منیزیم و بدن

خطر سکته مغزی را جدی بگیرید
منیزیم یکی از ضروری‌ترین املاح است که به جذب کلسیم کمک کرده و نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها دارد، موجب استحکام استخوان‌ها می‌شود، برای تسکین اعصاب، سلامت قلب، عضله و کلیه مفید است و با استرس مقابله می‌کند.
تبعات کمبود منیزیم در بدنکمبود منیزیم موجب بروز اختلالات عصبی، کمردرد، حملات میگرنی، ضعف عضلانی، کاهش اشتها، حالت تهوع، بی خوابی و نامنظم شدن ضربان قلب می‌شود.

منیزیم یکی از ضروری‌ترین املاح است که به جذب کلسیم کمک کرده و نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها دارد، موجب استحکام استخوان‌ها می‌شود، برای تسکین اعصاب، سلامت قلب، عضله و کلیه مفید است و با استرس مقابله می‌کند.

موجب انرژی زایی در بدن می‌شود؛ توقف حمله حاد آسم را به همراه دارد، مانع از تشکیل سنگ کلیه می‌شود.

طبق یک مطالعه در زنانی با حداقل میزان منیزیم پلاسماتیک، خطر سکته مغزی بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است؛ برخی مطالعات نشان می‌دهند ارتباط معکوسی بین منیزیم پلاسماتیک و عوامل خطر سکته مغزی مانند فشارخون بالا و دیابت وجود دارد؛ طبق گفته محققان این مطالعه، زنان با سطح منیزیم پایین‌تر در معرض خطر ابتلا به سکته مغزی حاد هستند.

وقتی سکته مغزی رخ می دهد که جریان خون به مغز قطع شده باشد؛ در سکته مغزی ایسکمیک خون یا چربی لخته شده، موجب انسداد رگ و قطع جریان خون در مغز می‌شود و انسداد شریان می‌تواند داخل یا اطراف مغز رخ دهد؛ در فرانسه سومین علت مرگ سکته مغزی است و هر سال حدود ۱۳۰ هزار نفر در اثر سکته مغزی می‌میرند.

محققان این مطالعه خون ۴۵۹ نفر شرکت کننده که مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک و کمبود منیزیم بودند را مورد آزمایش قرار دادند، نیمی دیگر گروه کنترل بودند. طبق نتایج این مطالعه زنان با غلظت منیزیم پلاسمیک کمتر از ۰.۸۲ میلی مول ۵۷ درصد بیشتر در معرض خطر سکته مغزی بودند و افرادی که غلظت منیزیم بیشتر از ۰.۸۲ میلی مول داشتند کمتر در معرض خطر سکته مغزی بودند.

این مطالعات همچنین نشان دادند منیزیم اثر مفیدی بر روی مقاومت به انسولین، متابولیسم گلوکز و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ دارد.

البته کمبود منیزیم یکی از دلایل سکته مغزی است؛ سکته مغزی دلایل متفاوتی دارد مانند سن، سابقه خانوادگی، فشار خون، سیگار، چاقی، اعتیاد، تنگی شریان‌ها، بیماری‌های قلبی.

آجیل مانند (بادام، بادام زمینی، پسته، گردوی سیاه، پنیرسویا)، غلات، گندم، آرد سویا از منابع خوب حاوی منیزیم هستند.

خوبی های انگور

همه خوبی‌های انگور


بدون شک با شروع روزهای گرم تابستان برای اغلب شما دیدن خوشه‌های رنگارنگ و دلپذیر انواع انگور در مغازه‌های میوه‌فروشی صحنه‌ای بسیار وسوسه‌انگیز است.

انگور یکی از میوه‌های بهشتی بوده که در طب سنتی و اسلامی ما و همچنین بسیاری از کشورهای دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد. قرآن کریم بارها از درختان انگور به‌عنوان پاداشی برای نیکوکاران در بهشت یاد نموده و روایات دینی شیعیان نیز بر اثرات سودمند آن تأکید می‌نماید به‌طوری‌که از امام صادق (ع) چنین نقل شده است که: «پیامبری از پیامبران به درگاه خدا از اندوه شکایت کرد و خداوند او را به خوردن انگور امر فرمود». انواع انگور از نظر بومی متعلق به مناطق مدیترانه‌ای و غرب آسیا هستند که به‌صورت خوشه‌های منظم و زیبا به رنگ‌های آبی، قرمز، بنفش، سیاه، طلایی و سبز بر روی درخت تاک می‌رویند.

