هندوانه و همه خوبی ها و بدی هایش

هندوانه و همه خوبی ها و بدی هایش
با وارد شدن به فصل گرما مصرف میوه هایی مانند هندوانه نیز رو به افزایش می رود.

خانواده ها روزها و شب های گرم تابستان را با خوردن آن برای خود شیرین می کنند.

هندوانه را می توان خیلی راحت پایه تمام مسافرت ها و گردش ها نیز دانست.

خوشبختانه خوردن هندوانه مزایای بیشتری از احساس خنکی و تازگی در طول تابستان دارد.

هندوانه منبع مناسب بسیاری از مواد مغذی است.

کالری کمی دارد و سرشار از آب است. در واقع آنتی اکسیدان موجود در آن که لیکوپن نام دارد از گوجه فرنگی نیز بیشتر است.
مزایای هندوانه برای سلامت

هندوانه زیرگروه خانواده کدوئیان است که شامل عسلک، خیار و طالبی می شود.

کدو تنبل و کدو مسما نیز از اعضای این خانواده به حساب می آیند.

در اصل باید گوشتی قرمز و دانه هایی مشکی داشته باشد اما انواعی نیز داریم که بدون دانه هستند و رنگشان زرد یا نارنجی است.

خلاصه ای از مزایای هندوانه برای سلامت:

    بار گلیسمی پایینی دارد.
    کالری آن کم است.
    مقدار زیادی از آن را آب تشکیل داده است.
    در بین سبزیجات و میوه ها بیشترین مقدار لیکوپن را دارد.
    منبع مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است.
    شاخص گلیسمی پایینی دارد.

 
1- بار گلیسمی پایینی دارد.

طعم بسیار شیرینی دارد اما جالب اینجاست که بار گلیسمی پایینی دارد و دلیلش نیز مقدار آب فراوان موجود در این میوه است.
2- کالری هندوانه کم است.

یک فنجان هندوانه حاوی کمتر از 50 کالری، 0 گرم چربی، 11 گرم کربوهیدرات، 9 گرم قند، حدود 1 گرم فیبر و یک گرم پروتئین است.

از آنجا که هندوانه کالری بسیار پایینی دارد، می توانید بدون اینکه مقدار کالری بالایی را جذب بدن کنید یک وعده ( یک لیوان ) از آن را به راحتی میل کنید.

هرچند دو فنجان هندوانه نیز همچنان کمتر از 100 کالری دارد.

خوردن هندوانه می تواند باعث شود احساس سیری کنید چون سرشار از آب است.

مقدار زیاد آب موجود در هندوانه باعث می شود حجم آن افزایش پیدا کند و معده سریعتر پر شود.

بنابراین خوردن این میوه به عنوان میان وعده می تواند مناسب باشد.
3- بیشتر هندوانه را آب تشکیل داده است.

نوشیدن آب به اندازه کافی در طول روز مزایای فراوانی دارد.

حدود 80 درصد مایعات مورد نیاز در بدن از آبی که در برنامه غذایی مان می نوشیم بدست می آید و 20 درصد آن از غذایی که می خوریم.

خوردن میوه ها و سبزیجات می تواند یکی از راه های دریافت مایعات در طول برنامه غذایی باشد.

میوه و سبزیجات اساسا آب هستند بنابراین می توانند علاوه بر آب به بدن آب رسانی کنند.

هندوانه نیز از این قاعده مستثنا نیست چون حدود 92 درصد آن را آب تشکیل می دهد.

شاید یکی از دلایل اینکه چنین میوه ای در تابستان اینقدر طرفدار دارد همین باشد.
4- هندوانه در بین سبزیجات و میوه ها بیشترین مقدار لیکوپن را دارد.

لیکوپن از اعضای خانواده کارتنوئیدها است.

کارتنوئیدها بخشی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که مانند آنتی اکسیدان عمل می کنند و می توانند سلول ها را از آسیب حفظ کنند.

لیکوپن را می توان در میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی، هندوانه و توت قرمز پیدا کرد.

تحقیقات نشان داده لیکوپن می تواند از برخی انواع سرطان پیشگیری کند .

همچنین لیکوپن می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

از این رو خوردن غذاهای سرشار از لیکوپن می تواند در برابر این بیماری ها و دیگر بیماری های مزمن محافظت تان کند.

گوجه فرنگی به داشتن لیکوپن بالا معروف است.

محققان در تحقیقات جدید به این نتیجه رسیدند که در بین میوه ها و سبزیجات هندوانه بیشترین مقدار لیکوپن را در خود دارد.

خوردن دو لیوان از آن می تواند 15 تا 20 میلی گرم لیکوپن به بدن برساند.
5-منبع مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است.

هندوانه به جز لیکوپن آنتی اکسیدان بتا کاروتن نیز مهیا می کند که ما با نام ویتامین A می شناسیم.

یک فنجان هندوانه می تواند 17 درصد نیاز روزانه به ویتامین A و 20 درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تامین کند.

همچنین مقداری از ویتامین های گروه B را دارد.

اطلاعات تغذیه ای :

منبع مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است. چه  چیزی در یک وعده هندوانه است:

    1 درصد نیاز روزانه بدن کلسیم
    2 درصد نیاز روزانه بدن آهن
    3 درصد نیاز روزانه بدن منیزیم
    4 درصد نیاز روزانه بدن پتاسیم
    تنها 2 میلی گرم سدیم

هندوانه نه تنها سرشار از آب است بلکه با داشتن الکترولیت های منیزیم، پتاسیم و تنها مقدار کمی سدیم به تنظیم تعادل مایعات بدن کمک می کند.
6- شاخص گلیسمی پایینی دارد

برخی ممکن است از ترس قند موجود در هندوانه از خوردنش پرهیز کنند.

همه میوه ها قند دارند اما در کنارش فیبر نیز هست که مانع آزاد شدن سریع قند در خون می شود.

هندوانه از نظر فنی غذایی است با شاخص گلیسمی بالا این یعنی سریعا مسیر گوارشی را ترک می کند و قند خون را بالا می برد.

با این حال، وقتی یک وعده آن را حساب می کنید قابلیت هندوانه برای بالا بردن قند خون کاهش می یابد.
 آیا خوردن هندوانه عوارض جانبی هم دارد؟

برای بسیاری از افراد سالم، غذایی بی خطر به حساب می آید.

این میوه را می توانید در کنار یک برنامه غذایی متعادل استفاده کنید.

اما در هنگام استفاده هندوانه مواردی را باید در نظر گرفت:

    اگر برنامه غذایی کم پتاسیم دنبال می کنید، قبل از اضافه کردن آن به برنامه غذایی خود حتما پزشک تحت نظر را در جریان قرار دهید.
    دریافت بیش از 30 میلی گرم لیکوپن در طول روز می تواند برای بعضی افراد مشکلات معده به همراه داشته باشد.
    با اینکه این میوه را یک غذا با شاخص گلیسمی پایین می دانند، اگر پزشکتان گفته برنامه غذایی کم کربوهیدراتی را دنبال کنید قبل از مصرف هندوانه حتما او را در جریان قرار دهید.
    با اینکه یک غذای سالم در نظر گرفته می شود اما می تواند منبع خطرناک بیماری های غذایی نیز باشد.

هندوانه، طالبی و عسلک می توانند منبع بیماری سالمونلا باشند که مریضتان می کند.

به خاطر داشته باشید قبل از برش دادن این میوه ها حتما آنها را خوب بشویید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.