فرشید سیاری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه پذیرش حضوری فرهنگیان در ستادهای اسکان نوروزی آغاز شده و تا 12 فروردین ادامه دارد، اظهار داشت: تا به امروز در رزرو اینترنتی 18 هزار و 474 اتاق رزرو شده است.
وی افزود: 81 هزار و 584 نفر اقدام به رزرو اینترنتی مراکز اسکان نوروزی کردهاند.
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: استانهای اصفهان، فارس، خراسان رضوی، هرمزگان و قم بیشترین مقصد سفرهای نوروزی فرهنگیان است. همچنین تعرفههای پذیرش در مراکز اسکان نوروزی نسبت به سال گذشته هیچ افزایش نداشته است.
سیاری ادامه داد: برای فرهنگیان شاغل و بازنشسته و خانواده درجه یک آنها برای یک تا 5 نفر بهازای هر شب کلاس ویژه هزینه 25 هزار تومان، کلاس گروه الف 22 هزار تومان، کلاس گروه ب 16 هزار تومان و کلاس گروه ج 12 هزار تومان هزینه دریافت میشود.
بهار، درس خداشناسى و معادشناسى و تحول و رشد و تکامل است، اگر انسانها از این طبیعت زیبا درس بیاموزند، در حقیقت اعتقاد به رستاخیز را آموخته اند، در این صورت باید سرآغاز چنان بعثتى را روز برتر نامید و آن را جشن گرفت.
خوشبختانه دردهای زانو در بسیاری موارد، جدی و بدقلق نیستند و فقط
با استراحت و انجام چند راهکار ساده مثل استفاده از کیسه یخ یا مصرف داروها
و مسکنهای ضدالتهابی رفع میشوند. با اینحال به گفته دکتر کیوان احدی،
فلوشیپ جراحی زانو با بهرهگیری از راهکارها و روشهایی میتوان درد و خطر
بروز آسیبدیدگی زانو را کاهش داد که از جمله این راهکارها میتوان به
تقویت عضلات اطراف زانو اشاره کرد که میتواند عملکرد زانو را بهبود ببخشد.
عضو هیات مدیره انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی در گفتوگو
با جامجم میافزاید: گاهی زانو مشکل مفصلی ندارد، ولی به دلیل ضعف عضلات
عملکرد خوبی را از خود نشان نمیدهد. البته در میان ورزشهای مختلفی که
برای تقویت عضلات اطراف مفصل زانو وجود دارد، ورزشهای عضلات چهارسر ران
مهمتر است. منظور از عضلات چهارسر ران، چهار عضله در جلوی ران است که
مسئولیت استحکام زانو را برعهده دارند. این عضلات نقش مهمی در راه رفتن و
حرکات گردشی ایفا میکنند.
مراقب آسیب ورزشی باشید
پیشگیری از تخریب مفصل زانو در سنین جوانی بسیار اهمیت دارد.
کمااینکه تخریب مفصل در جوانی ناشی از آسیبهای ورزشی یعنی پارگی رباط و
مینیسک زانوست .
دکتر احدی با بیان این مطلب میافزاید: چنین آسیبهایی اگر بموقع و بدرستی
تشخیص داده نشده و درمان نشوند میتوانند روند ابتلا به آرتروز و تخریب
زانو را در سنین بالاتر فراهم کنند. به همین دلیل به ورزشکاران توصیه
میشود که با رعایت نکاتی از جمله انجام ورزشهای کششی (حداقل 30 دقیقه)
پیش از آغاز ورزش سنگین جلوی آسیبهای غیرمعمول را بگیرند . همچنین کسانی
که از آمادگی جسمانی کافی برخوردار نیستند باید از درگیری و برخوردهای شدید
ورزشی اجتناب کنند .
این جراح زانو تاکید میکند: پیادهروی، دویدن و انواع ورزشهای هوازی در
تقویت عضلات و بهبود عملکرد زانو موثر است. البته باید توجه داشت که ورزش
به شکل صحیح انجام شود و خودش عامل بروز آسیب نباشد. فراموش نکنید که یکی
از بهترین روشها برای جلوگیری از آسیبهای زانو و محافظت از زانویی که پیش
از این آسیب دیده است (برای مثال پارگی مینیسک یا بیماری تخریبی مفصل)،
تقویت عضلات چهارسر ران است.
