دوغ سرطان زا

دوغی که آفتاب خورده، سرطان‌زاست؟

هنگام خرید دوغ‌های خارج از یخچال، به تاریخ تولید آن‌ها توجه کنید و محصولی که تازه‌ترین تاریخ تولید و بیشترین تاریخ مصرف را دارد، بخرید. بعد از خرید و رسیدن به خانه هم محصول را بلافاصله داخل یخچال قرار دهید. خرید و مصرف دوغ‌هایی که خارج از مغازه و در مجاورت نور آفتاب قرار گرفته‌اند توصیه نمی‌شود.

اگر دقت کرده باشید، بیشتر فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی، دوغ را در دمای محیط و خارج از یخچال نگهداری می‌کنند؛ مخصوصاً اگر این دوغ‌ها، در کیسه‌های پلاستیکی بسته‌بندی‌شده باشند. این روزها، زمزمه‌هایی از خطرناک بودن مصرف طولانی‌مدت چنین دوغ‌هایی سر زبان‌هاست. در این مطلب، گفت‌وگویی که با دکتر سید امیرمحمد مرتضویان، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی انجام شده است را آوردیم تا با درست و غلط این زمزمه‌ها بیشتر آشنا شویم.

  • آیا قرار دادن دوغ خارج از یخچال مغازه‌ها مجاز است؟

براساس استاندارد ملی ایران، تمام محصولات لبنی غیر از فرآورده‌های استریل و پودرها باید در یخچال نگهداری شوند. این استاندارد، روی بسته‌بندی تمام محصولات لبنی از جمله دوغ‌ها هم درج شده است. دمای یخچالی مناسب برای نگهداری از دوغ‌ها، بین 4 تا 8 درجه سانتی‌گراد است. متأسفانه کمبود جا در مغازه‌ها، یکی از مهم‌ترین دلایل نگهداری ماست و دوغ خارج از یخچال است.

  • برخی افراد معتقدند که نگهداری محصولات لبنی تخمیری خارج از یخچال، اشکالی ندارد. نظر شما در این مورد چیست؟

محصولات لبنی به 2 گروه تخمیری مانند ماست و دوغ و غیرتخمیری مانند شیر تقسیم می‌شوند. افزایش دما در محصولات غیرتخمیری، می‌تواند فساد و ترش ‌شدن ملموس آن‌ها را به دنبال داشته باشد و شرایط محصول را به‌گونه‌ای تغییر دهد که مصرف آن در کوتاه‌مدت هم برای مصرف‌کننده، آسیب‌رسان باشد. این در حالی است که محصولات غیرتخمیری، به‌وسیله میکروب‌ها تخمیر می‌شوند، pH آن‌ها پایین می‌آید و اسیدیته‌شان هم بالا می‌رود. از این رو، فساد میکروبی و بیماری‌زایی در آن‌ها اتفاق نمی‌افتد. به این ترتیب، کسی با خوردن این محصولات تخمیری که خارج از یخچال نگهداری شده‌اند، مسموم یا راهی بیمارستان نمی‌شود اما به هرحال، تغییرهایی در ترکیب‌های موجود در این محصولات اتفاق خواهد افتاد.

  • چه تغییرهایی؟

مثلاً امکان فعالیت کپک‌ها یا مخمرها در ماست و دوغ‌هایی که خارج از یخچال نگهداری می‌شوند و آزاد شدن سموم احتمالی در چنین فرآورده‌هایی وجود دارد. انواع واکنش‌های شیمیایی و تبدیل ترکیب‌های مغذی به ترکیب‌های مضر، از دیگر تغییرات است. این تغییرات در کوتاه‌مدت مشکلی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کنند اما می‌توانند در طولانی‌مدت، سلامت عمومی او را به خطر بیندازند و حتی مستعد ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطانش کنند.

  • آیا می‌توان از روی شکل ظاهری دوغ‌ها یا ماست‌ها، متوجه افت کیفیت و سلامت آن‌ها شد؟

نه‌چندان اما دوغ و ماست‌هایی که بیش از اندازه بیرون یخچال و در دمای نامناسب نگهداری می‌شوند، طعم ترش زننده‌ای می‌گیرند و گاهی این ترشی، به تلخی هم می‌زند. در مواردی هم فعالیت مخمرها و کپک‌ها، طعم این محصولات و حتی طعم اسانس‌های موجود در آن‌ها را هم تغییر می‌دهد که مصرف‌کننده به‌سادگی می‌تواند متوجه این تغییر و کهنگی طعم شود. به‌طورکلی، هر تغییری که رغبت مصرف‌کننده به مصرف محصول را کم کند، فساد نامیده می‌شود.

  • بدترین نوع نگهداری از دوغ چیست؟

بدترین نوع نگهداری دوغ در مغازه‌ها، قرار دادن آن‌ها خارج از مغازه یا در مکانی است که این محصولات در تماس با نور آفتاب قرار بگیرند. تماس بطری‌های حاوی دوغ با نور آفتاب (به‌خصوص در جاده‌ها)، باعث ایجاد ترکیب‌های سرطان‌زا و سمی یا اکسید شدن چربی موجود در محصول می‌شود. ضمن اینکه بدطعمی هم در اثر قرار دادن دوغ در مجاورت نور آفتاب، به وجود خواهد آمد بنابراین از خرید و مصرف دوغ‌هایی که خارج از یخچال و در زیر نور آفتاب نگهداری می‌شوند، خودداری کنید.

  • توصیه شما به کسانی که مجبور به خریداری دوغ از مغازه‌های محلی هستند، چیست؟

هنگام خرید دوغ‌های خارج از یخچال، به تاریخ تولید آن‌ها توجه کنند و محصولی که تازه‌ترین تاریخ تولید و بیشترین تاریخ مصرف را دارد، بخرند. بعد از خرید و رسیدن به خانه هم محصول را بلافاصله داخل یخچال قرار دهند. خرید و مصرف دوغ‌هایی که خارج از مغازه داخل سبد و در مجاورت نور آفتاب قرار گرفته‌اند توصیه نمی‌شود.

  • چرا برخی دوغ‌ها، بویی شبیه به بوی دوغ‌های محلی می‌دهند؟

بوی موجود در فرآورده‌هایی مانند ماست یا دوغ، به مواد اولیه مانند شیر یا به فساد آن‌ها ربط دارد. شیر برخی دامداری‌های محلی، بوی خاصی دارند و گاهی این بو به محصول نهایی که همان ماست یا دوغ باشد، منتقل می‌شود.

از طرف دیگر، گاهی هم نگهداری نامناسب دوغ و رشد بیش از اندازه کپک و مخمر داخل آن در کنار اکسید شدن چربی‌اش، باعث بروز طعم و بوی ناگوار مانند بوی خاک یا کپک در آن می‌شود.

  • این دوغ‌های معمولی و گرمادیده، مصرف کدام را توصیه می‌کنید؟

مصرف دوغ‌های معمولی! دوغ‌هایی که عبارت «گرمادیده» روی آن‌ها درج می‌شود، معمولاً طعم تازگی و خوشایندشان را از دست می‌دهند. برخی تولیدکنندگان برای پایین آوردن بار آلودگی میکروبی دوغ، آن‌ها را خیلی گرما می‌دهند درحالی که گرما دادن بیش ازحد، باعث از دست رفتن طعم واقعی دوغ می‌شود و در مواردی هم ممکن است که مصرف‌کننده، طعم کشک را با خوردن چنین محصولاتی حس کند.

