پژوهشگران علوم پزشکی می گویند بررسی های صورت گرفته تایید می کند که مصرف میوه انار و یا آب انار می تواند تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری از ایجاد چین و چروک و پیری پوست داشته باشد.
پیش از این نیز تحقیقات انجام شده آثار قابل توجه عصاره انار را برای سلامت پوست و مو توصیه نشان داده بود که ناشی از خواص آنتی اکسیدانی این میوه است.
به غیر از انار عنوان شده بود که گرده شاه بلوط، جلبک دریایی و شیرین دارای خواص ضدپیری و چین و چروک است. این درحالی است که یکی از بهترین و در دسترس ترین مواد غذایی ضد پیری پوست انار است که مصرف آن به این منظور می تواند بسیار موثر باشد.
در واقع انار میوه ای سرشار از آنتی اکسیدان ها به ویژه فیتوسترول ها است که برای مبارزه در برابر رادیکال های آزاد موثر در ایجاد پیری پوست، به بدن کمک می کند.
این تحقیق چند روش را برای استفاده از انار با عنوان « یک نسخه ضد چین و چروک» توصیه می کند؛ اول این که برای به دست آوردن یک نتیجه مطلوب باید انار با تمام دانه ها و پرده های کوچک داخل آن خورده شود.
روش دوم توصیه شده در این مطلب استفاده از آب انار است.
مقدار مناسب برای حفظ جوانی و شادابی پوست مصرف یک لیوان بزرگ آب انار پیش از خواب و یک لیوان نیز هر روز صبح پس از بیدار شدن از خواب عنوان شده است.
به طور کلی، مصرف انار در بسیاری از رژیم های غذایی به ویژه در رژیم های پیشگیری کننده از برخی سرطان ها نیز توصیه شده است.
در هر یک از قارههای دنیا به دلیل وجود سبزیجات و پوشش گیاهی مخصوص رژیمهای غذایی خاصی وجود دارد که سبب حفظ سلامت اهالی آن قاره شده است و حال تمامی اهالی دنیا میتوانند با رعایت آنها به سلامت دست یابند.
به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگارانکارشناسان اصلیترین مواد غذایی ضد سرطان و تامین کننده سلامت در بدن انسانها را از سراسر دنیا جمع آوری کردهاند.
گفتنی است، بر این اساس مردم کشور ژاپن به میزان زیاد از جلبکهای دریایی در رژیم غذایی خود استفاده میکنند که حاوی مواد معدنی بسیار ضروری جهت حفظ سلامت بدن است.
بررسیها نشان میدهند، اهالی کشور سوئد نیز از انواع توتها در رژیم غذایی خود استفاده میکنند که حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدانها است و آن را به ماست و سایر مواد غذایی اضافه میکنند.
در میان سایر کشورهای آسیایی اهالی کشور هندوستان نیز به دلیل خوردن غذاهای حاوی ادویه جات و ترشی جات بالا از سلامت دستگاه گوارش و نرخ پایین ابتلا به سرطان بهرهمند هستند.
در کشور ایتالیا با وجود مصرف مقادیر بالای پاستا و انواع اسپاگتی به دلیل مصرف مواد غذایی چون ماهی تازه، گوشت بدون چربی و حجم بالایی از روغن زیتون افراد از سلامت کافی برخوردار هستند.
در کشور ژاپن به دلیل مصرف حجم بالای ماهی که حاوی اسیدهای چرب امگا3 نرخ ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی بسیار کمتر از سایر کشورهای دنیا است.
سوشی محبوبترین غذا در کشور ژاپن دارای چربی کم، ویتامینها و مواد معدنی فراوان و اسیدهای امگا 3 در حجم بالا است.
در کشور ایسلند نیز به دلیل مصرف حجم بالای محصولات لبنی که دارای باکتریهای مفید هستند، همچنین گوشت بدون چربی و غذاهای دریایی تازه بیماریهایی چون زوال عقل، آلزایمر، بیماری های قلبی و سکته مغزی کمتر مشاهده میشود.
