دوغ یک نوشیدنی سالم و سنتی

فواید مصرف دوغ یک نوشیدنی سالم و سنتی

فواید مصرف دوغ یک نوشیدنی سالم و سنتی
دوغ یکی از فرآورده های شیر است و دارای فواید و خاصیت های زیادی است. در این مطلب راجع به نوشیدنی دوغ هر آنچه باید بدانید، آورده شده است.
دوغ یک نوشیدنی سالم و سنتی نزد ما ایرانیان است. مصرف دوغ بیشتر در فصول گرم سال پیشنهاد می شود.
 
 
فواید مصرف دوغ
 
  • دارای ویتامین های B و D است از اینرو می تواند در تامین این ویتامین ها به بدن کمک نماید.
  • مصرف دوغ  از رشد و نمو بسیاری از باکتری های مضر در سیستم گوارشی انسان جلوگیری می نماید.
  • مصرف دوغ به هضم غذا کمک می کند و التیام بخش نیز است.
  •  مصرف دوغ به گردش بهتر خون در بدن انسان کمک می کند.
  • برخی از سردردها که ناشی از گرمی هوا می باشد، با مصرف دوغ التیام می یابد.
  • مصرف دوغ  از بوی بد دهان نیز جلوگیری می کند.
  • شاید این طور بتوان گفت که دوغ نوشابه ماست است و حاوی کلسیم و سایر مواد معدنی، ویتامین‌های موجود در ماست‌، پروتئین و چربی است. به همین دلیل ارزش غذایی آن از ماست کمی کمتر است.
  • دوغ به دلیل طبیعت سرد، علائم گرمازدگی، خستگی و عطش را التیام بخشیده و مانند ماست، حاوی میکروارگانیسم‌های زنده و مفیدی است.
 
انواع دوغ
 
دوغ سنتی: در روش سنتی یا روستایی ماست را به همراه آب در مُشک یا کیسه های پوستی می ریزند و تکان می دهند وبر اثر ضربات وارده دوغ حاصل می شود. در این روش به دلیل آن که نظافت کیسه های پوستی مشکل است احتمال آلودگی میکروبی در فرآورده حاصله زیاد است.
 
دوغ صنعتی: در صنعت، ماست را با میزان مناسبی آب در تانک های مجهز به همزن مخلوط کرده و بعد از اختلاط کامل آن را با رعایت موازین بهداشتی سرد و بسته بندی می کنند. این نوشیدنی به دلیل آن که در دمای گرم محیط و در برابر فساد مقاوم است نیاز به هیچ نگهدارنده مصنوعی نداشته و مصرف آن برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، مناسب است.
 
دوغ گاز دار: معمولا برخی افراد جهت ترش و گازدارشدن این نوشیدنی آن را در دمای محیط نگهداری می کنند. این روش نگهداری برای سلامت افراد مشکلی ایجاد نخواهد کرد. این نوشیدنی به طور طبیعی حاوی باکتری های مولد اسید لاکتیک و همچنین مخمرهای مولد گاز است که در دمای محیط فعال تر و باعث ایجاد طعم اسیدی و گازی می شوند. اما بد نیست بدانید اگر در این روش نگهداری آنزیم های تجزیه کننده پروتئین فعال شوند دوغ ، آلوده به کپک شده و بلافاصله تغییر رنگ و مزه داده و تاریخ انقضای آن سریع تر از آنچه روی بطری نوشته شده فرا می رسد که استفاده از آن توصیه نمی شود. بنابراین بهترین روش برای ماندگاری مطلوب دوغ نگهداری آن در دمای یخچال است.دوغ اگر به وسیله گاز CO۲ گازدار شود مضرات گاز افزوده شده به آن مانند نوشابه های گازدار خواهد بود.
 
دوغ طعم دار: اغلب برای طعم دارکردن دوغ از نعنا، پونه، کاکوتی یا گلبرگ های خردشده گل محمدی و برخی عرقیات استفاده می شود که علاوه بر ایجاد طعم خوشایند، بر خواص درمانی دوغ می افزاید.دوغ حاوی نعنا و پونه، به ترشح شیره معده و هضم غذا کمک می کند و نفخ حاصل ازدوغ را رفع و دل پیچه را التیام می بخشد. این دوغ خنک کننده محیط دهان بوده و به گردش هر چه بهتر خون کمک کرده، مجاری گوارشی را ضدعفونی و برای رفع سکسکه و اسهال ناشی از گرمی هوا نافع و به عملکرد مطلوب کبد کمک می کند.دوغ حاوی کاکوتی، مقوی قلب و معده بوده و مسکن سردردهای ناشی از گرمی هواست و به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی، کرم کش قوی بوده و خلط آور خوبی است و برای التیام علائم رماتیسم نافع است. دیگر خواص دوغ کاکوتی شبیه به دوغ نعناست.دوغ حاوی گلبرگ های گل محمدی بسیار معطر، مقوی قلب و کبد و اعصاب، آرام بخش و نشاط آور بوده و برای تنظیم عملکرد دستگاه گوارش نافع و رفع کننده بوی بد دهان است.
 
دوغ گرما دیده : لفظ گرمادیده که این روزها روی بطری برخی دوغ های صنعتی به چشم می خورد به این معناست که دوغ حاصله بعد از آماده شدن دوباره پاستوریزه شده تا میکروارگانیسم های مایه ماست کاهش و دوغ ترش نشود. اغلب دوغ های معمولی این حرارت را نمی بینند.

 

مصرف دوغ چاق می کند یا لاغر؟
 
محققان و متخصصان تغذیه عقیده دارند که مصرف دوغ به سوزاندن چربی و کاهش شدید کالری کمک می کند. مطالعات نشان داده که تمامی گروه های سنی که شش ماه از رژیم غذایی که در آن لبنیات از جمله نوشیدنی دوغ وجود داشته، استفاده کرده اند راحت تر به کاهش وزن و سوزاندن چربی رسیده اند و وزن کم کرده اند.
 
 
نتایج یک تحقیق در نشریه بین المللی چاقی نشان داده، افراد بزرگسالی که هر روز ۳ مرتبه ماست(دوغ از ماست تهیه می شود پس می توان ازدوغ هم در این تحقیق استفاده کرد) می خورند، ۲۲درصد بیشتر از دیگران وزن خود را از دست داده و زمان بیشتری هم این کاهش وزن را حفظ کرده اند. علاقه مندان به مصرف ماست ۸۱ درصد چربی بیشتری را هم در ناحیه شکم آب کرده اند. به نظر می رسد چربی و پروتئین موجود در این محصول لبنی نقش زیادی در سوزاندن چربی دارد.
 