چه دوغی بخریم؟ چه دوغی نخریم؟

دکتر حسین رستگار، مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو در این مورد می‌گوید: محصولات لبنی از جمله دوغ، از دو منظر مواد تشکیل‌دهنده و نحوه فروش، بررسی و نظارت می‌شوند. نظارت بر فروش دوغ و سایر محصولات لبنی، هم به صنف سوپرمارکت‌دارها برمی‌گردد و هم به اداره بهداشت محیط وزارت بهداشت. نظارت بر مواد تشکیل‌دهنده و سلامت چنین محصولاتی هم بر عهده سازمان غذا و دارو است. اداره بهداشت محیط، موظف است به‌صورت دوره‌ای، از سوپرمارکت‌ها و مغازه‌ها بازدید کند تا مطمئن شود این فروشگاه‌ها، مواد غذایی را در جای مناسبی نگهداری می‌کنند اما به‌هرحال در تمام حرفه‌ها، امکان تخلف وجود دارد و از طرف دیگر، نمی‌توان هر روز تمام مغازه‌های سطح شهر یا بین شهری را از نظر نوع نگهداری محصولات غذایی‌شان ارزیابی کرد. نظارت‌های سازمان غذا و دارو هم به بررسی محصول از کارخانه تا مغازه برمی‌گردد؛ یعنی برخی ناظران غذا و دارو، علاوه بر بازرسی از کارخانه‌ها، محصولات خوراکی را از مغازه‌ها خریداری و در آزمایشگاه‌های مجهز بررسی می‌کنند تا اگر مشکل احتمالی در سلامت این محصولات وجود داشت، به کارخانه و تولیدکننده اطلاع داده شود.

بد نیست بدانید که قرار دادن محصولات لبنی مانند دوغ در مجاورت نور آفتاب و خارج از یخچال، باعث آزاد شدن پلیمر در محصول غذایی می‌شود. از این رو، استمرار در مصرف چنین محصولاتی می‌تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند سرطان‌ها شود. به‌همین دلیل توصیه می‌شود که دوغ و ماست را حتماً از فروشگاه‌های زنجیره‌ای که محصولات را داخل یخچال قرار می‌دهند، خریداری کنید.

فلوشیپ طب خواب

فلوشیپ طب خواب: خواب طبیعی چیست

فلوشیپ طب خواب گفت: خواب مجموعه‌ای پیچیده از رفتارهایی است که با دراز کشیدن یا تکیه دادن بدن، سکوت و چشم‌های بسته همراه است که از دو مرحله خواب با رویا و خواب بدون رویا تشکیل می‌شود.

خبرگزاری فارس: خواب طبیعی چیست

خسرو صادق‌نیت  با اشاره به اینکه خواب طبیعی حالتی است که در آن ادراک حسی از محیط پیرامون و پاسخ به آن به صورت برگشت‌پذیر از بین می‌رود، اظهار داشت: خواب مجموعه‌ای پیچیده از رفتارهایی است که معمولاً با دراز کشیدن یا تکیه دادن بدن، سکوت و چشم‌های بسته همراه است.

وی افزود: در موارد غیرمعمول رفتارهای دیگری مانند راه رفتن یا حرف زدن در خواب رخ می‌دهد.

این فلوشیپ طب خواب، گفت: در تعریف خواب باید به این نکته توجه داشت که ضعف یا خستگی را نمی‌توان معادل خواب‌آلودگی معنا کرد. ضعف یا خستگی به معنای کاهش انرژی و انگیزه برای انجام کار است و رفتارهای مرتبط با خواب مانند سنگین شدن پلک‌ها، بسته شدن چشم‌ها و خمیازه کشیدن الزاماً در آن بروز پیدا نمی‌کند هر چند احساس خستگی می‌تواند با خواب‌آلودگی ارتباط نزدیک داشته باشد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در واقع خواب حالتی بین بیداری و مرگ است؛ بیداری حالتی فعال برای تمام عملکردهای فکری، حسی و حرکتی است و مرگ توقف کامل این عملکردهاست در این تعریف خواب به صورت حالتی غیرفعال در نظر گرفته شده است اما با گذشت زمان و تحقیقات گسترده در این زمینه به خصوص شناخت امواج مغزی مشخص شد که خواب نه تنها حالتی غیرفعال برای بدن به ویژه مغز نیست بلکه در زمان خواب مغز فعالیتی کاملاً مشخص و پیچیده داشته و تغییرات آن قابل اندازه‌گیری، محاسبه و علت‌یابی است.

این متخصص طب خواب، اظهار داشت: خواب طبیعی از 4 یا 5 دوره تکرار شونده تشکیل می‌شود که هر یک تا 2 ساعت تکرار می‌شود هر یک از این دوره‌ها از دو مرحله خواب با رویا و خواب بدون رویا تشکیل می‌شود.

صادق‌نیت ادامه داد: در خواب با رویا که با حرکات سریع چشم همراه است، کره چشم پشت پلک‌های بسته به سرعت و مانند زمان بیداری حرکت کرده و مانند این است که موضوعی را دیده و دنبال می‌کند، اعتقاد بر آن است که حدود 80 درصد رویاها در این مرحله دیده می‌شوند.

وی افزود: خوابی که با حرکات سریع چشم همراه نیست به سه مرحله تقسیم می‌شود که شامل خواب سبک، نیمه‌سبک و خواب عمیق است.

این فلوشیپ طب خواب گفت: خواب با حرکات سریع چشم که رویا در آن اتفاق می‌افتد با انقباضات خفیف ماهیچه‌ای و بی‌نظمی در ضربان قلب و تنفس همراه است از طرفی خواب فردی سالم با مرحله بدون رویا که بدون حرکات سریع چشم است، شروع می‌شود.

صادق‌نیت خاطرنشان کرد: مشخصات رفتاری یا فیزیولوژیک مرتبط با خواب به صورت تدریجی ظاهر می‌شوند و نمی‌توان لحظه‌ای خاص را به عنوان شروع خواب در نظر گرفت اما شروع خواب با شل شدن عضلات همراه است همچنین حرکات چشمی در شروع خواب آهسته هستند.