وزنتان را کم کنید تا زانو درد نگیرید
آمارها در ایران نشان میدهد که افزایش وزن و انجام ندادن
حرکات ورزشی مناسب، باعث میشود به مرور زمان فشار زیادی به زانو به ویژه
در زنان وارد شود و فرد مستعد، ابتلا به سائیدگی زانو شود. در واقع، افزایش
وزن، قرار گرفتن مکرر در وضعیتهای نامناسب مانند روی زمین نشستن و
استفاده از توالت ایرانی باعث فشار بیش از حد به زانو میشود.
به همین علت، دکتر احدی با بیان این که آمار ابتلا به آرتروز مفصل در زنان
بیشتر است بر ضرورت رعایت اصول صحیح استفاده از عضلات زانو و تقویت آن
بویژه در سنین بالاتر تاکید کرد و افزود: ثابت شده است که افزایش وزن تا
پنج برابر فشار وارده به مفصل زانو را زیاد میکند. بیشک چنین فشارهایی به
شروع آرتروز و آسیبهای غضروف مفصل زانو کمک میکند .
درمان انحراف زانو در نوجوانی
کسانی که انحراف زانو دارند و به دلیل مشکلات ساختاری، مبتلا
به دردهای زانو هستند باید بعد از سنین بلوغ برای اصلاح انحرافات زانوی خود
اقدام کنند .
این جراح زانو با بیان مطالب فوق تاکید میکند: فراموش نکنید که انحراف
دردناک به معنای شروع روند تخریبی آن است. البته در سنین نوزادی یعنی از
بدو تولد تا دو سالگی ممکن است پاهای کودک پرانتزی باشد که غیرطبیعی نیست.
از 2 سالگی تا 8 سالگی هم میتوان وجود کمی انحراف را در زانوها طبیعی
دانست، اما چنین مشکلی اگر تا سنین بلوغ تداوم یابد باید مورد درمان قرار
بگیرد تا در سنین بعدی منجر به بروز مشکلات بزرگتر نشود . وی یادآور
میشود: اگر اضافه وزن نداشته باشید، انحراف مفصل زانو را به موقع درمان
کنید و در صورت ابتلا به بیماریهای روماتیسمی و التهاب مفاصل به درمان
سریع و به موقع اقدام کنید، در این صورت مانع از آن خواهید شد که
زانوهایتان با روند تخریبی مواجه شود.
دکتر
شهرام بهاروند احمدی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: بیماران
روماتیسمی چون فشار کار سنگین باعث می شود درد و بیماریشان تشدید شود،
باید بیشتر مراقب باشند به ویژه مفاصلی که درد شدید دارند.
وی تصریح کرد: حتی کسانی که دیسک گردن و دیسک کمر دارند نباید در هنگام
خانه تکانی زیاد خم و راست شوند چون درد آنها بیشتر می شود و باعث شعله ور
شدن بیماری آنها خواهد شد.
این پزشک فوق تخصص گفت: بیمارانی که دارای بیماری پوکی استخوان هستند ممکن
است در حین خانه تکانی به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی، دچار شکستگی شوند و
در برخی موارد یک مورد شکستگی در بیماران مبتلا به پوکی استخوان، حتی تا
حد مرگ نیز برای این افراد خطر دارد.
وی به بیماران دارای آرتروز یا ساییدگی استخوان نیز توصیه هایی داشت و
خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اغلب افراد دارای 50 سال به بالا بیماری
آرتروز دارند، نباید روی مفاصلی که درد دارند، فشار بیاورند چون تشدید درد
آنها را در پی خواهد داشت.
بهاروند احمدی افزود: توصیه می شود تمام بیمارانی که از ناحیه مفاصل دارای
درد هستند و یا بیماری های روماتیسمی دارند، حتما فعالیت های فیزیکی خودشان
در راستای خانه تکانی را در فاصله زمانی انجام دهند و قبل از اینکه خسته
شوند کار را متوقف کنند.