در کشور آفریقا اتیوپی غلات حاوی انواع فیبر، آهن، پرتئین و کلسیم در تهیه بسیاری از غذاها به کار میروند از جمله مشهورترین غذاها در کشور اتیوپی برنج قهوهای است که با نان و عدس مصرف میشود و به تعدیل توازن هورمونهای بدن زنان و مردان و حفظ سلامت دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده نقش موثری ایفا میکند.
در کشور چین نیز در هر خانهای چای سبز به عنوان یک نوشیدنی محبوب وجود دارد که سبب حذف رادیکالهای آزاد و جلوگیری از بروز سرطان و بیماریهای قلبی عروقی و سکته مغزی میشود. کارشناسان توصیه میکنند افراد از رژیم غذایی اهالی دنیا برای حفظ سلامت بهره بگیرند.
هم با نان خورد ه می شود هم با برنج. غذای ساد ه و خوشمزهای که به اند ازه یک خورش لذیذ بعد از یک روز ، روزهد اری به شما می چسبد!
مواد لازم برای 3نفر
سیب زمینی: 3 عدد
پیاز: یک عدد
تخم مرغ: 2 عدد
فلفل د لمهای: یک عدد
جعفری خرد شد ه: یک قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
1. سیب زمینی ها را آبپز کنید.
2. پیاز را نگینی خرد کرد ه و د اخل مقداری روغن تفت د هید.
3. سیب زمینی های پخته را نگینی خرد کنید و با نمک، فلفل و زرد چوبه به پیاز اضافه کرد ه و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
4. رب گوجه فرنگی، فلفل د لمه ای نگینی خرد شد ه و جعفری را هم اضافه کنید و تفت د هید.
5. تخم مرغ ها را در یک ظرف مناسب بشکنید، سپس آنها را به بقیه مواد اضافه کنید و تفت د هید تا سفید ه آن بپزد. وقتی تخم مرغ خودش را گرفت ، د و پیازه آلو را از روی حرارت برد ارید.
نکته
اگر میخواهید دو پیازه را با برنج بخورید روی آن یک قاشق غذا خوری رب انار بریزید.
دکتر محسن خوشنیت نیکو ، خاطر نشان کرد:تغییرات در الگوی خواب شامل دو ساعت تاخیر تا دو ساعت تقدم در چرخه خواب و بیداری طبیعی است؛ به این معنی که دو ساعت زود یا دیر خوابیدن نسبت به روزهای معمول تغییرات قابل توجهی در ساز و کارهای داخلی بدن به وجود نمیآورد،اما تغییرات خارج از این محدوده منجر به اشکال در اعمال داخلی بدن، فعالیتهای اجتماعی و عملکرد ذهنی میشود.
وی یادآور شد: بسیاری از افراد در شبانه روز بین 6 تا 8 ساعت میخوابند که در زمان روزه داری این الگو بر هم میریزد؛ چرا که اغلب وعده سحر را بیدار هستند و صبح به سرکار میروند. مدت زمان خواب شبانه در ماه رمضان کاهش مییابد ولی این میزان کاهش خواب شبانه با افزایش مدت زمان خواب نیمروز جبران میشود.
خوشنیت نیکو اضافه کرد:اختلال در خواب منجر به کاهش کیفیت خواب، خستگی، کاهش عملکرد مغزی در طول روز، خواب آلودگی و کاهش عملکرد روزانه فرد میشود.
مدیر گروه روزه داری اسلامی پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه الگوهای شبانه روزی خواب در ماه مبارک رمضان با تاخیر و تغییراتی همراه است، در پایان اظهار کرد: افرادی که میخواهند روزه بگیرند باید این تغییرات را به نحوی مدیریت کنند. به همین دلیل بهتر است که از یک ماه قبل بدن خود را آماده کنند و از نظر مصرف مواد غذایی بتوانند روزهداری بهتری داشته باشند. همچنین اگر فردی همیشه در حال ریزهخواری است بهتر است که از قبل آن را کم کند و کنار بگذارد تا در ماه مبارک رمضان با مشکلی مواجه نشود.