چطور سالم بمانیم

ما در دنیایی زندگی می کنیم که پر از باکتری است؛ خیلی از آنها بی ضرر هستند ولی بعضی ها هم خطرناکند. پس چه کار کنیم تا بیش تر سالم بمانیم؟
دکتر پیتر یانگ، مشاور در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان کویین الیزابت انگلیس، چند پیشنهاد دارد:
«وقتی توی بیمارستان کار می کنید، می بینید که چطور باکتری می تواند یک آدم نسبتا سالم را به سرعت بیمار کند، بنابراین داشتن معیارهای بالای بهداشتی دربیمارستان مهم تر از خانه است؛ ‌با این حال، ‌مهم است که در خانه هم مراقب باشید.
مطالعات متعدد در زمینه توالت های عمومی سبب شده تا نگران ذرات عفونت زایی باشم که روی زمین یا در هوا پخش می شوند. بنابراین، ما توی دستشویی خانه مان، فلاش اتوماتیک، شیر با چشم الکترونیک و خشک کن برقی داریم؛‌ هیچ وقت هم از حوله استفاده نمی کنیم.
خشک کردن دست آخرین قدم در راه تمیز کردن آن است و من هم دلم نمی خواهد دستم به مدفوع دیگران آلوده شود. اختلاف نظرهایی درباره این که حوله یا سشوار، کدام بدتر است، وجود دارد ولی به نظر من،‌ هیچ چیز بدتر از حوله چندبار مصرف نیست.
در آشپزخانه هم از دستمال کاغذی استفاده می کنیم. هم چنین ژل های آنتی باکتریال در جاهای مختلف خانه داریم تا اگر کسی سرما خورد، از آن استفاده کنیم. البته فکر نمی کنم در زمینه بهداشت زیادی سخت گیر باشم، ولی موقع تهیه غذا، هستم. باکتری ها می توانند در فضاهای مناسب مثل غذا زیاد شوند و مضر باشند. ما درباره نگه داشتن غذاها خیلی سخت گیر هستیم و همه چیز را تمیز و عایق هوا نگه می داریم. تعداد زیادی پلاستیک های مخصوص نگهداری غذا داریم.
هم چنین توی خانه حیوان نگه نمی دارم و اصلا حیوان هم نداریم. نظر من این است که آنها خیلی غیربهداشتی هستند. پشت شان را به مبل می مالند و به هر چیز که دست می زنند، ‌رویش مو می ریزند. 
آیا همه این ها موثر بوده؟ در 25 سالی که کار می کنم، یک روز هم به خاطر سرماخوردگی یا آنفولانزا غایب نبوده ام. و خانواده ام، از جمله 2 فرزندم، هیچ وقت مسمومیت غذایی نداشته اند.»

ضرب المثل !

امروز حکایتی خواندنی  از ضرب‌المثل «آهسته که آسمان نداند» می‌خوانید...
همه ما هر روز ممکن است با خیلی‌ها حرف دلمان را بزنیم، و یا خیلی‌ها حرف‌ها و رازهای زندگیشان را کوچک و بزرگ با ما بگویند. یک جمله هست که همیشه این جور وقت‌ها گفتیم و شنیدیم: «ببین، بین خودمون باشه‌ها»، «به کسی نگیا» و امثالهم.
امکروز به حکایت کوتاه از ضرب‌المثلی می‌پردازیم که اتفاقا بسیار مناسب حال این مواقع است. 
ضرب‌المثل‌های فارسی را چقدر در مکالمات روزمره‌مان به کار می‌بریم؟ نسل جدید چقدر در کنار تکیه‌کلام‌های امروزی، ضرب‌المثل‌ها و عبارات کنایه‌آمیز را به کار می‌برند. شاید باید مثل تمامی امور فرهنگی دیگر برای بقای زبان فارسی، ادبیات منظوم و منثور کشورمان از سویی رسانه‌ها و از طرفی دیگر خانواده‌ها آستین بالا بزنند و در اشاعه این ضرب‌المثل‌ها سهم داشته باشند. 
در همین رابطه امروز و بعد از گذشت یک هفته در باشگاه ضرب‌المثل به نقل حکایتی کوتاه از ضرب‌المثل «آهسته که آسمان نداند» خواهیم پرداخت. 
*********************

در حکایات آمده است که ... 
مرد تنهایی بود، بی‌زن و بچه. دست تنها تمامی کارهای خود را انجام می‌داد. از غذا پختن گرفته تا شستن لباس و ظروف. همیشه طبق برنامه و نظم به تمامی امور خانه‌اش می‌رسید. 
از قضا مدتی بود که تا تصمیم می‌گرفت لباس‌هایش را بشوید، هوا بارانی می‌شد و دیگر این امکان را نداشت. این بود که رفته‌رفته لباس‌های نشسته‌اش روی هم انباشته شد. از این رو فکر می‌کرد آسمان با او لج کرده و تا می‌خواهد دست به کار شستن لباس‌ها شود، بغضش می‌ترکد.
روزی هوا آفتابی شد، فرصت را غنیمت شمرد و به مغازه‌ای رفت تا صابونی را بخرد و با آن لباس‌ها را بشوید. مدام با خود زمزمه می‌کرد که کاش آسمان نفهمد، کاش آسمان نفهمد. 
به مغازه که رسید به بقال گفت: یکی از آن‌ها را لطفا به من بده. مدام با ایما و اشاره قالب صابون را نشان می‌داد، اما بقال متوجه نمی‌شد. خلاصه که چند دقیقه ای گذشت و تا سر آخر خود قالب صابون را برداشت و گفت: از این. بقال گفت: خب بگو یک قالب صابون می‌خواهی؟!
مرد دستی بر پیشانی گذاشت و گفت: کاش نامش را نمی‌بردی، الان باز آسمان می‌فهمد و هوا ابری می‌شود.
از آن روز به بعد وقتی بخواهند به کسی بگویند، این یک راز است و نباید جایی درز پیدا کند، می‌گویند: «آهسته که آسمان نداند».

کوکاکولا و بدن

یک روزنامه انگلیسی در گزارشی اثرات منفی خوردن نوشابه کوکاکولا بر بدن پس از گذشت یک ساعت از آن را بررسی کرد.
روزنامه دیلی میل چاپ انگلیس در گزارش خود آورده است که در ده دقیقه نخست پس از خوردن نوشابه، ده قاشق شکر به طور همزمان وارد بدن می شود که عملا میزان آن 100 درصد نیاز روزانه محسوب می شود.
20 دقیقه بعد، بالارفتن  قند خون باعث افزایش ترشح انسولین در بدن می شود که در این هنگام کبد تمام تلاش خود را بکار می گیرد تا این مقدار قند را تبدیل به چربی کند.
پس از گذشت 40 دقیقه، بدن کافئین و قند موجود در بطری کوکاکولا را به طور کامل جذب می کند که به گشادی مردمک چشم و افزایش فشار خون می انجامد و  این بار کبد، قند را وارد سیستم گردش خون می کند . در این هنگام گیرنده های ادنوزین در مغز مسدود می شود که این امر احساس خواب آلودگی را از بین می برد.
45 دقیقه پس از نوشیدن کوکاکولا، بدن ترشح ماده دوپامین را افزایش می دهد که یک انتقال دهنده عصبی است و مراکز لذت در مغز را فعال می کند.
با گذشت 60 دقیقه، اسید فسفریک با کلسیم و منیزیم و روی در معده با همدیگر متصل می شوند و سوخت و ساز بدن را افزایش می دهند. شیرینی های مصنوعی و قند بالا در خون ادرارآور هستند و سبب از دست رفتن مقدار زیادی کلسیم از بدن از طریق ادرار می شود. کافئین ادرارآور است و از طریق آن، کلسیم و روی و منیزیم که عناصری مهم برای استخوان ها هستند از بدن خارج می شوند و این علاوه بر از دست رفتن مقداری سدیم است.
پس از آن، قند خون بشدت افت می کند و بدن تحریک پذیر و یا بی تفاوت می شود. این در حالی است که تمام آب موجود در بطری، قبل از آنکه بدن بتواند مواد کافی را برای هیدراته نگه داشتن سیستم و قوی کردن استخوان ها و دندان ها جذب کند، از بدن دفع می شود که این امر بویژه بر سلامت دندان های کودکان تاثیر منفی می گذارد.

