
همهی ما دائما در تلاش هستیم تا در طول حیات خود ذهنمان را هرچه بیشتر از اطلاعات و دانستنیها لبریز کنیم. هرچه سن بالاتر میرود، خرد و دانش ما نیز افزایش مییابد. اما بد نیست در این میان به غذاهایی که مصرف میکنیم نگاهی بیندازیم تا بهتر درک کنیم چگونه مصرف خوراکیهای صحیح میتواند به داشتن مغزی سالمتر کمک کند. همانطور که خودتان هم احتمالا میدانید، با بالا رفتن سن دانش عمومی ما افزایش پیدا میکند، ولی همزمان ذهنمان کُندتر و حافظهمان ضعیفتر میشود. در این مقاله شما با ۹ مادهی غذایی آشنا میشوید که حتی در سنین بالا نیز مغز را تقویت میکنند.
اگر رژیم غذایی خود را تغییر دهید و روزانه شروع به استفاده از خوراکیهای سالمتر کنید، میتوانید آیندهی بهتری برای خود رقم بزنید چون افرادی که غذاهای سالم مصرف میکنند ۲۴ درصد کمتر در معرض خطرات ناشی از زوال حافظه و قدرت استدلال قرار دارند. از سوی دیگر افرادی که رژیم غذایی چربتری دارند، احتمال بیشتری دارد در طول زندگی خود با مشکلاتی از این دست مواجه شوند.
احتمالا در مورد فواید بینظیر آنتیاکسیدانها شنیدهاید. آنتیاکسیدانها در طیف گستردهای از منابع غذایی مختلف یافت میشوند. این مولکولهای غذایی، عامل اصلی سالم نگهداشتن بدن و ذهن هستند، زیرا آنتیاکسیدانها سلولها و رگهای خونی بدن را تقویت میکنند و آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد را که در یک سری واکنشهای زنجیرهای موجب مرگ سلولها میشود، کاهش میدهند.
آنتیاکسیدانها معمولا در بسیاری از میوهها و سبزیجات متنوع یافت میشوند که همگی بخشی از یک برنامهی غذایی سالم را تشکیل میدهند.
هنگامی که صحبت از رژیم غذایی سالم میشود، اسیدهای چرب امگا ۳ شبیه چیزی به نظر میرسند که باید از آن اجتناب کرد ولی اشتباه نکنید! امگا ۳ در حقیقت یک مکمل غذایی مفید است که به مغز ما کمک میکند به بهترین بازده و عملکرد خود دست پیدا کند و پردازشهای حافظه افزایش دهد. معمولا پیشنهاد میشود در یک رژیم غذایی خوب و مغذی باید حداقل هفتهای ۳ بار از ساردین، سالمون و امثال آنها استفاده کرد تا بتوان از فواید اسید چرب DHA (دوکوسا-هگزانوئیک اسید) موجود در ماهی بهره برد. DHA برای رشد و حفظ عملکرد حافظهی یادگیری ضروری است.
حتما در زندگی همهی ما روزهایی بوده است که سر میز صبحانه بنشینیم و تخممرغ آبپز بخوریم. از قضا تخممرغ یکی از منابع اساسی کولین به شمار میرود. کولین نوعی مادهی مغذی است که به چگونگی عملکرد مغز و حافظهی ما کمک میکند و برای رشد حافظه لازم است. مادهی مغذی کولین برای تولید استیل کولین مورد استفاده قرار میگیرد که خود یک انتقالدهندهی عصبی ضروری در حافظه میباشد.
بنابراین تخممرغ پخته برای صبحانه و ماهی برای ناهار دو ترکیب غذایی سالم است که میتواند عمکرد مغز را در طول روز به بالاترین حد خود برساند.
معولا مردم نظرهای بسیار متفاوتی نسبت به گردو دارند، یا خیلی آن را دوست دارند یا اصلا از آن خوششان نمیآید. ولی اگر به شما بگوییم گردو و مغزهای مشابه آن نقش بسزایی در داشتن مغزی سالمتر و عملکرد حافظهی بهتر ایفا میکنند، چطور؟ گردو درست مثل ماهی دارای اسیدهای چرب امگا ۳ است. به علاوه این خوراکی بینظیر حاوی نوعی آنتیاکسیدان قوی است که تخریب و مرگ سلولها بر اثر واکنشهای زنجیرهای رادیکالهای آزاد را به حداقل میرساند.
پس دفعهی بعد که برای خرید میروید، یک بسته گردو بردارید و آن را امتحان کنید.
به احتمال قوی قبلا چیزی در این مورد نشنیدهاید، ولی کاری که Brahmi (نوعی تقویتکنندهی مغز آیوروِدا) انجام میدهد برای بهبود گردش خون در مغز ضروری است که این نیز به نوبهی خود قابلیتهای حافظهی کوتاهمدت و بلندمدت را افزایش میدهد. تحقیقات همچنین نشان میدهد که مصرف روزانه یک دوز ۴۵۰ میلیگرمی از عصارهی بِرَهمی میتواند در بهبود عمکردهای شناختی و کاهش اضطراب در بزرگسالان موثر باشد.
برهمی که از خانوادهی گیاهان دارویی است، به شکل قرص عرضه میشود و میتوان روزانه آن را مصرف کرد. بنابراین اگر به دنبال یک مادهی مقوی برای مغز خود هستید، برهمی میتواند گزینهی مناسبی باشد.
علاوه بر برهمی، میتوانید از یک گیاه دارویی دیگر به نام جینکو استفاده کنید. درست مانند برهمی، جینکو گردش خون در مغز را بهبود میبخشد و در نتیجه به داشتن حافظهی بهتر کمک میکند. این گیاه به صورت قرص موجود است و به باز شدن رگها و اصلاح غلظت خون کمک میکند. مطالعات و شواهد نشان میدهد مصرف ۱۵۰ میلیگرم مکمل غذاییِ عصارهی جینکو بیلوبا (ginko biloba) میتواند تا حدودی حافظه، سرعت تفکر و میزان توجه را بهبود بخشد.