بازنشسته/وظیفه بگیر گرامی، |
جهت اطلاع از نتایج قرعه کشی وام ضروری سال 1394
لطفا شماره دفترکل خود را وارد نمائید.
|
|
آسان رو هوایی، تله کابین یا هر نام دیگر وسیلهای است که حملونقل هوایی را از نقطهای به نقطه دیگر انجام میدهد.
این وسیله در سطحی بالاتر از زمین است و معمولاً در مناطق کوهستانی برای دسترسی به قله کوه کاربرد دارد.
این وسیله این روزها در مناطق توریستی بهوفور کاربرد دارد. تلهکابین بر اساس نوع کابین و ارتفاع آن از زمین طبقهبندی میشود؛ در اینجا با بهترین تل کابینهای دنیا آشنا شوید.
تلهکابین مریدا در ونزوئلا
ونزوئلا کشوری است که بیشترین ارتفاع را از سطح دریا دارد. این کشور یکی از بلندترین تلهکابینهای دنیا را نیز داراست. تلهکابین مریدا در پارک ملی این کشور واقعشده و در ارتفاع 4 هزار و 700 متری از سطح دریا و به طول 12/5 کیلومتر کشیده شده است.
تلهکابین تایمز در انگلستان
تلهکابین تایمز روی رود تایمز کشیده شده است. این تلهکابین در سال 2012 راهاندازی شد و هر هفته 30 هزار نفر را از روی رودخانه تایمز عبور میدهد.
تلهکابین روزولت در نیویورک آمریکا
این تلهکابین در ارتفاع نسبتاً کمی جزایر کوچک روزولت را به هم متصل میکند.
شوگرلوف در ریودوژانیرو برزیل
این تلهکابین در دو سیستم مجزا از روی تپههای مورودویورکا و کوهستان شوگرلوف عبور میکند. این تلهکابین لوکیشن فیلم معروف جیمز باند بوده است.
تلهکابین کوهستان تابل در آفریقای جنوبی
این تلهکابین یکی از قدیمیترین تلهکابینهای دنیا است که در سال 1929 راهاندازی شد و ظرفیت آن فقط 25 نفر است. این تلهکابین کاملاً تحت تأثیر باد بوده و با وزش باد بهشدت تکان میخورد که همین بهوسیله ای برای ماجراجویان تبدیلشده است.
کاپرون در سالزبورگ اتریش
تلهکابین کاپرون در سال 1965 راهاندازی شد. زمانی این تلهکابین با 113 متر ارتفاع بلندترین تلهکابین دنیا بود. بالاترین ارتفاعی که این تلهکابین میگیرد در ارتفاع 3 هزار متری از سطح دریا است.
گروز در بریتیش کلمبیا کانادا
این تلهکابین در شمال شهر ونکوور قرار دارد و بزرگترین تراموا در آمریکای شمالی است. از جاذبههای آن میتوان به نمای زیبا کوهستان و اقیانوس اشاره کرد.
کلین مترهورن در سوئیس
این تله کابین با 3 هزار و 800 متر بلندترین تلهکابین در تمام اروپا است و در منطقه اسکی زرمات سوئیس واقعشده است.
شینوهوتاکا در ژاپن
این تلهکابین دوطبقه مسیر 2/6 کیلومتری را در 7 دقیقه میپیماید و ظرفیت آن 90 نفر است.
عباس یزدانبد با اشاره به نکات تغذیهای روزهداران تصریح کرد: توصیه میشود روزهداران ازمصرف غذاهای پرچرب بعد از افطار پرهیز و از غذاهای گیاهی، سبزیجات ومیوهجات بیشتراستفاده کنند.
یزدانبد با تاکید براینکه همچنین روزهداران ازغذاهای شور و نمک نیز باید پرهیز کنند، افزود: افرادی که روزه میگیرند بدنشان دچارکم آبی میشود، به همین دلیل لازم است مایعات بیشتری مصرف کنند.
وی همچنین توصیه کرد: روزهداران پرخوری نکنند وتعداد دفعات خوردن غذا را بعد از افطاری بیشتر کنند.