یکساعت پس از نوشیدن کوکاکولا در بدن چه اتفاقی می افتد؟

عصاره سیر و لیموترش

عصاره سیر و لیمو ترش؛ راهی برای باز کردن رگهای قلب

باز کردن رگهای بسته شده قلب، کاری است بسیار ساده که در جای خود و در مقاله ای مستقل و مفصل به آن خوهیم پرداخت امّا برای خالی نبودن عریضه، این نسخه را که این روزها در بین بیماران قلبی، شهرتی به هم زده است را برایتان آورده ام. این نسخه بر اساس توصیه متخصّصان «دانشکده پزشکی ارلانگن» آلمان نگاشته شده است و لذا مسوولیت علمی آن هم به عهده ایشان خواهد بود امّا به تجربه، آن را کارساز و موثّر یافته ام؛ البتّه اعتقاد شخصی من این است که برای این بیماران نباید به این تک نسخه یا نسخه های مشابه اکتفا کرد و ضرورت دارد که دوره های درمانی کاملی برایشان انجام شود.

1 - طرز تهیه: تعداد 30 حبه سیر را پوست گرفته همراه با 5 عدد لیموترش بزرگ یا15 عدد لیمو ترش کوچک که هسته های آنها را خارج کرده اید ولی پوست آنها را نگرفته اید؛ در مخلوط کن بریزید . پس از آن که همه محتویات در مخلوط کن له شد؛ یک لیتر آب(5 لیوان معمولی) به آن اضافه نموده مخلوط نموده روی شعله کم بگذارید تا جوش بیاید. با اوّلین جوش، شعله را خاموش کرده؛ پس از سرد شدن مخلوط، آن را از صافی رد کنید. مخلوط صاف شده را داخل یک ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

2 - مصرف: روزانه دو بار و هر بار نصف استکان از عصاره را، قبل یا بعد از غذاهای اصلی، میل نمایید. پس از سپری شدن سه هفته از مصرف مداوم این عصاره طبیعی، احساس جوانی و شادابی را در بدنتان لمس خواهید کرد و به تدریج، گرفتگی های رگ های بدن و همچنین عوارض آنها(مثل کاهش دید و سنگینی گوش) مسیر بهبودی را خواهند پیمود.

به یاد داشته باشید ؛ بعد از مصرف یک دوره سه هفته ای، هشت روز مصرف دارو را قطع کرده؛ سپس دومین دوره مصرف سه هفته ای را اجرا کنید. به این ترتیب یک دوره درمانی، کامل خواهد شد. پیشنهاد می کنیم این روش درمانی ارزان، موثر و بی ضرر را هر ساله تکرار کنید.

 3 - بوی سیر: بوی سیری که با خوردن این عصاره از دهان شما استشمام خواهد شد؛ آن قدر خفیف است که کسی متوجّه آن نخواهد شد؛ لذا بدون نگرانی از این بابت، دارو را مصرف نمایید.

4 – سایر خواصّ: مصرف این عصاره، علاوه بر باز کردن گرفتگی های عروقی، چربی خون را کنترل می کند؛ جرم دندان را کاهش می دهد؛ و برای کسانی که سایش دندان ( دندان قروچه ) دارند هم، مفید است. مصرف این دارو به مبتلایان به فشار خون هم توصیه می شود.

تذکّرات:  

1- برای اینکه پوست سیر را راحت تر بکنید، آن را در آب خیس کنید.

2- در بسیاری از پایگاه ها و نیز منبع اصلی این مقاله، بر مصرف روزی یک بار این عصاره تاکید شده است اما تجربه بنده مصرف روزی دو بار را مفیدتر می داند.

3- در صورت تمایل، سه چهار بار تکرار این درمان در طول سال(یعنی سه چهار دوره که هر دوره شامل سه هفته مصرف+ هشت روز استراحت+ سه هفته مصرف است) مانعی ندارد.

4- مصرف همزمان این عصاره با داروهای قلبی یا سایر داروهای شیمیایی بلامانع است.

5- این عصاره معمولا عارضه خاصی ایجاد نمی کند. فقط:

- بیمارانی که مشکلات معدی یا گوارشی دارند ممکن است نتوانند آن را تحمّل کنند. البته این مساله از قبل قابل پیش بینی دقیق نیست و بعد از مصرف معلوم می شود. در صورت بروز مشکل، اگر  مشکل شدید است دارو را قطع کنید وگرنه دارو را با کمی عرق آویشن یا بابونه مصرف کنید.

- در بیماران دیابتی ممکن است اندکی قند خون را افزایش دهد که جای نگرانی نیست.

- در برخی بیماران ممکن است مصرف عصاره باعث کاهش فشار خون و حالت هایی از جمله سرگیجه شود که می توان با مصرف کمی عسل یا خرما آن را کنترل کرد.

6- این عصاره تقریبا برای همه افراد حتّی کسانی که مشکل طبّی خاصی ندارند هم قابل استفاده است.

7- این عصاره، در درمان انواع گرفتگی های عروقی در نقاط مختلف بدن و به ویژه قلب موثر است. گرفتگی های خفیف عروق کرونر قلب، در صورت تداوم مصرف عصاره روند بهبودی را خواهند پیمود.

در بیماری های شدیدتر و ازجمله گرفتگی های با درصد بالای عروق قلبی، اگرچه مصرف این عصاره باز هم خیلی خوب است امّا جای مراجعه به پزشک حاذق را نمی گیرد.

موانع موفقیت

موانع موفقیت رابشناسید


شاید لازم باشد برای رسیدن به موفقیت پرش با مانع انجام دهید. نمی توانید به خاطر وجود موانع بی خیال اهداف تان شوید.شما می توانید با شناسایی مسیر بهترین راه را برای رسیدن به خواسته هایتان انتخاب کنید.

موانع موفقیت

تعریف موفقیت از نظر هرکس متفاوت است.هر کسی آن را طبق معیارهای خودش تعریف می‌کند. بنابراین، شما باید ابتدا موفقیت را برای خود تعریف کرده و راههای دست یابی به آن را بنویسید. با این حال شناخت موانع کمک زیادی به شما برای رسیدن به موفقیت می‌کند.


بهانه تراشی
به دلیل شکست هایتان مدام دیگران را مقصر جلوه ندهید و سرزنش نکنید. مسئولیت خطاهایتان را بپذیرید. شما خودتان در انتخاب‌تان اشتباه کرده‌اید. انتخاب‌های غلط ‌تان را توجیه نکنید.

افراد موفق هرگز این‌گونه رفتار نمی‌کنند. همه اشتباه می‌کنند و گاه شکست می‌خورند. اما فرد موفق کسی است که از خطاهایش درس می‌گیرد و آنها را اصلاح می‌کند.


تمرکز روی موارد منفی
بیشتر مواقع شرایط و موضوعاتی منفی در زندگی وجود دارد که شما روی آنها کنترل ندارید .همین طور هم تجربه‌های مثبت بسیاری نیز وجود دارد و حتی می‌توان گفت این تجربه‌های مثبت از منفی‌ها بیشتر است. اگر شما می‌خواهید زندگی موفقی داشته باشید روی موارد منفی متمرکز نشوید، زیرا این کار باعث می‌شود هرگز احساس رضایت نکنید و در نهایت همچون فرد شکست خورده‌ای به نظر برسید.