روغن رزماری یکی از روغنهایی است که به صورت گسترده در رایحهدرمانی (aromatherapy) به کار میرود، ولی شما میتوانید از آن برای افزایش عملکرد مغز و حافظه نیز استفاده کنید. روغن رزماری را میتوان در شمعها و روغنسوزها سوزاند یا حتی در آشپزی از آن استفاده کرد.
گوشت بوقلمون میتواند نقش مهمی در عملکرد مغز ما ایفا کند. میپرسید چرا؟ زیرا بوقلمون حاوی آمینو اسید است که به تولید یک مادهی شیمیایی در بدن ما کمک میکند. این مادهی شیمیایی حافظه و هوشیاری ما را بهبود میبخشد. البته بوقلمون تنها منبع این اسید شگفتانگیز نیست و اگرچه باورش ممکن سخت باشد اما میتوان آن را در مرغ، ماهی، پنیر و حتی بادام نیز پیدا کرد.
جلال الدین حسینی متخصص طب سنتی گفت: عرق کاسنی، شاتره و شربت بیدمشک همراه با آبلیمو باعث طراوت و شادابی پوست و مو در فصل گرما می شوند و مصرف آنها بدون شکر محدودیت خاصی ندارد.
وی با عنوان اینکه مصرف آب زرشک، آلبالو و انار برای مبتلایان به فشار خون
تاثیر چشمگیری دارد؛ اظهار داشت: نوشیدن نصف استکان آبغوره طبیعی پس از هر
وعده غذایی برای جلوگیری از عطش بسیار موثر است و مصرف شربت گل محمدی و
گلاب نیز می توانند بدن را خنک و معتدل نگه دارند.
این متخصص طب سنتی
ابراز داشت: آن دسته از افرادی که در فصل تابستان ساعات زیادی از طول روز
را در بیرون از خانه سپری می کنند باید بدانند برای پیشگیری از کمبود آب
بدن ، افزایش انرژی و جلوگیری از گرمازدگی روزانه 14 تا 15 عدد عناب مصرف
کنند.
وی تصریح کرد: نوشیدن دمنوش کاکوتی، گل بنفشه و نیلوفر، دمنوش گل
ختمی، چای ترش نیز برای مقابله با گرمازدگی توصیه می شود. شربت بارهنگ،
خاکشیر همراه با تخم شربتی و قدامه کمبود آب بدن را برطرف می کنند و در فصل
تابستان از بیحالی و حالت تهوع که بر اثر گرمازدگی به وجود می آید،
جلوگیری می کنند.
در یوگای خنده، از خنده بهعنوان شکلی از ورزش یاد میشود. در این کلاسها افراد یاد میگیرند خنده را بهصورت یک تمرین انفرادی انجام دهند و تجارب عمیقی را با آرامبخشی خنده، تجسم و تنفس یوگایی بهدست آورند.
روز جهانی خنده هر سال در نخستین یکشنبه ماه مه برگزار میشود. اولین جشن در 11 ژانویه 1998، در بمبئی هند برگزار شد که دکتر مادان کاتاریا، بنیانگذار حرکت یوگای خنده آن را راه انداخت. بزرگداشت روز جهانی خنده یک مانیفست مثبت برای صلح جهانی است و قصد آن بیداری جهان برای برادری و دوستی از راه خنده است و محبوبیت آن به صورت فزاینده همراه یوگای خنده افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر بیش از 6 هزار باشگاه خنده در 5 قاره جهان وجود دارد. زمینه ایجاد یوگای خنده را خود دکتر کاتاریا در سال 1995 در بمبئی فراهم کرد. او که مشغول نوشتن مقالهای با عنوان «خنده بهترین طبیب است» بود و از طرف دیگر، تحت تاثیر کتاب «کالبدشناسی یک بیماری» از نورمن کازینس قرار گرفته بود به این موضوع اندیشید که چرا خودش عملا تاثیرات خنده را امتحان نکند، بنابراین ساعت 7 صبح روز سیزدهم مارس 1995 به پارکی در نزدیکی منزلش رفت و با 4 نفر از افرادی که مشغول ورزش صبحگاهی بودند و حاضر شدند او را همراهی کنند، شروع به خندیدن به شکلهای مختلف کرد و به همین سادگی اولین باشگاه یوگای خنده شکل گرفت که خیلی سریع هم تعداد اعضای آن افزایش یافت. درواقع، در یوگای خنده، از خنده بهعنوان شکلی از ورزش یاد میشود. در این کلاسها افراد یاد میگیرند خنده را بهصورت یک تمرین انفرادی انجام دهند و تجارب عمیقی را با آرامبخشی خنده، تجسم و تنفس یوگایی بهدست آورند.
1-خنده و افسردگی
هنگام
خندیدن ترشح هورمونهای اندروفین و آنکفالین افزایش مییابد. با افزایش
این 2 هورمون که در واقع هورمونهای سرخوشکننده هستند، حالتی به افراد دست
میدهد که به آن سرمستی و سرخوشی گفته میشود. این حالت دقیقا در تقابل با
شرایط خلق پایین و افسردگی قرار میگیرد.
2-خنده و گوارش
موضوع
جالب دیگر در ارتباط با یوگای خنده این است که چنین تمریناتی درواقع مثل
ماساژ عمل میکند و خون مورد نیاز اعضای داخلی بدن را تامین میکند. آیا
ورزش یا عمل دیگری میشناسید که بتواند اعضای داخلی دستگاه گوارش را از
بیرون ماساژ دهد؟ در حقیقت، فقط با خندیدن است که این امکان برای دستگاه
گوارش فراهم میشود.
