اگر میخواهید با غذاهای محلی شهرهای دیگر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را بخوانید.
 
نثار پلو
غذای محلی دماوندی ها
با غذاهای سنتی میهمانی های دماوند بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم:

  • برنج: 6 پیمانه
  • گوشت گوسفندی بدون استخوان (ران یا ماهیچه): 1 کیلو
  • لپه: نصف پیمانه
  • آلو خشک (بدون هسته): نصف پیمانه
  • پیاز متوسط: 3 عدد
  • مخلوط پودر گل سرخ، پودر زیره، فلفل سیاه و زعفران (از هر کدام به مقدار مساوی): 1 قاشق سوپ خوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • پیاز (برای پخت گوشت): 2 عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • زعفران (برای طعم دار کردن گوشت): به میزان لازم
 طرز تهیه غذاهای محلی؛ دماوند، رودبار و بوشهر

طرز تهیه:
1. سه عدد پیاز را خلال کنید و پیاز داغ را آماده کنید.
2. گوشت را تکه تکه کنید و همراه با دو عدد پیاز خرد شده و کمی زعفران بگذارید بپزد. بعد از این که گوشت پخت به آن کمی نمک اضافه کنید و بگذارید آبش تمام شود و به روغن بیفتد.
3. لپه را آب پز کنید، آلبالوها را به مدت یک ساعت خیس کنید. لپه ها و آلبالو را آبکش کنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید و کمی تفت شان دهید. در پایان این مخلوط را به پیاز داغ اضافه کنید.
4. برنج را به شیوه معمول آبکش کنید و موقع دم کردن، مخلوط ادویه پودری را لابلای برنج بریزید و در پایان مخلوط پیاز داغ و لپه و آلبالو را روی برنج در گوشه ای از قابلمه بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید تا آماده شود.
زمان سرو برنج، مخلوط آلبالو و لپه و گوشت را روی برنج بگذارید.


 شامی

غذای محلی رودباری ها
مواد لازم:

  • گوشت چرخ کرده: 300 گرم
  • پیاز رنده شده: 3 عدد
  • لیمو ترش: 2 عدد
  • گوجه فرنگی: 7 عدد
  • ریحان: 20 شاخه
  • جعفری: 15 شاخه
  • گلپر: 1 قاشق مرباخوری
  • زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری
  • روغن زیتون: 1 پیمانه

 طرز تهیه غذاهای محلی؛ دماوند، رودبار و بوشهر
طرز تهیه:
1. پیاز را رنده کرده آبش را بگیرید و 1 قاشق غذاخوری سر پر از پیاز را کنار گذاشته بقیه را با گوشت مخلوط کنید، کمی از گلپر را خرد کنید و به گوشت اضافه کنید و مابقی را به همراه 1 قاشق پیاز برای سس کنار بگذارید.
 2. پوست 1 عدد لیمو را رنده کنید و به همراه آب همان یک عدد لیمو به گوشت اضافه کنید.
 3. پس از 1 تا 2 ساعت استراحت در یخچال، گوشت را بصورت قالبی کرده و در روغن زیتون سرخ می­کنیم.
 4. گوجه رنده شده را در روغن تفت می دهیم. سپس آب گرم به آن اضافه کرده، شامی ها را داخل آن چیده و آن را دم می‌گذاریم.
 5. در آخر نیز میتوانید شامی ها را با ریحان و جعفری تزئین کرده و سرو نمایید.

دم پختک ماش
غذای محلی بوشهری ها

مواد لازم:

  • ماش پخته: 1 پیمانه
  • برنج: 2 پیمانه
  • سیب زمینی: 2 عدد بزرگ
  • پیاز داغ: 4 الی 5 قاشق غذاخوری
  • شوید: 250 گرم
  • زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری
 
 طرز تهیه غذاهای محلی؛ دماوند، رودبار و بوشهر
طرز تهیه:
1. سیب زمینی را مربعی خرد کرده با کمی زردچوبه در کمی روغن با حرارت ملایم سرخ کنید. بهتر است 5 دقیقه اول در ظرف را بگذارید، ماش آب پز شده، برنج، نمک و زردچوبه را درون قابلمه ریخته و آب را اضافه می کنیم تا حدی که یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد.
2. شوید خرد شده و کمی روغن را اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا دم پختک روی حرارت ملایم آماده شود. ماش پلو که آماده شد در ظرف کشیده و سیب زمینی سرخ کرده و پیاز داغ را رویش می کشیم.

لذت بردن از عمری طولانی

لذت بردن از عمری طولانی با این کارها

لذت بردن از عمری طولانی با این کارها
برای داشتن عمری طولانی و همینطور سالم بهتر است یک سری تغییرات سالم در خورد و خوراکتان بدهید و سعی کنید آنان را رعایت کنید
طی قرون متمادی، بیماری‌های عفونی مهم‌ترین عامل مرگ و میر انسان‌ها بوده و بیماری‌هایی چون سل، وبا، حصبه و طاعون از بزرگ‌ترین عوامل کشنده جوامع بشری به شمار رفته‌اند. بتدریج و با پیشرفت علم، ارتقای سطح بهداشت و توسعه علوم پزشکی، نقش این دسته بیماری‌ها به عنوان تهدیدکننده اصلی جان افراد بسیار کاهش یافته و در عوض بیماری‌های متابولیک مانند فشار خون، سکته قلبی و مغزی و انواع سرطان به عنوان اصلی‌ترین عاملان مرگ و میر بشر قد علم کرده‌اند.

 

پیشگیری و کنترل آنچه ما امروزه به عنوان بیماری‌های غیرواگیر می‌شناسیم، مهم‌ترین عاملی است که به حفظ سلامت هر فرد کمک می‌کند؛ چراکه بیماری‌های غیرواگیر درمان قطعی ندارند، اما قابل پیشگیری هستند و یکی از مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از آنها اصلاح الگوی تغذیه است. اگر این واقعیت علمی را بپذیریم که حفظ سلامت و پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها به داشتن الگوی تغذیه درست از کودکی تا کهنسالی، در کنار تحرک منظم و روزانه و کنترل عوامل استرس‌زا در زندگی باز می‌گردد، آشنایی با مواد غذایی سالم و مفید برای حفظ سلامت بدن برایمان بسیار پراهمیت می‌شود.