پیگیر راه‌های آسان بودن
البته قبل از هرچیز باید بدانیم که موفقیت به این مفهوم نیست که حتما باید مسیر سخت و پر فراز و نشیبی طی کرده باشید. اما باید گفت افراد موفق همیشه به دنبال راه‌های آسان نیستند. گاهی اوقات مجبور می‌شوید از برخی موانع بگذرید. یاد بگیرید محدودیت‌هایتان را کنار زده و پیش روید. وقتی بتوانید از حداکثر ظرفیت‌هایتان استفاده کنید این خودش یک موفقیت است.


سرزنش خود
گاهی اوقات ما خودمان را به دلایلی سرزنش می‌کنیم. یاد بگیرید چگونه از پس افکار و احساسات بد نسبت به خود در شرایط بحرانی برآیید. این موضوع برای موفق شدن بسیار ضروری است. ممکن است موضوعاتی شما را ناراحت کند. یادبگیرید احساسات تان را به روشی مناسب ابراز کنید و هرگز خودتان را بابت موضوعی آزار نداده و افکار ناراحت‌کننده به مغزتان راه ندهید.این گونه افکار وقت و انرژی بسیاری از شما خواهند گرفت.

بیشتر مردم فکر می‌کنند داشتن جواب، بهتر از داشتن سوال است باور دارم که داشتن سوال بهتر است؛ زیرا منجر به یادگیری بیشتری می‌شود

نیازهای دیگران را ببینید
اگر فقط به نیازهای خود توجه کنید هرگز موفق نمی‌شوید. شما ممکن است با سوء‌استفاده از دیگران به ثروت هنگفتی رسیده باشید. اگر این‌گونه است هرگز در بین افراد موفق جایی ندارید، چراکه در نهایت وقتی با خودتان روراست هستید، نمی‌توانید شاد باشید . بهترین روش موفق شدن در زندگی، کمک کردن به دیگران است.


زندگی بی‌هدف
باید نسبت به زندگی‌تان احساس مسئولیت کنید و اهدافی برای خود درنظر داشته باشید. در حقیقت هر کس در زندگی باید برای هر روز خود برنامه و هدفی داشته باشد تا درنهایت به هدفی بزرگتر و سپس موفقیت دست پیدا کند. بی‌هدف زندگی کردن، هدر دادن وجود باارزش یک انسان است.


تسلیم نشوید
وقتی با مانعی روبه‌رو می‌شوید چه می‌کنید؟ تسلیم می‌شوید یا نهایت تلاش‌تان را برای رویارویی با آن به کار می‌برید؟ افراد موفق هرگز تسلیم نمی‌شوند و خود را برای رسیدن به مقصد متعهد و مسئول می‌دانند.


حواس پرتی
گاهی در میانه راه یادمان می‌رود در ابتدا چه کار می‌خواستیم انجام دهیم. البته زندگی گاهی اوقات شرایطی را به وجود می‌آورد که در مسیر متفاوتی قرار بگیریم، اما بیشتر مواقع گناه این متفاوت رفتار کردن‌ها و فراموش کردن رویاهایمان برگردن خودمان است. اگر می‌خواهید موفق باشید باید مراقب باشید اهداف‌تان را فراموش نکنید.

در هر اشتباه یک معما گنجانده شده است و گوهری وجود دارد که در صورت حل این معما می‌توانم آن را به‌دست آورم

باورهای ناب برای رسیدن به موفقیت
یکی از افراد موفق و دویست‌ودوازدهمین ثروتمند جهان تجربیات خود را برای دست یابی به موفقیت این طور بیان می کند: عقیده دارم افرادی که در مسیری در حال حرکت هستند و نیاز دارند مسیر خود را در زندگی تغییر دهند تا تحسین دیگران را برانگیزند معمولا با شکست و تضاد رو به رو می‌شوند. برای آنها مشکل است تا شاد باشند و تقریبا غیرممکن است تا بهترین عملکرد را از خود نشان دهند. او در رسیدن موفقیت موارد زیر را لحاظ کرده است.


کشف آنچه درست است
کشف چیزی که درست است، حتی اگر از اشتباهاتم باشد، درحالیکه بیشتر مردم این فکر را بد می‌شمارند، خوب است. با این کشف می‌توانم بر این مشکلات غلبه کنم، ‌طوری‌که این مشکلات نتوانند جلوی راهم را در رسیدن به اهدافم بگیرند.


ترس ممنوع
هیچ ترسی از حقیقت نداشته باشم. درحالی‌که بعضی از حقایق ترس دارند، برای مثال ترس از اینکه شما دچار بیماری بدی شده اید، اما دانستن مشکلات به شما این اجازه را می‌دهد که بهتر با آنها مقابله کنید.


خودتان را مدیریت کنید
هر کسی اشتباه می‌کند و نقاط ضعفی دارد و این امر یکی از مهم‌ترین چیزهایی که مردم را از یکدیگر متفاوت می‌کند رویکردشان نسبت به مدیریت خودشان است.


اشتباهات را کم کنیم
زیبایی باورنکردنی برای انجام اشتباه وجود دارد، زیرا در هر اشتباه یک معما گنجانده شده است و گوهری وجود دارد که در صورت حل این معما می‌توانم آن را به‌دست آورم به‌عنوان مثال در اشتباه کردن اصلی وجود دارد و آن این است که می‌توانم اشتباهاتم را در آینده کم کنم.


یادگیری در مشکلات
در طول زندگی‌ام با افراد موفق زیادی برخورد داشته‌ام و یاد گرفتم که هیچ‌یک از آنها بزرگ و عالی متولد نشده‌اند، آنها همگی اشتباهات زیادی در زندگی داشته‌اند و نقاط‌ ضعف زیادی دارند و اینکه افراد با نگاه به اشتباهاتشان و نقاط ضعفشان و تعیین اینکه چطور می‌توانند از این اشتباهات درس بگیرند، بزرگ می‌شوند. افرادی که بیشتر با واقعیت‌ها مواجه می‌شوند؛ به‌ویژه در موقع سختی‌ها بیشتر یاد می‌گیرند و چیزی را که می‌خواهند سریع‌تر نسبت به آنهایی که این کار را انجام نمی‌دهند، به‌دست می‌آورند. این افراد، افراد خارق العاده و عالی هستند که من دوست دارم اطرافم باشند.


سوال بهتر از جواب
درحالی‌که بیشتر مردم فکر می‌کنند داشتن جواب، بهتر از داشتن سوال است باور دارم که داشتن سوال بهتر است؛ زیرا منجر به یادگیری بیشتری می‌شود. درحالی‌که بیشتر افراد باور دارند که اشتباه کردن چیز بسیار بدی است باور دارم که اشتباه چیز خوبی است؛ زیرا باور دارم که با اشتباه کردن و واکنش نشان دادن نسبت به آنها چیزهای زیادی می‌آموزیم.درحالی‌که بیشتر مردم فکر می‌کنند درد چیز بدی است باور دارم که داشتن درد آدم را قوی‌تر می‌کند.

موانع جدی موفقیت چیست؟

موانع جدی موفقیت چیست؟
 نداشتن بینش یک مانع بزرگ است. بنشینید و دیدن آینده را تمرین کنید – و آن را به خوبی بسازید!

