پیتزای سنتی

یک دستیار طب سنتی طرز تهیه پیتزای سنتی را تشریح کرد.
مصرف غذاهایی مانند پیتزا، ماکارونی و الویه به‌دلیل اینکه از دیدگاه طب سنتی غذاهای سنگین و غلیظ به حساب می‌آید, موجب تولید خون غلیظ می‌شود و بیماری‌های گوناگونی مانند دردهای مفاصل, پوکی استخوان, نازایی, واریکوسل, دیابت, فشارخون و ... ایجاد می‌کند.
 مواد لازم برای تهیه پیتزای سنتی
 بادنجان متوسط 3 عدد, هویج پخته و خردشده نصف لیوان,گوجه‌فرنگی 4 عدد, کلم‌برگ سفید خام خردشده نصف لیوان, لوبیاسبز پخته و خردشده یک لیوان سرخالی, فلفل دلمه‌ای متوسط یک عدد, پیاز یک عدد, آب‌غوره یا آب‌لیموی تازه 3 قاشق غذاخوری, روغن کنجد یا روغن زیتون 8 الی 9 قاشق غذاخوری, زردچوبه و دارچین از هرکدام نصف قاشق چای‌خوری و پنیر لیقوان رنده‌شده 100 گرم و خمیر نان سنگک یک عدد.
 طرز تهیه پیتزای سنتی
 غلامرضا کردافشاری دستیار تخصصی طب سنتی درباره طرز تهیه این یتزای سنتی را چنین گفت: گوجه فرنگی‌ها را درون قابلمه روی حرارت بگذارید تا بپزد. ضمن پختنْ نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، ادویه خورشتی، دارچین و پودر آویشن شیرازی را به مخلوط اضافه کنید و در اواخر پخت هم 2 قاشق غذاخوری آبغوره و یا آب‌لیموترش تازه به آن بیفزایید و در قابلمه را بردارید تا مخلوط کاملاً غلیظ شود، بدین ترتیب سس گوجه‌فرنگی آماده می‌شود. بادنجان را روی شعله پخش‌کن اجاق کباب کرده و پوست بکنید و ساطوری کنید.
 این دستیار تخصصی طب سنتی افزود: سپس آنها را به‌همراه 2 قاشق غذاخوری سس گوجه‌فرنگی آماده شده و نصف لیوان آب و دو قاشق غذاخوری  روغن به‌مدت حدود 15 دقیقه بپزد تا کاملاً له شوند. گل‌کلم، هویج، لوبیاسبز و کدوسبز را بخارپز کنید و جداگانه هرکدام را ریز خرد کنید و کنار بگذارید. کلم‌برگ سفید خام را هم ریز خرد کنید و به‌همراه فلفل دلمه‌ای خردشده و با کمی آب بپزید. در ضمن پختن، 2 قاشق غذاخوری روغن را به‌همراه نمک و فلفل و یک قاشق چای‌خوری پودر آویشن شیرازی به مخلوط اضافه کنید و پخت را ادامه دهید تا آب آن کاملاً تمام شود. پنیر لیقوان را رنده کنید و کنار بگذارید.
 وی ادامه داد: حال با چرب کردن یا خیس کردن دست خود، خمیر نان سنگک را روی یک سینی چرب‌شده پهن کنید. دقت کنید که قطر خمیر زیاد نباشد. از سس گوجه‌فرنگی که قبلاً آماده کرده بودید به‌مقدار لازم روی خمیر بریزید و آن را به‌طور یک‌نواخت در سرتاسر خمیر پخش کنید. سپس مخلوط بادنجان را روی آن بریزید و آن را هم به‌طور یک‌نواخت در سرتاسر خمیر پخش کنید. پس از آن، به‌ترتیب گل‌کلم، کدوسبز، لوبیاسبز و هویج را روی مخلوط بادنجان پخش کنید و در آخر مخلوط کلم‌برگ سفید و پیاز و فلفل دلمه‌ای را اضافه کنید و کمی پودر آویشن روی آن بپاشید.
 کردافشاری در کتاب تغذیه در طب ایرانی ــ اسلامی آورده است: پیتزا را در فری که از قبل گرم کرده‌اید بگذارید تا به‌مدت 15 دقیقه با دمای متوسط بپزد. سپس سینی را از فر بیرون آورید و پنیر لیقوان رنده‌شده را در سراسر پیتزا پخش کنید و مجدداً برای 5 دقیقه دیگر آن را درون فر قرار دهید. پیتزای آماده شده را از فر خارج کنید و بگذارید کمی سرد شود. سپس آن را برش دهید و در دیس بچینید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.