وی کار فیزیکی زیاد، هیجان بالا و استفاده بیش از حد از مفاصل دردناک را از
دلایل افزایش درد بیماری عنوان کرد و اظهار داشت: بهتر است قبل از شروع
کار و زمانی که احساس می کنند در مفاصل شان درد دارند، یک مسکن ملایم مانند
استامینوفن استفاده کنند تا منجر به تشدید درد آنها نشود.
وی استفاده از پماد موضعی درد را از دیگر توصیه ها به بیماران دارای درد در
مفاصل به ویژه روماتیسمی ها عنوان کرد و گفت: نباید کاری کنند که درد آنها
بیشتر شود و گرنه کاهش درد در این نوع بیماران به سختی انجام می شود.
رسم دیرینهی ایرانیها در دید و بازدید تعطیلات نوروز همیشه زبانزد بوده است و مسلما هیچ دید و بازدیدی بدون پذیرایی نخواهد بود. خیلی از افراد سال جدید را با افزایش وزنی باورنکردنی آغاز میکنند. در ادامه این مطلب برای کنترل رژیم غذایی در ایام نوروز راهکارهایی ارائه میدهیم. با ما همراه باشید.
خوشاندامی و زیبایی دغدغه ذهنی خیلی از ما انسانها است. گاه با اینکه طی سال تمام تلاش خود را برای رسیدن به این هدف میکنید، با یک رژیم ناسالم در ایام تعطیل تمام این زحمات به باد میرود. هر چند چاقی مسالهای است که در هر سن و زمانی ما را تهدید میکند اما در تعطیلات به دلیل بیتحرکی
بیشتر در معرض چاقی هستیم.
باید بدانیم که منشا بسیاری از بیماریها چاقی و رژیم نامناسب است پس برای اینکه میزبان ما ناراحت نشود، خود را بیمار نکنیم. مجبور نیستیم هر آنچه که به ما به عنوان پذیرایی تعارف میشود، برداریم. گاهی این فرهنگ غلط ناراحت شدن میزبان و رودربایستی ما کار را به جایی میرساند که برخلاف خواستهمان کار نادرست را انجام دهیم. اگر میتوانید یک نه قاطع بگویید که بهتر اما اگر خیلی برایتان سخت است و خودتان هم این را نشانه بیادبی میدانید:
شاید این روند هنوز بین ما صحیح و مرسوم نباشد اما سعی کنید اگر شما میزبان هستید، غذایی کم کالری برای میهمانانتان تهیه کنید و به آنها بگویید که تناسب اندام و سلامتیشان برایتان اهمیت دارد. به جای سس در سالادهایتان از مخلوط ماست، آبلیمو و روغن زیتون استفاده کنید. جای قند، توت خشک، جای نوشابه، دوغ و قبل از وعده اصلی میوه تعارف کنید.
تغذیه در سفر موضوع مهمی است که در مطالب بعدی به آن خواهیم پرداخت.
به سلامتی خود بیش از هر چیز دیگری اهمیت دهید، در نظر داشته باشید که هدف اصلی در ایام نوروز کسب تجربه و سفر و بازدید از عزیزانمان است. مراقب باشیم که با اضافه وزن و پشیمانی بعد از آن، به خاطرهای بد مبدل نشود.
مدیر کل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو، در خصوص خرید آجیل عید، توصیه هایی به هموطنان داشت.
دکتر حسین رستگار، اظهارداشت: بهتر است آجیل را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند که متأسفانه در برخی فروشگاه ها آجیل های سنواتی که از سال های قبل در انبارهای خود نگهداری کرده اند را با زدن رنگ های غیر مجاز که مضر هستند به صورت شکل های درخشنده ارائه می کنند که مردم هنگام خرید باید دقت کافی را داشته باشند.
وی گفت: آجیل هایی که تاریخ گذشته و مانده باشند احتمال رشد قارچ و افزایش آفلاتوکسین دارند به ویژه اگر در مکان مرطوب نگهداری شوند یکی از سم های مضر یا همان آفلاتوکسین است افزایش و رشد پیدا کند که برای سلامتی بسیار مضر هستند که به کبد صدمه می زند.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو افزود: البته این تقلبات معدود است و از طرف برخی سودجویان انجام می شود که امیدواریم مصرف کنندگان هنگام خرید با دقت خود با این تقلبات برخورد کنند و اگر هم تخلفی را مشاهده می کنند حتما آن را به مسئولین مربوطه گزارش دهند.