این فوق متخصص بیماریهای گوارش در بخش دیگری ازسخنان خود با اشاره به اینکه بیش از40 درصد مردم ایران به کبد چرب مبتلا هستند، افزود: این بیماری به خودی خود تهدید کننده نیست، اما ممکن است در طولانی مدت منجر به بیماریهای مغزی، قلبی یا بیماریهای کبد شود.
وی گفت: چربی کبد نشانه تغذیه بد و نامناسب بوده وهمچنین نشانه کاهش تحرک، بیحرکتی، عدم پیادهروی و... است.
وی توصیه کرد: افراد مبتلا به کبد چرب حتما از خوردن غذاهای پرچرب، پرهیز و به استفاده ازغذاها و میوههای سالم و پیادهروی توجه کنند.
امروزه مدارک بسیاری در دست است که رژیم های مفید جهت سلامتی قلب، برای مغز نیز سلامتی بخش خواهد بود و احتمالا موجب پیشگیری یا کندی پیشرفت زوال مغز است.
مطالعات می گویند ترکیبی از رژیم مدیترانه ای و دش(DASH) - راهکارهای رژیمی کنترل فشارخون - برای مغز نیز مفید است.
این رژیم ها از لحاظ میوه و سبزی غنی بوده و مصرف آجیل و خشکبار را توصیه می کنند. همین طور در این رژیم ها غلات تصفیه شده با غلات کامل جایگزین شده است و مصرف ماهی، مرغ و دانه ها تاکید شده است.
روغن زیتون بخش اعظم چربی رژیم را تشکیل می دهد که در این مورد مطالعات حاکی از آن بوده است که رژیم مدیترانه ای غنی از روغن زیتون و مغزها مهارت های تفکر را به شکل چشمگیری بهبود می دهد.
لبنیات، تخم مرغ و گوشت قرمز در رژیم مدیترانه ای محدود شده و مصرف لبنیات بیشتر از پنیر یا ماست کم چربی تأمین می شود. در رژیم دش نیز بر مصرف لبنیات بدون چربی یا کم چربی تأکید می شده و مصرف نمک تا حد بسیاری محدود می شود.
حفظ سلامتی در وهله اول به بهبود عادات زندگی، رعایت رژیم غذایی مناسب و کنار گذاشتن نمک و چربی های مضر برمی گردد. ورزش، سیگار نکشیدن و مدیریت صحیح هیجانات دیگر عوامل مهم محسوب می شوند. اما طبیعت نیز در این باره مهربان است و میوه هایی مفید و بی نظیر را ارزانی داشته است.
هندوانه
هندوانه میوه خوشمزه و پرطرفدار تابستان است که احساس خنکی را در روزهای گرم به همراه دارد. این میوه تابستانی به خاطر خواص بی نظیر تصفیه و مدر بودن یکی از بهترین خوراکی های طبیعی برای پاکسازی کلیه هاست و سلامت کبد را تحریک می کند. یکی از سالم ترین روش های مصرف هندوانه، آب هندوانه است زیرا با تحریک عملکردهای مختلف کلیه ها باعث می شود که بافت ها بهتر تمیز شوند و جریان خون بهبود یابد. هنگام انتخاب هندوانه دقت کنید که میوه تازه باشد زیرا هندوانه بیش از حد رسیده ممکن است مشکلاتی برای سلامتی به همراه داشته باشد.
لیمو
لیمو یکی از بهترین داروهای طبیعی است که معمولا برای بهره مندی از خواص آن توصیه می شود آب لیمو در صبح میل گردد. از آنجا که لیمو میوه ای پاک کننده و سم زداست، برای سلامت کلیه ها و کبد به خصوص درمان کبد چرب بسیار مفید خواهد بود. لیمو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که عملکردهای کلیه ها و کبد را بهبود می بخشد و تقویت می کند. این میوه همچنین مواد غذایی را در معده تجزیه می کند که این تاثیر باعث تسهیل گوارش می شود.
سیب
سیب قرمز و سبز خواص چشمگیری برای حفظ سلامت کبد، کلیه ها و همچنین قلب دارد. همیشه توصیه می شود که خوردن روزانه یک عدد سیب همراه با پوست برای بهره مندی از خواص آن عالی است. سیب علاوه بر اینکه کلسترول بد خون را کاهش می دهد و تری گلیسرید بدن را تنظیم می کند، موجب تحریک عملکرد کلیه و تصفیه کبد نیز می شود.
