عید و
شیرینی هایش! انگار که نصف لذت تعطیلات عید و نو شدن سال و به تبع آن نو
شدن زندگی در شیرینی شیرینی هایش نهفته. حالا وقت آن است که هنر خودتان را
به رخ مهمان هایتان بکشید و البته در هزینه ها هم صرفه جویی کنید.
مجله آشپزی ایده آل: عید
و شیرینی هایش! انگار که نصف لذت تعطیلات عید و نو شدن سال و به تبع آن نو
شدن زندگی در شیرینی شیرینی هایش نهفته. آنقدر که هر کسی با خودش بگوید چه
باکی از یکی دو کیلو اضافه وزن عیدانه! بعد از عید دوباره قصه زندگی و بدو
بدوهایش از سر گرفته می شود و چربی ها هم ناخودآگاه می روند رد کار
خودشان! شیرینی اگر هیچوقت هم مهمان خانه های شما نباشد حداقل در
روزهای نوروز پای ثابت سفره پذیرایی تان است.شیرینی و چایی در ایام عید پیش
مهمانانتان آبروداری می کنند و شکم ها را چه بسا آنقدر سیر خواهند کرد که
دیگر شام و ناهاری در کار نباشد. شاید البته خرید شیرینی این روزها و به
خصوص شب عید حسابی جیبتان را خالی کند اما چه کسی است که در تعطیلات نوروز
عطای دست کم دو مدل شیرینی را به لقایش ببخشد. هیچکس و هیچکس. قطعا همه می
خواهند چند نوعی شیرینی روی میز پذیرایی شان دلربایی کند و از همین روست که
نباید بی تفاوت از کنار این صفحات عبور کنید. اگر قرارتان بر صرفه جویی
است پس بدانید که بهترین راه همین است که ما پیش پایتان گذاشته ایم. خودتان
قناد باشی خودتان باشید. پیشبندها را ببندید و دلتان را به دریا بزنید. با
عشق شیرینی بپزید و مطمئن باشید نتیجه اش از آن چیزی که فکرش را می کنید
بهتر خواهد شد. فراموش نکنید که در این راه ما همراهتان هستیم.
همراهی ما را در همین صفحات دریابید. هر زمان که دستتان را دراز کنید و
مجله را بردارید این همراهی را احساس خواهید کرد. حالا وقت آن است که هنر
خودتان را به رخ مهمان هایتان بکشید و البته در هزینه ها هم صرفه جویی
کنید.
روش تهیه شربت:برای شربت همه مواد را با هم روی حرارت گذاشته و می گذاریم تا 6 دقیقه بجوشد . این شربت نباید غلیظ باشد بلکه بسیار رقیق است . برای شربت غلیظ در باقلوا ها میزان آب را نصف نمایید. خمیرشربت : شیر و پودر هل و تخم مرغهار ا به همراه روغن مایع و نمک مخلوط کرده تا یکدست شود . سپس آرد را کم کم ریخته و با دست هم بزنید تا خمیر شود. خمیری که به دست نچسبد و یکدست باشد. حال خمیر را روی میز آردپاشی مثل شستن رخت ورز دهید. نشان آماده بودن خمیر این است که از خمیر وقتی یک گلوله کوچک برداشتید و زیر دست فشار دادید مثل بادکنک باشد زیر دستتان! خمیر را در کیسه چرب شده برای 30 دقیقه استراحت دهید . حال یک قالب باقلوای در دار فلزی را با روغن جامد تمام قسمت هایش را بپوشانید .کمی از خمیر را برداشته و زیر کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با چوب باقلوا کاملا باز کنید . مداما خمیر
را جابجا کرده و از این طرف به آن طرف کرده و روی دست کمی باز کنید.
دوباره روی آن آرد بپاشید و با چوب وردنه بزنید تا کاملا نازک شود. در
پایان روی خمیر را آرد پاشیده و با کمک وردنه آن را بلند کرده و روی چوب مداما با دست خمیر را پهن کنید. خمیر که نازک شد در قالب انداخته تا کاملا دیواره ها را بپوشاند. حتما 2 سانتی متر از قالب خمیر بزرگتر باشد تا آویزان شود! سپس اضافه های خمیر را ببرید. اگر خمیر در نقطه ای پاره شد آن را روغن زده و یک تکه خمیر نازک روی آن بگذارید. مواد سفید بادامی را بریزید. کامل فشرده و غلطک بکشید. حال گلاب را با آب فشان روی آن داده و کاملا روی آن را خیس کنید. یک خمیر نازک دیگر آماده و روی آن بیندازید. مجددا با غلطک بکشید. سعی کنید وقتی ظرف را می چرخانید روغن حر کت نکند. حالا آماده برش است. با یک چاقوی تیز روی خمیر را برش های طولی دهید . فر 160 درجه برای 25 الی 30 دقیقه تا زمانی که دور خمیر طلایی شود و از وسط خمیر مواد نگین جوش بزند یعنی باقلوا حاضر است.حال باقلوا را خارج کرده و شربت
داغ را 3 ملاقه با فاصله روی کل ظرف بریزید. زمانی که خنک شد در ظرف را
برداشته و برش های عرضی می زنیم.اگر برش ها سخت بود دوباره از شربت داغ داغ 2 ملاقه ریخته و در را می بندیم و مجددا می گذاریم تا خنک شود و بعد برش می زنیم.