ایران یکی از کشورهای مهم تولیدکننده انگور می‌باشد و در تاکستان‌های آن نیز انواع مختلفی از این میوه پرورش داده می‌شود که رایج‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از: انگور عسگری، بی‌دانه، یاقوتی، لعل حسینی، مسکه، نباتی، کشمشی، رازقی شیرازی و... بخش‌های مختلف انگور شامل پوسته، هسته و میوه آن از نظر تغذیه‌ای خواص منحصر بفردی داشته و می‌توان از آن‌ها برای تهیه فرآورده‌هایی نظیر آب انگور، مربا، کشمش، روغن هسته انگور و ... استفاده کرد. علاوه بر این برگ درخت انگور با عنوان برگ مو نیز در رژیم غذایی سنتی ما برای تهیه نوعی «دلمه» مورد استفاده قرار می‌گیرد و دم‌کرده، جوشانده یا گرد آن نیز در طب سنتی کاربرد ویژه‌ای دارد.

همان‌گونه که ذکر شد انگورها انواع مختلف و شکل‌های متفاوتی دارند که به دلیل وجود مواد آنتی‌اکسیدانی متفاوتی که در آن‌ها وجود دارد رنگ‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهند. در ذیل به ارزش تغذیه‌ای و خواص انگور اشاره شده است.

ارزش تغذیه‌ای 100 گرم انگور

انرژی 69 کیلوکالری

کربوهیدرات 18 گرم

پروتئین 0/72 گرم

چربی‌کل 0/16 گرم

فیبر کل 0/9 گرم

فولات 2 میکروگرم

نیاسین 0/188 میلی‌گرم

ویتامین آ 66 واحد

ویتامین ث 10/8 میلی‌گرم

ارزش تغذیه‌ای

انواع مختلف انگور منابع غنی ویتامین‌های A، C،6B و فولات و همچنین املاح ضروری از جمله پتاسیم، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و سلنیم هستند. به علاوه انگورها به‌ویژه در پوست و هسته دارای گروه مهمی ترکیبات فعال هستند که فلاوونوئیدها، پلی فنول‌هایی چون پروسیانیدین‌های گالیک اسید و کاتچین، آنتوسیانین هایی نظیر مشتقات گلوکوزیدی سیانیدین، دلفینیدین، پئونیدین، پتونیدین و مالویدین، مشتقات استیلبن نظیر رزوراترول از انواع مهم آن‌ها به شمار می‌آیند که هر یک به‌نوبه خود اثرات منحصر بفردی در حفظ و بهبود سلامت دارند.

اثرات انگور بر سلامتیانگور

سیستم ایمنی

انگور نه‌تنها با داشتن ترکیبات فعال زیستی آنتی‌اکسیدان بلکه با مقادیر زیاد ویتامین‌های C و A و املاح به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

اثرات آنتی‌اکسیدانی

عصاره هسته انگور با داشتن محتوای بالای پروسیانیدین‌ها دارای خواص آنتی‌اکسیدانی بوده که رادیکال‌های آزاد را می‌بلعد. سایر بخش‌های انگور نیز دارای آنتی‌اکسیدان هستند اما غلظت این ترکیبات در پوسته و هسته بالاتر است.
اثرات محافظتی بر قلب

انگور باعث افزایش سطوح اکسید نیتریک در خون شده و بنابراین تشکیل لخته و در نتیجه خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهد. علاوه براین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انگور سبب کاهش اکسیداسیون کلسترول LDL، به‌عنوان عامل خطر اصلی تنگی عروق و بیماری‌های قلبی‌عروقی می‌شوند. فلاوونوئیدهای موجود در انگور و رزوراترول علاوه بر ایجاد رنگ آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی محسوب می‌شوند. این ترکیبات با مهار اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد بر اکسیداسیون LDL و کاهش استرس اکسیداتیو و تجمع پلاکتی از شریان‌ها محافظت می‌کنند. علاوه براین انگور با کاهش التهاب و فشارخون می‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند.
انگور باعث افزایش سطوح اکسید نیتریک در خون شده و بنابراین تشکیل لخته و در نتیجه خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهد

اثرات ضد دیابتی

اخیراً بررسی‌ها نشان داده که عصاره‌های تهیه شده از پوست انگور می‌تواند در کنترل قند خون و نفروپاتی دیابتی موثر باشد. علاوه براین کشمش به‌عنوان یکی از فرآورده‌های حاصل از انگور می‌تواند جایگزین خوبی برای قند و شکر در بیماران دیابتی باشد اما بااین‌حال بهتر است در مصرف آن تعادل رعایت شود.

اثرات ضد میکروبی و ضدویروسی

بسیاری از اجزای انگور از جمله گالیک اسید، هیدروکسی سینامیک اسید، فلاونول ها، رزوراترول و تانن دارای فعالیت ضد میکروبی و ضدویروسی هستند و می‌توانند بدن را از عفونت‌ها از جمله عفونت‌های باکتریایی روده‌ای محافظت کنند.
اثر بر سیستم مرکزی اعصاب

براساس بررسی‌های اولیه انگور و ترکیبات فعال و آنتی‌اکسیدانی آن به‌ویژه رزوراترول از طریق مهار استرس اکسیداتیو و التهاب یا تغییر بیان ژن‌های درگیر در بیماری‌های مغز و اعصاب از جمله آلزایمر و پارکینسون می‌توانند در محافظت مغز موثر باشند.

اثرات ضد سرطانی

مصرف انگور می‌تواند به سلامت بافت کولون و جلوگیری از مسیرهای سرطان‌زایی دراین ناحیه کمک کند. علاوه براین اثرات مثبت خوردن انگور یا مصرف مکمل ترکیبات فعال آن از جمله رزوراترول در پیشگیری از انواع مختلف سرطان‌ها از جمله سرطان پستان، پروستات، معده و پوست نشان داده شده است. از طرف دیگر آب انگور نه‌تنها در پیشگیری بلکه در سرکوب رشد سلول‌های سرطانی نیز موثر است اما با وجود فواید مصرف انگور و فرآورده‌های آن به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه هنوز توصیه‌ای برای مصرف مکمل پیشگیرانه به‌صورت روزمره وجود ندارد.

اثر بر سلامت چشم

مصرف میوه تازه انگور و یا عصاره آن با داشتن غلظت بالای آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند از کاهش بینایی و بیماری تحلیل برنده ماکولار وابسته به سن جلوگیری نموده و به‌طورکلی از سلامت چشم‌ها حمایت کند. علاوه براین فلاوونوئیدهای موجود در انگور می‌توانند با کاهش رادیکال‌های آزاد و جلوگیری از اثرات مخرب آن‌ها خطر آب‌مروارید را نیز کاهش دهند.
سلامت استخوان

انگور منبع ریزمغذی‌هایی نظیر مس، آهن و منگنز است که همگی در تشکیل و قدرت استخوان‌ها نقش مهمی دارند. علاوه براین مطالعات اولیه نیز نشان داده که پروسیانیدین‌های هسته انگور نیز می‌توانند استحکام و رشد استخوانی را بهبود بخشند. بنابراین مصرف انگور به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی می‌تواند به جلوگیری از تغییرات استخوانی وابسته به سن از جمله پوکی استخوان کمک کند هرچند توصیه به مصرف مکمل‌های مشتق از آن برای این منظور به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد.