3-خنده و عضلات صورت
در
یوگای خنده با تمریناتی که روی عضلات صورت، حنجره و فک انجام میشود، خوب و
راحت خندیدن را یاد میگیریم و این کار باعث سفت شدن پوست صورت و جوان
ماندن آن میشود.
4-خنده و کمرویی
از دیگر مزایای یوگای خنده، برطرف کردن برخی مشکلات رفتاری مانند خجالتی بودن، یاس و ناامیدی است. ابتدای
کار انجام تمرینات یوگای خنده در جمع برای افراد خجالتی کار بسیار سختی
است ولی به مرور زمان وقتی میبینند همه این کار را کنار هم انجام میدهند،
خندیدن برایشان راحتتر میشود.
5-خنده و اضطراب
تمرینات
یوگای خنده برای افراد مضطرب و نگران هم مفید است. خنده با کاهش غلظت
هورمونهای استرس مانند کورتیزول آثار استرس را برطرف میکند. فقط کافی است
افراد مضطرب تاثیرات مثبت خنده را باور داشته باشند و تمرین کنند.
منبع: سلامت نیوز
آب زمزم یکی از برکات مسجدالحرام (کعبه) است. هرکسی در سفر به مکه مکرمه و یا دیدار با زائران خانه خدا، جرعهای از این آب مقدس را نوشیده است.
چاه زمزم در دو متری شرق کعبه قرار دارد و سالانه میلیونها زائر حین انجام اعمال حج از این آب مینوشند.
حقایقی درباره این آب مقدس وجود دارد که به 9 مورد آن در این گزارش اشاره میشود.
1. مسلمانان جهان معتقدند چاه زمزم معجزه خداوند است که هزاران سال پیش در دل بیابان جوشیده است.
2. قدمت این چاه به زمان حضرت ابراهیم (ع) و فرزندش اسماعیل (ع) بازمیگردد. در روایات اسلامی آمده است پس از آن که ابراهیم (ع) همسرش هاجر و فرزندش اسماعیل را در مکه که سرزمینی بی آب و علف بود، رها کرد، هاجر در پی یافتن آب برای فرزندش و با دیدن سراب میان صفا و مروه هفت بار به جستجوی آب شتافت و بدون اینکه آبی پیدا کند نزد فرزندش بازگشت. اما ناگهان در بازگشت چشمه آبی را در کنار اسماعیل مییابد.
3. با جوشیدن چشمه از زیر پای اسماعیل (ع)، هاجر با شن و ماسه و سنگ اطراف چشمه را محصور میکند. این حرکت بیانگر مقدس بودن آب است.
4. "زمزم" به معنای "آب روان توقفناپذیر " است. طبق روایات، هاجر با مشاهده آب روان بارها این کلمه را تکرار کرد.
5. در دوران بدو اسلام، چاه زمزم با یک حصار ساده احاطه شد. اعتقاد بر این است که چاه از دو مخزن برخوردار است که یکی برای نوشیدن و دیگری برای وضو استفاده میشود.
6. در دوره خلافت منصور عباسی در سال 771 میلادی، یک گنبد زیبا از سنگ مرمر روی چاه ساخته شد و در دوره معتصم بار دیگر ترمیم شد.
7. در سال 1915، همزمان با حکومت سلطان عبدالحمید عثمانی، چاه زمزم به طور گسترده ترمیم شد و با فناوری جدید، آب زمزم به بخشهای شرقی مسجد پمپاژ شد.
8. آب زمزم در مکانهای جداگانهای برای مردان و زنان زائر موجود است.
9. عربستان سعودی استفاده تجاری از آب زمزم را ممنوع کرده است. فروش آب زمزم در امارات متحده عربی به خاطر ایمنی آب ممنوع است. این موضوع پس از تحقیق بیبیسی مبنی بر غیر ایمنی بودن آب زمزم رخ داد. در بررسی بیبیسی آمده بود: آب زمزم از سطح بالای نیترات و باکتریهای مضر برخوردار است. این موضوع موجب واکنش شدید مسلمانان و فرقههای مذهبی شد. با این وجود، آب زمزم همچنان برای مسلمانان مقدس است.
کاهش وزن نتیجه ورزش منظم و یک برنامه غذایی متعادل است که زندگی را ازاینرو به آن رو میکند
در این مطلب به نقل از Readers Digest به چنداثر غیر منتظره کاهش وزن، اشاره شده است . محققان آمریکایی دریافته اند،
پس از کم کردن وزن، قدرت تشخیص و به یادآوردن اشخاص بهتر میشود زیرا
عملکرد آن نواحی از مغز که به تشخیص دادن چهره کمک میکند، افزایش پیدا
میکند. کاهش وزن باعث میشود مغز بهتر خاطرات جدید و اطلاعات را ذخیره کند. در هزینه صرفه جویی میشود:
هله هولهها و غذای فوری کمتر در رژیم غذایی شما قرار می گیرد و در هزینه های شما صرفه جویی می شود .شادتر خواهید بود:
نتایج
بررسیهای محققان هلندی بین افراد چاق و کسانی که اضافهوزن دارند، نشان
می دهد که بالا بودن وزن میتواندباعث افسردگی شود . از طرفی افسردگی نیز
احتمال چاقی مفرط را بالا میبرد.مغز شما هوشیارتر خواهد بود:
تنها
مفصلها براثر چاقی آسیب نمیبیند بلکه مغز نیز آسیب میبیند.اضافهوزن
روی قدرت شناخت فرد تاثیر منفی میگذارد.اگرچه محققان میگویند که ارتباط
بین چاقی مفرط و افت حافظه بهطور کامل مشخص نیست اما بیماری قلبی و التهاب
میتواند در آن نقش داشته باشد.پوست سالمتر خواهد بود:
چاقی
علاوه برایجاد سلولیت میتواند مشکلات پوستی متعدد ایجاد کند؛ تولید چربی
به جوش و لک منجر میشود.علاوه بر آن خطر بروز عفونتهای پوستی،پسوریازیس و
رشد موی بیشازحد را در پی دارد، زیرا چاقی مفرط روی میزان هورمون تاثیر
میگذارد.خواب بهتری میکنید:
اضافهوزن بهطور مستقیم به آپنه خواب ارتباط دارد که نوعی اختلال خواب است و باعث وقفه تنفسی میشود.دید بهتری خواهید داشت:
نتیجه
یک بررسی جدید نشان داد آبمروارید ، گلوکوما و تباهی لکه زرد که در صورت
درمان نشدن به نابینایی منجر میشود، با چاقی مفرط ارتباط دارد.علت ارتباط
آن با آبمروارید مشخص نیست اما چاقی مفرط فشار چشمی را بالا میبرد که یکی
از عوامل خطر بروز گلوکوما ست.