روش تهیه:ابتدا روغن جامد را با پودر قند زده تا سفید و پوک شود حال آرد ها را الک کرده و اضافه نمایید. حال پودر پسته و بادام را بیافزایید و خوب مخلوط نمایید تا خمیر یکدست و نرمی به دست آید حال خمیر را 3 قسمت کرده و به یک قسمت زعفران حل شده، به یک بخش پودر کاکائو و بخش دیگر را ساده می گذاریم. حال خمیر
را در دستگاه بیسکوئیت زن ریخته و دستگاه را در سینی فر کاغذ انداخته شده
گذاشته و قالب بزنید سپس روی شیرینی ها را با قلم مو سفیده تخم مرغ زده و
کمی پودر پسته یا کنجد یا تخم خرفه بگذارید. سینی فر را در فر از قبل داغ شده قرار دهید.با حرارت 180 درجه برای 12 تا 15 دقیقه تا کمی طلایی شود.
مواد لازم: آب ولرم:3 قاشق سوپ خوری روغن اب کرده:یک و نیم قاشق سوپ خوری زرده:1 عدد آرد:به میزان لازم مواد میانی : قند بادام 180 گرم پودر پسته 350 گرم پودر زعفران 4 قاشق پودر هل 2 قاشق شربت : گلاب 1 پیمانه شکر 1 پیمانه روش تهیه : 1 .ظرف را خشک کرده پر از قند بادام می کنیم ، صاف می کنیم تا مقدار لازم قند بادام مشخص شود. 2.قالب را چرب می کنیم . خمیر را یک لایه ته قالب می اندازیم . قند بادام را 5 بخش کرده ، 1 قسمت قند بادام را روی خمیر ریخته ( رنگ سفید) و با کف دست می فشریم . قند بادام بخش دوم را زعفرانی کرده ( زعفران خیلی غلیظ) و مخلوط می کنیم به طوری که حالت پودر باشد . 3. مواد زعفرانی را ریخته و صاف می کنیم.قسمت سوم قند بادام را سفیدمی ریزیم و صاف می کنیم. حال هل را روی همه مواد الک کرده و قسمت چهارم قند بادام را می ریزیم.قسمت پنجم را فقط پودر پسته می ریزیم و با یک گوشکوب صاف می کنیم. مقداری روغن آب کرده روی خمیر می ریزیم. 4.خمیر را روی تابه می اندازیم و از اطراف با انگشت خمیر را می چسبانیم و اضافه ها را برش می زنیم. 5.در
فر 160 درجه اول برای 30 دقیقه و سپس یک فویل یا سینی روی آن گذاشته و
دوباره 30 دقیقه با درب بسته در 10 دقیقه آخر روی آن را روغن آب کرده می
ریزیم . باز درب را بسته و در فر می گذاریم.
روش تهیه: ابتدا
روغن و پودرشکر را با هم 10 دقیقه می زنیم تا کاملا پوک و لطیف شود . سپس
آرد نخودچی و هل را به مواد اضافه نموده و می زنیم تا کاملا خمیری لطیف حاصل گردد. سپس خمیر را برای یک شب با پوشش کامل در یخچال استراحت دهید. روی سطح کار را کمی آرد پاشیده و خمیر نان نخودچی را با یک لایه نایلون و یا کاغذ روغنی باز نموده و با ضخامت تقریبی 1 سانتی متر شروع به قالب زدن می کنیم. داخل سینی چیده و در فر 180 درجه از پیش گرم شده برای 12 الی 15 دقیقه قرار می دهیم. بعد از خروج شیرینی از فر اصلا به آن دست نزده و می گذاریم تا به آرامی خود خنک شود. این زمان حدودا 5 ساعت خواهد بود. همانطور که در تصویر مشاهده می شود هم نخودچی ساده و هم نخودچی زعفرانی با این خمیر می شود تهیه کرد. نکات:
می توانید 100 گرم از آرد نخودچی کم کنید و به جای آن به همان مقدار آرد
سفید اضافه کنید ، این کار باعث می شود تا شیرینی شما استحکام بیشتری داشته
باشد.