آسم

انواع انگور با داشتن غلظت‌های بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها اثرات شناخته‌شده‌ای در درمان آسم دارند و علاوه براین محتوای بالای آب این میوه به حفظ رطوبت ریه‌ها و جلوگیری از وقایع آسمی کمک می‌کند.
اختلالات کلیوی

انگور می‌تواند با قلیایی نمودن ادرار خطر تشکیل سنگ‌های اسیداوریکی را کاهش دهد و با داشتن مقادیر قابل‌ملاحظه‌ای آب به افزایش حجم ادرار کمک نموده و فشار بر کلیه‌ها را کاهش دهد. به‌طورکلی انگور و ترکیبات فعال زیستی آن از جمله پروآنتوسیانیدین‌ها، رزوراترول و کوئرستین اثرات دارویی متعددی از جمله فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ضد میکروبی دارند که برای محافظت از قلب، چشم و سایر اندام‌های بدن سودمند محسوب می‌شوند. اما با این همه بیماران دیابتی و افراد دارای آلرژی‌های شدید باید در مصرف این میوه تعادل را رعایت کنند. علاوه بر این بر اساس دانش کنونی توصیه به مصرف مکمل پیشگیرانه اجزای فعال انگور از جمله رزوراترول به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد.

میوه و لبنیات

یک متخصص تغذیه گفت: بعضی از میوه‌ها را نباید همراه با لبنیات خورد چرا که این میوه ها به دلیل فیبر غذایی لبنیات، مانع از جذب مواد معدنی می‌شوند.

یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها یکی از گروه‌های مهم مواد غذایی مورد مصرف روزانه افراد هستند با انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد.

دکتر علی اکبر سهیلی‌آزاد خاطر نشان کرد: میوه‌ها گروهی از مواد غذایی هستند که می‌توانند مواد زائد تولید شده در متابولیسم بدن را خنثی کنند. همچنین وجود آنتی اکسیدان‌های موجود در آن‌ها خاصیت ضد سرطان دارند و می‌توانند روغن حیوانی موجود در مواد گوشتی که در بدن باقی می‌ماند را از بین ببرد.

وی یاد آور شد: یک واحد سیب حدود 120 گرم، نصف یک گلابی بزرگ، دو عدد نارنگی کوچک، 3 عدد خرما، کیوی بزرگ 100 گرمی، 12 عدد گیلاس معادل 90 گرم و 17 دانه انگور معادل 90 گرم شامل یک واحد و یک سهم است که بدن برای تامین این ویتامین‌ها روزانه به این مقدار نیاز دارد.

سهیلی آزاد با اشاره به اینکه دستگاه گوارش انسان توانایی هضم و جذب همه مواد غذایی را می‌تواند داشته باشد، اظهار کرد: در برخی از موارد مواد مغزی مانند کلسیم، فسفر، روی و مس هنگام هضم و جذب مانع یکدیگر در بدن می‌شوند و اگر فردی کلسیم و منیزیم با هم دریافت کند باعث پوکی استخوان در فرد می‌شود؛ چرا که کلسیم اگر زیاد باشد مانع از جذب منیزیم در بدن می‌شود که در این شرایط پوکی استخوان به دلیل کمبود منیزیم در فرد است.

این متخصص تغذیه گفت: بعضی از میوه‌ها به دلیل وجود فیبر غذایی در شیر و لبنیات نباید با هم مصرف شوند؛ چرا که به دلیل فیبر غذایی موجود در لبنیات، مانع از جذب مواد معدنی به بدن می‌شوند و ممکن است که جذب به خوبی صورت نگیرد.

وی افزود: میوه‌هایی مانند سیب و گلابی به دلیل داشتن بافت سفت بهتر است که قبل و بعد از غذا مصرف شوند و میوه‌های دارای بافت‌های نرم مانند توت فرنگی، هلو و انگور اگر همراه غذا خورده شوند، مشکلی را برای فرد ایجاد نمی‌کنند. همچنین برای عدم جذب کلسترول بهتر است که میوه‌هایی که ویتامین ث دارند مانند پرتقال و لیمو در کنار غذا مصرف شود.

سهیلی‌آزاد خوردن سیب و پرتقال شیرین را برای بیماران دیابتی بسیار موثر دانست و افزود: میوه‌ها به دلیل قند طبیعی که دارند مانع از کاهش سریع قند خون در این بیماران می‌شوند. 