منبع: سلامت نیوز
مصرف مکملهای طبیعی، که سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن هستند، به شما
در کاهش وزن کمک میکند. در اینجا شما را با ۱۰ خوراکی طبیعی و عالی آشنا
میکنیم که میتواند در مدت کوتاهی به وزن ایدهآل برسید:
۱. آب لیمو برای بهبود سیستم ایمنی
چرا؟
لیمو اثر قلیایی روی بدن دارد و ماهیت آن سمزدا است. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که به حفظ وزن سلامت کمک میکند.
بر اساس پژوهشی در مجلهی تغذیه در ۲۰۰۷، پژوهشگران پیبردند آدمهایی که
ویتامین C بیشتری مصرف میکنند در مقایسه با کسانی که از ویتامین C در
مصرف روزانهی خوراکیهایشان اجتناب میکنند، وزن کمتری دارند.
چگونه؟
افزودن آب لیمو به آب داغ و نوشیدن آن بهطور روزانه در صبح باعث میشود
روزتان را با بالا رفتن ویتامین C آغاز کنید. این مانند یک مولفهی
چربیسوز عمل میکند و به شما کمک میکند آلودگی را در دستگاه ایمنی از بین
ببرید.
۲. دارچین برای تنظیم قند خون
چرا؟
مصرف دارچین به تنظیم قند خون کمک میکند، که در فرآیند کاهش وزن شما خیلی
مهم است. خواص ضدمیکروبی و ضدانگلی دارچین به توازن گلوکز خون، کلسترول، و
فشار خون کمک میکند.
چگونه؟
۱. میتوانید دارچین را به سادگی با پاشیدن آن روی غلات صبحانه یا اسموتیها مصرف کنید که طعمی جدید نیز به آن میدهد.
۲. یک تاکتیک دیگر برای مصرف دارچین این است که آن را با مقدار برابر عسل
در یک لیوان آب داغ مخلوط کنید، این فواید عسل را نیز به شما عرضه میکند.
۳. عسل ارگانیک، برای سوخت و ساز خوب
چرا؟
عسل ارگانیک خام برای افزایش سوخت و ساز مفید است چون ۲۲ آمینواسید دارد که
افزایش وزن بدن را متوقف میکنند و در عین حال یک درمان چربیسوز موثر به
شما عرضه میکنند.
عسل ارگانیک خام شبیه عسلهای بستهبندیشده در شیشه نیست. هنگام خرید عسل،
مطمئن شوید دارای برچسب خام و ارگانیک است. دارا بودن مواد معدنی مانند
آهن، سدیم، پتاسیم، گوگرد، کلسیم، و روی باعث میشود عسل ارگانیک خام
جایگزینی قدرتمند برای قند معمولی باشد.
چگونه؟
بهترین روش برای مصرف عسل این است که مستقیما یک یا دو قاشق از شیشهی آن
بخورید. عسل معجزه میکند تا مطمئن شوید هنگامی که در خواب ناز هستید چند
پوند وزن کم میکنید.
۴. سرکهی سیب برای مهار گرسنگی
چرا؟
سرکهی سیب تازه دارای آنزیمها، مواد معدنی، و ویتامینهایی است که
مصرفشان بدنتان را قادر میسازد کمتر احساس گرسنگی کند. همچنین سرکهی
سیب سرشار از فیبر و اسیدهای ارگانیک است که به ما کمک میکند بدون ضرورت
سراغ تنقلات نرویم.
در پژوهشی که در ۲۰۰۵ که در مجلهی اروپایی تغذیهی بالینی چاپ شدهاست،
تاکید شدهاست افرادی که سرکهی سیب با نان مصرف میکنند، در مقایسه با
کسانی که این کار را نمیکنند، کمتر میخورند و از مقدار غذای فراهمشده
احساس رضایت میکنند. این اساسا به خاطر استیک اسید است که از اجزای اصلی
سرکه است.
چگونه؟
بهترین راه برای یافتن سرکهی سیب باکیفیت، انتخاب سرکهای است که از
سیبهای ارگانیک درست شدهباشد. مهم است توجه داشتهباشید که مصرف سرکهی
سیب رقیقشده توصیه شدهاست. برای اینکه اجازه بدهید سرکه به مهار
گرسنگیتان کمک کند، میتوانید ۲ قاشق غذاخوری سرکهی سیب را با یک لیوان
آب، ۳۰ دقیقه قبل از غذا بخورید.