آشپزی یک هنر است و استفاده از مواد غذایی ارزان و در دسترس برای تهیهی غذاهای لذیذ و مغذی، هوش و ذکاوت یک آشپز ماهر را به نمایش میگذارد. در این مقاله شما را با طرز تهیهی تنوع جالبی از غذاهای لذیذ همچون اسکرامبل، نودل تخممرغ، نیمرو، تخممرغ آبپز، تخممرغ عسلی و بسیاری دیگر آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
تخممرغ یکی از مواد اولیهی مصرفی است که سرشار از پروتئین، ویتامین و انواع مواد معدنی مورد نیاز بدن است. این مادهی غنی میتواند به عنوان گزینهای کاملا مناسب جهت وعدهی صبحانه یا هر وعدهی غذایی دیگر در نظر گرفته شود. جالب است بدانید که با تخممرغ میتوان تنوع بینظیری از غذاهای سریع و لذیذ را تهیه کرد که قطعا با یک بار امتحان کردن طعم آنها، از طرفداران همیشگی آنها خواهید شد. در این مقاله شما را با طرز تهیهی چندین غذا که مادهی اصلی آن را تخممرغ تشکیل میدهد، آشنا خواهیم کرد. تنوع جالبی از اسکرامبل تخممرغ، نیمرو، نودل تخممرغ، تخممرغهای آبپز، عسلی و ... که اشتهای هر غذادوستی را تحریک خواهد کرد.
کرهی ذوب شده، تخممرغ، پنیر پیتزا (نوع آن اختیاری است)، سبزیجات معطر، سس تند
ابتدا درون ظرفی گود (عمیق)، تخممرغها را شکسته و بوسیلهی چنگال یا مخلوطکن، آن را هم بزنید. این عمل را تا زمانی که به صورت مایعی با حبابهای ریز و درشت و شیری رنگ تبدیل شود، ادامه دهید.
کره را درون ماهیتابه ریخته و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید که ذوب شود. سپس تخممرغها را به آن اضافه کنید. یک دقیقه زمان نیاز است که مایع داخل ماهیتابه خود را بگیرد و در واقع پخته شود.
در این مرحله، سعی کنید بوسیلهی کاردک مخصوص آشپزخانه، مواد در حال طبخ را از کنارههای ماهیتابه به مرکز و بلعکس هدایت کنید و هم بزنید تا همگی به طور یکسان حرارت ببینند و با یکدیگر ترکیب شوند. این عمل را چندین مرتبه انجام دهید تا زمانیکه اسکرامبل ترکیب و شکلی مطابق خواسته و میل شما بگیرد.
برای داشتن اسکرامبلی با طعمی لذیذتر و عطری بهتر، میتوانید از مقداری پنیر پیتزا که نوع آن کاملا اختیاری و طبق ذائقهی شخصی شما است، مقداری از گیاهان معطر مانند پونه، نعناع، جعفری، رازیانه و ...، سس تند و بسیاری از مواد افزودنی و خوراکی محبوب خود، استفاده کنید. پس از آماده شدن اسکرامبل، آن را درون ظرف مناسب ریخته و روی آن را با مقداری از این مادههای افزودنی تزئین کنید. اکنون غذای محبوب و خوشعطر شما آمادهی سرو است.
یکی دیگر از مواد غذایی که امروزه میتوان آن را در هر سوپرمارکت یا فروشگاه مواد غذایی یافت، انواع نودلهای آماده است. ترکیب این مادهی خوراکی با تخممرغ، طعمی بسیار لذیذ، شگفتانگیز و دوستداشتنی را به ارمغان خواهد آورد و یک وعدهی کامل غذایی است.
۱ و ۱/۲ پیمانه نودل، ۱ قاشق غذاخوری شکر، ۱/۲ قاشق چایخوری پودر دارچین، ۸ عدد تخممرغ بزرگ، ۱/۲ پیمانه شیر، نمک به مقدار لازم، ۱/۴ پیمانه کشمش، کرهی نرم شده به مقدار لازم
نودل را درون ظرفی از آب جوش ریخته و مطابق دستورالعملی که در پشت جعبهی آنها نوشته شده است، بپزید. سپس آن را درون آبکش یا سبد ریخته و بدون اینکه آبی روی آن بریزید، اجازه دهید که آب اضافی از صافی خارج شود. سعی کنید که نودل را به قطعات کوچک تبدیل کنید (قبل از پخت، آنها را خرد کنید).