طرز تهیه دوغ خانگی گاز دار

 

مواد لازم  برای تهیه دوغ گازدار خانگی

 
شیر ۱ لیتر
آب ۲ لیتر
نمک ۱ قاشق سوپخوری
ماست ۴ یا ۵ قاشق غذا خوری

طرز تهیه دوغ گازدار خانگی
 
آب و شیر را با هم مخلوط کنید و ۱ لیوانش رو کنار بذارید بقیه رو روی حرارت قرار داده تا دمایش به حدی برسد که میخواهید ماست درست کنید(یعنی وقتی انگشت میزنید توش گرماش به حدی باشه که دست نسوزه ولی گرم باشه کافیه) . حالا ماست و نمک را در یک لیوان شیر و آب که قبلا کنار گذاشتن خوب مخلوط کنید و به شیر اضافه کنید و بازهم مخلوط کرده و درش رو محکم ببندید .
 
چند تکان بدید و در جای گرم چند روز قرار بدید . برای ظرفش می توانید از بطری نوشابه یا خود شیر استفاده کنید . وقتی آب و ماست از هم جدا شد ؛ نگران نباشید و چند بار محکم تکان بدید مخلوط می شود.
 
نکته
 
برای طعم دار شدن دوغ می توانید به آن پودر نعنا، کاکوتی، پونه یا گل اضافه کنید.
 
مضرات مصرف دوغ
 
دوغ گاز دار بصورت کلی برای سلامت انسان ضرر دارد و باعث ایجاد برخی مشکلات گوارشی می شود. علت عدم استفاده از نوشیدنی های گاز دار مخصوصا مصرف دوغ  گاز دار بدلیل گاز موجود در آنها نیست بلکه بدلیل اسید فسفریکی است که در این نوع نوشیدنی ها اضافه می شود که برای سلامتی بدن مضر است.بنابراین اگر دوغ به صورت طبیعی گاز دار شود مضرنیست.

 

مصرف دوغ پس از مصرف غذاهای گوشتی می تواند در برخی مواقع باعث بیماری درد مفاصل شود. توصیه می شود مصرف دوغ به عنوان یک نوشیدنی سالم، بیشتر در فصل های گرم سال استفاده شود و همچنین در مصرف آن نیز زیاده روی نشود.

 

بدترین نوع نگهداری دوغ در مغازها قرار دادن آنها خارج از مغازه یا در مکانی است که این محصولات در تماس با نور آفتاب قرار بگیرند. تماس بطری های حاوی دوغ با نور آفتاب (به خصوص در جاده ها)، باعث ایجاد ترکیب های سرطان زا و سمی یا اکسید شدن چربی موجود در محصول می شود. بنابراین از خرید و مصرف دوغ هایی که خارج از یخچال و در زیر نور آفتاب نگهداری می شوند، خودداری کنید.

غذاهاى خونساز

غذاهاى خونساز کدامند

غذاهاى خونساز کدامند
جگر و قلوه خون ساز است چرخ شده آن کبابی شود روی پخته آن دو سه قطره آب لیمو ریخته شود . خرما بشدت خون ساز است بصورت شربت و رنگینک زیاد مصرف شود. پوست خرما جدا شود .
ما از اهمیت خون خبر داریم و میدانیم که کیفیت خون بخش بزرگی از سلامتی میباشد؛ برای همین دنبال خوراکی هایی میگردیم که یا خونمان را تصفیه کنند یا غلظت آن را کاهش دهند، اگر چنانچه با مشکل کم خونی مواجه شدیم سعی میکنیم مواد غذایی خون ساز<Blood maker food> را بشناسیم. دقیقا در این مطلب روی صحبت ما با افرادیست که دوست دارند اطلاعاتی درباره ی خوارکی های خون ساز کسب کنند. اگر شما هم جزء این دسته افراد هستید؛ در ادامه با ما همراه باشید.

 

انار خون ساز است. آب انار و ربع انار را در انواع کوکو استفاده کنید .

 

ربع انار را در پخت غذا استفاده کنید .
یک لیوان آب انار بسته بندی را در یکی دو لیوان آب قاطعی نمایید مصرف شود .
ترکیب برنج و حبوبات ( عدس ، لوبیا ، نخود ) یا خون ساز است مثل برنج عدس .
طرز استفاده حبوباتچند روز در آب قرار دهید و مرتب آب آن را عوض کنید سپس آن را پخته له نموده صاف نمایید تفاله آن را دور ریخته فقط صاف شده آن مصرف شود. جوانه زده حبوبات بهتر است.
اسفناج ، جعفری ، گشنیز خون ساز هستند زیاد در انواع کوکو ها استفاده شود.

جگر و قلوه خون ساز است چرخ شده آن کبابی شود روی پخته آن دو سه قطره آب لیمو ریخته شود .
خرما بشدت خون ساز است بصورت شربت و رنگینک زیاد مصرف شود. پوست خرما جدا شود .
خرما با شیر یا ماست کم چرب آسیاب شود بصورت شربت مصرف شود. خرما خام و خالی کم مصرف شود .
عسل بشدت خون ساز است بصورت شربت مصرف شود .
یک قاشق مربا خوری عسل را در ربع کیلو شیر پخته هم زده مصرف شود .
شربت عسل زیاد مصرف شود یک قاشق مربا خوری عسل را در لیوان آب ، هم زده مصرف شود .
هویج ، سیب زمینی،خون ساز هستند زیاد در انواع کوکوها مصرف شود مربای هویج مصرف شود .
آب کلم ، شلغم خون ساز است ، انواع کوکوها مصرف شود .
انجیر خشک و کشمش که منابع خونی از آهن هستند .

غذاهای خون ساز

 

آلبالو خون ساز است آن را پخته چرخ نموده صاف شده آن را کم در انواع کوکو استفاده کنید .
گیلاس خون ساز هستند آن را چرخ نموده صاف نموده تفاله آنرا دور بریزید و صاف شده آن را در آب بصورت شرب مصرف شود .
گلابی ،انگور و موز آن را چرخ نموده صاف نموده تفاله آنرا دور بریزید و صاف شده آن مصرف شود .
گردو و ،فندق و پسته بی نمک خون ساز هستند فقط پودر آن استفاده شود .
غذا درظروف آلمونیومی (روی) = کم خونی = اضطراب می آورد بیشتر در ظروف چینی مصرف شود .
شیر خون ساز است باعسل یاخرما بصورت شربت مصرف شود شیر کم چرب با آب در شیر برنج استفاده شود .
انجیر و زیتون (والتین والزیتون) درنتیجه خون سازاست انجیر و روغن زیتون زیاد مصرف شود .
باقلا و نخود خون ساز است چرخ نموده صاف نمایید تفاله را دور ریخته صاف شده را در انواع کوکوها مصرف شود .
لیموترش تازه تصفیه کننده خون است هر روز روی غذا و آب خوردن دو سه قطره نه بیشتر مصرف شود .
هویج ، خون ساز است مربای هویج بعنوان صبحانه مصرف شود هویج پخته در کوکوها مصرف شود .
روی تمامی غذاها و لیوان آب خوردن حتما دو سه قطره آب لیمو بریزید .
حتما از همه غذاها بطور مرتب استفاده شود هر غذا را فقط در هفته یک یا دو بار استفاده نمایید از مصرف صبحانه و نهار و شام تکراری بشدت خودداری نمایید .