انگور قرمز
انگور قرمز نسبت به انگور زرد خواص درمانی بیشتری دارد. هر چه رنگ قرمز آن تیره تر باشد حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است. انگور مدر است و به تمیز کلیه ها و تحریک فعالیت کبد کمک می کند. این میوه تابستانی حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی است. این ترکیبات برای دفع همه مواد مضر بدن مفید هستند. همچنین انگور نزدیک به 80% آب دارد توصیه می شود هر روز میل گردد. پوست انگور نیز مانند پوست سیب و گلابی حاوی بسیاری از ترکیبات مفید میوه است.
نوشیدنیهای ماه رمضان
کارشناسان تغذیه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه میکنند،نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان را مصرف کنند مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی،کاسنی ،سکنجبین و بیدمشک میتواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند.
راهکارهایی را متخصصان تغذیه به روزهداران برای جبران کم آبی بدن توصیه میکنند به شرح زیر است:
*** فاصله بین افطار تا سحر بهترین زمان برای جبران آب بدن
بین افطار تا سحر روزه داران میتوانند از نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان، چای کمرنگ، آب میوههای طبیعی و انواع میوههای تابستانی استفاده کنند، چای به دلیل داشتن مواد آنتی اکسیدان و ضد سرطان برای بدن مفید است، اما چای به دلیل مدر بودن باعث می شود مقدار بیشتری از آب بدن دفع شود.
روزه داری در فصل گرما دچار کم آبی بدن میشود
هنگام افطار بهتر است که از شیر ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون، خاصیت سم زدایی نیز دارند.
یکی از راههای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان مصرف میوه و سبزی فراوان است که علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، به دلیل داشتن فیبر، سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش داده وسبب میشود احساس گرسنگی نیز دیرتر فعال شود.
راههای رفع عطش
مصرف میوه و سبزی سبب رفع مشکل یبوست نیز میشود. سبزیها مانند کاهو، خیار، کرفس و سبزی خوردن چون آب را در خود نگه میدارند باعث استمرار و تداوم آبرسانی به بدن میشوند و مصرف سالاد کاهو به خصوص در وعده سحر توصیه میشود.
***پرهیز از نوشیدن آب یخ
زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف میشود چون دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین میآورد، اما باعث رفع عطش در دراز مدت نمیشود.
هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنیهای ماه رمضان استفاده کرد.
***رفع تشنگی نوشیدنیهای ماه رمضان
خانوادهها بهتر است این نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان را تهیه و پس از افطار به تدریج و مورد استفاده قرار دهند.
** شربت آبلیمو
شربت آبلیمو یکی از نوشیدنی های ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف می کند.
**شربت خاکشیر و تخم شربتی
از دیگر نوشیدنی های ماه رمضان شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و میتوانند آب را درون دانههای خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانیتر نسبت به آب تامین میکند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
**کاسنی
دربین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد میشود نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
**شربت سکنجبین
شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز میتواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را نوشید.
**دم کرده نعناع
دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد.
تهیه و مصرف شربت نعناع نیز رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیموترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری میکند و از نوشیدنیهای ماه رمضان است.
** دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز میتواند علاوه بر رفع تشنگی، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.
** شربت تمر هندی با عسل
خیس کردن تمر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب میشود.
** مخلوط زردآلوی تازه همراه با عسل
مخلوط زردآلوی تازه همراه عسل نیز مناسب جهت رفع عطش و برای سنگینی معده می توان استفاده کرد.
می توان به جای یک عدد میوه، نصف تا یک لیوان آب میوه مصرف کرد،البته بهتر است آبمیوه طبیعی باشد. مخلوط میوهها با شیر مانند شیر موز یا توتفرنگی نیز از نظر تغذیه بسیار با ارزش است.