غذای تند

پزشکان معتقدند مصرف همیشگی مواد خوراکی تند می‌تواند با کاهش خطر مرگ و میر زودهنگام مرتبط باشد.
در این بررسی از نزدیک به 500 هزار نفر در چین این پرسش مطرح شد که چند وقت یکبار غذای تند مصرف می‌کنند. این افراد در شروع مطالعه بین 30 تا 79 سال سن داشتند و برای مدت زمان حدود هفت سال تحت نظر قرار گرفتند که در طول این مدت حدود 20 هزار نفر از آنان فوت کردند.

متخصصان دریافتند افرادی که در طول انجام مطالعه، یک یا دو روز در هفته غذای تند می‌خوردند، احتمال فوتشان طی این هفت سال، 10 درصد کمتر بوده‌ است. علاوه بر این، افرادی که در طول هفته سه یا چهار روز غذای تند و تیز مصرف کرده بودند احتمال فوتشان 14 درصد کاهش پیدا کرده‌ بود.
«لو کویی»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگده سلامت عمومی هاروارد در ایالت ماساچوست گفت: نتایج بدست آمده از این مطالعه قطعی نیست و به همین دلیل نمی‌توان در مورد رابطه بین مصرف مواد غذایی تند و کاهش سطح مرگ و میر اظهارنظر نهایی کرد.
متخصصان به طور دقیق نمی‌دانند چرا مصرف این گونه مواد خوراکی با کاهش میزان مرگ و میر مرتبط است اما مطالعات پیشین روی سلول‌ها و حیوانات به چند مکانیزم محتمل اشاره دارد. به طور مثال بررسی‌های نشان داده که این نوع از مواد خوراکی میزان التهاب را کاهش داده، تجزیه چربی در بدن را تشدید می‌کند و ترکیب باکتری‌های معده را تغییر می‌دهد.
به گزارش لایوساینس، به گفته متخصصان در شرایط فعلی اظهارنظر قطعی در مورد تاثیرات مثبت غذاهای تند و ادویه‌دار بر سلامت انسان و کاهش مرگ و میر امکان‌پذیر نیست.

قهوه بنوشید

 دانشمندان موفق به کشف ارتباط احتمالی بین مصرف قهوه و بهبود توانایی های شناختی در سالمندان شدند.  خطر ابتلا به اختلال شناختی خفیف (MCI) در افرادی که به طور مداوم یک یا دو فنجان قهوه در روز می نوشند، کاهش می یابد.
به طور کلی، محققان دریافتند که افراد مسنی که هرگز قهوه نمی نوشند و یا بندرت از آن استفاده می کنند، و همچنین افرادی که عادات مصرف قهوه خود را یکباره افزایش داده اند، در مقایسه با افرادی که به طور ثابت و پیوسته قهوه مصرف می کنند، بیشتر در معرض خطر توسعه بیماری های شناختی خفیف هستند.
محققان بر این باورند که کافئین موجود در قهوه از مغز در برابر ایجاد پلاک های پروتئین آمیلوئید محافظت می کند. این پلاک ها با بیماری آلزایمر مرتبط هستند.
محققان همچنین دریافتند که نوشیدن قهوه به طور عادی در روز ​​ممکن است با افزایش حساسیت به انسولین در نتیجه کمک به کاهش خطر دیابت نوع ۲ به مغزهای افراد مسن کمک می کند.
محققان معتقدند که برای حمایت از نظریه تاثیر مثبت قهوه در مبارزه با افت روانی مطالعات و بررسی های بیشتری باید صورت پذیرد.

صبحانه

موتور بدن شما برای آن که خوب و منظم کار کند، نیاز به سوخت مناسب دارد. این سوخت، در مهم‌ترین وعده غذایی یعنی صبحانه باید به شکلی مناسب تأمین شود تا در وعده های بعدی، بتوانید با تمدید انرژی‌تان، بیشترین بهره وری را برای بدن تان به ارمغان آورید.
موتور بدن شما برای آن که خوب و منظم کار کند، نیاز به سوخت مناسب دارد. این سوخت، در مهم‌ترین وعده غذایی یعنی صبحانه باید به شکلی مناسب تأمین شود تا در وعده های بعدی، بتوانید با تمدید انرژی‌تان، بیشترین بهره وری را برای بدن تان به ارمغان آورید. صبحانه با وجود چنین نقش مهمی وعده غذایی حذف شده خیلی از افراد است. دانش آموزان یا کارمندان معمولا آن را حذف می کنند و خیلی از مادران نمی دانند چه صبحانه‌ای به فرزندشان بدهند تا سالم و مغذی باشد. ما به شما خوراکی های مفیدی را پیشنهاد می کنیم که در وعده صبحانه می توانند مورد استفاده تان قرار گیرند.

چه ساعتی صبحانه بخوریم؟
صبحانه مناسب شامل دو یا سه برش نان از انواع غلات، حدود ۵ گرم کره و کمی عسل یا مربا است. پروتئین مورد نیاز بدن را در وعده صبحانه، می توانید از طریق مصرف شیر و پنیر تأمین کنید. اگر به شیر حساسیت دارید یا میانه تان با پنیر خوب نیست، ماست را جایگزین کنید. ماست میوه ای و ماست بستنی گزینه هایی هستند که می توانید جایگزین شیر کنید.‏

برای صبحانه حق تقدم با دانه های سبوس دار و پروتئینی است. گردو، دارچین، نوشیدنی سویا یا شیر بدون چربی و میوه هم بهترین گزینه های یک صبحانه سالم هستند. اگر دارچین را به چای یا مربای کم شیرینتان اضافه کنید برای تنظیم قند خونتان خوب است. ‏

وقتی میل نداریم

شاید تجربه کرده باشید وقت هایی که صبح خیلی زود از خواب بیدار ‌می شوید، معمولاً اشتهای خوردن صبحانه ندارید. علتش این است که صبح های زود، بدن هورمونی به نام کورتیزول ترشح می‌کند که باعث بالارفتن قند خون و کاهش اشتهای صبحگاهی می‌شود. هرچند که این وضع در کودکان و نوجوانان بیشتر به چشم می خورد اما به هر حال، بد نیست بدانید که وقتی ما صبحانه کافی نمی‌خوریم، بدنمان احساس کمبود می‌کند و ‌به‌صورت خودکار عمل ذخیره‌سازی را انجام می‌دهد و در کنار آن، ولع فرد برای خوردن وعده ناهار، بیشتر می‌شود بنابراین شرایط ابتلا به اضافه‌وزن و چاقی، به‌سادگی برای شما به‌وجود می‌آید‎.‎

دانشمندان بهترین زمان صرف صبحانه را بین ساعت ۹ تا ۹:۳۰ می دانند. اگر صبح ها میل به خوردن صبحانه ندارید، سعی کنید صبحانه متفاوت و متنوعی فراهم کنید. مثلا یک واحد میوه یا آبمیوه طبیعی بخورید، کمی کنجد عسلی میل کنید یا نان صبحانه تان را تست شده مصرف کنید. به هر طریقی که

می توانید اشتهای صبحانه خوردن را در خود تحریک کنید چون ۲۰ درصد از انرژی روزانه شما از همین وعده تأمین می‌شود.‏

این ها را نخورید

صبحانه سنتی ما ایرانی ها، نان و پنیر و چای شیرین است که کنار هم یک ترکیب سالم و مغذی را تشکیل می دهند. اما اگر خواستید تنوعی در صبحانه ایجاد کنید بهتر است سراغ این مواد نروید:

سوسیس و کالباس: گوشت های فرآوری شده و چاشنی‌های مورد استفاده بر روی آنها با بیماری‌های قلبی و سرطان روده بزرگ مرتبط هستند. بهتر است آنها را از همه وعده های غذایی خود حذف کنید و بیشتر از ماهی یک بار هم سراغشان نروید.‏

کورن فلکس:
اگر چه خیلی ها طرفدار کورن فلکس ها هستند اما باید بدانید که رنگ ها و مواد شیمیایی استفاده شده در کورن فلکس ها مضر است و می تواند باعث بیش فعالی کودکان یا چاقی آنها شود.