آلبالو پلوی اصیلِ ایرانی

طرز تهیه آلبالو پلوی اصیلِ ایرانی

آلبالو پلو غذای خوشمزه و اصیل ایرانی است. حالا که فصل آلبالو رسیده است، حیف است پختن این غذای خوشمزه را از دست بدهید.
امتیاز خبر: 92 از 100 تعداد رای دهندگان 5498
ماهنامه سفره ایرانی: آلبالو پلو غذای خوشمزه و اصیل ایرانی است. حالا که فصل آلبالو رسیده است، حیف است پختن این غذای خوشمزه را از دست بدهید.
 
مواد لازم:
  برنج: 500 گرم
  • آلبالو (مربا): یک و یک دوم پیمانه
  • گوشت (چرخ کرده): 200 گرم
  • پیازداغ: یک ق س
  • روغن: 50 گرم
  • زعفران (ساییده): یک ق چ
  • خلال پسته و بادام: جهت تزیین
  • پیاز (متوسط): یک عدد
  • فلفل سیاه (پودر شده): به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم
 آلبالو پلو
 طرز تهیه:
 
1. برنج را شسته و با کمی نمک و آب آن را برای 2 الی 3 ساعت خیس کنید. گوشت چرخ کرده را به همراه یک عدد پیاز متوسط رنده شده، کمی نمک و پودر فلفل سیاه خوب ورز دهید تا گوشت چسبنده و یکدست شود.
 
2. گوشت را به شکل کوفته های ریز و یکدست درست کرده و در تابه ای چرب کنار یکدیگر بچینید (بهتر است از ظرف نچسب استفاده نمایید). سپس تابه کوفته ریزه را روی حرارت متوسط قرار داده و به آرامی کوفته ها را بدون اینکه به آب بیافتند سرخ کرده و کنار بگذارید.

3. مقدار مناسبی آب را جوش آورده و برنج را برای آبکش کردن آماده نمایید. ته ظرف نچسبی را روغن ریخته و ته دیگ سیب زمینی بچینید (این ته دیگ دیرتر می سوزد). یک سوم از برنج آبکش شده را در ظرف ریخته و کمی مربای آلبالو بدون شیره روی آن بریزید، سپس لایه های بعدی را به همین شکل تا آخر ادامه دهید.

4. در آخر اگر مایل بودید مقداری از شیره رقیق آلبالو را روی برنج به همراه کمی کره آب شده ریخته و برنج را دم کنید. توجه داشته باشید که این پلو خیلی سریع می سوزد پس شعله را بسیار ملایم کرده و مدت زمان پخت را بالا ببرید.

5. زمان سرو برنج را در ظرف مخصوص سرو کشیده روی آن را با برنج زعفرانی، خلال پسته و خلال بادام خیس خورده به همراه کوفته ریزه ها تزیین کرده و در کنار مربای آلبالو اضافه سرو نمایید.

خوراک سریع با تن ماهی

چهار خوراک سریع با تن ماهی

می خوام 4 تا غذا با تن ماهی بهتون یاد بدم که هم سریع حاضر میشه هم یه تنوعه. ماهی منبع غنی امگا 3، ویتامین های گروه بی و پروتئین است، بنابراین جایگزین خوبی برای گوشت قرمز محسوب می شه. ضمن اینکه در پایان یک روز مشغله مجبور نیستید برای یک شام خوشمزه و سالم ساعت ها پای گاز بایستید.
امتیاز خبر: 54 از 100 تعداد رای دهندگان 2265
می خوام  4 تا غذا با تن ماهی بهتون یاد بدم که هم سریع حاضر میشه هم یه تنوعه. ماهی منبع غنی امگا 3، ویتامین   های گروه بی و پروتئین است، بنابراین جایگزین خوبی برای گوشت قرمز محسوب می شه. ضمن اینکه در پایان یک روز مشغله مجبور نیستید برای یک شام خوشمزه و سالم ساعت ها پای گاز بایستید.
 
خوراک تن
 
 چهار خوراک با تن ماهی
 
یک بسته بادام زمینی کوچک نمکی را خردکنید (اگر غذا ساز دارید بریزین تو غذا ساز) . نصف فنجان ریحان خرد شده را به آن اضافه کنید و با یک قوطی کنسرو تن ماهی در روغن زیتون مخلوط کنید. یا اگر تن ماهی ساده دارید روغن تن را خالی کنید و به جایش کمی روغن زیتون بریزید.
 
خوراک تن با جعفری و لیمو
 
برای درست کردن این خوراک نصف فنجان جعفری خرد شده را با نصف فنجان خیارشور خرد شده مخلوط کنید. این مخلوط را به همراه  دو قاشق غذاخوری سس فرانسوی به یک قوطی کنسرو تن ماهی با فلفل قرمزاضافه کنید و خوب به هم بزنید.(البته اگر تند دوست ندارید می تونید از تن ماهی ساده استفاده کنید) میتوانید این غذا را درون‌ نان باگت بگذارید و همراه بچه‌ها به مدرسه بفرستید.
ساندویچ تن یونانی
 
چهار خوراک با تن ماهی 
 
یک پیاز قرمز کوچک را به‌صورت مکعب‌های ریز خرد کنید. نصف فنجان زیتون سیاه بدون هسته را هم خرد کنید و با یک قوطی کنسرو تن قاطی کنید. حالا به یک و نیم قاشق غذاخوری سس مایونز و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه نیاز دارید. موادتان را خوب با هم ترکیب کنید. این خوراک را باید سرد و به‌صورت ساندویچ کنید.
سالاد تن، نعنا و فلفل
 
یک چهارم فنجان نعنای خرد شده و یک فنجان فلفل دلمه‌ای قرمز و زرد خرد شده را با یک قوطی کنسرو تن ماهی مخلوط کنید. یادتان باشد روغن تن را دور نریزید. چون در این دستور از سس استفاده نمیکنیم. این خوراک را هم میتوانید داغ کنید و با پاستا قاطی کنید و هم به عنوان ساندویچ سرد میل کنید.

آغازکار ستاد اسکان مهمانان تابستانه فرهنگی در فارس

معاون توسعه مدیریت وپشتیبانی آموزش وپرورش فارس خبرداد:

آغازکار ستاد اسکان مهمانان تابستانه فرهنگی در فارس/آماده سازی بیش ازیک هزار وششصد کلاس درس

معاون توسعه مدیریت وپشتیبانی آموزش وپرورش فارس با اشاره به آمادگی ستاد اسکان تابستانه فرهنگیان استان فارس گفت:امسال دراستان بیش ازیک هزار وششصد کلاس درس درقالب بیش از 220 مدرسه استان برای اسکان اززائران و مهمانان فرهنگی در تابستان پیش بینی شده است

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس، غلامعلی حق شناس در آیین افتتاح ستاد اسکان مهمانان تابستانی آموزش وپرورش استان گفت:علاوه بر مدارس وکلاس های درس، بیش از 100 اتاق به صورت ویژه نیز درخوابگاه های دانش آموزی آمادگی ارائه خدمت به فرهنگیان و همراهان آنان را دارد.