برای کاهش عطش و تشنگی، در ایام روزهداری ۱۴ عدد آلو بخارا را در یک پارچ آب بریزید و یک قاشق غذاخوری خاکشیر و نصف لیوان لیموترش را در آن حل و میل کنید.
روزه، خانه تکانی برای جسم و روح است که در بعد جسمی باعث نظافت سلولهای بدن میشود. روزه گرفتن، باعث از بین رفتن اضطراب، دلهره و افسردگی میشود و حس اعتماد به نفس و اعتدال عصبی را در انسان تقویت میکند. روزه زمانی باعث جلوگیری از امراض خواهد شد که در زمان سحری و افطار به میزان صحیح و کامل غذا خورده شود و فرد کم خوری یا پرخوری نکند.
زمان افطار نیز حتما از آب گرم، شیر گاو تازه کم چرب، خرما و حلوای خرمایی استفاده کنید.خوردن خربزه و سیب شیرین به هضم بهتر غذا کمک خواهد کرد.
شیر برنج یکی از قدیمیترین غذاهای ایرانی است که در عین سادگی غذایی کامل محسوب میشود که به آن «آش شیر» هم میگویند و در شاهنامه فردوسی از آن با نام «شیربا» یاد شده است.
این غذا به دلیل ترکیب شیر، برنج و شکر و سادگی در پخت معمولاً در سفرههای افطار به وفور دیده میشود.
زینت کمالی، مدیر پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیهای وزارت بهداشت در مورد خواص شیر برنج گفت: شیر برنج به دلیل وجود شیر و برنج معمولاً در ترکیب غذای کمکی برای کودکان زیر 2 سال و بهعنوان یک میان وعده برای بزرگسالان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: شیر موجود در این غذا حاوی مقدار قابلتوجهی پروتئین با کیفیت بالاست و میتواند برای رشد بافتها و ترمیم آنها استفاده شود و برای روزهداران به ویژه نوجوان در حال رشد توصیه میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه تصریح کرد: در عین حال شیر حاوی ویتامین B2 است که در سوخت و ساز انرژی بدن نقش دارد.
کلسیم و فسفر دو ماده معدنی مهم در شیر است که به گفته کمالی در شیر به وفور یافت میشود. کلسیم موجود در شیر به دلیل وجود قند (لاکتوز) از جذب بالایی برخوردار است که در سلامت دندانها و استخوانها موثر است و فسفر در رشد سلولهای مغزی نقش بسزایی دارد.
این کارشناس ارشد تغذیه، برنج موجود در شیر برنج را یکی از غلات اصلی عنوان کرد و گفت: برنج حاوی کربوهیدرات است که تولید انرژی را در بدن بر عهده دارد. همچنین مقداری پروتئین در برنج موجود است که اگر چه کامل نیست ولی در کنار شیر میتواند نیاز بدن برای رشد و ترمیم را بر عهده بگیرد.
این کارشناس ارشد تغذیه، شکر را بهعنوان یکی از ترکیبات شیر برنج حاوی کالری بالایی دانست و گفت: توصیه میشود تا حد امکان این دسر بهصورت کم شیرین پخته شود، به ویژه برای کودکان که ذهنیتی به مزهها ندارند.
وی به آنهایی که علاقه زیادی به طبخ مواد غذایی حاوی شیر دارند توصیه کرد: هنگام طبخ حتماً در ظرف را ببندند چرا که ویتامین B2 موجود در شیر بسیار به نور حساس است و در عین حال ممکن است در معرض هوا اکسیده شده و ارزش غذایی آن پایین بیاید. برای سر نرفتن غذاهای حاوی شیر هم میتوان از یک قاشق چوبی استفاده کرد.
نحوه درست کردن شیر برنج
یک پیمانه برنج خام را شسته و با سه لیوان آب بپزید. به مرور دو لیوان
شیر به آن اضافه کرده و بسته به ذائقه خود به آن شکر و گلاب اضافه کنید.
وقتی شیر برنج مقداری قوام آمد و غلیظ شد آن را از روی گاز بردارید و در
ظرف بکشید.
این غذا را میتوانید با عسل یا شیره خرما هم میل کنید.