همچنین بهتر است که افراد چاق قبل از خوردن غذا میوه‌هایی که بافت سفت دارند مانند گلابی و سیب مصرف کنند چرا که این میوه‌ها دارای فیبر هستند و مصرف آن باعث می شود که این افراد خیلی زود احساس سیری کنند و میل‌شان به غذا کم شود.

این متخصص تغذیه با بیان این مطلب که تبلیغات از طریق رسانه‌ها برای مصرف هرچه بیشتر میوه‌ها می‌تواند راهکاری موثر باشد، در پایان تصریح کرد: بیمارانی که دارای اختلالات دستگاه گوارش هستند در مصرف میوه و سبزیجات باید دقت کنند. 

همچنین بیمارانی که دارای التهاب روده، زخم روده و زخم معده هستند نباید از میوه‌ها به صورت خام مصرف کنند، زیرا بیماری آنها بدتر می‌شود و باید میوه‌ها را به صورت کمپوت و پخته شده مصرف کنند.

ساعات روزه داری

جدیدترین محاسبات مربوط به مدت زمان روزه داری در ماه مبارک زمان از اقصی نقاط جهان نشان می دهد دانمارک با 21 ساعت بیشترین ساعات روزه داری را به خود اختصاص داده است.
جدیدترین محاسبات مربوط به مدت زمان روزه داری در ماه مبارک زمان از اقصی نقاط جهان نشان می دهد که دانمارک با 21 ساعت بلندترین ساعات روزه داری در ماه مبارک رمضان را به خود اختصاص داده است.

بنابراین گزارش، آرژانتین با 9 ساعت و 30 دقیقه کمترین ساعات روزه داری ماه مبارک رمضان را دارا می باشد.

هلند و بلژیک با 18 ساعت و 30 دقیقة، إسپانیا 17 ساعت و 30 دقیقة، انگلیس، مصر و آلمان با 16 ساعت و 30 دقیقة به ترتیب بعد از دانمارک بیشترین ساعات روزه داری در ماه مبارک را به خود اختصاص داده اند.

استرالیا با 10 ساعت، جنوب آفریقا 10 ساعات و 30 دقیقة، برزیل 11 ساعت و مکزیک با 13 ساعت و 20 دقیقة به ترتیب بعد از آرژانتین کمترین ساعات روزه داری را دارند.

این گزلرش می افزاید،کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای خاورمیانه به غیر از ایران بین 14 تا 15 ساعت روزه داری در ماه مبارک را دارند.

لازم به ذکر است در جمهوری اسلامی ایران ساعات روزه داری حدودا بین 16 تا 16 ساعت و 30 دقیقه و17ساعت، نسبت استان های مختلف می باشد.

توصیه های غذایی

توصیه‌های غذایی یک متخصص طب سنتی به روزه‌داران


یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه باید از پرخوری در وعده سحری خودداری شود، تاکید کرد: در ماه رمضان سحری از اهمیت بسزایی برخوردار است، بنابراین مصرف غذای بسیار سبک در وعده سحر، نباید زیاده‌روی در خوردن را به دنبال داشته باشد؛ چراکه وعده سحر باید به تعادل بلغم منجر شود.

دکتر فاطمه زارعی گفت :با اشاره به اینکه وعده غذایی به هنگام سحر باید گرم و خشک و ضدبلغم باشد، گفت: جگر، خورشت بادمجان، خورشت قورمه سبزی، آبگوشت، کره، خامه، تخم مرغ و خورشت فسنجان، موادغذایی ضدبلغم است که مصرف آن به هنگان سحر بسیار توصیه می‌شود، چراکه وعده سحر باید به تعادل بلغم منجر شود و توجه به انتخاب و مصرف مواد غذایی با توجه به این طبع اهمیت بسزایی دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه در بدن انسان چهار طبع صفرا، دم، بلغم و سودا وجود دارد، افزود: در میان این چهار طبع، صفراوی‌ها و سوداوی‌ها کم خوراک هستند. دموی‌ها و بلغمی‌ها اشتهای زیادی به مصرف غذا دارند. افرادی که گرم مزاج هستند با استفاده از موادغذایی سرد معده‌شان تغییر نمی‌کند، اما بلغمی مزاج‌ها به دلیل اینکه طبع سرد دارند و معده آنها سرد است با مصرف غذاهایی که طبع سرد دارند، با گذشت زمان منجر به زخم و ورم معده می‌شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ساوه، خاطر نشان کرد: مصرف مواد غذایی انرژی‌زا مانند زولبیا بامیه، پیتزا و غذای چرب در وعده افطار صفرای بدن را افزایش می‌دهد. زمانی که صفرا در بدن افزایش می‌یابد، باعث بروز بیماری‌هایی می‌شود که می‌توان به ریزش مو، صدا در گوش، داغی کف پا، سیاه شدن پوست و گر گرفتگی اشاره کرد.