معاون توسعه مدیریت وپشتیبانی آموزش وپرورش فارس گفت: این تعداد فضای آماده شده ظرفیت پذیرش مهمانان در تابستان را به هشت هزار و500 نفر درشبانه روز مهیا کرده است

وی با اشاره به اینکه درتابستان به نسبت ایام نوروز حدود 10 درصد ظرفیت پذیرش را عملا استفاده می کنیم اظهار امیدواری کرد با توجه به اینکه ظرفیت کم است اما کیفیت خدمات بالا باشد

حق شناس در خصوص ظرفیت پذیرش میهمان در شیراز نیزاظهار داشت: در شهر شیراز نیز 600 کلاس درس در قالب 80 مدرسه با ظرفیت پذیرش بیش از 3500 مهمان در شبانه روز آماده شده است

معاون توسعه مدیریت وپشتیبانی آموزش وپرورش فارس اظهار داشت:در استان 55 ودر شیراز نیز یک پایگاه استقبال وپذیرش میهمانان تابستانی دایر شده که پانصد و60 نفر عوامل اجرایی از 25 خرداد تا 20 شهریور آماده پذیرش واسکان مسافران، میهمانان و زائران تابستانی فرهنگی در مدارس واماکن متعلق به آموزش وپرورش استان خواهند بود

حق شناس همچنین در بخش دیگری از سخنان خود  گفت: درنوروز امسال همچون سالهای گذشته آموزش و پرورش فارس مجددا مقام اول را در پذیرش مهمانان نوروزی کسب کرد و به نسبت سالیان قبل میزان رضایتمندی هم بالاتر بود

معاون توسعه مدیریت وپشتیبانی آموزش وپرورش فارس بااشاره به اینکه کار آموزش و پرورش بحث هتل داری و اسکان نیست گفت:به خاطر رفع مشکلات همکاران فرهنگی، آموزش وپرورش اجبارا این کار رابرعهده گرفته  چرا که از این طریق می توان بخش زیادی از مشکلات همکاران فرهنگی را حل نمود.

وی با اشاره به اینکه ما نه هتل دار هستیم و نه امکانات وتجربه هتل داری را داریم و نه مدارس ما به گونه ای ساخته شده اند که بشود امکانات هتل را در آنها تعبیه کرد گفت: با این وجود خیلی تلاشها صورت گرفته است تا خدمات بهتری به فرهنگیان عزیز ارائه گردد

معاون توسعه مدیریت وپشتیبانی آموزش وپرورش فارس گفت: سال گذشته بالغ بر 4 میلیارد تومان فقط تجهیزات خریداری شد و بین مدارس توزیع گردید تا همه بتوانند استفاده کنند که اقدام واقعا خوبی بود که از سوی وزارتخانه صورت گرفت و موجب شد کیفیت خدمات بیشتر و بهتر بشود و مدارس ما بیشتر در گروه الف و ویژه خدماتشان را ارائه دهند .

حق شناس با اعلام این خبر که رزور اینترنتی اسکان در استان آغازشده گفت: فرهنگیانی که قصد سفر به استان فارس را دارند با مراجعه به سامانه مهمانان فرهنگی به آدرس اینترنتی http://eskan.medu.ir/        می توانند نسبت به رزرو محل اسکان اقدام نمایند.

معاون توسعه مدیریت وپشتیبانی آموزش وپرورش فارس همچنین گفت: پایگاه مرکزی پذیرش واسکان مهمانان تابستانی در استان فارس واقع در شیراز خیابان حر روبروی باشگاه فرهنگیان در دبستان ابوریحان می باشد که فرهنگیان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پذیرش می توانند با تلفن 32279738-071 تماس حاصل نمایند

عوارض خوردن شکر و قند

بلایی که قند و شکر بر سر بدن می آورد

عوارض خوردن شکر و قند

شکر وقتی وارد جریان خون می شود با کلاژن و الاستین که جوانی پوست را تامین می کنند ارتباط شیمیایی برقرار می کند. چنین فعل و انفعالاتی پروتئین ها را تخریب می کند.

عوارض خوردن شکر و قند

عوارض خوردن شکر برای بدن

به گزارش بهداشت نیوز، شکر وقتی وارد جریان خون می شود با کلاژن و الاستین که جوانی پوست را تامین می کنند ارتباط شیمیایی برقرار می کند. چنین فعل و انفعالاتی پروتئین ها را تخریب می کند (تخریب کلاژن و الاستین منجر به خشکی و چین و چروک روی پوست می شود) به علاوه پوست را در مقابل اشعه آفتاب آسیب پذیرتر می کند.

اثرات قند و شکر در بدن

شکر باعث پیری پوست می شود

عوارض خوردن شکر و قند

شکر وقتی وارد جریان خون می شود با کلاژن و الاستین که جوانی پوست را تامین می کنند ارتباط شیمیایی برقرار می کند. چنین فعل و انفعالاتی پروتئین ها را تخریب می کند (تخریب کلاژن و الاستین منجر به خشکی و چین و چروک روی پوست می شود) به علاوه پوست را در مقابل اشعه آفتاب آسیب پذیرتر می کند.

شکر باعث التهاب می شود

عوارض خوردن شکر و قند

توانایی شکر در ایجاد التهاب باعث می شود روی صورت جوش ها و چین و چروک ها ظاهر شوند. اگر هنگام سرماخوردگی چای شیرین بخورید شکر زمینه های پرورش باکتری ها را در گلوی ملتهب ایجاد می کند.

شکر باعث بیماری های قلبی عروقی می شود

در قرن بیستم پزشکان به این نتیجه رسیدند که می توان از بیماری های قلبی عروقی با کاهش مصرف چربی که سطح کلسترول را افزایش می دهد جلوگیری کرد. و به اعتقاد آن ها شکر نسبت به روغن های حیوانی ضرر کمتری داشت. بنابراین مردم به سمت غذاهای بدون چربی می رفتند در حالی که مصرف شکر را کم نمی کردند.

اما در قرن بیست و یکم وضعیت کمی تغییر کرد و تحقیقات نشان داد که شکر سطح کلسترول خون را بالا می برد و به دیواره رگ ها که هم اکنون توسط شکر آسیب دیده اند می چسبد.

شکر باعث افسردگی می شود

تحقیقات نشان داده است که شکر باعث افسردگی می شود. شکر سطح هورمون BDNF که مانع از افسردگی می شود را کاهش می دهد.

مصرف بیش از حد شکر اضطراب را افزایش می دهد.

در آزمایشاتی که بر روی موش ها انجام دادند مشخص شد که موش ها با مصرف بیش از حد شکر احمق تر می شوند. زیرا شکر ارتباط بین سلول های مغز که مسئول یادگیری و حافظه هستند را آسیب می زند.