۵. روغن نارگیل خالص برای مصرف چربی سالم
چرا؟
روغن نارگیل خالص حاوی چربی اشباع است که به کاهش وزن و تامین اسیدهای چرب
لازم کمک میکند، و ما از افراط در خوردن بازمیدارد. مجلهی بینالمللی
علوم خوراکی و تغذیه در پژوهش ۲۰۱۰ خود اعلام کرد روغن نارگیل به افزایش
سوخت و ساز و کاهش اشتهای ما کمک چشمگیری میکند. همچنین تنها روغنی است
که باید طبخ شود، چون در برابر حرارت مقاوم است و خواص خود را حفظ میکند، و
در عین حال طعمی مطبوع به غذایتان میدهد.
چگونه؟
برای مصرف چربی سالم از طریق روغن نارگیل خالص، سعی کنید آن را جایگزین
مقداری از روغن پخت و پز کنید. بیشتر آدمها روغن نارگیل خالص را جایگزین
روغن نارگیل میکنند و از فواید آن برای کاهش اشتها لذت میبرند. به علاوه
روغن نارگیل به عنوان یک مولفهی ضدپیری نیز عمل میکند.
۶. زردچوبه برای دریافت آنتیاکسیدانهای خوب
چرا؟
زردچوبه حقیقتا موثرترین روش برای کم کردن وزن بیشتر است، بدون اینکه
هیچگونه اثرات جانبی داشتهباشد. این ادویهی سالم زرد- نارنجی حاوی
کورکومین است که مقدار زیادی آنتیاکسیدان فراهم میکند و برای سمزدایی
مفید است.
خواص ضدالتهابی زردچوبه به عملکرد بهتر دستگاه ایمنی کمک میکند و کلسترول
را پایین میآورد. مروری بر مجلهی اروپایی تغذیه، ۲۰۱۰، حاکی از آن است که
وقتی بدن نیاز ندارد برای مبارزه با التهاب انرژی تلف کند، به آسانی وزن
کم میکند.
چگونه؟
میتوانید زردچوبه را به گوشت بیفزایید تا از رنگ زیبا و سودمندی آن
بهرهمند شوید. اخیرا روش پرطرفدار مصرف زردچوبه در دنیای غرب، خوردن شیر
طلایی است. شیر طلایی ترکیب زردچوبه با روغن نارگیل/ شیر نارگیل است.
۷. زنجبیل برای گوارش بهتر
چرا؟
زنجبیل به حرکت غذا درون بدن ما کمک میکند و محتوای فیبر بالایی فراهم
میکند. سرعت سوخت و ساز با مصرف زنجبیل بالا میرود که به سوختن چربی و
کالری کمک میکند.
زنجبیل که در آیورودای باستان و طب چینی استفاده میشدهاست، سرشار از
خاصیت است و به عنوان عامل ضدالتهاب عمل میکند. همچنین گرسنگی را
فرومینشاند و قند خون را تنظیم میکند.
چگونه؟
زنجبیل میتواند ادویهی افزودنی به سوپ و استیک باشد. همچنین میتوان آن
را با لیمو به عنوان نوعی دمنوش مصرف کرد، که میتوانید آن را قبل از
صبحانه بنوشید.
۸. پودر کاکائوی ارگانیک برای فرونشاندن اشتها
چرا؟
پودر کاکائوی ارگانیک به شما کمک میکند ولعتان را به شیرینی برطرف کنید،
در عین حال به عنوان یک روش طبیعی موثر برای فرونشاندن اشتها عمل میکند.
محتوای پودر کاکائو به بالا بردن روحیه کمک میکند، و آنتیاکسیدان و
پروتئین را برای بدن فراهم میکند. این خوراکی بهطور شگفتانگیزی چربی را
میسوزاند و از آن به عنوان انرژی استفاده میکند.
بر اساس گزارش مجلهی انگلیسی تغذیه در ۲۰۱۰، پودر کاکائوی ارگانیک ۲۲ ساعت
بهطور موثر کار میکند و میزان آسیب اکسیداسیون به خون را کم میکند.
چگونه؟
پودر کاکائوی ارگانیک با شکلات تلخ یا نوشیدنی شکلات فرق دارد. میتوانید
به آسانی آن را در بخش شیرینیپزی سوپرمارکتها پیدا کنید. برای فرونشاندن
اشتها و در عین حال مصرف چربی سالم، میتوانید پودر کاکائو را با شیر
نارگیل ولرم مصرف کنید.پ
۹. پودر بذر کتان برای فیبر ضروری
چرا؟
بذر کتان مقدار زیادی فیبر غنی دارد که به روانی اجابت مزاج کمک میکند. یک
دستگاه گوارش خوب با باکتریهای رودهای سالم که به واسطهی بذر کتان
فراهم شدهاست، میتواند به آسانی منجر به کاهش وزن زیادی شود.
مجلهی اشتها در شماره ۲۰۱۲ خود گزارش کردهاست پودر بذر کتان با مقدار
زیادی اسید چرب امگا۳ و ۲۵ درصد فیبر به کاهش گرسنگی و دریافت آنتیاکسیدان
کمک میکند. همچنین بیماریهای قلبی و کبدی را کنترل میکند.
چگونه؟
تنها پودر بذر کتان باید مصرف شود، چون بذر کتان کامل هضم نشده از بدن دفع
میشود. میتوانید آن را از طریق پاشیدن روی ماست، سالاد و سوپ مصرف کنید.
۱۰. سیر برای از بین بردن چربی
چرا؟
گیاه دارویی سیر خواص زیادی دارد، از جمله بالا بردن سوخت و ساز، سوزاندن
چربی و سمزدایی. این خوراکی میزان قند خون را تنظیم میکند و به کاهش وزن
موثر کمک میکند.
یک پژوهش مشهور در کرهی جنوبی که در ۲۰۱۱ در مجلهی تغذیه چاپ شد، پژوهشی
روی موشها را مطرح میکند که در آن موشهای چاق با مصرف سیر لاغر شدند.
