به افراد مبتلا به کمخونی توصیه میشود که منابع غذایی حاوی آهن را با لبنیات مصرف نکنند مثلاً کباب را با ماست یا دوغ نخورند.
شادی مددی، کارشناس تغذیه گفت:
برای افزایش ارزش تغذیه ای کباب بهتر است اگر آن را با نان میل می کنید،از
نان سنگک که حاوی سبوس بسیار است، استفاده شود و اگر کباب را با برنج
میخورید، بهتر است برنج به صورت کته طبخ شود.
وی
بیان داشت: در کنار کباب مصرف پیاز خام، آب لیمو ترش، نارنج، سماق و
سبزیجات تازه که باعث افزایش میزان دریافتی ویتامین C می شود توصیه می
شود.
مددی
افزود: بهتر است هنگام خوردن این غذای خوشمزه و لذیذ از یک ماده غذایی
مصلح مانند سماق استفاده شود. مصرف سماق همراه کباب میزان چربی و کلسترول
جذب شده از گوشت را به حداقل می رساند، همچنین به خاطر خاصیت آنتی
اکسیدانی ای که دارد از عملکرد ترکیبات سرطان زا و رادیکال های آزادی که
هنگام پخت غذا به خصوص در قسمت های سوخته ی آن ایجاد می شود، جلوگیری می
کند . از دیگر مزیت های سماق می توان به خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی آن
اشاره کرد .
وی
در خصوص نوشیدنی های مناسب همراه با این غذا گفت: بهترین نوشیدنی برای این
غذا یک لیوان آب است، زیرا نوشیدن نوشابه و دوغ ار ارزش غذایی کباب می
کاهد و جذب آهن گوشت را به حداقل می رساند .بنابراین برای افرادی که کم خونی دارند، خوردن کباب همراه با دوغ و ماست توصیه نمی شود.
مددی
خاطر نشان کرد: خوردن سبزیجات تازه و برگ سبز همراه با کباب علاوه بر
اینکه دارای ویتامین C است، در هضم بهتر غذا و افزایش جذب آهن نیز کمک می
کند .