در این قسمت، شکر و دارچین را درون کاسهای کوچک ریخته و برای استفاده در بخشهای بعدی، کنار بگذارید.
شیر، نمک و تخممرغها را درون ظرفی بزرگ ریخته و با کمک یک چنگال آنها را هم بزنید. این عمل را تا بدست آمدن مخلوطی یکدست و مطلوب ادامه دهید.
کرهی نرم شده را درون قابلمهی بزرگی از جنس نسوز یا تفلون ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملا ذوب شود. سپس نودلهایی که از قبل آماده کردهاید را به همراه کشمشها درون تفلون ریخته و به مدت زمان یک دقیقه روی حرارت قرار دهید تا ضمن مخلوط شدن، کمی طبخ شود.
اکنون زمان اضافه کردن تخممرغها به مواد داخل قابلامه است. آنها را با یکدیگر مخلوط کرده و به مدت زمان دو تا سه دقیقه به هم زدن ادامه دهید.
در این قسمت که از پخت کامل مواد اطمینان پیدا کردید، میتوانید پودر دارچین و شکر را روی مواد ریخته و آنها را تا زمانیکه هنوز گرم هستند، درون ظرف دلخواه ریخته و سرو کنید.
نصف پیمانه بلغور درشت (سفید یا زرد)، ۲۵۰ گرم سوسیس گوشت ( این مقدار تقریبا برابر با ۷ تا ۸ سوسیس بزرگ است)، ۳/۴ فنجان پنیر چدار درشت رنده شده، ۴ عدد تخم مرغ بزرگ، نمک و فلفل به مقدار لازم
ابتدا درون یک ماهیتابهی سایز متوسط، حدود ۲ و نیم پیمانه آب ریخته و اجازه دهید با حرارت زیاد، به جوش آید. سپس نمک را به آن اضافه کرده و دما را کم کنید.
در این مرحله زمان اضافه کردن بلغورها به آب و نمک در حال جوش است. آنها را به آرامی درون ماهیتابه ریخته و درب آن را باز بگذارید تا بتوان محتویات داخل آن و پروسهی طبخ را به دقت مشاهده کرد.
تا زمانیکه بلغورها نرم و سبک شود، مرتب مخلوط داخل ماهیتابه را هم بزنید. تقریبا حدود ۲۰ دقیقه زمان لازم است تا مواد ترکیبی به مایعی غلیظ تبدیل شود یا به اصطلاح قوام آید.
در مدت زمانی که بلغورها به طبخ نیاز دارد، میتوان مراحل آمادهسازی سوسیسها را انجام داد. با چاقوی بسیار تیز انتهای پوشش سوسیسها را پاره کرده و آنها را پس از خرد کردن به قطعات درشت، درون ظرفی با سایز متوسط ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گریل شود. برای گریل شدن سوسیسها ۵ دقیقه زمان لازم است. سپس آنها را بوسیلهی کفگیر مشبک (سوراخدار) از درون ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید. سعی کنید روغن باقیمانده از سرخ شدن سوسیسها را برای مراحل بعدی و استفادهی مجدد، درون ظرفی دیگر جمعآوری کنید.
پس از گریل کردن سوسیسها دوباره به سراغ مایع حاوی بلغورها که به صورت خمیری غلیظ و نرم تبدیل شده است، بروید و آنها را از روی حرارت بردارید و پنیرها و سوسیس گریل شده را به آن اضافه کنید.
در این مرحله روغن باقیمانده از سرخ شدن سوسیسها را درون ماهیتابهای کوچک ریخته و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید. تخممرغها را به آرامی و بادقت به گونهای که هیچ تکه از پوست آنها درون ظرف نریزد، داخل ماهیتابه بشکنید. بدون هم زدن تخممرغها و مخلوط کردن زردهها و سفیدهها، اجازه دهید چند لحظهای با حرارت روغن، سفیدهها خود را بگیرند. در این حالت با وجود بسته شدن سفیدهها، زردهها همچنان شل و نپخته هستند. زمانیکه که به این مرحله رسیدید، سعی کنید به سرعت و با دقت، مواد را بوسیلهی کاردک مخصوص آشپزی با یکدیگر مخلوط کنید تا به صورت اسکرامبل لذیذ و خوشرنگ تبدیل شود.