 

دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن پیشگیری از چاقی در این باره می‌گوید: در میان مواد غذایی متنوع، اثرات تغذیه‌ای سودمند برخی آنقدر زیاد است که محققان بر گنجاندن آنها در سبد خوراکی روزانه افراد با هدف افزایش طول عمر تاکید می‌کنند. این متخصص تغذیه، مواد غذایی مفید و دارای ارزش تغذیه‌ای را به ترتیب برایمان معرفی می‌کند.

 

:four_leaf_clover:برگ سبزها را به صورت خام و تازه بخورید

 

کاهو، کرفس، کلم پیچ، برگ چغندر، اسفناج و انواع سبزی خوردن در گروه سبزیجات برگ سبز قرار دارند.
خوراکی‌های این گروه، منبعی غنی از رنگدانه‌هایی است که رنگ‌های متنوع را در انواع میوه و سبزی ایجاد و با فعالیت آنتی‌اکسیدانی خود از سلول‌های بدن در برابر تخریب ناشی از رادیکال‌های آزاد و بروز بیماری‌های مزمن حفاظت می‌کند.

 

بعلاوه این نوع سبزیجات، منبع بسیار خوبی از فولات (ویتامین B۹) و فیبر محسوب می‌شود. وجود این مواد موجب می‌شود تا این گروه در صف مقدم مبارزه با کم‌خونی، بیماری‌های قلبی، عروقی و سرطان قرار بگیرد و مصرف آنها اثرات چشمگیری در پیشگیری از ابتلا به انواع بدخیمی‌ها داشته باشد.
تنظیم قند خون، کنترل وزن، حفاظت از سیستم قلبی، عروقی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی از دیگر مزایای استفاده از این گروه است.

 

به گفته این متخصص، نکته قابل توجه درباره این گروه از سبزیجات آن است که پس از گندزدایی، به صورت خام یا بخارپز و در کنار وعده اصلی غذایی مصرف شوند تا بدن از خواص آنها بیشتر بهره‌مند شود. بدیهی است انواع خشک یا فریز شده سبزی از خاصیت کمتری نسبت به انواع تازه آن برخوردار است.

 

:cherries:میوه‌های قرمز، دشمن سرطان

 

این گروه از میوه‌ها شامل توت‌فرنگی، گیلاس، شاتوت، زغال اخته و تمشک، گوجه‌فرنگی و هندوانه می‌شود که علاوه بر خواص دیگر میوه‌ها مانند فیبر، تامین آب و ویتامین، حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی گیاهی هستند.
این گروه به دلیل داشتن مواد آنتی‌اکسیدان به عنوان خوردنی‌هایی با خاصیت ضدسرطانی قوی شناخته شده‌اند. همچنین دارای اثر ضدالتهابی و در بهبود دیابت و ارتقای عملکرد سیستم قلبی، عروقی موثر هستند.
توجه داشته باشید، آب این میوه‌ها گرچه حاوی مقادیر بیشتری آنتی‌اکسیدان نسبت به سایر آبمیوه‌هاست، اما مصرف خود میوه به سبب داشتن فیبر، به نوشیدن آبمیوه ارجحیت دارد.

 

:white_check_mark:تنظیم قند خون با مصرف پیاز

 

پیاز، سرشار از ویتامین C و حاوی مقادیری ویتامین B و همچنین مواد معدنی نظیر فسفر، آهن، کلسیم، پتاسیم و گوگرد است.
مصرف این سبزی خوش‌خوراک علاوه بر طعم‌دهندگی به غذا، به واسطه وجود دیگر مواد تشکیل‌دهنده آن نه‌تنها اثرات مفیدی بر سیستم گوارشی و نیز اسکلتی دارد، بلکه سبب کمک به تنظیم قند خون و سیستم قلبی، عروقی می‌شود و علاوه بر آن می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر باشد.
دبیر انجمن چاقی با تاکید بر این که نحوه نگهداری از پیاز به شکلی غلط در میان مردم رایج است، می‌گوید: پیاز بهتر است در محل خشک و تاریک نگهداری شود. توجه داشته باشید نگهداری پیاز در کنار سیب‌زمینی موجب فساد سریع‌تر آن می‌شود. بعلاوه مصرف پیاز به صورت خام، اثرات مفید بیشتری بر سلامت دارد در حالی که پیاز سرخ شده فواید کمتری نسبت به دیگر اشکال مصرفی پیاز دارد.

 

:coffee:چای سبز، یک نوشیدنی با طعم تندرستی

 

چای سبز که در نیمه راه فرآیند تولید چای سیاه حاصل می‌شود، این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است. مقادیر فراوان پلی فنول یا ترکیباتی که اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی دارد، در میوه‌ها، سبزیجات، قهوه، چای، آجیل، حبوبات و غلات یافت می‌شود. چای سبز، همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان است و در پیشگیری از سرطان، کاهش فشارخون، تنظیم قند خون و کاهش وزن موثر است.
دکتر هاشمی توصیه می‌کند: توجه داشته باشید، نوشیدن همزمان چای سبز با خوراکی‌های حاوی آهن می‌تواند جذب این عنصر حیاتی را با اختلال مواجه کند. به این علت بهتر است مصرف این دو با فاصله‌ای نیم ساعته انجام پذیرد. بعلاوه از آنجا که مصرف قند و انواع شیرین‌کننده در کنار چای سبز از فواید آن می‌کاهد، توصیه می‌شود تا حد امکان این نوشیدنی بدون شیرین‌کننده یا همراه کشمش و خرما، آن هم به شکل محدود مصرف شود.

 

:fish:ماهی بخورید، اما نه همیشه سرخ شده

 

انواع گوشت ماهی حاوی پروتئین بالا، چربی مفید، ویتامین‌ها و املاح فراوانی است که وجود آنها در ترکیب غذای انسان ضرورت دارد. پروتئین گوشت ماهی دارای بالاترین میزان جذب در میان انواع پروتئین حیوانی است. همچنین نسبت اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ در گوشت ماهی به نحوی است که اثر محافظتی بالایی برای سیستم قلبی، عروقی به وجود می‌آورد. در این میان، ماهی‌های سالمون و ساردین دارای بیشترین مقدار امگا است.
البته مصرف انواع بخارپز، پخته و کباب شده ماهی نیز بهترین انواع طبخ این خوردنی مفید محسوب می‌شود در حالی که انواع سرخ کرده و سوخاری شده آن می‌تواند زیان‌آور باشد.

 

:bread:نان فقط با سبوس

 

نان و غلات، عمده‌ترین بخش یک هرم غذایی استاندارد را تشکیل می‌دهد به نحوی که انسان بالغ باید حدود ۶۰ درصد انرژی روزانه خود را از این گروه تامین کند. این گروه، نیاز بدن به انرژی، پروتئین، آهن و بسیاری از ویتامین‌ها را برطرف می‌کند.
دبیر انجمن چاقی با اشاره به این که استفاده از غلات کامل به مفهوم غلات سبوسدار، بر غنای این گروه اصلی مواد غذایی اضافه می‌کند، می‌افزاید: فیبر موجود در سبوس احساس سیری بیشتری برای فرد ایجاد می‌کند و عامل موثری در پیشگیری از اضافه وزن، چاقی و دیابت به شمار می‌رود. همچنین با تنظیم فعالیت دستگاه گوارش اثر قابل ملاحظه‌ای بر جلوگیری از پیدایش سرطان روده دارد. سبوس همچنین منبعی سرشار از ویتامین‌های گروه B به شمار می‌آید.

 

به خاطر داشته باشید خوردن یک خوراکی خاص به تنهایی نمی‌تواند عامل سلامت ما باشد بلکه یک سبد خوراکی که واجد تنوع گروه‌های مختلف غذایی است و تعادل بین مقادیر آنها و تناسب با میزان نیاز هر فرد دارد، در کنار پرهیز از خوراکی‌های مضر امروزی، شاه کلید اصلی تندرستی و افزایش طول عمر به حساب می‌آید.

چگونه حاجت خود را از خدا بخواهیم؟

امام صادق (ع) در روایتی انسان‌ها را به بیان حوائج به درگاه خداوند متعال تشویق کرد.

 «دعا» از جمله رفتارهای زیبایی است که اهل‌بیت(ع) آن را به ما آموختند و حتی می‌توان از آن با تعبیر سلاح مومن نام برد که در بسیاری اوقات با دعا کردن ـ با توجه و اخلاص ـ به سرعت بسیاری از ناجوری‌ها و معضلات پس زده می‌شود و گشایش‌هایی نیز ایجاد می‌شود.

یکی از مسائلی که در این باره وجود دارد این است که خیلی‌ها می‌گویند خداوند خواسته و نیازهای ما بندگان را می‌داند، آیا باز هم باید حوائج‌مان را مطرح کنیم؟

امام صادق(ع) در حدیث در اهمیت این موضوع که گرچه خداوند حاجت‌های بندگانش را می‌داند، اما بهتر است بنده حوائج خود را به محضر الهی عرضه کند، می‌فرماید:

عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ: «إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى یَعْلَمُ مَا یُرِیدُ الْعَبْدُ إِذَا دَعَاهُ وَ لَکِنَّهُ یُحِبُّ أَنْ تُبَثَّ إِلَیْهِ الْحَوَائِجُ فَإِذَا دَعَوْتَ فَسَمِّ حَاجَتَک‏»

خداوند متعال حاجت بنده خود را پیش از دعا می داند، اما دوست دارد حاجت‌ها با جزئیات به او گفته شود، پس هنگام دعا، حاجت خود را نام ببر.

درمان خانگی کبد چرب

درمان خانگی کبد چرب با ۱۲ خوراکی طبیعی و موثر

بیماری کبد چرب به‌دلیل انباشته شدن چربی در سلول‌های کبد به‌وجود می‌آید. وجود چربی در کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شود. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهاب‌‌ها، آسیب‌پذیرتر می‌کند. با این مطلب همراه باشید تا با ۱۲ راه برای درمان خانگی کبد چرب آشنا شوید.

بیماری کبد چرب به دو نوعِ کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی تقسیم می‌شود. علت اصلی بروز کبد چرب الکلی، مصرف بیش از اندازه‌ی الکل است درحالی‌که عواملی غیر از سوءمصرف الکل در ابتلا به کبد چرب غیرالکلی دخالت دارند.

به غیر از مصرف بیش از حد الکل، عواملی مانند کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع ۲، هپاتیت ویروسی، کاهش وزن سریع و سوء‌تغذیه می‌توانند در بروز کبد چرب موثر باشند.

معمولا بیماری کبد چرب در ابتدا علائم خاصی ندارد. هرچند ممکن است علائمی مانند دردهای شکمی، احساس خستگی، کاهش اشتها و … در برخی افراد ظاهر شود. از این رو تشخیص درست و به‌موقعِ بیماری کبد چرب، پیش از شروع روند درمان ضروری است.

تاکنون درمان قطعی‌ِ کبد چرب شناسایی نشده است ولی عوارض منفی این بیماری می‌تواند با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی سالم و درمان‌های خانگی تا حد زیادی کاهش یابد.

غذاهایی که برای بیماری کبد چرب مضرند

۱. الکل

درمان خانگی کبد چرب - الکل یکی از مهمترین عوامل ابتلا به کبد چرب است.

اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، به‌هیچ‌وجه الکل مصرف نکنید. کبد چرب نمی‌تواند با سرعت کافی الکل را تجزیه کند. براساس تحقیقات صورت گرفته، علت بروز کبد چرب در افراد الکلی تنها به‌خاطر سوء‌مصرف الکل نیست، الکل موجب بروز التهاب و ایجاد سم در بدن می‌شود. حتی اگر به کبد چرب غیرالکلی هم مبتلا هستید، بهترین کار این است که از مصرف نوشیدنی‌های الکلی پرهیز کنید.

۲. غذاهای سرشار از کربوهیدرات

از مصرف غذاهایی مانند نان، برنج و ذرت تا حد امکان خودداری کنید. تا جایی که می‌توانید مصرف نان‌هایی را که از آرد سفید تهیه شده‌اند، کاهش بدهید. مصرف زیاد کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (مانند آردهای سفید که فیبر و مواد مغذی آنها جدا شده است) باعث افزایش سطح انسولین خون می‌شود. حساسیت به انسولین خود یک عامل کلیدی در بروز کبد چرب است.

از مصرف محصولات تهیه‌شده از غلات کاملی که بر روی برچسب‌شان عبارت «غنی‌شده» نوشته شده است، خودداری کنید. اگر گاهی هوس خوردن نان به سرتان زد، نان تازه بخرید. اگر قصد مصرف برنج هم داشتید، برنج قهوه ای گزینه‌ی بهتری نسبت به برنج سفید است.

۳. نوشیدنی‌های پُر از شکر

نوشابه‌های گازدار، نوشابه‌های انرژی‌زا و بسیاری از آبمیوه‌ها سرشار از شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی‌اند. این شکر وارد شده به بدن می‌تواند منجر به بروز کبد چرب شود. بدن‌تان نمی‌تواند شکر موجود در یک قوطی نوشابه (که محتوی ۱۰ قاشق چای‌خوری شکر است) را تجزیه کند و این امر بر روی کبدتان تأثیر منفی می‌گذارد.

براساس تحقیقات دانشگاه پزشکی آتلانتا شکر (به‌خصوص فروکتوز) می‌تواند باعث بروز و پیشرفت کبد چرب غیرالکلی شود. بین شکر و افزایش چاقی، چربی خون و مقاومت به انسولین رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد.

۴. غذاهای فرآوری‌شده

روغن‌های هیدروژنه، شکر تصفیه‌شده، غذاهای حاضری و سوسیس و کالباس برای بدن‌تان سمی هستند. نیترات و نیتریت که در بسیاری از این غذاها از جمله سوسیس و کالباس یافت می‌شوند، ارتباط مستقیمی با بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان‌ دارند. شربت ذرت با فروکتوز بالا که در غذاهای فرآوری‌شده یافت می‌شود، از مهم‌ترین عوامل بروز کبد چرب است و برای بهبود این بیماری، باید مصرف این‌گونه غذاها را متوقف کنید.

۱۲ درمان خانگی کبد چرب

۱. سرکه‌ سیب

درمان خانگی کبد چرب - سرکه سیب برای درمان کبد چرب و التهابات کبدی مفید است.

سرکه‌ی سیب اولین پیشنهاد ما برای درمان خانگی کبد چرب است. این ماده‌ی غذایی به کاهش تجمع چربی در کبد کمک می‌کند و در کاهش وزن موثر است. علاوه بر اینها سرکه‌ی سیب به عملکرد درست کبد و کاهش التهابات کبد نیز کمک می‌کند.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از سرکه‌ی سیب

یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب خام و تصفیه‌نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. می‌توانید به آن عسل هم اضافه کنید. دوبار در روز و پیش از مصرف غذا آن را میل کنید. این کار را برای چند ماه ادامه بدهید.

۲. لیموترش

لیموترش ویتامین سی بالایی دارد. این ویتامین با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود به کبد کمک می‌کند تا با تولید آنزیمی به نام گلوتاتیون، اثرات سموم را بر کبد خنثی کند. بنابراین لیموترش با خاصیت سم‌زدایی‌اش به‌عنوان یک درمان خانگی کبد چرب شناخته می‌شود و به بهبود کبد چرب کمک می‌کند. همچنین ترکیب دیگری که در لیموترش وجود دارد، نارنجین نام دارد و در کاهش التهابات کبدی موثر است.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از لیموترش

آب نصف یک لیموترش را در یک لیوان آب بریزید و آن را میل کنید. این کار را دو یا سه بار در روز و به‌مدت چند هفته تکرار کنید. همچنین می‌توانید دو تا سه لیموترش را برش بزنید، در ظرف آبی بریزید و آن را در بازه‌های منظمی میل کنید.

۳. گیاه قاصدک

گیاه قاصدک گزینه‌ی مناسبی برای درمان خانگی کبد چرب است. این گیاه به تجزیه‌ی چربی جمع‌شده در کبد کمک می‌کند و عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد. براساس تحقیقاتی که نتایج آن در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده است، عصاره‌ی برگ قاصدک می‌تواند در پیشگیری و درمان چاقی مرتبط با کبد چرب غیرالکلی موثر باشد.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از گیاه قاصدک

یک قاشق چای‌خوری ریشه‌ی خشک‌شده‌ی قاصدک را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درپوشی روی آن بگذارید. می‌توانید کمی عسل به آن بیفزایید تا از خواص عسل نیز بهره‌مند شوید و نوشیدنی‌تان را خوشمزه‌تر کنید. روزانه سه فنجان از این نوشیدنی را میل کنید. این کار را به‌مدت چند هفته ادامه بدهید. همچنین می‌توانید از برگ قاصدک در سالادها و غذاها استفاده کنید.

اگر در دوران بارداری به‌سر می‌برید یا به بیماری دیابت مبتلا هستید، از مصرف این گیاه خودداری کنید.

۴. چای سبز

درمان خانگی کبد چرب - چای سبز در بهبود کبد چرب موثر است.

براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ در مجله‌ی بین‌المللی پزشکی مولکولی به چاپ رسید، چای سبز با دارا بودن مقادیر بالای کاتچین به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند و موجب کاهش چربی موجود در کبد بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می‌شود. علاوه بر اینها چای سبز جزو بهترین خوراکی‌های چربی سوز است و به کاهش وزن کمک کند.

برای محافظت از کبدتان و اسیر نشدن در دام کبد چرب، روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز میل کنید.

۵. زردچوبه

زردچوبه با دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های ارزشمند، می‌تواند درمان خانگی موثری برای بیماری کبد چرب باشد. براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله‌ی داروهای چین منتشر شد، زردچوبه می‌تواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک کند. با این حال هنوز به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

زردچوبه قدرت بدن در هضم چربی را بالا می‌برد، بنابراین از تجمع چربی در کبد جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، زردچوبه به سم زدایی از کبد نیز کمک می‌کند.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از زردچوبه

یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد. آن را دوبار در روز بنوشید. این نوشیدنی را به‌مدت چند هفته مصرف کنید.

می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در یک لیوان شیر گرم حل و روزی یک‌بار میل کنید.

اگر کپسول یا مکمل‌های زردچوبه را پیدا کردید، می‌توانید آنها را نیز با نظر پزشک‌تان مصرف کنید.

۶. شیرین بیان

می‌توانید از شیرین بیان برای درمان بیماری‌های کبد، خصوصا کبد چرب غیرالکلی استفاده کنید. براساس تحقیقات صورت‌گرفته، عصاره‌‌ی ریشه‌ی شیرین بیان در کاهش فعالیت آنزیم‌های ترانس‌آمیناز (شامل آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز) در بیماری کبد چرب غیرالکلی موثر است. همچنین شیرین بیان از آثار منفی فلزات سنگین و سموم بر کبد جلوگیری می‌کند.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از شیرین بیان

نصف قاشق چای‌خوری ریشه‌ی شیرین بیان را به یک فنجان آب داغ بیفزایید. روی آن درپوشی بگذارید و اجازه بدهید به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس کمی عسل به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را دوبار در روز میل کنید.

می‌توانید یک قاشق غذاخوری پودر شیرین بیان را با دو قاشق چای‌خوری عسل ترکیب و روزی یک‌بار آن را میل کنید. این کار را به‌مدت چند هفته تکرار کنید.

قبل از مصرف مکمل‌های شیرین بیان، بهتر است با پزشک‌تان مشورت کنید چون ممکن است بعضی از این مکمل‌ها با داروهای فشار خون، دیابت و داروهای کورتیکواستروئید تداخل دارویی داشته باشند.

۷. پاپایا

درمان خانگی کبد چرب - پاپایا در درمان کبد چرب و سایر بیماریهای کبد موثر است.

براساس آیورودا (علمی باستانی در هندوستان که در آن از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده می‌شود) میوه و دانه‌‌ی پاپایا برای درمان بیماری کبد چرب مفید است. همچنین پاپایا در چربی سوزی نیز موثر است. چربی موجود در غذا نقش مهمی در بروز بیماری کبد چرب دارد.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از پاپایا

۵ یا ۶ دانه‌‌ی خشک پاپایا را آسیاب کنید. پودر حاصل را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه ترکیب و دوبار در روز میل کنید. این کار را به‌مدت یک ماه ادامه بدهید.

روزی یک برش از پاپایای رسیده را به‌همراه عسل میل کنید.

پاپایای خام را در سوپ و سالادتان بریزید و مصرف کنید.

۸. سبزیجات خام

براساس مطالعه‌ای که در «European Journal of Medicinal Chemistry» به چاپ رسید، ترکیبات طبیعی موجود در سبزیجات، میوه‌ها و گیاهان برای درمان بیماری کبد چرب مفیدند. بنابراین افزودن این مواد به رژیم غذایی بسیار ضروری است.

یک راه مناسب برای بهره‌مندی از خواص سبزیجات، گرفتن آب آنهاست. با این کار می‌توانید تا حد زیادی آسیب‌های واردشده به کبد را جبران کنید. مصرف آبِ سبزیجات، هضم و جذب آنها را آسان‌تر می‌کند. سبزیجاتی مانند کلم پیچ، کلم، کاهو، گل کلم، کلم بروکلی، مارچوبه، چغندر و کرفس در سم‌زدایی کبد موثرند.

۹. ریشه‌ی زنجبیل

درمان خانگی کبد چرب - ریشه زنجبیل در بهبود کبد چرب موثر است.

خوراکی‌هایی که فیبر بالایی دارند، به سلامتی دستگاه گوارش، جلوگیری از بیماری‌های گوارشی و تسریع سم‌زدایی از بدن کمک می‌کنند. به‌عنوان مثال ریشه‌ی زنجبیل برای دستگاه گوارش مفید است. با جوشاندن برش‌های زنجبیل در چای سبز یا آب، می‌توانید چای زنجبیل درست کنید. همچنین می‌توانید زنجبیل را به غذاهایی مانند سوپ بیفزایید و از خواص آن بهره‌مند شوید.


۱۰. سیب‌زمینی شیرین

سیب‌زمینی شیرین به‌خاطر داشتنِ پتاسیم بالا، برای تصفیه‌ی کبد مفید است. یک سیب‌زمینی شیرین نزدیک به ۷۰۰ میلی‌گرم پتاسیم و مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین D و ویتامین B۶ دارد. علاوه بر آن منیزیم و آهن نیز در سیب‌زمینی شیرین به‌وفور یافت می‌شود. سیب‌زمینی شیرین طعم دل‌پذیری دارد و قند موجود در آن به‌آهستگی وارد جریان خون می‌شود. بنابراین باعث جهش ناگهانی قند خون نمی‌شود. غذاهای خوشمزه‌ی زیادی را می‌توان به کمک سیب‌زمینی شیرین درست کرد.

۱۱. موز

وجود ۴۷۰ میلی‌گرم پتاسیم و مواد مغذی دیگر در موز، آن را به میوه‌ای مفید برای تصفیه‌ی کبد تبدیل کرده است. مصرف موز به هضم مواد غذایی کمک می‌کند و فلزات سنگین و سموم را از بدن می‌زداید.

۱۲. خار مریم

درمان خانگی کبد چرب - خار مریم در سم زدایی از کبد و بهبود کبد چرب موثر است.

خار مریم (ماری تیغال) با خاصیت سم‌زدایی بالای خود به بازسازی سلول‌ها و حفظ سلامت کبد کمک می‌کند به همین دلیل به‌عنوان درمان خانگی کبد چرب شناخته می‌شود. براساس مطالعه‌ای که در مجله‌ی علوم و بیماری‌های گوارشی به چاپ رسید، خار مریم می‌تواند میزان مرگ‌ومیر افرادی را که از نارسایی کبد رنج می‌برند، کاهش بدهد. خار مریم می‌تواند تأثیرات منفی مصرف الکل، آفات موجود در غذاها، فلزات سنگین در آبِ آشامیدنی، آلودگی هوا و حتی سموم را خنثی کند.

 براساس نتایج مطالعاتی که در سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید، خار مریم می‌تواند در درمان کبد چرب الکلی، هپاتیت ویروسی حاد و مزمن و بیماری‌های مزمن کبدی ناشی از سموم موثر باشد.

متفاوت ترین جنگل ایران

متفاوت ترین جنگل ایران که به ساحل چسبیده | خاص و شگفت انگیز

متفاوت ترین جنگل ایران که به ساحل چسبیده | خاص و شگفت انگیز
زندگی شهرنشینی با تمام مزایایی که برای انسان به ارمغان آورد، مشکلاتی را هم با خودش به همراه داشت. کم کم این شیوه ی زندگی باعث شد تا ساکنان شهرها در روزمرگی ها غرق شوند و به دارویی برای فراموش کردن خستگی هایشان احتیاج داشته باشند. در این میان چه آرامبخشی بهتر از آغوش طبیعت می توانست مرهم روح و روانشان باشد؟!
 همین بهانه ای شد تا جاذبه های طبیعت بیش از پیش خودشان را نشان دهند و به مقصدی برای گذران ساعاتی خوش به در از شلوغی های شهر تبدیل شوند.
ایران، نیز از این جاذبه ها بی نصیب نیست و به هر گوشه اش که بنگری منظره ای شگفت انگیز جادویت می کند. می خواهیم گوشه ای از این زیبایی ها را برایتان به تصویر بکشیم و در میان هزاران جلوه ی دیدنی به سراغ ساحلی تماشایی در شمال کشور می رویم. ساحلی به نام گیسوم که کرانه ی دریا را به جنگلی تماشایی پیوند داده و منظره ای کم نظیر ساخته است.


دقایقی از وقتتان را به ما بدهید تا سفری تصویری را برایتان رقم بزنیم و در کنار شما به استان گیلان برویم؛ ساحل گیسوم در انتظار میزبانی از ماست.
ذکر این نکته هم ضروری است که این مطلب تنها گردشی تصویری در جنگل و ساحل گیسوم است.


 
۱- همه چیز از همین جاده شروع می شود؛ جایی که درختان احاطه ات می کنند. 


 
۲- تابلوها، بهترین راهنما برایمان هستند


 
۳- خوش آمدید!


 
۴- وقت قدم زدن است...


 
 
۵- و در انتهای جاده، این دریاست که رخ می نماید...


یکی از ویژگی های جالب توجه ساحل گیسوم این است که برای رسیدن به آن باید از جاده ای جنگلی گذر کنید و با تمام شدن جاده، قدم به ساحل بگذارید.


 
۶- قایق های منتظر


 
۷- مردم، در حال خلق لحظاتی خوش و به یادماندنی


 
۸- زیبایی بی پایان


 
۹- کمپینگ در ساحل هم دنیایی دارد


 
۱۰- باید دوباره دل به جاده سپرد


جاده گیسوم
 
۱۱- دریاچه ای در همین نزدیکی

 

دریاچه گیسوم

 

دریاچه گیسوم
 
۱۲- قایق سواری درفضایی آرام و لذت بخش

 

گیسوم
 
۱۳- جایی برای استراحت...
 گیسوم
 
سخن آخر


آنچه که دیدید تنها سفری تصویری به جنگل و ساحل گیسوم بود تا بتوانیم شما را در لذت این سفر شریک کنیم.

جاذبه های گیلان

جاذبه های گیلان

سرزمین جلگه ای و کوهستانی حاشیه جنوبی دریای خزر شامل استان های گیلان، مازندران و گلستان به دلیل حائل شدن بین دریا و رشته کوه البرز طبیعتی متفاوت با سایر نقاط کشور دارد.
 سرزمین جلگه ای و کوهستانی حاشیه جنوبی دریای خزر شامل استان های گیلان، مازندران و گلستان به دلیل حائل شدن بین دریا ور شته کوه البرز طبیعتی متفاوت با سایر نقاط کشور دارد. استان گیلان با طبیعتی بکر و مردمانی مهمان نواز سال هاست که پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
 
جاذبه های معروفی همچون تالاب انزلی، شهرک تاریخی ماسوله، شهر زیبای لاهیجان، بنای تاریخی قلعه رودخان و البته نوار ساحلی دریای خزر برای اکثر گردشگران آشناست و طی سالیان گذشته به خوبی معرفی شده است. در این مقاله کوتاه پنج منطقه بسیار زیبا و رویایی دیگر از استان گیلان معرفی می شود تا در صورتی که تصمیم گرفتید به این استان شمالی مسافرت کنید، بازدید از آن ها را حتما در برنامه سفر خود قرار دهید.

1. موزه میراث روستایی گیلان

موزه های روستایی، تصاویری ملموس از زندگی سنتی اند که در آن ها می توان معماری، آداب و رسوم، صنایع دستی و هنرهای بومی را از نزدیک مشاهده و زندگی روستایی را تجربه کرد. این موزه ها فضایی را فراهم می کنند تا مردمان هر سرزمین با گذشته نزدیک پدران و مادران خود آشنا شوند.
 
موزه میراث روستایی گیلان تنها تجربه ملی در زمینه صیانت از فرهنگ و معماری روستایی با مفهوم موزه فضای باز در ایران است. این موزه که در نوع خود در خاورمیانه و آسیای مرکزی منحصر به فرد است، همه روزه از ساعت 9 تا 16:30 پذیرای مسافران است. هزینه ورودی برای هر نفر سه هزار تومان می باشد.
 
جاذبه های گیلان 

نحوه دسترسی: کیلومتر 15 جاده رشت- قزوین، خروجی غربی جاده سراوان- فومن
 
 
 

امکانات: پارکینگ، سرویس، پذیرایی چای و شیرینی محلی

مناطق دیدنی نزدیک: پارک جنگلی سراوان، سد سنگر، سد خاکی و دریاچه سقالکسار
 


2. تله کابین حیران

مجموعه توریستی و گردشگری حیران در حاشیه کوهستان زیبا و دیدنی حیران در حد مرزی بین استان های اردبیل و گیلان و کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد و از سمت ایستگاه بالا به جنگل مشهور فندقلو شهرستان نمین منتهی می شود. از چشم اندازهای زیبای این مجموعه توریستی می توان به قلعه شیندان که از آثار مهم تاریخی زمان ساسانیان است اشاره کرد که اکنون در اراضی کشور آذربایجان قرار گرفته است و در طول مسیر حرکت تله کابین و همچنین ایستگاه بالا به راحتی قابل مشاهده است. گردنه حیران جاده ای پرپیچ و خم با طبیعتی زیبا و چشم اندازی وسیع، خود از نقاط دیدنی گیلان است. قیمت بلیت تله کابین برای هر نفر 20 هزار تومان است.
 
جاذبه های گیلان 

نحوه دسترسی: مسیر رشت به سمت آستارا از دو جاده رشت- انزلی- آستارا یا رشت- صومعه سرا- آستارا پیموده می شود که مسیر دوم ایمن تر و نزدیک تر است (183 کیلومتر) سپس از آستارا به سمت اردبیل وارد گردنه حیران شده و پس از طی 70 کیلومتر به ایستگاه تله کابین می رسیم.
 
 
 

امکانات: تله کابین، کارتینگ، ترامبولین، آلاچیق، رستوران، کافی شاپ، چای خانه سنتی

مناطق دیدنی نزدیک: جنگل های فندقلو، بازارچه ساحلی آستارا
 


3. پارک ملی (تالاب) بوجاق

این تالاب زیبا در محل تلاقی سفیدرو با دریای خزر واقع شده است. این پارک پناهگاه امن و محیطی طبیعی برای زندگی بیش از دویست گونه پرنده مهاجر است که همه ساله با شروع فصل پاییز از نقاط مختلف دنیا به این منطقه مهاجرت می کنند و جشنواره زیبای پاییزی را از گونه های نادر پرندگان برای گردشگران ترسیم می کنند. تالاب بوجاق علاوه بر میزبانی گونه های مختلف پرنده، زیستگاه بیش از پنجاه گونه ماهی و آبزیان بومی و مهاجر است و از معدود زیستگاه های فک خزری؛ تنها پستاندار دریای خزر است.
 
جاذبه های گیلان 

این پارک ملی به لحاظ خشکی و دریایی بودن و عبور رودخانه سفیدرود از میان آن و قرار گرفتن در حاشیه دریای خزر جلوه ای منحصر به فرد به خود گرفته است.

نحوه دسترسی: این منطقه زیبا که در فاصله 45 کیلومتری رشت قرار دارد، از جاده رشت- کوچصفهان- لشت نشاء- زیباکنار و جاده رشت- خمام- حسن رود- زیباکنار برای گردشگران قابل دسترسی است.
 
 
 

امکانات: قایق موتوری، ویلا و سوییت های اقامتی، رستوران، هتل

مناطق دیدنی نزدیک: اسکله چوبی و ساحل کیاشهر، ساحل دریای خزر، منطقه آزاد انزلی و مراکز خرید آن
 


4. ییلاقات ماسال

ماسال شهری در 55 کیلومتری شمال غربی رشت و در دامنه کوه های تالش است. جاذبه های طبیعی ماسال فراتر از آن است که امکان معرفی آن در چند خط وجود داشته باشد، فقط می توان توصیه کرد که حداقل 25 کیلومتر از جاده کوهستانی ییلاقات ماسال را طی کنید تا در این جاده زیبا با طبیعتی مسحورکننده و بکر مواجه شوید و خوش اقبالی در بعضی از روزهای سال با ارتفاع گرفتن و خروج از ابرها، جنگل ابر را در زیر پاهای خود ببینید. با توجه به امکانات موجود در منطقه اقامت شبانه با هزینه کم و امنیت بسیار در این مسیر امکان پذیر است.
 
جاذبه های گیلان 

نحوه دسترسی: مسیر رشت- صومعه سرا- ماسال حدود 51 کیلومتر و سپس به سمت ییلاقات زیبای ماسال

امکانات: هتل- رستوران- خانه های روستایی، سوییت و اتاق های چوبی برای اسکان شبانه

مناطق دیدنی نزدیک: ییلاقات شاندرمن، جنگل آلیان و تنیان
 


5. سیاهکل و دیلمان

منطقه سیاهکل تا دیلمان و ییلاقات اطراف دیلمان از جاذبه های بکر، زیبا و متنوع گیلان است. بدون شک آبشارهای سیاهکل یا بیشترین زیبایی های طبیعی و جذابیت های گردشگری چشم و دل هر علاقه مند به طبیعت را می نوازد و محیطی مناسب برای گذراندن ساعات بیکاری و فراغت فراهم می آورد.

مسیر 45 کیلومتری بسیار زیبای سیاهکل به دیلمان از دیگر جلوه های بی بدیل گردشگری استان گیلان است که چشم هر بیننده ای را خیره می کند. در این مسیر آبشارهای زیبایی همچون لونک و چشمه آب معدنی لاریخانی محل مناسبی برای استراحت است. ییلاقات دیلمان که در ارتفاع بیش از دو هزار متری قرار گرفته اند دارای پوشش گیاهی متفاوتی نسبت به جنگل های سیاهکل هستند که این تنوع خود بر زیبایی منطقه افزوده است.

امکان اسکان شبانه و ارزان و امن در خانه های روستایی و سوییت های اقامتی  دیلمان و روستاهای اطراف آن به راحتی میسر است. توصیه می شود در عبور از منطقه زیبای سیاهکل- دیلمان به هیچ وجه عجله نکنید و با آرامش از زیبایی های این منطقه لذت ببرید.
 
جاذبه های گیلان 

نحوه دسترسی: دسترسی به سیاهکل از دو جاده رشت- لاهیجان- سیاهکل و رشت- سنگر- سیاهکل میسر است. مسیر سیاهکل به دیلمان نیز جاده ای 45 کیلومتری و کوهستانی و پرپیچ و خم دارد که رعایت احتیاط در آن ضروری است. البته مسیر دیلمان- آسیابر- بره سر- توتکابن- رستم آباد نیز می تواند در تابستان و در روزهای غیربارانی مسیر مناسبی برای بازگشت باشد که خود جاذبه ای دیگر است.

امکانات: خانه های روستایی و سوییت های اقامتی، رستوران، هتل

مناطق دیدنی نزدیک: آستانه اشرفیه، لاهیجان، سد سنگر، منطقه عمارلو و خورگام.

توصیه های مهم
 
خاطره خوش سفر را با سبقت غیرمجازی، سرعت غیرمطمئن، عبور از شانه خاکی راه و انواع تخلفات دیگر با یک روز نحس و پرحادثه عوض نکنید.

عاجزانه خواهشمند است زباله های خود را در کیسه ای جمع کنید و پس از مراجعه به شهر دور بیندازید.

در کنار علفزارهای خشک و زیر درختان به هیچ وجه آتش روشن نکنید و حتما قبل از خروج از طبیعت بر روی آتش آب بریزید و از خاموش شدن آن مطمئن شوید.

روی دیگر طبیعت زیبا، خشن است؛ از این رو در کنار رودخانه ها، زیر صخره ها و مسیر خشک شده رودها ماشین خود را پارک نکنید، چادر نزنید و شب نخوابید. خطر ریزش سنگ و طغیان رودخانه ها همواره وجود دارد.

ترجیحا در روزهای بارانی به مناطق کوهستانی نروید؛ جاده های مه آلود و لغزنده، خطرناک است و طبیعت زیبا در زیر ابرها پنهان.

به هیچ وجه در کنار جاده زیرانداز پهن نکنید و به استراحت نپردازید. خطر منحرف شدن خودروهای عبوری همیشه وجود دارد. با کمی حوصله در سراسر گیلان مکان های امن برای استراحت و چادرزدن و شب ماندن وجوددارد.

توانایی هندوانه

توانایی هندوانه در افزایش سطوح آرژینین این امکان را فراهم می کند تا آمونیاک و دیگر ترکیبات سمی از بدن حذف شوند.

11 دلیل برای افزایش مصرف هندوانه هندوانه یکی از میوه های پر طرفدار در فصل تابستان است. این محصول از محتوای بالای آب و مواد مغذی سود می برد و بر همین اساس فواید سلامت مختلفی را ارائه می کند.

هندوانه گزینه ای عالی برای فرونشاندن تشنگی و تامین آب مورد نیاز بدن است. با انتخاب هندوانه های قرمز از بیشترین میزان مواد مغذی، مانند لیکوپن و فلاونوئیدها، بهره خواهید برد.

همچنین، توجه داشته باشید مواد مغذی هندوانه هایی که به تازگی برداشت شده اند کمترین میزان تخریب را تجربه کرده و هرچه هندوانه مدت زمان بیشتری نگهداری شود از ارزش غذایی آن کاسته می شود. در ادامه 11 دلیل برای مصرف هرچه بیشتر هندوانه ارائه شده اند.

1. هندوانه یکی از بهترین منابع برای ماده مغذی لیکوپن است، که در مواد غذایی مانند هندوانه، گوجه فرنگی، توت فرنگی و گریپ فروت صورتی یافت می شود و رنگ قرمز-صورتی را به آنها می بخشد. مطالعات بسیاری نشان داده اند که مصرف لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات و سرطان پستان مرتبط است.

2. هندوانه ممکن است عملکردی فراتر از تحریک جوانه های چشایی داشته باشد. مجموعه ای از مواد تشکیل دهنده در هندوانه می توانند رگ های خونی را تحریک کرده و بر همین اساس، ممکن است میل جنسی را افزایش دهند.

3. لیکوپن که در هندوانه یافت می شود با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، تصلب شرایین، و فشار خون بالا نیز پیوند خورده است.

4. هندوانه حاوی یک ماده مغذی به نام سیترولین است، که طی روند تبدیل به اسید آمینه آرژینین، به پیشگیری از تجمع چربی در سلول ها کمک می کند. سیترولین خواص دوستدار قلب هندوانه را نیز تقویت می کند.

5. طی روند تبدیل به آرژینین، ذخایر اکسید نیتریک بدن افزایش می یابند. اکسید نیتریک به آرامش رگ های خونی و افزایش جریان خون کمک می کند، که هر چه بیشتر توانایی هندوانه در کاهش آنژین، فشار خون بالا و بیماری قلبی را افزایش می دهد.

6. هندوانه حاوی ترکیباتی به نام فلاونوئیدها است. کاروتنوئیدها و تری‌ترپنوئیدها، همگی دارای قابلیت های آنتی اکسیدانی قوی هستند و از این رو، رادیکال های آزاد مضر در بدن را پیش از این که پیری و ابتلا به بیماری را تسریع کنند، از بین می برند.

7. هندوانه از محتوای بالای گلوتاتیون سود می برد، که یک ماده مغذی مهم برای سلامت کبد است.

8. هندوانه که در فرونشاندن تشنگی موثر عمل می کند، از محتوای بالای بتا کاروتن نیز سود می برد، که برای بهره‌مندی از پوستی سالم به اندازه ویتامین C تقویت کننده سیستم ایمنی ضروری است.

9. توانایی هندوانه در افزایش سطوح آرژینین این امکان را فراهم می کند تا آمونیاک و دیگر ترکیبات سمی از بدن حذف شوند.

10. حدود 92 درصد هندوانه از آب تشکیل شده است و از این رو، منبعی عالی برای پیشگیری از کم آبی بدن و تامین آب مورد نیاز سلول ها محسوب می شود.

11. به واسطه محتوای بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی دیگر، هندوانه دارای اثرات ضد التهابی در بدن است که با در نظر گرفتن بیماری های مزمن جدی، مانند ورم مفاصل و سرطان که با التهاب در بدن پیوند خورده اند، اهمیت خود را بیش از پیش نشان می دهد.