متفاوت است، اما بهتر است یک تا سه واحد نان سبوسدار یا نان جو ۵۰ درصد (متشکل از ۵۰ درصد آرد گندم و ۵۰ درصد آرد جو) استفاده شود که شامل یک کف دست یا ۳۰ گرم نان است که میتواند تا سه کف دست یا ۹۰ گرم افزایش یابد که البته در مورد نان لواش هر واحد آن برشهایی به اندازه چهار کف دست میشود.
نیمرو و املت چطور؟
در افراد سالم، مصرف نیمروی کم روغن در وعده صبحانه به عنوان تنوع مشکلی
ندارد. ایمنترین روش طبخ تخم مرغ، آب پز کردن آن است. در بیماران دیابتی و
مبتلایان چربی و فشار خون
و کبد چرب و امثال آن بهتر است از تخم مرغ آب پز استفاده و گاهی زرده آن
را خارج و تنها به خوردن سفیده اکتفا کنند. استفاده از املت کم روغن در
وعده صبحانه اگر با گوجه فرنگی
تازه تهیه شود، برای افراد سالم از نیمرو غنیتر است. همچنین مصرف خیار و
گوجه خرد شده در کنار نان و پنیر و گردو میتواند صبحانه مقبول و مناسبی
باشد. مصرف سیب و انگور و آبمیوه بخصوص آب پرتقال برای این وعده عالی است.
در وعده صبحانه زیادهروی نکنید
این که میگویند در وعده صبحانه به هر میزان که اشتها دارید بخورید، چون
تنها وعدهای است که سبب افزایش وزن نمیشود، صحت ندارد. صحیح است که
صبحانه مهمترین وعده غذایی است، اما در هیچ وعدهای نباید زیاده روی کرد،
زیرا باعث چاقی و اضافه وزن
میشود و بیماریهای مرتبط با اضافه وزن را به دنبال دارد. وعده صبحانه
بهتر است همراه با خوردن میان وعده بین صبحانه و ناهار کامل شود.
کاهو جز سبزیجاتی است که بسیار در رژیم های لاغری مورد استفاده قرار می گیرد اما باید توجه داشته باشید خوردن بیش از اندازه کاهو مخصوصا همراه با غذا مشکلات معده ایجاد می کند.
خوردن کاهو همراه با غذا ایجاد نفخ معده می کند. پس بهتر است کاهو را با غذا نخورید. در این مقاله با فواید کاهو و عوارض مصرف بیش از اندازه کاهو آشنا خواهید شد.
کاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است
کاهو تمیز کننده خون است
ضد تورم است
کاهو خواب آور و آرام بخش است
کاهو ملین و ادرار آور است
خوردن کاهو برای مالیخولیا مفید است
کاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می کند
اگر کاهو را با سکنجبین و یا سرکه بخورند اشتها آور است
کاهو اثر ضد تشنج دارد
درد معده را تسکین می دهد
کاهو قوای جنسی را تقویت می کند
برای برطرف کردن درد سینه کاهو را بپزید و بخورید
ورم غدد لنفاوی را برطرف می کند
کاهو
به ویژه حاوی ویتامین «ث» – ضد اسکوربوت – است. کاهو ارزش غذایی چندانی
ندارد، اما از لحاظ درمانی فوق العاده و سرشار از نمک های معدنی با خاصیت
قلیایی است؛ به همین سبب خون را تصفیه می کند و به حفظ هوشیاری مغز و سلامت
بدن کمک میکند.
برگ های بیرونی کاهو ارزش خوراکی بسیار دارد؛ زیرا این
برگ ها بیشتر در معرض نور آفتاب قرار دارد و نسبت به برگ های داخلی حاوی
ویتامین بیشتر است. هر چه کاهو سبزتر باشد، ویتامین بیشتری دارد.
این
سبزی محتوی چند ماده مهم و شفابخش است. آب کاهو، خنک و شادابی بخش است و
میزان فراوانی منیزیم در آب آن سبب تقویت بافت عضلانی، اعصاب و مغز می شود.
آب کاهو جنبه درمانی بسیار بالایی دارد
پتاسیم موجود در کاهو با بهبود گردش خون، روند انتقال مواد مغذی و اکسیژن را به پوست تقویت می کند.