چگونه؟
یک نوشیدنی تلخ و شیرین مرکب از این گیاه دارویی و آبلیمو میتواند به
بدنتان کمک کند چربی اضافی را از بین ببرد. پوست ۳ حبه سیر را بگیرید و آن
را مدت ۱۰ دقیقه در فضای باز بگذارید؛ سپس آب یک عدد لیمو را به یک لیوان
آب اضافه کنید. سیرها را له کرده به ترکیب اضافه کنید و آن را مدت ۲ دقیقه
هم بزنید و صبحها قبل از هر چیز آن را بنوشید.
ما در همه ایام های سوگواری و عزاداری رنگ سیاه به تن میکنیم اما آیا با خود فکر کرده اید که چرا رنگ سیاه؟ گذشته از ابهت و رمز و راز نهفته در رنگ مشکی، این رنگ بیانگر دنیای تاریک و اسرارآمیزی است که معمولا در مواجهه با مرگ مطرح میشود.
به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا، روانشناسان اعتقاد دارند که رنگها تاثیر زیادی در واکنش و رفتار انسانها دارند. جالب است بدانیم افرادی که از لحاظ روحی تحت تاثیر رنگها قرار نمیگیرند بسیار کم و انگشت شمارند و مساله جالبتر آنکه ما با رنگهایی زندگی میکنیم که با شخصیت ما هماهنگی دارد و گویای خصوصیات اخلاقی و روانی ماست.
بنابراین میتوانیم با آگاهی از تاثیر رنگها بهتر زندگی کنیم، افراد را بهتر تحت تاثیر خود قرار دهیم و محیط را برای رسیدن به اهداف خود مناسبتر بسازیم.
سیاه دنیا را راز آلود میکند
مشکی از آن رنگهایی است که پیشینهای قوی در مراسم عزاداری دارد اما کاربرد این رنگ اسرارآمیز تنها در این مواقع نیست و تمام حوزههای رسمی و خاص را نیز در برمیگیرد.
به گفته برخی کارشناسان رنگ سیاه القاگر اسرارآمیز بودن مرگ به عنوان بخشی از زندگی انسانهاست اما اینکه چرا این رنگ در بین عزاداران شایع شده است خود نظریات بسیاری را در بر میگیرد.
بسیاری از مردم معتقدند که رنگ مشکی نمادی از خاموشی دنیا پس از متوفی به شمار میرود به همین خاطر بیرقها و همه ارکان زندگی عزادارن با این رنگ پوشیده میشود تا به این وسیله میزان دلمردگی و افسردگی بازماندگان را به تصویر بکشد.
بدیهی است که رنگ سیاه قویترین و مقتدرترین رنگهاست زیرا این رنگ نور را جذب میکند و فضا را کوچکتر نشان میدهد. این رنگ احساس قاطعیت، الزام و رسمیت را نیز به وجود میآورد. به همین خاطر اغلب لباسهای رسمی سیاستمداران در جلسات رسمی به رنگ مشکی است.
چرا مشکی رنگ عزاداری است؟
رنگ سیاه دارای یک حس ناشناخته و پر رمز و راز است که آن را نشانهی تاریکی و مرگ میدانند به همین خاطر رنگ مشکینوعی ابهت و اسرارآمیزی به فردی که از آن استفاده میکند، میدهد.
در ورزش کونگ فو، استفاده از لباس مشکی ضروری است زیرا این رنگ علاوه بر حفظ انرژی افراد و کم کردن عیوب اندامی فرد باعث ایجاد حس قدرت و رمز آلودی و ایجاد وحشت در حریف مقابل میشود به همین خاطر تنها رنگ کمربندها در این رشته تغییر میکند.
رنگ سیاه کمک میکند تا افراد توانایی بیشتری در تمرکز کردن داشته باشند زیرا در تاریکی، بهتر میتوان بر عواطف و احساسات خود تمرکز کرد. رنگ سیاه با ابهت، رسمی، محترم و تا حدی ترسناک است و اگر زیاد مورد استفاده قرار گیرد، ممکن است حالت افسردگی در فرد به وجود آورد.
سیاه به عنوان رنگی محتاط، جدی و بزرگ جلوه میکند و معمولا در موقعیتهای رسمی و مهم از این رنگ استفاده میشود.
اگر بخواهیم در یک تبلیغ قدرت، ظرافت، تشریفات، مرگ و رمز و راز را نشان دهیم، میتوانیم این رنگ را به کار ببریم. سیاه یک رنگ راز آلود است که خوبی یا بدی افراد را در خود پنهان میکند. دلیل استفاده اغلب کاراکترهای منفی در داستان از رنگ مشکی همین گزینه اسرار امیز بودن و وجه تاریک آن است. در تبلیغات اگر این رنگ در پس زمینه استفاده شود، به تبلیغ عمق میدهد.
چرابرای عزاداری سیاه میپوشیم؟
رنگ سیاه از جهات گوناگون، آثار و خواص مختلف دارد و به اعتبار هر یک از این خواص، در مورد یا مواردى خاص، فرد یا گروهى مخصوص براى منظور ویژه خویش از آن بهره مىگیرند. رنگ سیاه از جهتى رنگ پوشش است. یعنى، رنگ تیره سبب استتار و اختفا مىشود.
در نقلهاى تاریخى موارد فراوانى را مىتوان یافت که براى نشان دادن هیبت و تشخص فرد، گروه، حکومت یا مسألهاى از این رنگ استفاده مىشده است.
یکى دیگر از خواص و آثار رنگ سیاه، آن است که این رنگ به صورت طبیعى، رنگى حزنآور و دلگیر و مناسب عزا و ماتم است. از همین رو، بسیارى از مردم جهان، از این رنگ به عنوان اظهار غم و اندوه از مرگ دوستان و عزیزان خود سود مىجویند. امّا باید توجه داشت که انتخاب رنگ سیاه در ایام سوگوارى – علاوه بر نکته فوق، علتى منطقى و عاطفى نیز دارد.