عوارض خوردن قند و شکر

آیا میدانستید که شکر سیستم ایمنی بدن را از کار می اندازد. پس از هر بار مصرف محصولات شکردار گلبولهای سفید بدن (نوتروفیلها) از کار می افتند و تا ۲ الی ۵ ساعت بدن کاملا آماده آلوده شدن به هر نوع ویروس یا باکتری خواهد بود. طبق تحقیقات پس از هر بار خوردن چیزی شیرین سیستم ایمنی بدن تا ۷۵٪ کارایی خود را از دست می دهد و این دقیقا بهترین زمان برای فعال شدن میکروبها و ویروسها است ؟

آیا میدانستید که شکر تعادل مواد معدنی بدن را بر هم می ریزد. چون شکر ماده ای است فاقد ویتامین- فاقد مواد معدنی و فاقد فیبر. شکر ماده ای زائد است که بدن انسان قادر به هضم و جذب آن نیست از اینرو برای اینکه ساختار ملکولی شکر شکسته شود بدن مجبور است از مواد معدنی محلول در بدن مصرف کند تا بتواند شکر را هضم کند. در نتیجه تعادل عناصر معدنی مثل کلسیم- منیزیوم و پتاسیم و سدیم و… بر هم می ریزد ؟

آیا میدانستید که بر خلاف تصور همگان این شکر است که کلسترول بد خون LDL را به شدت بالا می برد و کلسترول خوب را پایین می آورد و در کل سبب بالا رفتن کلسترول می شود. این روغن حیوانی نیست که کلسترول را بالا میبرد ؟

آیا میدانستید که شکر سبب ترشح بیش از اندازه هورمون آدرنالین در بدن می شود. احساس اضطراب بیش از اندازه، آشفتگی و بد خلقی از نتایج آن هستند ؟

آیا میدانستید که شکر سبب بی حوصلگی است و کسانی که شکر مصرف می کنند به هیچ عنوان میلی به ورزش کردن و فعالیت های بدنی ندارند ؟

آیا میدانستید که تقریباً ۹۵ درصد افراد با درجات مختلفی به مصرف شکر معتاد هستند ؟

آیا میدانستید که از روزی که نوزاد متولد می شود و در غذای تکمیلی او شکر می ریزیم، اثرات مضر آن بر جسم نوزاد شروع می شود ؟

آیا میدانستید که شکر در کودکان سبب کاهش هوش و پایین آمدن نمره های درسی است ؟

آیا میدانستید که بر خلاف آنچه پزشکان به شما می گویند خوردن چیزهای چرب تری گلیسیرید را بالا نمی برد بلکه این خوردن شکر است که تری گلیسیرید را بالا می برد ؟

عوارض خوردن شکر و قند

آیا میدانستید که شکر باعث ضعف سیستم دفاعی بدن در برابر کلیه بیماریها میگردد ؟

آیا میدانستید که شکر به کلیه ها آسیب می زند. عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه مصرف شکر است ؟

آیا میدانستید که عامل اصلی سنگ مثانه مصرف شکر است ؟

آیا میدانستید که شکر مقدار عناصر کروم و مس بدن را کاهش می دهد ؟

آیا میدانستید که شکر در جذب شدن کلسیم و منیزیوم اختلال ایجاد می کند. یعنی اگر لیوان شیر خود را با کیک یا شکلات میل می کنید هیچ کلسیمی در استخوانهای شما ذخیره نخواهد شد ؟

آیا میدانستید که شکر عامل اصلی سرطان از جمله سرطانهای سینه و پروستات و کلون و رکتوم است ؟

آیا میدانستید که شکر مقدار گلوکز خون را بی جهت افزایش می دهد ؟

آیا میدانستید که شکر باعث ضعیف شدن بینایی است ؟

آیا میدانستید که شکر باعث باریک شدن رگهای خونی و در نهایت سکته می شود ؟

عوارض خوردن شکر و قند

آیا میدانستید که شکر باعث ترش کردن معده است و برخلاف تصور عامه که وقتی ترش می کنند چیزی شیرین می خورند تا آن را رفع کند ؟

آیا میدانستید که شکر ریسک مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را زیاد می کند ؟

آیا میدانستید که پیر شدن زود هنگام بدن (سفید شدن موها و چین و چروک پوست) به دلیل مصرف خوراکیهای شیرین است نه مصرف گوشت و پروتئین ؟

آیا میدانستید که شکر سرعت اعتیاد به الکل و میل به اعتیاد به مواد مخدر را زیاد می کند ؟

آیا میدانستید که شکر تنها عامل پوسیده شدن دندانهاست یعنی اگر شکر مصرف نشود کسی به دندانپزشک نیاز نخواهد داشت ؟

آیا میدانستید که شکر عامل اصلی چاق شدن است ؟

آیا میدانستید که شکر عامل آرتروز مفاصل است و کسانی که آرتروز دارند و مواد شیرین زیاد می خورند روز به روز بدتر می شوند ؟

آیا میدانستید که یکی از عوامل اصلی بیماری آسم مصرف شکر است ؟

آیا میدانستید که شکر باعث آپاندیسیت می شود ؟

عوارض خوردن شکر و قند

آیا میدانستید که شکر آب بذاق دهان را اسیدی می کند که برای دندانها ضرر دارد ؟

آیا میدانستید که شکر میزان ترشح هورمون رشد را کم می کند. جوانان کوتاه قد نتیجه مصرف شکر هستند ؟

آیا میدانستید که شکر عامل اصلی بالا رفتن فشار خون است ؟

آیا میدانستید که شکر ساختار پروتئین ها را به هم می ریزد در نتیجه بدن قادر به جذب آنها نخواهد بود ؟

آیا میدانستید که آلرژی به غذاهای گوناگون نتیجه مصرف شکر است ؟

آیا میدانستید که ایجاد اگزما در کودکان از عواقب مصرف شکر است ؟

عوارض خوردن شکر و قند

آیا میدانستید که آب مروارید بر اثر مصرف شکر به وجود می آید ؟

آیا میدانستید که بزرگترین خطر مصرف شکر این است که ساختمان DNA را می شکند و آن را تغییر می دهد که در نتیجه سلولها سرطانی می شوند ؟

آیا میدانستید که شکر سبب تولید رادیکال های آزاد در خون و افزایش ریسک سرطان است ؟

آیا میدانستید که شکر فعالیت هورمونها را بر هم میزند ؟

آیا میدانستید که مصرف شکر انعطاف پذیری ماهیچه ها و اندام بدن را کم می کند بطوریکه با کوچکترین حرکت ورزشی عضلات منقبض می شوند و درد می گیرند ؟

آیا میدانستید که شکر سبب افزایش تقسیم سلولهای کبد و سرطان کبد می شود ؟

آیا میدانستید که شکر مقدار چربی کبد را زیاد می کند ؟

آیا میدانستید که شکر اندازه کلیه ها را بزرگ می کند ؟

آیا میدانستید که اختلال در کار پانکراس از اثرات شکر است ؟

عوارض خوردن شکر و قند

آیا میدانستید که عامل یبوست و خشکی روده شکر است ؟

آیا میدانستید که شکر ریسک بسته شدن رگهای خونی را زیاد می کند ؟

آیا میدانستید که سردردهای بی موقع و بی دلیل و میگرن بر اثر مصرف چیزهای شیرین است ؟

عوارض خوردن شکر و قند

آیا میدانستید که شکر امواج مغزی دلتا- آلفا و تتا را زیاد می کند که در نتیجه این افزایش قدرت تمرکز و تصمیم گیری در انسان از بین می رود ؟