کاهواشتها را تحریک و سموم را از بدن دفع می کند.
دم کرده کاهو مدر است و به عنوان مسکن عمل می کند.
کاهوحاوی پروتئین است که برای رشد عضله ضروری است.
کاهو
منبع غنی انواع مواد معدنی نظیر آهن، منیزیم، مس، کلسیم و پتاسیم است که
موجب ارتقاء سوخت و ساز بدن میشود. پتاسیم به داشتن فشار خون تحت کنترل
کمک کرده و با تنظیم تعادل مایعات بدن موجب سلامت قلب میشود. کلسیم موجود
در آن استخوان و دندانها را محکم میکند.
اصلاح رژیم غذایی بر سلامت جسم و روان تاثیر به سزایی دارد.
اگر جزو افراد استرسی هستید به شما پیشنهاد می دهیم که به صورت جدی در انتخاب خوراکی هایی که مصرف می کنید دقت به خرج دهید. چرا که خیلی از خوراکی ها می توانند شما را دچار استرس و اضطراب بیشتری کنند.
اگر اضطراب تحت تاثیر قرارتان می دهد نگاهی به آنچه می خورید بیندازید. استرس یکی از عوامل اختلال در بدن و افزایش وزن است با ثبت نام در برنامه غذایی به اندام می توانید به سادگی نوع غذا خوردن خود را اصلاح کرده و علاوه بر استرس وزن را نیز کاهش دهید.
در ادامه به معرفی غذاها و نوشیدنی هایی می پردازم که موجب افزایش اضطراب در افراد می شوند، همچنین جایگزین ها نیز معرفی می شوند.
غذاهای کاملی مانند گوشت و شیر وقتی تخمیر یا نمک سود می شوند طعم خوبی پیدا می کنند. اما در طول این فرآیند باکتری ها پروتئین های غذا را به آمین های بیوژنیک تجزیه می کنند که یکی از هیستامین ها است. هیستامین یکی از انتقال دهنده های عصبی است که هضم، هورمون ها وسیستم های قلبی عروقی و عصبی را تشدید می کند. در افراد حساس این تغییر می تواند موجب افزایش اضطراب و بی خوابی شود.
برای به حداقل رساندن عدم تحمل هیستامین همیشه غذاهای تازه و کامل را انتخاب کنید. همیشه به تاریخ بسته بندی گوشت و ماهی که می خرید دقت کنید، تاریخ هرچقدر به روزتر باشد بهتر است.
هیچ راهی نیست که همیشه به صورت 100 درصد از قند ها پرهیز کنید، چون قند به صورت طبیعی در بسیاری از غذاهایی که دوست داریم وجود دارد مانند میوه ها. اما قند اضافه شده نقش اصلی افزایش سطح استرس و اضطراب است. قند اضافه شده باعث می شود سطح قند خون بدن به شدت دچار نوسان شود و به دنبال آن انرژی تان نیز دائم بالا و پایین می رود. وقتی قند خون افت می کند خلق و خو بهم می ریزد و سطح اضطراب ممکن است بالا برود.
بدن انسولین ترشح می کند تا گلوکز اضافی را جمع آوری کند و سطح قند خون را تثبیت کند اما این افزایش ناگهانی قند باعث می شود بدن به سختی کار کند تا به وضعیت عادی برگردد.
غلات صبحانه از غذاهای مورد علاقه ی کودکان و حتی بزرگسالان برای صبحانه است.
اما اکثر این محصولات، حاوی قند اضافی هستند که باید مراقب آن باشیم. تقریبا هر فنجان آن 10 تا 20 گرم قند اضافه شده دارد.
دریافت مقادیر زیاد غذاهای فرآوری شده می تواند باعث تحریک احساساتی مانند نگرانی، تحریک پذیری و ناراحتی شود. غذاهایی که در گروه قندهای اضافه شده قرار می گیرند را باید محدود کرد و یا حذف کرد. مواردی مانند کچاپ، سس سالاد، پاستا و نان سفید همگی می توانند مقدار زیادی قند اضافه شده داشته باشند.
