تاثیر چربی گوشت و پوست مرغ بر چاقی
عبدالهی گفت: چربی گوشت و پوست مرغ را قبل از پخت به منظور کاهش وزن جدا کنید.
زهرا
عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: چاقی یکی از عوامل
تهدید کننده سلامتی فرد محسوب میشود و خطر بیماریهای قلبی و عروقی، سکته
مغزی، دیابت نوع ۲، برخی از سرطانها و مشکلات استخوانی و مفصلی را کاهش
میهد.
وی افزود: مهمترین علت چاقی را میتوان پرخوری و زیاده روی
در مصرف غذا محسوب کرد البته عوامل دیگری چون کم تحرکی، عادتهای غذایی
نامناسب، زمینههای ارثی و اختلالات هورمونی در این مسئله تاثیر میگذارد
علاوه بر آن عوامل عصبی و مصرف برخی داروها نیز چاقی را برای فرد به همراه
دارد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: وجود چاقی در
فرد به وسیله اندازه گیری وزن بدن و چربی آن تعیین میشود به دلیل آنکه
برخی افراد مانند ورزشکاران ممکن است با وجود افزایش وزن، چربی کمی داشته
باشند و اضافه وزن آنها عضلانی محسوب شود.
عبدالهی با اشاره به
توصیههای کاربردی برای اصلاح اضافه وزن عنوان کرد: افراد به مقدار ۱ تا ۵
کیلوگرم در هفته به تدریج وزن خود را کاهش دهند همچنین به منظور کاهش وزن
از یک رژیم غذایی متنوع و متعادل استفاده نمایند علاوه بر آن در یک بشقاب
کوچک غذای خود را مصرف نمایند.
وی تصریح کرد: افراد به منظور کاهش
وزن وعدههای غذایی خود را به ۶ وعده غذایی تقسیم کنند همچنین کاهش مصرف
غذاهای چرب و شیرین، پرکالری، پرنمک و فیبردار در این مسئله تاثیر می گذارد
علاوه بر آن افراد به منظور کاهش وزن خود از چاشنیهایی مانند آبلیمو،
آبغوره، سرکه و سبزیجات معطر به جای سسهای پرچرب و نمک استفاده نمایند.
مدیر
دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به راه های دیگر کاهش وزن خاطر
نشان کرد: جدا کردن چربی گوشت و پوست مرغ قبل از پخت میتواند به کاهش وزن
کمک کند همچنین مصرف لبنیات کم چرب، دست کشیدن از غذا قبل از سیری کامل و
ترک سفره بلافاصله بعد از آن، همچنین افزایش تحرک بدنی به ویژه پیاده روی
روزانه آن هم به مدت نیم ساعت و پرهیز از گرفتن رژیمهای خیلی سخت، کم
کالری و خود سرانه در هنگام کاهش وزن توصیه میشود.