وی اضافه کرد: صفرا، مزاج خشک و گرم است و این افراد می توانند در وعده افطار از مواد غذایی خنک استفاده کنند. در زمان افطار باید مراقب ازدیاد صفرا بود. بنابراین می‌توان از شربت‌های خنک مانند کاسنی، سکنجبین و خاکشیر 8مصرف کرد و حتی از میوه‌های آبدار مانند هندوانه، آلو و هلو نیز می‌توان استفاده کرد.

زارعی با اشاره به اینکه غذایی که در وعده افطار مصرف می‌شود تا سحر آماده برای جذب خون است، تصریح کرد: از ساعت ۱۲ شب تا ۶ صبح ساعات سردی بدن است که بلغم در خون افزایش می‌یابد. برای خروج بلغم از خون باید از مصرف موادغذایی گرم از جمله فسنجان، خرما، حلوا ارده و عسل در وعده سحر استفاده کرد؛ چراکه اگر در وعده سحر نیز غذاهای سرد خورده شود، طبع بدن به سمت سردی می‌رود و فرد را دچار بیماری‌هایی مانند آرتروز می‌کند.

این متخصص طب سنتی در پایان یادآور شد: برای پیشگیری از سوزش و درد معده در ماه رمضان می‌توان قبل از مصرف وعده سحر و افطار یک استکان عرق بومادران همراه با عرق نعناع مصرف کرد؛ چراکه عرق بومادران از ترشح اسیدمعده پیشگیری می‌کند و مانع بروز دردهای معده در روزه‌داران می‌شود.

حواص شوید

مصرف سبزیجات و بالاخص شوید فواید زیادی دارد که در این گزارش به برخی از آنها می‌پردازیم.شوید یا شبت با طبیعت گرم و خشک، مفید حال بلغمی‌ها و سردمزاج‌ها است.
خواص معجزه‌آسای شوید در طب سنتیمصرف سبزیجات و بالاخص شوید فواید زیادی دارد که به برخی از آنها می‌پردازیم.

* شوید یا شبت با طبیعت گرم و خشک، مفید حال بلغمی‌ها و سردمزاج‌ها است.* شبت، پزنده طعام، بازکننده شیر است، و تخم آن در این خصوص قوی‌تر از خود آن می‌باشد.

* شبت مسکن درد شکم و روده، بازکننده گیر و انسداد آن‌ها و هاضم قوی می‌باشد.

* خوردن شبت، یرقان (زردی پوست) و امراض بلغمی و سکسکه و ضعف معده و جگر و طحال را رفع می‌کند.

* خوردن شبت سرفه و تنگی نفس را بهبود می‌دهد.

* مصرف شوید تازه، برای تنگی‌نفس، سکسکه، ضعف معده و کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل مفید است.

خواص آب شوید

* خوردن آب شبت با عسل باعث قی و آسودگی از آزار طعام خراب می‌شود.

* خوردن آب پخته خود و تخم آن مسکن درد شکم و روده، و رافع نفخ شکم ناشی از پرخوری به دنبال گرسنگی زیاد می‌باشد.

* خوردن آب پخته شبت رفع سکسکه و قی و غثیان غذای فاسد می‌کند.

* نوشیدن آب پخته آن رفع درد پشت و کلیه و مثانه می‌کند.

*چکاندن آب شبت در گوش رفع امراض گوش می‌کند.

* نشستن در آب جوشانده شبت در بهبود امراض زخم بی‌مانند است.