آیا میدانستید که عامل اصلی افسردگی شکر است. مردم عامی تصور می کنند با خوردن چیزی شیرین روحیه شان شاد خواهد شد در حالیکه کاملا بر عکس است. شادی حاصل از خوردن شیرینی به خاطر اعتیادی است که به آن دارید و با خوردن آن آرامش می یابید اما در روحیه و امواج مغزی شما اثر متضاد دارد ؟

عوارض خوردن شکر و قند

آیا میدانستید که وحشتناکترین بیماری قرن یعنی آلزایمر که با حواس پرتی های کوچک شروع می شود بر اثر مصرف شکر بوجود می آید. این به آن معناست که تا ۲۵ سال دیگر نیمی از جمعیت میانسال کره زمین آلزایمر خواهند داشت و مرگ زجرآوری در انتظارشان است ؟

عوارض خوردن شکر و قند

آیا میدانستید که شکر عامل اصلی پوکی استخوان است. چگونه؟ شکر ماده ای زائد است که فاقد هر گونه ویتامین یا مواد معدنی است و بدن قادر به هضم و جذب آن نیست. از این رو سلولها مجبور هستند برای شکستن ملکولهای شکر از املاح کلسیم و منیزیوم ذخیره در استخوانها استفاده کنند. هر چه بیشتر چیزهای شیرین مصرف شود کلسیم بیشتری از استخوانها خارج شده و در فرایند هضم شکر مصرف می شود. در نهایت استخوانها بعد از چند سال پوک می شوند. دلیل اصلی خرابی دندانها نیز همین است. کلسیم از دندانها استخراج شده و دندان به مرور پوسیده و خراب می شود. مصرف شیر در این هنگام سودی ندارد مخصوصا اگر همراه کیک و شیرینی باشد ؟

روشن کردن کولر خودرو

بلافاصله بعد از روشن کردن خودرو کولر نگیرید ؛ به این دلایل!

بلافاصله بعد از روشن کردن خودرو کولر نگیرید ؛ به این دلایل!
دبیر انجمن سرطان شناسی ایران گفت: بلافاصله بعد از وارد شدن به داخل خودرو سیستم تهویه هوا را روشن نکنید. ابتدا پنجره‌های خودرو را پایین کشیده و صبر کنید تا هوای داخل خودرو عوض شود، بعد از چند دقیقه می‌توانید کولر خودرو را روشن کنید در غیر این به تدریج ممکن است درگیر بیماری‌های جدی شوید.
دکتر حسین فودازی متخصص آنکولوژی (سرطان شناسی) بیان کرد: عوامل ایجاد کننده سرطان 2 دسته هستند، عوامل داخلی که مربوط به ژنتیک در افراد می‌شود که حدود 20 تا 30 درصد سرطان‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و دیگری عوامل خارجی که 70 درصد دیگر را تشکیل می‌دهند. عوامل خارجی یا محیطی در تغذیه، هوا، عادات نادرست زندگی و... شرایط ایجاد ابتلا به سرطان را چندین برابر می‌کند. امروزه با صنعتی شدن شهرها مواد شیمیایی ناشی از این تغییرات که مشتقی از نفت هستند گریبان گیر انسان‌ها شده‌اند. این‌ها ترکیباتی هستند که در شرایطی می‌توانند به عنوان عوامل سرطان زا محسوب شوند.

 

وی در ادامه گفت: یکی از عواملی که سرطان‌زایی آن ثابت شده ترکیبی به نام بَنزن است که یک مولکول چندوجهی و دارای مشتقات کربنی است و در مواد شیمیایی و پلیمری به وفور یافت می‌شود. بنزن یک ماده‌ای است که استنشاق و تماس با آن می‌تواند باعث ایجاد انواع سرطان‌ها شود.

 

 

به گفته فودازی، استفاده از مواد پلاستیکی که در زندگی امروزی بسیار دیده می‌شود، بنزن یکی از مواد پایه در این دسته از محصولات است. همچنین در تمامی قطعات و داشبورد جلوی ماشین نیز به دلیل پلاستیکی بودن آن‌ها بنزن وجود دارد. بنزن، ماده اشتعال آور و بو دار است که می‌تواند تماس و استنشاق آن فرد را درگیر برخی از مشکلات کند.

 

این سرطان شناس متذکر شد: هنگامی که یک ماده پلاستیکی در معرض آفتاب قرار می‌گیرد نرم شده و بنزن از خود آزاد می‌کند. میزان مجاز بنزن در هوا حدود 50 میلی گرم در هر متر مکعب است. اگر یک خودرو برای چندین ساعت در سایه و محیط بسته پارک شده باشد میزان بنزن موجود در آن حدود 200 تا 400 میلی گرم است حال تصور کنید همین خودرو برای مدت‌ها در معرض نور آفتاب و دمای بالای 25 درجه قرار گیرد چقدر بنزن در محیط داخلی خودرو آزاد می‌شود؟ بنزن موجود در این خودرو حدود 2000 تا 4000 میلی گرم است(حدود 40 تا 80 برابر مجاز).

 

دبیر انجمن آنکولوژی ایران گفت: حال فرد با این مقدار بالای بنزن وارد خودرو شده و بلافاصله کولر را روشن کرده و بنزن موجود در فضای اتاق را پخش و استنشاق می‌کند. تماس و استنشاق طولانی مدت بنزن موحب سرطان‌های دستگاه تنفسی، سرطان‌های خونی، نارسایی مغراستخوان و مشکلات عمده‌ای در کبد و کلیه می‌شود لذا بسیار توصیه می‌شود افراد بلافاصله پس از ورود به خودرو کولر ماشین را روشن نکنند.

مناطق گردشگری کمیاب

مناطق گردشگری کمیاب | این مکان های کمتر دیده شده اند!

مناطق گردشگری زیادی هستند که در بین گردشگران شناخته شده نیستند، و هنوز چندین مقصد گردشگری خلوت زیادی هستند که می توانید برای اولین بار در جمع دوستان و اقوام به آنجا سفر کنید. مناطق گردشگری کمتر شناخته شده ای که سفر به آنها نه تنها لذت بخش و رویایی است، بلکه با ازدحام معمول گردشگران هم روبرو نمی شوید. خیلی از این مناطق گردشگری ناشناخته، چیزی کم از اهداف شلوغ و شناخته شده ندارند. البته برای تنوع هم که شده گردشگران ترجیح می دهند توانید به سراغ این مقاصد بروند و سفری بهتر داشته باشند. 
مناطق گردشگری کمتر شناخته شده

مناطق گردشگری که گردشگران کمتر می شناسند!