روش تهیه:برای
سوهان کنجدی ابتدا شکر را کارامل کرده بدون آنکه در آن قاشقی فرو کنید و
ظرف را بچر خانید تا کارامل نسوزد. حال کنجد را ریخته و 2 دقیقه زمان دهید
تا شل شود. حال کره را ریخته و زعفران خشک را. مواد را از حرارت برداشته و کف سینی فر چرب شده با قاشق و با فاصله بریزید و بعد از سفت شدن از سینی جدا کنید. مواد لازم سوهان عسلی
سوهان عسلی: شکر و عسل را روی حرارت بدون استفاده از قاشق کارامل کنید حال خلال بادام و روغن مایع را ریخته و سریع هم بزنید تا بادام ها نسوزند حال که کمی تیره شد پودر زعفران را بریزید و هم بزنید سپس از حرارت برداشته و با قاشق کوچک در سینی چرب شده ریخته و رویشان را پودر پسته بپاشید.
روش تهیه: ابتدا پودر قند و آرد برنج و پودر هل را با هم مخلوط کرده حال زعفران حل شده و کره ذوب شده را ریخته و کمی هم عسل. حال مواد را مخلوط کرده و کم کم عسل را اضافه نمایید تا به صورت خمیر لطیفی در آید. حال خمیر را در کیسه نایلون برای 30 دقیقه استراحت داده حال خمیر را بین دو لایه نایلون خمیر را باز کرده، با قطر 1 سانت. حال خمیر را قالب زده و روی آن را با پودر پسته تزیین کرده و در ظرف چیده و سرو نمایید. این شیرینی احتیاجی به هیچ گونه فر و یا حرارت دادن ندارد.
طرز تهیه: روغن را آب می کنیم و می گذاریم تا سرد شود. شیر، تخم مرغ، بکینگ پودر و روغن را با هم مخلوط می کنیم. آرد را کم کم اضافه می کنیم. خمیر لطیف و چسبناکی بدست می آید. سپس آن را 2 ساعت در داخل کیسه در جای خنک اما نه یخچال قرار می دهیم . خمیر را باز می کنیم، قالب می زنیم، در ظرف دیگر قند بادام، پودر پسته، هل و گردو را اضافه می کنیم.کمی گلاب هم می ریزیم تا به شکل خمیر
در آید. به اندازه یک قاشق چای خوری از آن بر می داریم از مواد میانه می
گذاریم و سپس دور آن را دورچین می زنیم . در داخل روغن داغ سرخ می کنیم .
سپس در پودر قند می غلتانیم . نکته:
مخلوط پودر قند و پودر بادام را قند بادام می گویند .
برای تهیه آن باید در هنگام آسیاب کردن بادام پودر قند را اضافه کرده تا به خوبی با هم مخلوط شده و بادام به روغن نیفتد.
طرز تهیه: ابتدا کره و پودر قند را زده تا پوک و لطیف شود حال زرده ها و وانیل را ریخته و خوب مخلوط کرده. حال رنگ مجاز و آرد را الک کرده و با پودر پسته اضافه نمایید.خمیر را کمی ورز داده و سپس خمیر
را به ضخامت نیم سانت باز کرده و قالب کاج بزنید و در سینی فر کاغذ
انداخته شده چیده و در فر 180 درجه برای 20 دقیقه قرار دهید.طلایی شدن
اطراف شیرینی نشان از پخته شدن آن دارد. حال شیرینی ها را از فر خارج
نمایید و روی هر کدام را با دراژه و شکلات سفید تزیین نمایید. نکته:
باید حواستان باشد که وقتی شیرینی را که در سینی چیده اید و در فر قرار
داده اید نباید به هیچ وجه روی شیرین تغییر رنگ دهد، برای جلوگیری از این
کار به محض اینکه طرف دیگر شیرینی طلایی شد، آنها را از فر در آورید.
طرز تهیه: ابتدا
کره نرم شده و پودر قند را زده تا کاملا سفید شوند حال زرده و وانیل را
ریخته و خوب هم بزنید و در پایان مواد خشک الک شده را ریخته و خوب مخلوط
نمایید تا خمیری یکنواخت و لطیف بدست آید .خمیر را در کیسه فریزری برای 4 ساعت استراحت دهید . حال خمیر
را روی میز به قطر نیم سانت باز کرده و با قالب بته جقه قالب زده و در
سینی فر کاغذ انداخته شده چیده و روی شیرینی ها را با قلم مو از تخم مرغ
کامل مخلوط شده رومالی بمالید و کمی هم کنجد بپاشید. حال سینی را در فر
180 درجه برای 10تا20 دقیقه قرار دهید تا طلایی شوند.