* از طرف دیگر، مصرف دم‌نوش شوید، باعث کاهش نفخ می‌شود. اگر بتوانید آب شوید را با عسل مصرف کنید، سموم بدن و اخلاط غلیظ از معده را از بین می‌برد و باعث تحریک استفراغ شده و انجام این کار در فصل بهار برای تصفیه دستگاه گوارش بسیار مفید است.

خواص شوید خشک

* سائیده سوخته شبت خشک با عسل که هم بخورند و هم بر موضع گذارند رفع علت بواسیر می‌کند.

* پاشیدن سائیده خشک شبت، زخم و جراحت چرک دار را به هم آورده خشک می‌کند.

تخم شوید

افزودن تخم آن در اطعمه و اغذیه و ترشی‌ها اصلاح عوارض معده‌ای آن‌ها، و منع ترش کردن معده بعد از غذا می‌کند. شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر است و می‌تواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد.فراموش نکنیم که در مقاله‌های طب نوین هم تاکید شده است که استفاده از شوید تازه باعث کاهش سطح تری‌گلیسرید و کلسترول خون می‌شود.

گوشت را با شوید بپزید

پختن گوشت با شوید تازه باعث برطرف شدن بوی بد گوشت و پختن سریع‌تر آن می‌شود. این روش پخت، هضم گوشت را برای افرادی که معده‌های ضعیفی دارند، ساده‌تر می‌کند. به همین دلیل پرورش شوید در منزل و مصرف مداوم آن، فواید بسیاری برای بدنتان دارد.

خدا بود و دیگر هیچ نبود

آنچه در این دست‌نوشته ها نمایان است حرکت شهید چمران در طول زندگی خویش ( آمریکا، لبنان و ایران) در مسیر الهی و نشان دهنده حالات عرفانی و عاشقانه اوست.
 کتاب "خدا بود و دیگر هیچ نبود" در واقع مجموعه تاریخ دار از دست نگاشته های شهید مصطفی چمران، بدون در نظر گرفتن موضوعی خاص است که فقط بر طبق زمان نگارش آنها دسته بندی شده است. آنچه در این نوشته ها نمایان است حرکت شهید چمران در طول زندگی خویش ( آمریکا، لبنان و ایران) در مسیر الهی و نشان دهنده حالات عرفانی و عاشقانه اوست.

این کتاب با مقدمه گردآورنده یعنی مهدی چمران آغاز می شود که در آن خلاصه ای از زندگانی شهید مصطفی چمران گنجانده شده است. در قسمت های بعد یادداشت های آمریکا، یعنی یادداشت هایی که در زمان تحصیل در آمریکا داشته است، دیده می شود.

کتاب

اولین نوشته این قسمت در اوایل تابستان 1959 نگاشته شده است که در آن تصمیم شهید بر پرهیز از گناه و تسلیم در برابر خدا مشاهده می شود. در قسمت های بعدی یادداشتهای لبنان درج شده است که بخش اعظم این کتاب را در بر دارد و در انتهای آنها یادداشتهای ایران گرد آمده است. در این قسمت تاریخ ها به صورت هجری شمسی است و تاریخ قسمت های گذشته همگی مطابق با تاریخ میلادی بوده است.

دو دست نوشته نیز به خط خود شهید در انتهای کتاب وجود دارد که اولین دست نوشته با عبارت "خدا بود و دیگر هیچ نبود" آغاز می شود و گردآورنده بر اساس این دست نوشته نام کتاب را انتخاب کرده است و پس از این دو دست نوشته عکس هایی از شهید چمران در حالات نماز، رزم و تحصیل وجود دارد.

نوشته های آن شهید بزرگوار بسیار پر شور است و او گاه خداوند را و گاه امام حسین(ع) و ائمه اطهار را و گاه نفس خویش را مخاطب قرار می دهد که همگی حکایت از دل پر درد و روح مشتاق او دارد. در زیر قسمتی از نوشته او را که پس از شب قدر به قلم درآمده می خوانیم:

چه فرخنده شبی بود شب قدر من. شب معراج من به آسمان ها.