کسى که در ماتم عزیزان خویش، جامه سیاه مىپوشد و در و دیوار را سیاهپوش مىکند، با این عمل مىخواهد بگوید و بفهماند که: “تو، مایه روشنى چشم من و در حکم فروغ دیدگان من بودى و دفن پیکر تو در دل خاک بسان افول ماه و خورشید در چاه مغرب، سینه حیات و زندگى را در چشمم تیره و تار ساخته و زمین و زمان را در سیاهى و ظلمت فرو برده است”.
چنان که حضرت زهرا(س) در روز هشتم رحلت حضرت رسول(ص) بر سر قبر آن حضرت رفت و فریاد برآورد: “اىپدر! تو رفتى و با رفتن تو، دنیا روشنىهاى خویش را از ما برگرفت و نعمت و خوشىاش را از ما دریغ کرد. جهان، به حسن و جمال تو، روشن و درخشان بود روز روشن آن سیاه گشته و تر و خشکش حکایت از شبهاى بس تاریک دارد … و حزن و اندوه، همواره، ملازم ما است …”.
بنابراین، سیاهپوشى، به دلیل رمز و رازى که در این رنگ نهفته است. به عنوان یک رسم طبیعى و سنت منطقى نشان حزن و اندوه دارد لذا پیروان اهلبیت(ع) در ایام عزادارى، لباس سیاه بر تن مىکنند. زیرا لباس سیاه، نشانه عشق و دوستى به ساحت آنان، اعلام جانبدارى از سرور آزادگان، در جبهه ستیز حق و باطل و اظهار تیره شدن آفاق حیات معنوى است.
به عبارت دیگر، روانشناسان اسلامی معتقدند که رنگ سفید به معنای “وجود” است و رنگ سیاه به معنای “عدم الوجود” و فقدان وجود است لذا در زمانی که “وجود” نباشد رنگ سیاه در عزای فراق و نبود او دچار غم و اندوه میشود و هر چقدر آن وجود عزیزتر و نازنینتر باشد غم فراق او را شدیدتر و اندوهناکتر و مصیبت او جانکاهتر است.
عناب و شکر
برای رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک میل کنید. همچنین خوردنیهای سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشیر، هندوانه و تخم خیارین (خیار، کدو، هندوانه و خربزه) نیز توصیه میشود. البته بهترین دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که همراه با مقداری شکر میل میشود.
خاکشیر یخ زده و شربت آبلیمو
استفاده از خاکشیر یخزده و شربت آبلیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است. برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخزده یا همراه خرده یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهالآور است.
با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آبلیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که دارای خاصیت ضدعفونیکننده است، توصیه میشود و نیاز است هر دو روز یک بار، یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.
تـخـم شـربـت
تخم شربت در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعابدار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود. لعاب این دانهها پس از جذب آب، به صورت ژلهای درمیآید که میتواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی در طب سنتی ایران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است.
بـهلیــمــو
بهلیمو گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده میشود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرامبخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده میشود.
هندوانه
هندوانه یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، خنک کننده، آرام بخش و مسکن التهابات درونی است که اصولا برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف میشود و مورد پسند بسیاری از مردم است. طبیعت هندوانه سرد و تر است و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است. مربای پوست هندوانه برای رفع حرارت بدن، رفع تشنگی و گرمازدگی بسیار مفید است.
گلاب
بنابر اعلام دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدری که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج کند. نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین میبرد و بدن را تقویت میکند. بوییدن گلاب برای تقویت قلب و رفع بیهوشی و تقویت حواس باطنی مفید است.
چند نکته مهم
- هنگام گرمازدگی از گرفتن دوش آب سرد به جهت ایجاد شوک، از قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر به دلیل ایجاد عفونتهای تنفسی و از نوشیدن سریع مایعات بسیار سرد به جهت به هم خوردن وضعیت سیستم ایمنی و گوارشی بدن خودداری کنید.
- با استفاده از حوله خنک در بدن فرد گرمازده، وی را به حالت طبیعی بازگردانید.
- میوههایی مانند آلبالو، خیار و هندوانه نقش بسزایی در تنظیم درجه حرارت بدن دارند.
- از آنجا که فرد گرمازده اشتهای زیادی برای خوردن آب سرد و یخ دارد، باید وی را تشویق کرد تا به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا معده وی دچار تحریک و درد نشود.
سوسیس ١٠٠ گرم
کالباس ١٠٠ گرم
قارچ ١٠٠ گرم
فلفل دلمهای یک عدد
کنسرو ذرت یک پیمانه
آرد سفید ١٠٠ گرم
پنیر پیتزا ١٠٠ گرم
تخم مرغ ٢ عدد
شیر نصف فنجان
آرد سفید و تخممرغ را خوب مخلوط مینماییم و سپس شیر را میافزاییم و موادمان را درون تابه ریخته و چند عدد کوکوی سفید، در حدی که مایع سفت نشود آماده میکنیم. تمامی مواد را خرد کرده و وسط آنها میگذاریم سپس مثل ساندویچ میپیچیم و داخل فر قرار میدهیم. بعد از ٣٠ دقیقه رولت آماده سرو میگردد.
۲۸۰ گرم خمیر یا نان پیتزا ( اگر بتوانید مدل ایتالیایی با طعم پنیر استفاده کنید که چه بهتر)
یک و یک چهارم پنیر موزارلا خرد شده ( حدود ۱۴۰ گرم )، تقسیم شده
۴۵۰ گرم گوجه فرنگی انگوری که عرضی برش خرده باشند
یک دوم فنجان ریحان تازه خرد شده
یک قاشق چایخوری ادویه ایتالیایی ( یا ادویه مورد علاقه خودتان )
۲ قاشق چایخوری سرکه بالزامیک
میوه تمر هندی غنی از پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی است.