طرز تهیه:ابتدا کره و شکر و شکر قهوه
ای را با همزن برقی زده تا سفید و کرم شود حال تخم مرغ و وانیل را ریخته و
خوب هم بزنید.سپس آرد و نمک و بکینگ پودر و دارچین را الک کرده و به مواد
قبل اضافه نمایید. حال خمیر حاصله را در کیسه نایلونی برای 20 تا30 دقیقه در یخچال استراحت دهید و سپس خمیر را باز کرده و با قطر نیم سانت خمیر
را قالب قلب بزنید و در سینی فر کاغذانداخته شده چیده .حال سینی فر را در
فر 180 درجه گذاشته و دقت کنید که زمان پخت حدود 10 تا12 دقیقه است.حال
شیرینی ها را از فر خارج نمایید و کمی که خنک شد روی سطح شیرینی را از
مارمالاد توت فرنگی و یا ژله بریلوی رنگ شده بمالید و در ظرفی چیده و سرو
نمایید. نکته : برای تهیه کوکیز ها حتما باید کره به
دمای معقولی برسد و از ذوب کردن کرده اجتناب کنید زیرا شیرینی شما خشک می
شود و کیفیت مطلوبی به دست نمی آید.
شیرینی ابریشمی مواد لازم:
روغن یا کره:250 گرم
تخم مرغ:2عدد
پودرشکر:300گرم
هل:2 قاشق سوپ خوری
آردبرنج:400گرم
شیر یا گلاب:کمی
آرد نخودچی:250 گرم
پودر کاکائو:2 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه: ابتدا روغن یا کره نرم شده را باپودر شکر می زنیم تا کاملا کرم رنگ شود. حال تخم مرغ ها را اضافه نمایید. سپس آردبرنج را افزوده و آرد نخودچی را اضافه نمایید تا مایه خمیر شود. حال کم کم گلاب و یا شیر را ریخته تا خمیر نرمی بدست آید.خمیر را دو قسمت کرده و یک قسمت ساده و یک قسمت را پودر کاکائو اضافه نمایید تا خمیرشکلاتی شود. فر را با حرارت 200 درجه گرم نمایید.حال خمیر ها را جداگانه روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و روی آنها را کمی پسته نیمکوب شده ریخته و یک لایه کیسه نایلون روی خمیر گذاشته و خمیر
را با وردنه باز کرده و با قطر حدود 1 سانت شیرینی ها را قالب زده و در
سینی فر چیده و در فر 180 درجه برای مدت 10 دقیقه پخت را انجام دهید .
طرز تهیه:گردوی نیمکوب شده و یا ریز خرد شده را با آرد و شکر و خامه را به کره نرم شده اضافه نمایید سپس با همزن خوب مخلوط نمایید. کمی زعفران آب کرده اضافه کنید. (حدود 2 قاشق سوپ خوری ) سینی
فر را با مقداری روغن چرب کرده و مایه را به وسیله قاشق چایخوری روی سینی
بریزید. فاصله ها زیاد باشد . حال سینی را در فراز پیش گرم شده با دمای
190 درجه سانتیگراد برای مدت 8 الی 10 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها خشک و
طلایی شود.
روش تهیه:ابتدا
کره و پودر قند را باهمزن برقی برای 10 دقیقه زده تا کاملا پوک و سفید شود
حال تخم مرغ ها رادانه دانه انداخته و خوب مخلوط نمایید حال آرد برنج را
ریخته و مخلوط کنیدو سپس گلاب را کم کم ریخته تا خمیر شود.حال خمیر برنجی را در کیسه گذاشته و برای 4 ساعت در دمای آشپز خانه استراحت دهید حال از خمیر به اندازه یک فندق برداشته و گرد کنید حال با یک ماسوره ساده روی آن را طرح انداخته ویک پسته
در مرکز شیرینی ها گذاشته و سپس در سینی فر چیده وسینی را در فر 180 درجه
برای 10 دقیقه قرار دهید تا دور شیرینی ها فقط طلایی شود.
در نهایت
امیدواریم با تهیه این شیرینی های خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی
را در کنار خانواده در ایام نوروز سپری کنید و همیشه شیرین کام باشید.