به گفته کارشناسان تغذیه، می توان با بهبود رژیم غذایی و خوردن منظم برخی مواد خوراکی، شدت علائم استرس را کاهش داد.
کارشناسان برای کاهش میزان استرس مصرف مواد خوراکی زیر را توصیه می کنند.
پروبیوتیک
ها: مطالعات نشان داده اند مواد غذایی تخمیرشده نظیر ماست، کفیر و ترشی ها
غنی از پروبیوتیک ها هستند از اینرو می توانند به کاهش میزان اضطراب کمک
کنند.
دانه های کدو تنبل: مطالعات نشان داده اند دانه های کدو تنبل
به عنوان درمان طبیعی در کاهش علائم اضطراب عمل می کنند چراکه این دانه ها
منبع غنی اسیدآمینه های موسوم به L-تریپتوفن هستند که به تغییر میزان
سروتونین مغز کمک می کنند. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که تعادل خلق
و خو را حفظ می کند.
بادام و گردو: این مغزیجات آجیلی منبع خوب
ویتامین E، روی، منیزیم و B۱۲ هستند که به حفظ سیستم ایمنی بدن در افراد
مضطرب و پراسترس کمک می کنند. مصرف سه تا چهار عدد گردو و بادام در روز به
کاهش میزان استرس کمک می کند.
پرتقال: کمبود ویتامین C می تواند
موجب تشدید علائم استرس و اضطراب شود. مطالعات نشان داده اند بیماران مبتلا
به اختلال اضطراب در مقایسه با افراد سالم به شدت با کاهش میزان ویتامین
های A، C و E روبرو هستند. پس به رژیم غذایی تان پرتقال، کیوی، گوجه فرنگی،
کلم بروکلی و سایر منابع غذایی حاوی ویتامین C بیفزایید.
مواد
خوراکی غنی از منیزیم: کمبود منیزیم هم موجب افزایش استرس می شود، چراکه
منیزیم به تنظیم سطح کورتیزول مغز کمک می کند. مواد خوراکی نظیر اسفناج،
موز، آواکادو و ماهی منبع خوب منیزیم هستند.
اسیدهای چرب اُمگا-۳:
مطالعات مختلف نشان داده اند که داشتن رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب
اُمگا-۳ می تواند با علائم افسردگی و اضطراب مقابله کند. مواد غذایی نظیر
سالمون، کلم بروکسل یا کلم فندقی، تخم مرغ و سویا بهترین منابع طبیعی
اسیدهای چرب اُمگا-۳ هستند.
چای بابونه: مطالعات نشان داده اند چای بابونه درمان طبیعی موثری برای کاهش اضطراب است.