خوشبختانه کنار گذاشتن غذاهای فرآوری شده برابر با محروم شدن از غذاهای شیرین نیست. شما همچنان می توانید از مواردی مانند استویا که یک شیرین کننده طبیعی بدون کالری است استفاده کنید.
برای خیلی ها این باور نکردنی است اما الکلی که معمولا افرد برای آرام کردن استرس خود استفاده می کنند موجب بدتر شدن اوضاع می شود. با وجود اینکه به نظر می آید الکل باعث آرام شدن اعصاب می شود اما می تواند تاثیری منفی روی آب رسانی به بدن و خواب داشته باشد، هر دوی این موارد وقتی تحریک می شوند می توانند سطح اضطراب را افزایش دهند.
الکل سطح سروتونین و انتقال دهنده های عصبی را در مغز تغییر می دهد که موجب بدتر شدن اضطراب می شود. وقتی تاثیر الکل از بین می رود ممکن است از گذشته نیز بیشتر احساس اضطراب کنید. بهترین راه کنار گذاشتن مصرف نوشیدنی های الکلی است. اما از آنجا که این نوشیدنی ها جایگزینی ندارند بهترین انتخاب شما استفاده از آب جو های غیر الکلی است.
مصرف بالای نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه در طول روز نشان داده با وجود مزایایی که دارد باعث افزایش سطح استرس نیز می شود. در واقع مصرف بالای قهوه در طول روز نه تنها باعث افزایش سطح استرس و اضطراب می شود بلکه موجب کاهش تولید سروتونین ( هورمون احساس خوب ) در بدن نیز می شود. کمبود سروتونین در بدن می تواند به افزایش خطر افسردگی منجر شود.
با این حال هنوز می توانید قهوه و نوشیدنی های حاوی کافئین را به صورت متعادل مورد استفاده قرار دهید. همچنین بسیاری از مکمل ها و داروها نیز حاوی مقدار قابل توجهی کافئین هستند و به همین خاطر بعد از مصرف برخی از آنها فرد استرس و اضطراب را تجربه می کند. بسیاری از چای ها و دمنوش های گیاهی را می توانید جایگزین مصرف بالای قهوه کنید
شاید شنیدن این جمله برایتان خوشایند نباشد ولی اگر بدانید خوردن برنج با ترشی چقد ضرر دارد هرگز این کار را نخواهید کرد.
ترشی را همه ما دوست داریم و همراه غذا می خوریم. این غذا می تواند برنج و یا چیز دیگری باشد. شاید برایتان عجیب باشد ولی توصیه شده است که مصرف برنج با ترشی ممنوع است !
دکتر حسین روازاده متخصص طب سنتی
مصرف همزمان برخی از موادغذایی را بسیار مضر دانست و اظهار داشت: این عمل
موجب اخلاط زاید در بدن و در نهایت ایجاد انواع و اقسام بیماریها در بدن
خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه مصرف ماست با گوشت
موجب ایجاد انواع لکههای پوستی میشود، افزود: این در حالی است که مصرف
همزمان سرکه با انواع شوری و ترشی به همراه برنج موجب درد در نواحی شکمی
میشود.
این متخصص طب
سنتی – اسلامی با بیان اینکه بسیاری از بیماریها حاصل عدم توجه به مصرف
موادغذایی است، تصریح کرد: مصرف همزمان بسیاری از خوراکیها که با یکدیگر
همخوانی ندارند موجب ایجاد انواع و اقسام بیماریها حتی برخی از بیماریهای
صعبالعلاج میشود.
وی بیان داشت: در قدیم گفته میشد که به هیچ عنوان به طور همزمان خربزه را
با عسل مصرف نکنید چون موجب درد در نواحی شکمی خواهد شد، در این بین مصرف
همزمان کلهپاچه و انگور، پنیرو بادام، شیر و میوههای تازه، شیر و تخم
مرغ، شیرو حبوبات، شیر و موادغذایی شور و یا ترش، شیر و گوشت و یا ماهی تازه، سرکه با انواع برنج، سرکه و یا ترشی با انواع ماش و یا حلیم خودداری شود.
روازاده خاطرنشان کرد: در این بین از خوردن خربزه یا هندوانه بعد از غذا و همچنین خوردن گوشت خام خودداری کنید.
