ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
پیام فرحبخش متخصص تغذیه بیان کرد: یک وعده غذایی کامل، غذایی است که 2 تا 3 گروه از اجزای هرم غذایی درست خواری را در بر میگیرد.
سبزی پلو و ماهی غذایی است اغلب در اعیاد طبخ شده و میل میگردد که بسیار
مفید و مغذی است این غذا به دلیل داشتن برنج که در گروه نان و غلات، سبزی
موجود در برنج که در گروه سبزیجات و ماهی که در گروه گوشتها قرار میگیرد،
میتواند 3 گروه از اجزای هرم غذایی را پوشش دهد.
وی در ادامه اذعان داشت: نکاتی راجع به این غذا وجود دارد که به اختصار به توضیح آنها میپردازیم. ماهی موجود در این وعده غذایی باید از گروه ماهیهایی که چربی مفید یعنی امگا 3 دارند انتخاب شود، از جمله ماهیهای چرب میتوان به سالمون، خالخالی، آزاد، تند و ساردین اشاره کرد که بالاترین میزان امگا 3 را دارا هستند.
فرح بخش گفت: نکته قابل توجه برنج این غذا میباشد برنجها به دو گروه سفید و قهوهای تقسیم میشوند برنج سفید همان برنج مصرفی اغلب افراد است برنج قهوهای نیز دارای سبوس بیشتری نسبت به برنج سفید است و به همین دلیل برای افراد مبتلا به قند خون یا افرادی که با معضل اضافه وزن دست و پنجه نرم میکنند بسیار مفید است.
وی در پایان افزود: نکته آخر راجع به سبزیجات میباشد که در صورت امکان باید تازه استفاده شوند. ضمنا باید توجه داشت که سبزی در طی خرد شدن، سرخ شدن و پخته شدن مقداری از ویتامینها و املاح خود را از دست میدهد.
لازم به ذکر است که سبزیها منبع مناسبی برای تامین املاح معدنی و ویتامین مورد نیاز بدن هستند پس به طور کلی این فرهنگ و سنت بسیار خوب است و توصیه میشود افراد به جز شب عید در طول هفته یک یا دو وعده از این غذا میل کنند.