از طغیان عشق شنیده بودم و قدرت معجزه آسای عشق را می دانستم، اما چیزی که در آن شب مهم بود، این بود که وجود من، روح شده بود و روح من آتشفشان کرده بود. می خواست، همچون نور از زمین خاکی جدا شود و به کهکشان پرواز کند... آن گاه آتش عشق به کمک آمده بود و جسم خاکیم را سوزانده بود و از من فقط دود مانده بود و این دود همراه با روح من به آسمان ها اوج می گرفت...

شب قدر من، شبی که سلول های وجودم، در آتش عشق، تغییر ماهیت داده بود و من چیزی جز عشق گویا نبودم. دل من، کعبه عالم شده بود، می سوخت، نور می داد و وحی الهی بر آن نازل می شد و مقدس ترین پرستش گاه خدا شده بود. امواج خروشان عشق از آن سرچشمه می گرفت و به همه اطراف منتشر می شد. از برخورد احساسات رقیق و لطیف با کوه های غم و صحراهای تنهایی و آتش عشق، طوفان های سهمگین به وجود می آمد که همه وجود مرا تا صحرای عدم به دیار نیستی می کشانید و مرا از زندان هستی آزاد می کرد.

ای کاش می توانستم همه خاطرات الهام بخش این شب قدر را به یاد آورم. افسوس که شیرازه فکر و طغیان احساس و آتشفشان روح من، آن قدر سریع و سوزان پیش می رفت که هیچ چیز قادر به ضبط آن نبود....

نوری بود که در آن شب مقدس، بر قلبم تابید، بر زبانم جاری شد و به صوررت اشک، بر رخسارم چکید. من همه زندگی خود را به یک شب قدر نمی فروشم و به خاطر شب های قدر زنده ام. و تعالای شب قدر عبادت من و کمال من و هدف حیات من است.*
من تصمیم دارم که از این به بعد آدم خوبى باشم، دست از گناهان بشویم، قلب خود را یکسره تسلیم خدا کنم، از دنیا و مافیها چشم بپوشم. تنها، آرى تنها لذت خویش را در آب دیده قرار دهم. من روزگار کودکى خود را در بزرگوارى و شرف و زهد و تقوى سپرى کرده‌ام. من آدم خوبى بوده ام، باید تصمیم بگیرم که منِ بعد نیز خود را عوض کنم. حوادث روزگار آدمى را پخته مى کند و حتى گناهان مانند آتشى آدمى را می‌سوزاند.


رمز فایل : www.yjc.ir

روزه و آرامش

روزه داری باعث آرامش روحی و روانی می‌شود و در خودسازی، مقابله با فشار روحی و پیشگیری از اختلالات روانی موثر است.
محسن خوش نیت فوق تخصص غدد درون ریز گفت: روزه داری و سایر عبادات اسلامی باعث ایجاد نوعی آرامش روحی و روانی در انسان می‌شود که می‌تواند در خودسازی، مقابله با استرس و در نتیجه کاهش اختلالات روانی موثر باشد.

وی افزود: گاهی در ماه رمضان افزایش تحریک پذیری و بد خلقی دیده می‌شود که بخشی از این تغییرات ناشی از تغییرات شیوه‌ی زنگی افراد از جمله خواب ناکافی، محدود شدن مصرف تنباکو و سیگار، محدود شدن نوشیدن چای و قهوه در طول روز، کاهش کالری دریافتی یا مقدار غذای مصرفی، محدود شدن مصرف مایعات در طول شبانه روز و همچنین سردردهای ماه رمضان است.

خوش نیت گفت: با کنترل هر یک از عواملی که می‌تواند اثر سوئی بر خلق و خوی داشته باشد، می‌توان اثرات نامطلوب آن‌ها را بر سلامتی روان مهار کرد و زمینه را برای بهره گیری از آثار مفید و برکات معنوی این ماه فراهم نمود.

وی خاطرنشان کرد: با این حال می‌توان گفت نمونه‌هایی نیز از آثار مثبت ماه رمضان بر سلامتی روان مانند کاهش میزان عصبانیت، کاهش میزان خودکشی و کاهش آمار جرم دیده شده است.