رودخانه ی مصنوعی ایسباخ

موج سواری کردن در این رودخانه برای عاشقان هیجان و رودخانه های طبیعی خروشان، می تواند بسیار لذت بخش باشد. گردشگران ورزشی برای این جا سر و دست می شکنند.
مناطق گردشگری کمتر شناخته برای گردشگران

مرکز باربیکان لندن

در این مرکز، می توانید در پاسیوی سبز گرمسیری بنشیند و چای خوش عطر و طعم انگلیسی را هم نوش جان کنید. در مقصد گردشگری زیبای شهر لندن، می توانید از فضای طبیعی اطراف هم لذت ببرید.
مرکز باربیکان لندن مناطق گردشگری خلوت

ویلت شایر و ماز لانگلیت

اگر شما هم از کسانی هستید که با دیدن فیلم هایی که در یک ماز طبیعی ساخته شده اند لذت برده اید و دوست دارید یکی از آنها را تجربه کنید، ماز لانگلیت در ویلت شایر گزینه خوبی است. این ماز، بزرگترین مارپیچ دنیا است که 3120 متر است و گم شدن در بین بوته های طبیعی آن، چندان هم بد نیست!
ویلت شایر و ماز لانگلیت مناطق گردشگری

برج پترین در پراگ

یکی از دیگر مناطق گردشگری کمتر شناخته شده دیگر، در پایتخت جمهوری چک و شهر پراگ است. در این شهر می توانید سوار یکی از ترن های کابلی پترین هیل بشوید و از مناظر طبیعی لذت ببرید. یا در این مقصد گردشگری، از حضور در باغ های زیبای رز و اسطوخودوس، پیاده روی کنید. بالا رفتن از پترین که شباهت هایی با برج ایفل فرانسه دارد هم لذت بخش خواهد بود، جایی که گردشگران خیلی زیادی هم نمی بینید! 
برج پترین در پراگ مقصد گردشگری خلوت

پارک ملی کرکا، دالماشیا کرواسی 

برای گردشگران طبیعت و آب، آبشار پارک ملی کرکا در کشور کرواسی می تواند جذاب باشد. این پارک در شهر دالماشیا قرار دارد.
دالماشیا کرواسی

ماز وندوسن در ونکوور کانادا 

یک ماز مارپیچ دیگر، این بار در ونکوور کانادا که گردشگران را به سمت خود می کشاند. این ماز در بوتانیکال گاردن این شهر قرار گرفته است.
ماز وندوسن

دریاچه های فری و جزیره ی اسکای

اسکاتلند هم یکی از این مناطق گردشگری ناشناخته را دارد. شنا کردن آب زلال دریاچه های فری که در روستای کاربوست قرار گرفته اند، می تواند حال هر کسی را جا بیاورد!
فری جزیره اسکای

شیراکاواگو ژاپن

این دهکده های زیبا در شمال غربی ژاپن قرار گرفته اند و تمام این روستا در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند. معماری انها براساس گاشو زوکوری ساخته شده اند.
شیراکاواگو ژاپن

قلمرو شمالی استرالیا

موریانه ها می توانند آثار باستانی داشته باشند. معمار این صخره های عجیب و حیرت انگیز که در شمال استرالیا می بینید، موریانه هایی هستند که می خواسته اند در این آب و هوای بسیار گرم و خشن، لانه ای خنک داشته باشند!
قلمرو شمالی استرالیا

گودال چشم آبی، سارانده آلبانی

گودال چشم آبی در سارانده هم یکی از زیبایی های طبیعی کشور آلبانی است که عمق بسیار زیادی هم دارد.
گودال چشم آبی، سارانده آلبانی

شمالی ترین نقطه دانمارک یعنی گرنن هم یک مقصد گردشگری خاص به حساب می آید. جایی که آب های اسکاژراک در دریای شمالی به کاتگات متصل می شود.
گرنن دانمارک

غارهای فونگ نها، کوانگ بن ویتنام

یکی از کشورهای آسیای میانه که غارهایی باستانی دارد. این مجموعه غارهای فونگ نها جزو میراث جهانی یونسکو هستند وزیبایی های منحصر به فردی دارند.

دریاچه بوهینج اسلوونی دریاچه ی بوهینج، کارنیولای بالا اسلوونی

این دریاچه ها هم می توانند برای گردشگران طبیعت که به دنبال مناظر زیبای طبیعی هستند، فوق العاده هیجان انگیز باشند. دریاچه بلد در اسلوونی از این این دریاچه بوهینج شناخته شده تر است، اما مناظر اطراف بوهینج، هر گردشگری را حیرت وا می دارد.
دریاچه ی بوهینج، کارنیولای بالا اسلوونی

آتشفشان فعال رینجانی، لوبوک اندونزی

کوهنوردی در مجمع الجزایر اندونزی در آسیای میانه، می تواند با دیدن آتشفشان فعال رینجانی، کامل شود. برای رفتن به این جا، باید اهل کوهنوردی و راه پیمایی طولانی باشید.
رینجانی اندونزی

دریای گمشده در تنسی

همه مناطق گردشگری حیرت انگیز، روی زمین نیستند. با کرایه کردن یک قایق و رفتن به زیر زمین، می توانید دریاچه ای بزرگ و به مساحت چهار هکتار را ببینید! این دریای گمشده در تنسی به نظر واقعاً برای گردشگران گم شده است و کمتر کسی آن را می شناسد!
دریای گمشده در تنسی

آبشار ماموت، کالیفرنیا

بعد از یک کوه پیمایی و پیاده روی طولانی در کالیفرنیا، می توانید به آبشار ماموت برسید. این منظره طبیعی در کنار بنای طبیعی ملی شیاطین پست پایل قرار گرفته است.
آبشار ماموت، کالیفرنیا

ساحل نارین، اسکاتیش هایلند

ساحل های ماسه ای در بین دیگر ساحل ها، جذابیت های بیشتری دارند. ساحل نارین در اسکاتیش هایلند می تواند یک مقصد گردشگری آرام و راحت باشد. با قدم زدن روی ماسه های کنار دریا، امکان این که یک دلفین را هم تماشا کنید، کم نیست. پس انتظار این موضوع را داشته باشید.  
ساحل نارین، اسکاتیش هایلند

صخره ی سمفونی ایروان

صخره سمفونی در ایروان ارمنستان، یک منظره طبیعی دنیا است که به صورت سازه سنگی ایجاد شده است. این صخره در نزدیکی تنگه گارنی قرار دارد.
صخره ی سمفونی ایروان

دره ی سیاه، کلرادو

این هم یک منطقه گردشگری کمتر شناخته شده است که در گانیسن کلرادو قرار دارد. برای گردشگران عاشق صخره نوردی و کوه پیمایی، این جا می تواند بهشت باشد!
دره ی سیاه، کلرادو

پارک ملی کوهستان سیمیِن، امهارا در اتیوپی

یک مقصد گردشگری از آفریقا هم به لیستتان اضافه کنید. طبیعت زیبای پارک ملی کوهستان سیمین در اتیوپی، شما را به شدت مجذوب خواهد کرد! طبیعتی بکر و دست نخورده که برای هر توریستی می تواند شگفت انگیز باشد.
پارک ملی کوهستان سیمیِن، امهارا در اتیوپی