در این خبر فهرستی از نوشیدنی هایی روزانه که ممکن است مصرف همزمان آن با برخی داروها، باعث ایجاد ترکیبی خطرناک برای سلامت شما باشد، به شما معرفی می کنیم :
آب گریپ فروت بر ۵٠ داروی مختلف از جمله داروهای استاتین، اثر منفی می گذارد. با توجه به اینکه تاثیر خواص آب این میوه مرکباتی بیش از ٢۴ ساعت در بدن باقی می ماند، تغییر در زمان مصرف دارو مشکل را برطرف نخواهد کرد. از این رو فرد باید پس از گذشت ٢۴ ساعت از زمان مصرف آب گریپ فروت، دارو را مصرف کند و یا از نوشیدن آب گریپ فروت خودداری نماید.
آب انار حاوی آنزیمی است که باعث شکسته شدن بسیاری از داروهای ضد فشار خون می شود.
کلسیم با داروهای تیروئید تداخل ایجاد می کند. از این رو باید حداقل ۴ ساعت از زمانی که داروی تیروئید استفاده کردید، گذشته باشد تا بتوانید نوشیدنی حاوی کلسیم (مثل شیر) بنوشید.
مصرف کافئین همراه با داروهای محرک، می تواند تهدید جدی برای سلامتی محسوب شود. مثلا، اگر از داروی افدرین، آسم و آمفتامین استفاده شود و همزمان نوشیدنی حاوی کافئین مصرف شود، برای سلامتی فرد خطرناک است.
پتاسیم موجود در نوشیدنی های ورزشی، در صورت مصرف همزمان نوشیدنی با بعضی از داروهای قلبی یا داروهای ضد فشار خون، می تواند خطرناک باشد.
چای سبز و نیز سایر خوراکی های حاوی ویتامین کا، مثل بروکلی و کلم پیچ را نباید با داروهای رقیق کننده خون مثل کومارین یا وارفارین مصرف کرد زیرا اثردهی آنها به شدت کاهش می یابد.
دوغ نیز اثراتی مشابه شیر دارد از این رو استفاده از آن هم توصیه نمیشود. این نوشیدنی نیز حاوی کلسیم است که برخی داروها با اتصال به آن از جذب کلسیم جلوگیری می کند؛ پس به طور کلی آب گزینه بهتری نسبت به سایر نوشیدنی هاست.
با اینکه تمام شب را خوابیده اید صبح کسل و خسته هستید مثل اینکه تمام شب کابوس دیده اید، همه این ها بستگی به نحوه خوابیدنتان دارد.
این واقعیت را باید بپذیریم که ما زاده عادتهایمان هستیم بهخصوص وقتی به خواب میرویم نمیدانیم که چه اتفاقی برای بدنمان میافتد. ولی در این مطلب نکاتی هست که هنگام چرت زدن میتوانیم به کار ببریم تا خواب خودمان را بهتر و عمیقتر کنیم.
بسیاری از ما هنگامی که می خوابیم به حالت خوابیدن توجه نمی کنیم و همین مساله باعث میشود تا در دراز مدت دچار مشکلاتی از قبیل کمردرد، زانو درد، گردن درد و ... بشویم.
خوابیدن به پشت، روی شکم، به پهلو یا به شکل جنینی جزو وضعیت های معمول
خواب است که روی نحوه تنفس، وضع ستون فقرات و یا جریان خون تاثیر می گذارد.
بهترین حالت خواب، حالت به پشت خوابیدن است
اگر شما عادت دارید به پشت بخوابید این حالت بهترین و سالمترین حالت خوابیدن است. صورت شما به سمت بالاست و کل وزن شما بهصورت کاملاً مساوی در ستون فقرات شما تقسیمشده. برخلاف زمانی که شما صورت خود را به بالشت فرومیبرید، به پشت خوابیدن باعث میشود که جاذبه زمین صورت و قفسه سینه شما را به سمت پایین کشیده و این حالت بهترین راه خوابیدن برای کسانی هست که از رفلاکس اسید معده رنج میبرند. وقتی سر شما کمی بالاتر قرار دارد معده شما زیر مری قرار میگیرد و احتمال اینکه اسید و مواد غذایی داخل معده به سمت بالا بیاید خیلی کمتر است.
