شب آرزوها

شب جمعه اول ماه رجب را لیله الرغائب می گویند، شب آرزوها، شبی که هزاران ملائک بر زمین فرود می‌آیند تا بندگان هر آنچه می‌خواهند آرزو کنند و خداوند بی‌صبرانه منتظر شنیدن است.
شب جمعه اول ماه رجب را لیله الرغائب می‌گویند، شب آرزوها، شبی که هزاران ملائک بر زمین فرود می‌آیند تا بندگان هر آنچه می‌خواهند آرزو کنند و خداوند بی‌صبرانه منتظر شنیدن است.
رغائب جمع رغیبه است یعنی شبی که در آن عطاها و مواهب فراوان به دست می‌آید در حدیث است شب جمعه اول این ماه احیا و بیداری و نیایش فضیلت ویژه دارد و موجب دستیابی به عطایای ارزشمند پروردگار است.
آری لیله الرغائب شبی است که اگر همه بندگان خدا در جای جای سیاره‌مان گرامیش می‌داشتند و به بزرگی برکتش پی‌می‌برند، دیگر آرزوی برزمین نمی‌ماند و کسی ناامید نبود.
لیله الرغائب است! برما که تفسیر و نامش به گوشمان خورده، پس طلب بهترین‌ها برای خود و دیگران، حل مشکلات مظلومان و طلب آمرزش از باری تعالی باری بر دوش است.
یقینا در این شب که یلدایی است برای مومنان، می‌توان خواست هرآنچه را که دیگر نمی‌توان یافت، هرآنچه را که از گوهر و یاقوت گرانبهاتر شده است در این روزها و اگر کسی ذره‌ای از آن را داشته باشد مرکز توجه و غبطه دیگران است!
یقینا در این شب می‌توان خواست اخلاق و گفتار نیک را! می‌توان خواست برطرف شدن پلشتی‌ها را و آرزو کرد که برآورده شود دعای دست‌های کوچک کودکان گرسنه!
لیله الرغائب بهانه ای است برای گشودن درهای برکت آسمان ها! شبی است که با استغفاری از جان برآمده می‌توان گناهان شرم آگین را فروخت به بهایی عظیم! به بخشش خالق دریاها و باران ها! می‌توان پیشانی‌ها را از بدی صاف کرد و پرونده‌ها را سبک! یقینا می‌توان برای خود و دیگران کاری کرد کارستان!
یقینا بسیاری مواقع دیگرانی در یادمان نیست، گوش هایمان را در مقابل استغاثه دیگران گرفته و دست هایمان را جمع می‌کنیم، یقینا بسیاری مواقع کاری از دستانمان برنمی آید و حتی از دعا نیز دریغ می‌کنیم… .
در حدیث است که رسول خدا (ص) فرمود: ملائک این شب را به این نام نهادند و محدثان در کتاب‌های دعا نمازی با کیفیت مخصوصی در این شب ذکر کرده‌اند که پیامبر (ص) فرمود: هر کس این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می‌گوید: ای دوست من مژده می‌دهم تو را که از هر شدت و سختی نجات یافتی، نمازگزار می‌گوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه‌ای ندیدم و سخنی شیرین‌تر از کلام تو نشنیده‌ام و بویی بهتر از بوی تو نبوییدم در پاسخ می‌گوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی.
امشب آمده ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد.
و کیفیت آن چنان است که روز پنجشنبه اول آن ماه را روزه می‌داری چون شب جمعه داخل شود ما بین نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز می‌گذاری هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعت از آن یک مرتبه حمد و سه مرتبه انا انزلناه و دوازده مرتبه قل هو الله احد می‌خوانی و چون فارغ شدی از نماز هفتاد مرتبه می‌گویی "اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" پس به سجده می‌روی و هفتاد مرتبه می‌گویی: "سبوح قدوس رب الملائکه و الروح" پس سر از سجده برمی داری و هفتاد مرتبه می‌گویی "رب اغفر و ارحم و تجاوز عما تعلم انک العلی الاعظمگ پس باز به سجده می‌روی و هفتاد مرتبه می‌گویی: "سبوح قدوس رب الملائکه و الروح" پس حاجت خود را می‌طلبی که انشاءالله برآورده خواهد شد.
ماه پرفیض رجب از پنجشنبه این هفته آغاز می‌شود. ماه رحمت رجب را همین بس که پیامبر نور و رحمت فرموده‌اند: رجب ماه خداست، کسی که یک روز از آن را روزه بگیرد موجب خشنودی خدا شود و غضب الهی از او دور شود و دری از درهای جهنم به روی او بسته شود.
و نیز فرمود: رجب نام جویی است در بهشت از عسل شیرین‌تر و از برف سفیدتر که هرکس در این ماه یک روز را روزه بگیرد از آن جوی به او آب دهند.
پس می‌طلبد آگاه باشیم که چه شب‌ها و روزهایی را برای رسیدن به شعبان ورمضان پشت سرمی گذاریم.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.