امروزه
پنیر یکی از غذاهای محبوب در بین مردم دنیا است. نه فقط خانوارها از آن
استفاده میکنند بلکه آشپزهای زیادی هم در پخت و پز غذاهای رستورانی
استفاده میکنند. اما انواع مختلف پنیر برای بسیاری از مردم ناشناخته هستند. در اینجا میخواهیم شما را با نام و جنس پنیرهای روی کره زمین آشنا کنیم.
انواع پنیرهای تازه:
- فتا: یک پنیر یونانی تهیه شده از از شیر بز یا گوسفند، و نمک خورده است.
- ماسکارپونه: پنیری ایتالیایی، تهیه شده از شیر گاو و به خاطر مزهٔ شیرین، معمولا مورد استفاده برای دسرها است.
- موزارلا: یک پنیر ایتالیایی، معمولا تهیه شده از شیر بوفالو است و مزه شیرینی هم دارد.
- ریکوتا: یک پنیر ایتالیایی، تقریبا مشابه پنیر کوتاژ، و معمولا مورد استفاده در سُس پاستا است.
انواع پنیرهای نرم:
- بری: پنیر فرانسوی از نوع رولایهای که از شیر گاو تهیه شده است.
- کممبر: پنیر فرانسوی از نوع رولایهای است که از شیر گاو تهیه شده و شبیه پنیر بری است البته با مزهای نسبتا ملایمتر.
- بورسین: پنیری فرانسوی تهیه شده از خامهٔ شیر گاو است که معمولا با ادویه و گیاه معطر چاشنیدار میشود.
انواع پنیرهای نیمه-نرم:
- فونتینا: پنیری ایتالیایی تهیه شده از شیر گاو است.
- گرگونزولا: پنیر ایتالیایی معروفی است که از شیر گاو تهیه میشود و بسیار خامهایتر از استیلتون و راکفورت است.
- هاوارتی: پنیری دانمارکی و تهیه شده از شیر گاو است که اغلب با شِوید طعمدار میشود.
- گودا: پنیری هلندی با بافت قرمز و زرد است که از شیر گاو تهیه شده و دارای بافت خامهای است.
- راکفورت: پنیری فرانسوی دارای رگههای آبی است که از شیر گوسفند تهیه شده است.
- استیلتون: پنیری بریتانیایی با رگههای آبی است که از شیر گاو تهیه شده است.
انواع پنیرهای نیمه-سخت:
- چدار:
معروفترین پنیر دنیا است که در امریکا و بریتانیا از شیر گاو تهیه
میشود. رنگ طبیعی آن سفید است اما معمولا به آن رنگ نارنجی اضافه میشود.
بهترین مزه آن زمانی است که از شیر خام و کهنه تهیه شده باشد.
- امنتالر: پنیری سوییسی است که از شیر گاو تهیه شده است.
- گروویر: پنیری از شیر گاو است که مزهای شبیه امنتالر دارد اما کهنهتر است و طعمی قویتر دارد.
- پرووُلون: یک پنیر خوشمزه ایتالیایی است که از شیر گاو تهیه شده است. دو ماههٔ آن مزهای ملایم دارد و شش ماههاش مزهای قویتر.
انواع پنیرهای سخت:
- آسیاگو: این پنیر ایتالیاییِ خوشطعم از شیر گاو تهیه میشود و حداقل ۲ سال باید سن داشته باشد.
- پارمجیانو-رجیانو (پارمسان):
این پنیر ایتالیایی از شیر گاو تهیه میشود و مختص منطقهای نزدیک پارما
است. پارمسان یکی از قدیمیتری و مرجعترین پنیرهای دنیا است.
- پرکورینو-رومانو: این پنیر ایتالیایی هم از شیر گوسفند تهیه میشود و مربوط به جنوب ایتالیا است.