شیرینی و کیک: موادغذایی مثل شیرینی دانمارکی، رول دارچین و نان های شیرین و برشته شده، کالری و چربی بالایی دارند که باعث می شوند شما به خاطر حجم کم شیرینی ها سیر نشوید اما در عوض کالری زیادی را دریافت کنید.

این‌ها را بخورید

به جای مواد مضری که در بالا گفتیم، می توانید یکی از مواد زیر را انتخاب کرده و بر اساس نیاز بدنتان به میزان کالری دریافتی، حجم آنها را کم یا زیاد کنید:
- یک کاسه عدسی کم چرب
- نان سبوس دار با یک قاشق کره بادام زمینی: کره بادام زمینی مقوی، سالم و سرشار از پروتئین و املاح ضروری بدن است و چربی‌های «خوب» اشباع‌نشده دارد.‏
- یک‌ تا ۲ عدد تخم‌ مرغ‌ عسلی‌: تخم مرغ به ویژه در قسمت سفیده، سرشار از پروتئین است. یعنی همان چیزی که شما برای یک روز پرانرژی و سالم نیاز دارید!‏
- یک‌ لیوان‌ شیر کم‌ چرب‌ همراه‌ خرما: شیر کم چرب پروتئین و کلسیم روزانه شما را تأمین می کند و خرما هم دارای آهن و قند مفید است. همچنین کالری این صبحانه شما را تا زمان ناهار سیر نگه می دارد.‏
- املت‌ بسیار کم‌ چرب‌ همراه‌ با نان‌ سبوس‌ دار.‏
- پنیر کم‌ چرب و‌ کم‌ نمک‌ همراه‌ نان‌ سبوس‌ دار.‏
- یک‌ لیوان‌ آب‌ پرتقال‌ همراه‌ یک‌ عددتخم‌مرغ‌ عسلی‌.‏

خواص سبزیجات سفید

خواص «سبزیجات سفید» در تامین سلامت/قارچ و پیاز بخورید

مصرف سبزیجاتی که به صورت طبیعی سفیدرنگ هستند، به تامین برخی از نیازهای ضروری بدن و در نتیجه سلامتی بیشتر کمک می کنند.

بهترین روش برای به دست آوردن مواد مغذی بیشتر و آنتی اکسیدان های ضد بیماری، مصرف میوه‌ها و سبزیجات رنگی است. میوه‌ها و سبزیجات با رنگ روشن، نشان‌دهنده مواد غذایی گیاهی خاص هستند، مانند کاروتنوئیدها که در گیاهان نارنجی‌رنگ یا آنتوسیانین که در گیاهان آبی‌رنگ موجود است و می‌توانند در جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان موثر باشند.

اما این به معنای اجتناب از مصرف گیاهان سفید نیست. یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که گیاهان سفید حاوی مواد مغذی سودمند و ضروری گیاهی از جمله ویتامین C، ویتامین  D، فیبر، پتاسیم و کلسیم هستند.

سیب‌زمینی: اغلب به عنوان یک کربوهیدرات فاقد کالری در نظر گرفته می‌شود، اما در واقع منبع مواد مغذی نیروزا است. یک سیب‌زمینی متوسط تقریبا نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین‌ C را برطرف می‌کند و مقدار پتاسیم آن بیشتر از یک موز (۶۲۰ میلی‌گرم) است و با این وجود تنها ۱۱۰ کالری دارد. با توجه به محتوای پتاسیم بالای آن، تحقیقات نشان می‌دهد که سیب‌زمینی می‌تواند نقش مهمی در یک رژیم غذایی سالم برای قلب داشته باشد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از پتاسیم و سدیم کم با کاهش ابتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی ارتباط دارد.

گل‌کلم: هر فنجان گل‌کلم حدود ۲۵ کالری انرژی دارد و منبع بسیار خوبی از ویتامین C، ویتامین K، فیبر و به نسبت کمتر کلسیم، ویتامین B، پتاسیم و منیزیم است. گل‌کلم بخشی از خانواده کلزا یا کلمها است که شامل کلم بروکسل، کلم، خربزه و کلم‌پیچ نیز هست. مطالعات متعددی نشان می‌دهد که کلم‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان و ترکیبات دیگر مربوط به سلامتی مانند گلوکزینولات و فلاونوئیدهاست که ممکن است به دفع بیماری‌هایی مانند انواع خاصی از سرطان‌ها و همچنین التهابات مزمن کمک کند.

گلوکوزینولات ماده‌ای است که توانایی سم‌زدایی کبد را افزایش داده و مانع رشد سلولهای سرطانی می‌شود و فلاونوئید اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی قوی دارد.

پیاز: سرشار از مواد مغذی و مواد شیمیایی گیاهی است که می‌تواند در مبارزه با بیماری‌ها بسیار مفید باشد. پیاز منبع غنی ویتامین C و فیبر است و محتوای اسید‌فولیک، کلسیم و آهن آن بالاست. همچنین حاوی نوعی فلاونوئید به نام کوئرستین است که ثابت شده در جلوگیری از آب‌مروارید، بیماری‌های قلبی‌عروقی و انواع خاصی از سرطان نقش دارد.

قارچ: قارچ تنها ماده غذایی است که به طور طبیعی حاوی ویتامین D است. همانطور که پوست بدن ما می‌تواند ویتامین D را از اشعه فرابنفش خورشید به دست آورد، قارچ نیز در معرض نور آفتاب این ویتامین را در خود تولید می‌کند. در واقع یک وعده قارچ می‌تواند نیاز روزانه بدن به ویتامین D را تامین کند. قارچ سرشار از ریبوفلاوین و نیاسین از خانواده ویتامین B است که هر دو در افزایش عملکرد شناختی بدن نقش دارند.

انگور قرمز

خواص انگور قرمز برای جلوگیری‌ از سرطان روده


مطالعات محققان دانشگاه لستر در انگلیس نشان می‌دهد که یکی از ترکیبات موجود در انگور قرمز به نام رسوراترول از ابتلا به سرطان روده جلوگیری می‌کند.

انگور قرمز مملو از آنتی‌اکسیدان است ولی تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بیشتر خواص این ماده به دلیل ترکیباتی به نام رسوراترول است که خاصیت ضد سرطانی دارد.

علاوه بر انگور قرمز، زغال اخته و تمشک نیز دارای این ترکیب هستند. این ترکیب زمانی تولید می‌شود که گیاه در برابر حمله انواع قارچ و باکتری قرار می‌گیرد.