جزیره ی نیسیروس، دودکانیز یونان

بعضی از مناطق گردشگری به این خاطر خلوت هستند که نزدیک شدن به آنها جرات هم می خواهد. دیدن یک آتشفشان، آن هم از نزدیک، هم می تواند هیجان انگیز باشد، هم ترسناک. در جزیره ی نیسیروس یونان، یک دهانه آتشفشان به نام دودکانیز وجود دارد که از سال 1888 دیگر فعال نشده است. برای دیدن یک دهانه آتشفشان واقعی، بد نیست به اینجا سر بزنید!
جزیره ی نیسیروس، دودکانیز یونان

ایالت چای کلوکومالای، هند

شبه جزیره هند با زمین های چای دیدنی اش، می تواند حیرت انگیز باشد. ایالت چای کلوکومالای در ارتفاعی نزدیک به 2438 متر بالاتر از سطح دریا، جایی است که منظره طبیعی چای کاری اش، گردشگران را حیرت زده می کند!
ایالت چای کلوکومالای، هند

شبه جزیره ی بروس، اونتاریو کانادا

در پارک ملی شبه جزیره بروس، یک غار کوچک آبی وجود دارد که زیبایی درون آن، ارزش رفتن به آنجا را دارد. غاری که طبیعی و واقعی بودن، خیلی دور از انتظار به نظر می رسد!
شبه جزیره ی بروس، اونتاریو کانادا

جاده ترانسفاگراشان، رومانی

جاده های پر پیچ و خم، همیشه زیبایی های خود را دارند. از جمله ترانسفاگراشان که در وسط مناظر طبیعی قرار دارد!
جاده ترانسفاگراشان، رومانی

مقبره های لیکیه ای ها، فتحیه ترکیه

کوه های لیکیه ای در ترکیه، یک مقصد گردشگری کمتر شناخته شده دارد. مقبره های درون این کوه، وجود دارند که انسان را به حیرت و تعجب وا می دارد!
مقبره های لیکیه ای ها، فتحیه ترکیه

هتل یخی کبک کانادا

این شهر فرانسوی در شمال کانادا، با سرمای فوق العاده اش، یک هتل موقت یخی هم دارد که به صورت سالیانه ساخته می شود. همه چیز در این هتل از جنس یخ است، اما نسبت به سرمای کشنده بیرون، گرمتر به نظر می رسد!
هتل یخی کبک کانادا

شنبلیله و خواص متعدد آن







شنبلیله و خواص متعدد آن

شنبلیله گیاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد می‌کند و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و … به وفور یافت می‌شود. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار می‌آید.

شنبلیله حاوی موسیلاژ، مرکب از مواد چرب ماد ازته، مواد معطر و به مقدار زیاد آهن و فسفر است. الکالوئیدی به نام تری گونلین، اسانس روغنی، کولین، تانن، مواد صمغی، دیاستاز و مواد نشاسته ای است.

طبع شنبلیله، گرم و خشک است. همچنین دارای خواص ملین و نرم کننده ، ضد کم خونی، مقوی ، ادرارآور، مقوی معده، ضد بیماری قند،اشتها آور، ضد راشیتیسم ، و افزایش ترشحات شیر است.

ترکیبات شیمیایی شنبلیله

البته این گیاه دارای طعم و اسانس معطر می باشد . تحقیقات جدید نشان داده است که شنبلیله دارای اسید نیکوتینیک یا نیاسین که ویتامین B3 نیز نامیده می شود ،‌می باشد . این ویتامین عامل جلوگیری کنند ه از بیماری پلاگرا می باشد و همچنین اثر گشاد کننده عروق را نیز درا است

خواص شنبلیله

کاهش کلسترول خون

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که ۵۶ گرم دانه این گیاه را هر روز مصرف می‌کنند، بعد از ۲۴ هفته سطح کلسترول خونشان به طور چشمگیری کاهش می‌یابد و ۲۵ درصد ریسک ابتلا به حملات قلبی در ایشان کمتر می‌شود. علت این مسئله وجود مقادیر فراوانی فیبرهای محلول مانند همی‌سلولز، ساپونین، موسیلاژ، تانن و پکتین می‌باشد.

اثرات ضد دیابت شنبلیله و دانه آن

شنبلیله برای بهبود قند خون از قدیم‌الایام شناخته شده است. از دیگر اثرات آن بهبود کلسترول بالا می‌باشد.شنبلیله برای افراد دیابتی که از کلسترول بالا نیز در رنج هستند، یک تیر با دو نشان است. مطالعات متعدد نشان می‌دهد مصرف روزانه ۵۰۰ میلی‌گرم شنبلیله، تری‌گلیسرید و کلسترول را کاهش و HDL که کلسترول خوب می‌باشد را افزایش می‌دهد.

وجود اسیدآمینه هیدروکسی ایزولوسین در دانه شنبلیله از علل دیگر معروف بودن این گیاه به عنوان گیاهی ضددیابت است؛ زیرا هیدروکسی ایزولوسین باعث تسریع ترشح انسولین می‌شود. این عامل در کنار اثر کاهندگی قند خون که به وسیله فیبرهای موجود در شنبلیله القا می‌شود، باعث کنترل قند خون و اثرات ضد دیابتی این گیاه می‌گردد.

دانه شنبلیله و درمان سوزش سر دل

دانه شنبلیله از مقادیر فراوانی موسیلاژ تشکیل شده است که التهاب روده و معده را به وسیله پوشاندن جدار معده و روده کاهش می‌دهد. افزودن ۱ قاشق چای‌خوری دانه این سبزی به غذاها برای رفع سوزش سر دل و رفلاکس توصیه می‌شود. پیشنهاد دیگر حل کردن یک قاشق چای‌خوری از پودر دانه شنبلیله در آب یا آب میوه قبل از وعده غذایی می‌باشد.

 چگونگی کنترل تب به وسیله گیاه شنبلیله

این گیاه به عنوان یک گیاه تب‌بر شناسایی شده است. بهترین حالت، مصرف دانه شنبلیله به همراه لیمو و عسل در زمان بیماری است. برای این منظور ۱-۲ قاشق چای‌خوری دانه این گیاه را ۳ مرتبه در روز به همراه چای سبز دم کنید و بعد از آن به همراه ۱ قاشق چای‌خوری عسل و کمی آب لیموترش تازه میل نمایید.

سبزی شنبلیله

شنبلیله در زمان بارداری

در طی بارداری مصرف دزهای بالای شنبلیله به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. مطالعات متعدد بر روی زنان باردار نشان می‌دهد مصرف این گیاه باعث بروز دردهای زایمانی در مادران می‌شود و انقباضات رحمی را افزایش می‌دهد. در نتیجه احتمال سقط بیشتر می‌شود. از این رو برای مصرف آن در دوران بارداری باید با احتیاط رفتار نمود.

سهولت زایمان با عصاره گیاه شنبلیله

همان طور که گفته شد شنبلیله دردهای زایمانی را تشدید می‌کند و منجر به انقباض در ناحیه رحم می‌شود. در نتیجه زایمان طبیعی را برای افراد تسهیل می‌کند. به همین علت در هنگام زایمان مصرف دزهای بالای این گیاه به منظور القای زایمان طبیعی و آسان توصیه می‌شود.