به گفته کارشناسان تمر هندی درمان خانگی مناسبی برای سوءهاضمه، عفونت های گلو، آرتروز و همچنین سرطان است. در ادامه به برخی از فواید متداول این میوه برای سلامت اشاره می شود.
گلودرد: آب میوه تمر هندی به عنوان یک دهان شویه طبیعی قابل استفاده است چراکه سرشار از ترکیبات ضدالتهابی و ضدباکتریایی است که به مقابله با گلودرد، سرماخوردگی و سرفه کمک می کند. مقدار کمی پودر میوه تمرهندی را در یک لیوان آب گرم حل کرده و غرغره کنید.
سوءهاضمه: می توانید با آب میوه تمر هندی سوءهاضمه را درمان کنید. این میوه نه تنها به هضم غذا کمک می کند بلکه موجب افزایش تولید اسیدهای صفراوی نیز می شود چراکه دارای میزان زیادی فیبر رژیمی است. پوسته بیرونی قرمز تمر هندی حاوی زیلوگلوکان است که همچون پکتین عمل کرده و به درمان اسهال کمک می کند.
تقویت سیستم ایمنی: تمر هندی مملو از خواص تقویت سیستم ایمنی است که به تولید هموگلوبین، سلول های قرمز خون، سلول های سفید خون، و پلاکت ها کمک می کند. همچنین موجب افزایش میزان سلول های ایمنی، سلول های CD۴+ and CD۸+ می شود که نقش حفاظتی در مقابل طیف وسیعی از عفونت ها و بیماری ها دارد.
آرتروز: میوه تمر هندی موجب کاهش دردهای مفصلی و کاهش علائم آرتروز می شود. برای بهره گیری از فواید این میوه، ۲/۱ قاشق چایخوری پودر این میوه را به یک لیوان آب افزوده و روزی دو بار بنوشید. این محلول موجب روانسازی مفصل و کاهش درد مفصل می شود.
دیابت: میوه تمر هندی با کاهش فشار بر لوزالمعده موجب کاهش سطح گلوکز خون می شود. بعلاوه به کاهش وزن کمک کرده و در کنار بهبود مقاومت انسولین در افراد مبتلا به دیابت، چربی ها را کاهش می دهد.
بیماری قلبی: از آنجائیکه تمر هندی سرشار از چربی های اشباع نشده و پتاسیم است، نقش مهمی در حفظ کلسترول ایفاء می کند. همچنین حاوی اسید لینولنیک است که از بروز اختلالات قلبی-عروقی نظیر تصلب شرایین و بیماری عروق کرونر و همچنین فشارخون بالا پیشگیری می کند.
سرطان: خاصیت ضدسرطانی تمر هندی خیلی شناخته شده نیست. عصاره این میوه نه تنها به درمان سرطان کمک می کند بلکه از ابتلا به سرطان روده هم پیشگیری می کند. همچنین آماس سلول های سرطانی کلیه را به تاخیر انداخته و موجب کاهش فشار اکسایشی که ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می دهد می شود.
میوه درخت تمر هندی، لوبیایی شکل، درشت، قهوه ای رنگ و ترش مزه است
روزهای داغ، آفتاب تند و تشنگی شدید تجربه تکراری این روزهای ماست، تجربه ای کلافه کننده که ناخودآگاه ما را به سمت نوشیدنی های خنک می کشاند؛ اما مسأله اینجاست که بهترین انتخاب برای رفع این عطش چیست؟ چه نوشیدنی هایی را باید از دایره انتخاب خود حذف کنیم؟
اغلب ما در روزهای گرم تابستان بدون اختیار از هر نوشیدنی خنک یا گاهی گرم به هوای تأمین آب مورد نیاز بدن استقبال می کنیم، غافل از اینکه برخی نوشیدنی ها تهدیدی برای سلامت جسم مت محسوب می شوند. از آنجایی که این مسئله یکی از اشتباهات تکرار شونده زندگی ماست در این گزارش شما را با نوشیدنی هایی که باید در تابستان های گرم و هنگام تشنگی خط قرمزی دورشان کشید آشنا کنیم:
نوشابه
همه می دانیم که نوشابه احتمال خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و پوکی استخوان را افزایش می دهد؛ اما فارغ از همه این مشکلات نوشابه به سرعت و در مدت زمان کوتاهی موجب خشکی بدن می شود. در واقع، انتخاب نوشابه در هنگام تشنگی شدید اشتباه ترین گزینه ممکن برای بازگرداندن آبی است که بدن از دست داده است.
انتخابی که آسیب فراوانی به کلیه ها می رساند و با گذشت زمان موجب از کار افتادگی آنها می شود. بنابراین، اگر جزء افرادی هستید که به هنگام تشنگی مصرف یک نوشیدنی شیرین را ترجیح می دهید، قدری عسل را به آب داغ اضافه کنید و بگذارید در یخچال تا خنک شود. این نوشیدنی نه تنها تشنگی شما را رفع می کند بلکه نیاز شما به قند را هم بر طرف می کند.
چای یا قهوه
برای برخی افراد مصرف مقدار مشخصی کافئین در طول روز به عادتی همیشگی بدل شده است؛ اما ترک نکردن این عادت در روزهای گرم تابستان به شدت برای بدن مضر است. این آسیب از آنجا ناشی می شود که کافئین خطر خشک شدن و از دست رفتن آب بدن را افزایش می دهد.
با این حال، اگر از علاقه مندان پر و پاقرص کافئین به حساب می آیید بهتر آن است که در روزهای گرم چای یخ را تجربه کنید؛ چرا که چای و قهوه داغ در طول روزهای طولانی تابستان روند خشک شدن بدن را تسریع می کند