آجیل ها و شیرینیها باید به میزان متناسب و متعادل مصرف شود تا منجر به اختلالات گوارشی نظیر دل درد و سوء هاضمه نگردد.
دکتر فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت:
آجیل ها و شیرینیها موادی میباشند که در نوک هرم غذایی قرار میگیرند و
باید به همان میزان جایگاه کوچکی در برنامه روزانهی ما داشته باشند.
وی
تاکید کرد: علی رغم اینکه میدانیم آجیلها حاوی ویتامین ها و املاحی نظیر
مس، روی، منیزیم، کلسیم و قلع میباشد اما چون جزء خانوادهی چربیها
محسوب میشوند، بسیار چاق کننده میباشند و باید آنها را به میزان کم و
محدود مصرف کرد.
فرحبخش
افزود: اگر مصرف آجیل به ایام عید یا گاهی اوقات محدود شود گزینهی
نامناسبی برای بدن نمیباشد، همچنین افراد باید به این نکته توجه خاص و
ویژه داشته باشند که در دید و بازدیدهای عید علاوه بر تعادل و تناسب در
مصرف آجیل باید حجم ناهار و شام خود را کاهش دهند تا تعادلی بین کالری های
غذا ایجاد شود و افراد در پایان نوروز با اضافه وزن رو به رو نشوند .
وی
بیان کرد: افراد در مصرف شیرینی هم باید تعادل را حفظ نمایند و زیاده روی
نکنند. همچنین اشخاصی که بیماری خاص نظیر دیابت دارند در ایام نوروز باید
بیشتر به سلامتی خود توجه کنند و از شیرینیها استفاده نکنند و یا اشخاصی
که فشار خون دارند نباید آجیل مصرف کنند.
فرحبخش
خاطر نشان کرد: سالمترین نوع آجیلها، آنهایی است که تازه و خام باشند و
در پایان توصیه کرد که در مصرف آجیل و شیرینی افراط نکنید چون مصرف بیش از
حد این مواد میتواند منجر به مشکلات گوارشی، دلدرد و سوء هاضمه شود و نیز
هنگام مصرف آجیل خوب آنها را بجوید و تخمه را با پوست نخورید.