اما کسانی که خروپف میکنند مراقب باشند که به پشت خوابیدن بدترین حالت خوابیدن برایشان است. اگر شما از تنگی نفس در خواب (یا همان آپنه در خواب) رنج میبرید، به پشت خوابیدن باعث میشود گلو و شکم شما براثر جاذبه زمین به سمت پایین کشیده شود و نفس کشیدن را سختتر میکند. دکتر اندرو وست وود استادیار مغز و اعصاب بالینی از دانشگاه کلمبیا در این مورد پیشنهاد میکند که اگر کسانی که خروپف میکنند به بغل دراز بکشند و حتی یک بالشت و یا همسر خودشان را در آغوش بگیرند خروپف و تنگی نفس نخواهند داشت.
بنابراین به پشت خوابیدن بهترین حالت خوابیدن است و جایزه آن علاوه بر خواب راحتتر، چینوچروک کمتر صورت است. مگر اینکه شما مشکل تنفسی داشته باشید که راهحل آنهم کاملاً ساده است با بغل گرفتن همسرتان و به پهلو خوابیدن خواب عاشقانهتر و آرامتری دارید.
دومین حالت خوب خواب، خوابیدن به پهلو چپ است
اگر عادت به پهلو خوابیدن دارید متخصصان پیشنهاد میدهند به پهلوی چپ بخوابید. زیرا خوابیدن به پهلو راست مانع از حداکثر گردش خون در بدن میشود و به خاطر فشار روی رگهای خونی بدن مدام در طول شب تغییر حالت میدهد تا به خاطر عدم گردش خون کافی فشار کمتری تحمل کند. به همین خاطر باوجود خوابیدن همچنان احساس خستگی میکنید. درحالیکه با خوابیدن به پهلو چپ بدن راحتتر کار گردش خون از قلب را انجام میدهد.
دکتر کریستوفر وینتر مدیر بخش مغز و اعصاب و خوابدرمانی شارلوتس به تمام مریضانش تأکید میکند که قلب، بسیار بهتر و راحتتر کار پمپاژ و گردش خون را انجام میدهد وقتی فشار کمتری را تحمل کند. اما اگر عادت به خوابیدن به پهلو چپ ندارید و ناخودآگاه به پهلو راست میچرخید بهتر است که یک بالشت نرم و مسطح بین زانوهایتان بگذارید. این کار باعث میشود که باسن و مفاصل بدن همتراز باشند و وزن بهصورت کاملاً برابر در سطح بدن تقسیم شود این توزیع وزن باعث میشود فشار کمتری به قلب وارد شود و خواب بهمراتب آرامتری خواهید داشت.
سومین حالت خوابیدن به پشت، دست ها بالا
* مفید برای کمر و صورت
به این حالت خواب، وضعیت «ستاره دریایی» نیز می گویند. در این حالت فرد به پشت می خوابد و دست هایش به سمت بالا و دو طرف بالش قرار می گیرد. این وضع خواب برای کمر خوب است.
چهارمین حالت خوابیدن به پشت، دست ها در راستای بدن
* مفید برای گردن
خوابیدن به پشت در حالی که دست ها در کنار بدن قرار داشته باشد، بهترین وضعیت خواب برای سلامت است. این نحوه خوابیدن برای ستون فقرات و گردن خوب است. البته باید حواستان باشد از بالش های خیلی بلند و نامناسب استفاده نکنید. تنها ایراد این وضعیت خواب تاثیر آن روی تنفس است. افرادی که به این شکل می خوابند، بیشتر از بقیه خر و پف می کنند. در واقع خوابیدن به پشت ممکن است باعث مسدود شدن مجاری تنفسی شود که به آن «آپنه خواب» می گویند.
پنجمین حالت خوابیدن به پهلو، دست ها در راستای بدن
* مراقب چین و چروک پوستی باشید
متخصصان معتقدند، خوابیدن به پهلو برای ستون فقرات مفید است. خوابیدن به پهلو و قراردادن دست ها در راستای بدن باعث می شود ستون فقرات در حالت طبیعی خود قرار داشته باشد. به این ترتیب باعث کاهش کمردرد و گردن درد می شود.