در ادامه این تحقیقات آمده است که این ترکیب از بیماری‌های قلبی جلوگیری کرده و مانع از بروز التهاب در بدن می‌شود.

در حال حاضر رسوراترول موجود در پوست انگور قرمز یکی از مکمل‌های گران‌قیمت استفاده شده در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی است و مهمترین ویژگی آن مبارزه با فرآیند پیری سلول‌ها، به ویژه سلول‌های پوست است.

در این تحقیقات آمده است که دوز پایین این ترکیب، نسبت به دوز بالا اثربخشی بیشتری دارد.

سرطان روده سومین سرطان شایع در جهان و چهارمین علت مرگ ناشی از سرطان است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، در سال 2011 میلادی 51 هزار و 783 نفر بر اثر این بیماری جان خود را در آمریکا از دست دادند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.

برنجک در خانه

آشنایی با روش تهیه برنجک در خانه


برنجک یکی از هله هوله‌های سالم است که به راحتی می‌توانید در خانه تهیه کنید.

زمان آماده سازی: 250 دقیقه

زمان پخت: 30 دقیقه

مواد لازم برای 5 نفر:

برنج ایرانی: 50 گرم

روغن: یک قاشق سوپ‌خوری

شیر: یک لیوان

نمک ماسه‌ای: نصف قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه برنجک:

ابتدا برنج ها را بشویید و در کاسه‌ای بریزید. سپس یک لیوان شیر به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲۴ ساعت در شیر خوب خیس بخورد پس از گذشت این مدت آن را در سبدی آبکشی کنید تا شیر اضافی آن خارج شود.

داخل یک تابه گود یک قاشق روغن بریزید و برنج خیس خورده در شیر را در روغن تفت دهید. پس از اینکه مدتی تفت داده شد آب نمک را آماده کنید و داخل برنج بریزید و به حرارت دادن ادامه دهید تا آب آن تبخیر شود.

برای بودادن برنج‌ها نیز با رسوب نمک در ته ظرف آن را عوض کنید و ظرف دیگری را روی حرارت بگذارید. مدت زمان لازم برای بودادن ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است.

* بهتر است از نمک ماسه‌ای استفاده کنید و بدون ید باشد.

برنجک

تخت سلیمان

تخت سلیمان،نگین آذربایجان
1280px-Takht-e-soleiman-1

تخت سلیمان (یا آتشکده آذرگشنسب) نام محوطهٔ تاریخی بزرگی، در نزدیکی تَکاب و روستای تخت سلیمان (در گذشته نصرت‌آباد) در استان آذربایجان غربی و ۴۵ کیلومتری شمال شرقی این شهر است. تخت سلیمان بزرگترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و عبادتگاه ایرانیان در قبل از اسلام به شمار می‌رفت اما در سال ۶۲۴ میلادی و در حمله هراکلیوس، امپراتور رومیان به ایران تخریب شد. آبا قاخان برادر زاده هلاکو خان که به دین اسلام گرویده بود بر روی ویرانه‌های تخت سلیمان مسجدی بنا کرد که آن نیز بعدها ویران شد و تنها کاشی‌هایی با نقوش و خط برجسته از آن به جا مانده است که در حال حاضر موزه رضا عباسی نگهداری می‌شود.
آذرگشناسپ = تخت سلیمان: این نام از سه واژه اوستایی «آذر+گشن+آسپ» آمده که آذر همان آتر و آتش ، گشن بمعنای بسیار فراوان و آسپ همان اسب پارسی است که رویهم بمعنای آذر فرشته دین مزدیسنایی دارنده اسبان بسیار فراوان می باشد و در زمان یورش تازی ها به ایران و آغاز ویرانگری و تاراج فرهنگ ،هنر و گنجینه های کهن آریایی ،مردم بناچار آتشکده آذرگشناسپ یا آذرگشسب را تخت سلیمان خواندند تا از تاراج تازیان بدور بماند و همچنان این نام را بکار می برند.

این شهر باستانی در ادوار مختلف محل سکونت اقوامی مانند، مادها، هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان و مغولان بوده و در هر یک از دورانهای فوق، این محل در اوج قدرت و تمدن زمان مربوط بخود بوده‌است. اکنون نشانی از این شهر در آذربایجان دیده نمی‌شود، بر باد شده یک سر، با خاک شده یکسان.

برای افراد عصبی

یک متخصص طب سنتی گفت: افراد عصبانی از مصرف چای داغ, قهوه و نسکافه, شیرینی و غذاهای سرخ‌کرده, حلوا, سوهان, زنجبیل, دارچین, فلفل, خردل, عسل کهنه، خرمای خشک، آجیل, سیر و پیاز تند پرهیز کنند.

  مجید انوشیروانی متخصص طب سنتی اظهار داشت: مصرف یک نوع غذا در هر وعده غذایی از آداب و عادت‌های ایرانی‌ها بوده است که این مسئله امروزه تغییر پیدا کرده است.

به‌گفته وی پروسه هضم هر ماده غذایی در معده متفاوت است، همچنین هر ماده غذایی زمان عبور از معده به‌سمت روده‌ها و عمل جذبش نیز متفاوت است. روند هضم غذای چرب و سنگین با یک غذای ساده و لطیف بسیار فرق دارد.

این متخصص طب سنتی افزود: یکی از اصول حفظ صحت و پیشگیری پرهیز از مصرف غذاهای رنگارنگ و متنوع در یک وعده غذایی است. بهاءالدوله رازی پزشک تجربه‌گرایی بوده است که در این زمینه نقل می‌کند که ساکنین مناطق کوهستانی و سردسیر به نان و ماست اکتفا می‌کردند.

افراد عصبانی از مصرف خرمای خشک و ادویه‌ها پرهیز کنند

انوشیروانی ادامه داد: البته نوع غذا نیز در افراد متفاوت است، مثلاً افرادی که خیلی زود عصبانی می‌شوند باید از مصرف مواد غذایی مانند زنجبیل, دارچین, فلفل, خردل, عسل کهنه، خرمای خشک، آجیل, سیر و پیاز تند پرهیز کنند.

وی بیان داشت: همچنین این افراد باید از مصرف نوشیدنی‌های بسیار داغ مانند چای, قهوه و نسکافه نیز پرهیز کنند چرا که خلط صفرا را افزایش داده و بروز خشم را در این افراد زیادتر می‌کند.

افراد عصبانی از مصرف غذاهای سرخ‌کرده و حلوا پرهیز کنند

این متخصص طب سنتی عنوان کرد: سوهان, حلواارده، حلوا, شیرینی‌های قنادی و غذاهای سرخ‌کرده نیز برای این افراد مفید نیست.

انوشیروانی اضافه کرد: کنار موادغذایی یادشده که مصرف آنها موجب افزایش خشم می‌شوند مواد غذایی‌ای هستند که برای افرادی که زود دچار خشم می‌شوند, مفید است.

وی خاطرنشان کرد: سوپ جو, خیار، کدو، کاسنی, کاهو, هندوانه, طالبی و مرکبات, شربت سکنجبین، شربت به‌لیمو، شربت آلبالو, آب‌انار ترش و شیرین، ماء الشعیر طبی، آبغوره و سرکه و آبلیموی طبیعی، دوغ و ماست و پنیر تازه نیز برای این افراد مناسب است.