نانهای سفید خیلی سریع میتوانند سطح انسولین خون را بالا ببرند و بنابر این ذخایر چربی در بدن زیاد میشود
محمد
تقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: کالری آزاد شده در نانها به
دلیل وجود کربوهیدراتهای موجود در آن است و این کربوهیدراتها در نان سفید
و نان سبوسدار فرق میکند.انوشه اضافه کرد: کربوهیدراتهای موجود در
نانهای سبوس دار هضم کندتری دارند و انرژی را خیلی آرام و یکنواخت در
اختیار بدن قرار میدهند و این به دلیل فیبر موجود در نان سبوس دار است.
وی
با اشاره به این که نانهای سفید خیلی راحت هضم میشوند بیان داشت: این
نانها خیلی سریع میتوانند سطح انسولین خون را بالا ببرند و بنابر این
ذخایر چربی در بدن زیاد میشود زیرا همان لحظه که سطح انسولین بالا میرود
باعث میشود مقداری از آن مصرف و بقیه به صورت ذخایر چربی در آید. متخصص
تغذیه و رژیم درمانی در ادامه اظهار داشت: به دلایلی که گفته میشود نان
سفید برای بیماران دیابتی مضر است و به هیچ عنوان مصرف آن توصیه نمیشود.
وی
گفت: بیماران دیابتی باید از نانهای سبوسدار استفاده کنند که نان سنگک،
بربری و نانهای سبوس دار صنعتی بسیار مناسب هستند. انوشه با بیان اینکه
نانهای صنعتی سبوس دار مناسبتر هستند گفت: این نانها به دلیل پخت بهتر،
عوارض گوارشی کمتری ایجاد میکنند و همچنین ضایعات و دورریزی کمتری دارند.
وی
با اشاره به بیمارانی که مبتلا به ناراحتیهای گوارشی هستند اظهار داشت:
این بیماران که نمیتوانند سبوس را به خوبی هضم کنند و دچار مشکلات گوارشی و
نفخ زیاد میشوند بهتر است از نان سفید استفاده کنند. انوشه در ادامه گفت:
بسیاری از ویتامینها به خصوص ویتامینهای گروه B و املاح در سبوس وجود
دارند و توصیه میشود بیماران دیابتی و کسانی که مبتلا به اضافه وزن هستند
حتما از نانهای حاوی سبوس استفاده کنند.