به عقیده متخصصان، خوابیدن به پهلو و همچنین استفاده از بالشی کوچک بین زانوها می تواند از فشار زیاد به مهره های کمر و نیز عضلات و رشته های عصبی متصل به ستون فقرات بکاهد. خوابیدن به پهلو موجب کاهش رفلاکس اسید معده (برگشت اسیده معده به مری) می شود، خروپف کمتر می شود و برای خوابیدن در دوران بارداری مناسب است. این نوع خوابیدن از آپنه خواب نیز پیشگیری می کند.
مشکل اصلی خوابیدن به پهلو، تاثیر آن روی پوست است. افرادی که به طور مرتب در این وضع می خوابند، بیشتر در معرض چین و چروک پوستی قرار می گیرند، چون پوست در تماس و ساییدگی با بالش و زمین قرار می گیرد. همچنین احتمال افتادگی سینه ها در خانم هایی که در این شرایط می خوابند نیز بیشتر است.
ششمین حالت خوابیدن به پهلو، دست ها مقابل بدن
*در این نوع خوابیدن احتمال کمر درد وجود دارد
خوابیدن به پهلو و قرار دادن دست ها در مقابل بدن، همان فواید خوابیدن به پهلو و قراردادن دست ها در راستای بدن را دارد. با این حال در این شرایط به دلیل بروز مشکلاتی در جریان خون و فشار به عصب ها، احتمال کمردرد و درد بازوها وجود دارد.
بدترین حالت خوابیدن، خوابیدن به روی شکم است.
متأسفانه خوابیدن روی شکم و سر را به بالشت فروکردن ایدئالترین حالت خواب برای خیلیهاست، اما متخصصان معتقدند که این راحتترین کار برای شروع یک صبح دردناک است. با این حالت خوابیدن شکم به سمت پایین کشیده میشود و انحنای ستون فقرات بسپار آسیب میبیند.
سر بهصورت ۹۰ درجه روی بالشت فرو میرود و علاوه بر اینکه نفس کشیدن سختتر میشود و کابوسهای شبانه زیاد میشوند فشار زیادی به گردن وارد میشود. برای کمتر کردن آسیب این عادت بد بهتر است بالشتهای نرم و پفی و پر خودمان را با یک بالشت نازکتر و مسطحتر عوض کنیم. این کار باعث میشود گردن ما بیشازحد بالا قرار نگیرد و ستون فقرات کمتر آسیب ببیند.
علاوه بر این با قرار دادن دو بالشت نازک زیر لگن مانع از فشار زیاد به قوس کمر شوید این کار تقسیم وزن را در بدن همتراز میکند و ستون فقرات با بقیه اعضای بدن همسطح میشود.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت:درباره عوامل موثر در افزایش انرژی افراد و سرحال شدن آنها اظهار کرد: به طور کلی عوامل زیادی در افزایش انرژی افراد و سرحال شدن آنها اثرگذار هستند که این عوامل عبارتند از: رژیم غذایی صحیح، شغل مناسب، خواب کافی، ورزش و نرمشهای ملایم، یوگا و مدیتیشن، استحمام کردن با آب ولرم، استفاده از عطرهای ملایم مانند عطر گل محمدی و استشمام بوهای خوش.
وی درباره عوامل دیگری که در افزایش انرژی افراد موثر هستند، بیان کرد: ماساژهای ملایم، مصرف انواع مغزها مانند مغز بادام، گردو، فندق و پسته، استفاده از برخی مواد غذایی مانند عسل، موز، شیر بادام و تخم مرغ و نوشیدن دمنوشهای گیاهی به همراه مصلحات آنها با توجه به فصل به سرحال شدن افراد کمک میکنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز مغز مانند اسیدچرب امگا ۳، ویتامینهای C ، E ، B۶ و B۱۲، گلوکز، پروتئین، منیزیم، فسفر، آهن، پتاسیم، روی (زینک) و اسید آمینه تریپتوفان نقشی موثر در ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش دارند؛ این هورمون موجب سرحال شدن افراد میشود.
