ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
دو پیشنهاد مخصوص شام شب یلدا
در
شب یلدا معمولاً رسم بر این است که خوراکی های تدارک دیده را به گونه ای
زیبا به روی میز یا سفره ای چیده و مهمانان با توجه به تعدادشان دور آن می
نشینند. خوردن غذا نیز جزئی از شب یلداست که با انار بسیار لذیذ تهیه می
شود.
« روش تهیه مسمای انار مخصوص شب یلدا »
مواد لازم:
مرغ | ۱ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
دانه انار | ۱ پیمانه |
رب گوجه | ۲ قاشق غذاخوری |
رب انار | ۴ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
طرز تهیه:
ابتدا پیازها را خرد کرده و تفت دهید. مرغها را می توانیم درسته سرخ نمایید و هم چند تکه بکنید و در روغن همراه با پیاز تفت دهید.
در
این مرحله انارهای دانه شده همراه با نمک، فلفل، زعفران دم کشیده و رب
گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. و در آخر آب اضافه میکنیم و می
گذاریم به مدت ۴۵ دقیقه کاملاً جا بیفتد.
بعد از اینکه خوب جا افتاد رب انار را اضافه میکنیم و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می توانید خورش را برای سرو آماده کنید.
خورش اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.
می توانید کمی شکر به این خورش انار بیافزایید تا طعم آن شیرین تر شود.
« خورش انار و بادمجان »
مواد لازم برای دو نفر :
گوشت مرغ | ۴۰۰گرم |
دانه انار | ۱پیمانه |
آب انار | ۲ پیمانه |
پیاز متوسط | ۱عدد |
روغن | ۲ق س |
بادمجان قلمی | ۳ عدد |
روش تهیه:
پیاز
را پوست کنده و ریز خرد کنید؛بعد در تابه ای مقداری رروغن بریزید و روی
حرارت بگذارید وقتی روغن داغ شد پیاز را سرخ کنید و پس از برشته شدن آن را
از روغن دراورده به کناری بگذارید.
مرغ را در روغن داغ در تابه
گذاشته و سرخ کنید بهتر است هنگام سرخ کردن درتابه را بگذارید تا مرغ بهتر
سرخ شود میتوانید کمی نمک و فلفل هم به مرغ اضافه کنید تا طعم دار شود.
پس از سرخ شدن مرغ دانه های انار را هم به تابه اضاافه کنید و پس از کمی تفت دادن پیاز سرخ شده را هم افزوده و خوب مخلوط کنید.
حالا
نوبت اضافه کردن ادویه نمک و فلفل سیاه است پس از کمی تفت دادن مواد داخل
تابه،میتوانید آب انار را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا با حرارت کم
آرام آرام بپزد و جا بیفتد.
بادمجان ها را پوست کنده ،نمک زده و
کناری بگذارید.بعد از حدود ۲۰ دقیقه آنها را با دستمال خشک کنید و در تابه
ای با مقداری روغن سرخ کنید.۲۰ دقیقه مانده به آخر پخت ،بادمجانهای سرخ شده
را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
*اگر آب انار در دسترس نبود مبتوانبد ۲ قاشق سوپخوری رب انار غلیط اضافه کنید.
**ادویه
خورشی شامل زیره سیاه زنجبیل جوز هندی فلفل قرمز زردچوبه و فلفل سیاه است
همینطور اگر دانه های انار ترش بود میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید.