در این مطلب طرز تهیه سه نوع غذای محلی محبوب ایرانی را برایتان آورده ایم.
آبگوشت قورمه سبزی (همدان)مواد لازم:- سبزی قورمه: 250 گرم
- گوشت آبگوشتی چرب: نیم کیلو
- لوبیا چیتی یا قرمز: 1 پیمانه
- لیمو عمانی (متوسط): 4 عدد
- پیاز (سرخ شده): 2 عدد
- تخم مرغ: 2 عدد
- سیب زمینی (متوسط): 2 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- ماست: به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت
با استخوان و چرب را کمی سرخ می کنیم. سبزی، لوبیا چیتی و پیاز سرخ شده را
با نمک و زردچوبه و فلفل می گذاریم نیم پز شود. لیمو عمانی را خرد کرده و
هسته های آن را بیرون می آوریم و با سیب زمینی پوست کنده و تکه شده داخل
گوشت می ریزیم. در پایان پس از پختن مواد دو عدد تخم مرغ را جداگانه می
شکنیم و در غذا مخلوط می کنیم و داخل ظرف می ریزیم و هم می زنیم و حرارت را
خاموش می کنیم. این آبگوشت را با ماست مصرف می کنیم.
کولی غورابیج (شمال ایران)مواد لازم:- ماهی کولی: نیم کیلو
- مغز گردو: 150 گرم
- نعناع، چوچاق، حلواش و گشنیز: 250 گرم
- (چوچاق و حلواش از سبزی های بومی هستند. اگر در دسترس شما نمی باشد از ریحان و مرزه استفاده کنید.)
- شکر (در صورت چاشنی دار بودن): یک قاشق سوپ خوری
- آب: 4 لیوان
- آبغوره: یک قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
گردو
را پس از آسیاب کردن با 4 لیوان آب می گذاریم بپزد و به روغن بیفتد. پوست
ماهی کولی را می گیریم و کمی نمک و زردچوبه به آن می زنیم و در روغن سرخ می
کنیم و به گردوی به روغن نشسته اضافه می کنیم. پس ماهی کولی سرخ شده، نمک،
فلفل، زردچوبه، شکر و آبغوره را اضافه کرده روی حرارت خیلی ملایم می
گذاریم دو جوش بزند و به روغن بیفتد، سپس با نان یا کته میل می کنیم.
خورشت سیروشوید (ماسوله گیلان)مواد لازم:- گوشت راسته بدون استخوان: نیم کیلو
- سیر: 5 تا 6 حبه
- باقلا تازه: 1 پیمانه
- روغن: به میزان لازم
- تخم مرغ: 2 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت
را ریز یا به صورت قیمه ای خرد می کنیم، کمی تفت می دهیم و با مقداری آب و
نمک و زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم. باقلا را از یک پوست بیرون آورده و
به گوشت که هنوز کاملا پخته نشده است اضافه می کنیم. سیر را پوست گرفته
خلال کرده و در روغن کمی سرخ می کنیم و به بقیه مواد اضافه می کنیم تا غذا
کاملا بپزد و جا بیفتد.
تخم
مرغ ها را می شکنیم و با چنگال می زنیم و یا درسته داخل غذا می ریزیم و
بهم می زنیم. کمی نمک و زردچوبه هم به خورشت اضافه می کنیم و بعد از جا
افتادن با کته یا برنج صافی میل می کنیم.