عظمایی درباره انواع دمنوشها تأکید کرد: به طور کلی دمنوشها دارای سه طبع سرد، معتدل و گرم هستند؛ از دمنوشهای با طبع سرد میتوان به کاسنی، شاهتره و کیالک اشاره کرد؛ افراد باید این دَمکردهها را در فصل گرم سال همراه با عسل میل کنند.
وی تصریح کرد: دمنوشهای چای سبز و دارچین، سیب، بِه، نعناع با گشنیز، شیرین بیان، ورون (بهلیمو) و بابونه طبعی معتدل دارند؛ از دمنوشهای با مزاج گرم میتوان به هل، دارچین، گل میخک، جینسینگ، جینکو، زعفران، رزماری و سیاهدانه اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره دمنوشهای مناسب برای همه طبعها در محل کار، گفت: دمنوش شیرین بیان از جمله دمنوشهای مناسب برای محل کار است این دمنوش نقشی موثر در افزایش انرژی بدن و سرحال شدن افراد، رفع رفلاکس، کاهش اسید و تقویت معده دارد؛ برای تهیه دمنوش شیرین بیان افراد باید یک قاشق مرباخوری از ریشه این گیاه را داخل قوری بریزند، سپس به آن سه تا چهار لیوان آب اضافه و صبر کنند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
عظمایی اظهار کرد: دمنوشهای میوهای مانند سیب و بِه هم از دیگر دمنوشهای مناسب برای محل کار هستند؛ برای تهیه دمنوش سیب اشخاص نخست باید سیبها را با پوست به صورت درشت رنده سپس آنها را خشک کنند و کمی تفت بدهند؛ دمنوش سیب نشاطآور است و نقشی موثر در سرحال شدن افراد دارد؛ برای تهیه این دمنوش افراد باید یک قاشق مرباخوری از سیبهای تفت داده شده را داخل قوری بریزند سپس به آن چهار لیوان آب اضافه کنند و بگذارند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
وی بیان کرد: دمنوش برگ و میوه بِه نشاطآور است و تأثیری چشمگیر در تقویت قلب و مغز و کاهش استرس دارد؛ افراد برای تهیه این دمنوش باید یک قاشق مرباخوری از برگ خشک شده یا میوه بِه را در قوری بریزند سپس به آن چهار لیوان آب اضافه و صبر کنند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
عظمایی تأکید کرد: دمنوش نعناع خشک شده با تخم گشنیز از دیگر دمنوشهای مناسب برای محل کار است؛ این دمنوش ضدنفخ و بادشکن است و تأثیری چشمگیر در رفع اضطراب و استرس و سرحال شدن افراد دارد؛ افراد برای تهیه این دمنوش باید یک قاشق چایخوری از هریک از این مواد را داخل قوری بریزند سپس به آن چهار لیوان آب اضافه و صبر کنند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
وی درباره سایر دمنوشهای مفید برای محل کار در فصل سرد، یادآوری کرد: دمنوشهای سیب خشک شده با دارچین و زنجبیل، آویشن با چای سبز و هل، جینسینگ و گل بنفشه، مخلوط هل، گل میخک، گشنیز و دارچین، بابونه و دارچین، سورنجان با قولنجان (خولنجان)، جینکو و زعفران از دیگر دمنوشهای مناسب برای محل کار در فصل سرد سال هستند.
اعلام نوبت بندی پرداخت وام ضروری ۵ میلیون تومانی/ ثبت ۲۳۴ هزار درخواست وام ضروری |
با«اتمام مهلت ثبت نام اینترنتی» تسهیلات وام ضروری ۵ میلیون تومانی صندوق بازنشستگی کشوری ۲۳۴ هزار و ۶۸۹ نفر از بازنشستگان و موظفین صندوق بازنشستگی کشوری، درخواست خود را در این سامانه اینترنتی ثبت کردند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، جمشید تقی زاده مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: مهلت یک ماهه «ثبت نام اینترنتی وام ضروری بازنشستگان و موظفین در سال ۹۷» روز شنبه ۳۱ شهریور ۹۷ به پایان رسید و ۲۳۴ هزار و ۶۸۹ نفر از بازنشستگان و موظفین تحت پوشش درخواست خود را در سایت صندوق بازنشستگی کشوری به نشانی cspf.ir، ثبت کردند.