این مواد غذایی بهترین منابع ویتامین E و C هستند.

زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اظهار داشت: برخی مواد غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و فرد را در
برابر سرطان محافظت میکنند، مواد مغذی چون آنتی اکسیدانها، ویتامین A و
بتاکاروتن، ویتامینهای E,C و سلنیوم از این دست مواد غذایی هستند. آنتی
اکسیدانها موادی هستند که مانع از آسیب سلولها و بافتها شده و میتوانند
از بروز تغییرات سلولهای بدخیم جلوگیری کنند. میوه و سبزی بهترین منابع
آنتیاکسیدانهایی چون بتاکاروتن(رنگدانههای گیاهی)، ویتامین E,C هستند.
برای تأمین این ماده لازم است مصرف میوه و سبزی جایگزین مکملها و
ویتامینها گردد.
وی ادامه داد: ویتامین A و
بتاکاروتن که در منابع غذایی گیاهی و حیوانی موجود است، برای حفظ سلامت
بافتها ضروری بوده و خطر سرطان را کاهش میدهد.گرچه مصرف سبزیهای برگ سبز
و زرد و میوههای رنگی حاوی بتاکاروتن (اسفناج، هویج، مرکبات، زردآلو،
طالبی و انبه) میتواند کمک کننده باشد اما از مصرف مکملهای بتاکاروتن به
مقدار زیاد باید خودداری شود چرا که مصرف بیش از اندازه آن خطرناک و
مضراست.
عبداللهی خاطر نشان کرد: ویتامین C در
بسیاری از میوهها و سبزیجات خصوصاً مرکبات وجود دارد میان مصرف این
ویتامین و کاهش خطر بروز سرطان رابطه وجود دارد اما مصرف ویتامین ث به صورت
مکمل باعث کاهش خطر بروز سرطان نشده است.
گفتنی
است، که ویتامین E یا آلفا توکو فرول نیز فعالترین نوع ویتامین E و یک
آنتی اکسیدان قوی است. روغن جوانه گندم و آفتابگردان، مغزها چون بادام و
سبزیهای برگ سبز از منابع ویتامین E هستند.