پروبیوتیک و آلودگی هوا

یک کارشناس تغذیه توصیه کرد


استفاده از دوغ و ماست‌های «پروبیوتیک» به‌هنگام آلودگی هوا


یک کارشناس تغذیه با بیان اینکه یکی از راه‌های مقابله با عوارض ناشی از آثار ریزگردها، توجه‌ی ویژه به الگوی تغذیه صحیح است، گفت: مصرف دوغ و ماست‌های «پروبیوتیک» به‌علت داشتن میکروارگانیسم‌های خاص در عملکرد بهتر دستگاه گوارش به‌هنگام آلودگی هوا تأثیر بسزایی دارند.

«نگین رمضانی» اظهار کرد: برای جلوگیری از تأثیر سوء مواد مضر به بدن، هر یک از اندام‌های بدن مکانیسم خاص خود را دارد و به عبارت دیگر، برای جلوگیری از تأثیر مواد مضر راه‌های دفعی وجود دارد، به‌عنوان نمونه، تعریق از راه پوست، سرفه از راه ریه، ادرار از راه کلیه و مدفوع از طریق روده‌هاست.

وی ادامه داد: بنابراین در خصوص نوع غذا در هنگام آلودگی هوا، بهترین توصیه، افزایش مصرف مایعات مختلف در طول روز است و این مایعات می‌تواند، آب، انواع نوشیدنی‌ها، میوه، انواع سبزی، سوپ و آش باشد.

مسئول واحد تغذیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) گفت: در هنگام آلودگی هوا، مصرف شیر بیش از همیشه توصیه می‌شود همچنین برای از میان بردن اثرات مخرب فلزات سنگین مثل سرب که در هوای آلوده وجود دارد، باید دریافت منابع آهن مثل گوشت را افزایش داد.

شیر و فرآورده‌های لبنی در برنامه غذایی عموم مردم قرار گیرد

وی ادامه داد: برای عموم افراد در سنین مختلف توصیه می‌شود که شیر و فرآورده‌های لبنی را در برنامه‌ی غذایی خود قرار دهند، چون نوشیدن مقادیر کافی شیر در طول روز به دفع فلزات یا سایر موادی که ممکن است به همراه ریزگردها وارد بدن شوند، کمک می‌کند.

رمضانی افزود: مصرف شیر و فرآورده‌های آن سبب نرم شدن مخاط مجاری تنفسی فوقانی، مری و معده می‌شود و عملکرد دستگاه‌های تنفس و گوارش را بهبود می‌بخشد.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: از سوی دیگرشیر و فرآورده‌های آن به‌علت داشتن ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتری‌های مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کنند، التهابات و بیماری‌های دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد و کاهش التهاب‌ها در مقابله با رادیکال‌های آزاد که به‌صورت آلاینده‌ها وارد بدن شده‌اند و در بروز سرطان موثر هستند، تأثیر بسزایی دارد و به سلامت بدن کمک می‌کند.

افراد با کمبود کلسیم، بیشتر در خطر آلودگی با سرب موجود در هوای آلوده هستند

وی گفت: به‌ویژه مصرف دوغ و ماست‌های «پروبیوتیک» به علت داشتن میکروارگانیسم‌های خاص در عملکرد بهتر دستگاه گوارش به‌هنگام آلودگی هوا تأثیر بسزایی دارند.

رمضانی تصریح کرد: افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در خطر آلودگی با سرب موجود در هوای آلوده قرار می‌گیرند.

وی گفت: از طرف دیگر شیر به‌علت داشتن فسفر، منیزیم و کلسیم، خنثی‌کننده‌ی سموم است هم‌چنین هنگام آلودگی هوا، ساخت ویتامین دی از طریق پوست به شدت کاهش می‌یابد.

کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ادامه داد: از همین‌رو در شهرهای بزرگ که معمولاً هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین «د» شیوع فراوانی دارد و این در حالی است که گروه شیر و لبنیات در هرم مواد غذایی، افزون بر اینکه منبع خوب کلسیم است، منبع مناسبی نیز برای ویتامین دی محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نوشیدن آب برای دفع آلودگی‌ها به دفعات توصیه می‌شود و اگر در شبانه‌روز به میزان کافی انجام شود به دفع مواد زاید بدن و بهبود عملکرد کلیه‌ها کمک می کند.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: اضافه کردن روزانه حداقل 3 واحد میوه و 5 واحد سبزیجات در برنامه‌ی غذایی افراد می‌تواند در بهبود عوارض ناشی از ریزگردها هم‌چنین دفع مواد تشکیل‌دهنده آنها مثمرثمر باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.