ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
انار هزاران سال است که نماد شادی و صلح و امید است. در مقبره های مصری، در مراسم های عروسی ایرانی و در میان سربازان بابلی قبل از جنگ همواره از انار استفاده می شده است. انار یکی از محبوب ترین میوه ها است و از آن به عنوان جواهر زمستان نیز در بسیاری از کشورها یاد می شود. انار یکی از مفید ترین میوه ها و یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان در میان همه میوه هاست.
مهم ترین خاصیت انار منابع غنی انتی اکسیدانی این میوه بهشتی است. انار سرشار از آنتی اکسیدان هایی نظیر پونیکالاجین و پونیکالین است که نصف خاصیت آنتی اکسیدانی انار را به خود اختصاص داده اند. همچنین انار منبع غنی ویتامین C است. با خوردن یک عدد در روز نصف نیاز روزانه شما به این ویتامین تامین خواهد شد.
در حقیقت در یک تحقیق که در سال ۲۰۰۸ انجام شد آب انار به عنوان سالم ترین آب میوه در میان ۱۰ آبمیوه دیگر معرفی شد. آب انار حداقل ۲۰ درصد بیشتر از رقبای قوی خود یعنی آب انگور و زغال اخته دارای آنتی اکسیدان است و از قوی ترین منابع ضد سرطان به علت داشتن انواع مختلف آنتی اکسیدان به شمار می رود.
آنتی اکسیدان ها یک راه طبیعی برای مصون ماندن سلول ها از حمله ی گونه های فعال اکسیژن (ROS) است. تا زمانی که بدن شما دارای این عناصر باشد بدن شما یک مدافع عالی در برابر آسیب هاس سلولی ناشی از پیری و قرار گرفتن در معرض آلاینده ها خواهد داشت. تا زمانی که بدن شما دارای یک منبع انتی اکسیدانی نباشد در معرض آسیب های سلولی قرار دارد چرا که در از بین بردن رادیکال های آزاد و در نتیجه استرس اکسیداتیو سلولی موفق نخواهد بود و تمام این ها منجر به آسیب به ارگان های بدن تان خواهد شد. همچنین آنتی اکسیدان در درمان التهابات مزمن نیز مفید است.
دکتر Richard A. Passwater در کتاب خود می گوید که علت اینکه انسان در قلمرو حیوانات همه چیز خوار یکی از طولانی ترین عمرها را داراست این است که او از منابع آنتی اکسیدانی مانند انار در رژیم غذایی ش بهره می برد.
فعالیت های آنتی اکسیدانی انار غیر قابل انکار است و در تحقیقات صورت گرفته این انتی اکسیدان ها منجر به کاهش رشد سلول های سرطانی و در برخی موارد مرگ آن ها می انجامد. در دانشگاه مریلند شواهدی مبنی بر توقف رشد سلولهای سرطانی پستان مشاهده گردید.
در یک لوله آزمایش حاوی آب انار و روغن و پوست انار مشاهده گردید که رشد سلولهای سرطانی متوقف و در برخی حالت ها منجر به مرگ آن ها شد. بیشتر آزمایش ها روی سلول های سرطانی پستان و پروستات متمرکز بوده اما آزمایشات روی یک موش نشان از مرگ سلول های سرطان ریه شد. همچنین این عصاره در لوله آزمایش منجر به گرسنه ماندن و کوچک شدن تومورها نیز شد. با این حال تمام آزمایشات روی حیوانات و در آزمایشگاه بوده است. وای آنچه که محرز است این است که مردان مبتلا به سرطان پروستات که تحت رژیم آنتی اکسیدانی به ویزه انار بوده اند طول عمر بیشتر و همچنین رشد سلولی سرطانی کمتری داشته اند.
تحقیقات بسیاری در مورد انار نشان داده که انار در افراد مبتلا به آرتروز منجر به کاهش التهاب مفاصل و درد در این نواحی شده است. آنتی اکسیدان ها موجود در انار موجب کاهش التهاب در بیماران مبتلا به آرتروز که به تخریب غضروف های مفاصل کمک می کند و علت اصلی ایجاد درد و احساس سفتی در این بیماران است کمک می کند. مطالعات نشان داده است که علت این امر مهار تولید آنزیمی است که منجر به تخریب غضروف ها می شود، است.
آنتی اکسیدان های موجود در انار موجب کاهش امراض قلبی از راه های مختلفی از جمله جلوگیری از سفتی و ضخیم شدن عروق و همچنین کاهش فشار خون و کلسترول می شود. ترکیباتی که در انار وجود دارد، atherogenesis (سخت شدن شریان ها) را به تعویق می اندازد.
از دیگر فواید انار می توان به مهار تجمع غیر طبیعی پلاکت ها که سبب سکته های قلبی و مغزی و امبولی می شود، مهار افسردگی و پوکی استخوان اشاره کرد.