اکنون زمان ترکیب اسکرامبل و سوسیسها و خمیر بلغور است. آنها را با هم مخلوط کرده و درون ظرفی مناسب سرو کنید. میتوانید با اضافه کردن مقداری پونهی معطر، طعم و عطری بینظیر را به غذای لذیذ و مطبوع خود، ببخشید.
۴ عدد تخممرغ، ۱/۴ قاشق چایخوری نمک، ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل، سس مایونز به میزان دلخواه، ۱/۴ پیمانه ساقهی کرفس خرد شده (در صورت تمایل)، ۱ عدد پیاز خرد شده (در صورت تمایل)، پودر خردل به میزان دلخواه (در صورت تمایل)
در مرحلهی نخست، تخممرغها را درون ظرفی از آب جوش ریخته و اجازه دهید با حرارت آب و دمای شعلههای گاز، طبخ شوند. سپس پوست آنها را کنده و جدا کنید.
در این قسمت، سعی کنید بوسیلهی چنگال، تخممرغهای آبپز را له کرده و به صورت خمیری نرم تبدیل کنید. سپس نمک، فلفل، سس مایونز و خردل را به آنها اضافه کرده و باز هم با یکدیگر مخلوط کنید.
اگر تمایل داشتید میتوانید از پیاز و کرفسهای خرد شده نیز برای بخشیدن طعم و عطری بهتر و مطبوعتر استفاده کنید. توجه داشته باشید که اضافه کردن این مواد،کاملا اختیاری بوده و میتوان آنها را از مواد اولیه، حذف کرد.
پس از ترکیب کردن تمامی مواد با یکدیگر، آنها را به آرامی و با دقت روی نان تست قرار دهید. میتوانید از برشهای کوچک خیار و مقداری سس مایونز، لابهلای سالادهای تخممرغ و نانتست استفاده کنید. سعی کنید این کار را به دقت و با حوصلهی بسیار انجام دهید. البته در صورت تمایل میتوانید به جای نان تست، از لایهای از سبزیجات و گیاهان سبز خوراکی برای قرار دادن سالاد تخممرغتان استفاده کنید. در هر دو صورت (استفاده از نان تست یا سبزیجات) طعمی بسیار لذیذ و دوستداشتنی را تجربه خواهید کرد.
۴ عدد تخممرغ، ۱ عدد فلفل دلمهای رنگی (ریز خرد شده)، ۱۰ عدد قارچ کوچک (خرد شده)، ۲ عدد گوجهفرنگی (ریز خرد شده)، ۱ عدد پیاز خرد شده، ۱/۴ قاشق چایخوری نمک، ۱/۴ قاشق چایخوری زردچوبه، ۲ حبه سیر (رنده شده و کاملا اختیاری)، روغن زیتون به میزان لازم، ۱/۲ فنجان پنیر موزارلا یا پارمزان (رنده شده)، فلفل به میزان لازم
ابتدا مقداری از روغن زیتون را درون ماهیتابهای با سایز متوسط ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را درون روغن ریخته و اجازه دهید سبک شده و به رنگ طلایی روشن تبدیل شود.
پس از طلایی شدن پیاز، نوبت اضافه کردن سیر و زردچوبه به آن است. سپس به مدت ۱ الی ۲ دقیقه مواد درون ماهیتابه را با قاشق هم زده تا بوی خامی زردچوبه از بین برود. اکنون نوبت اضافه کردن فلفل دلمهای به مواد داخل ماهیتابه است. ۵ دقیقه زمان نیاز است تا فلفلها همراه با بقیهی مواد با حرارت ملایم طبخ شود.
در ظرفی جداگانه، مقدار کمی از روغن زیتون را اسپری کرده و حرارت را زیاد کنید. قارچها را درون آن ریخته و سعی کنید مرتب هم بزنید. هنگام طبخ قارچ، آب درون بافتهای آن خارج شده و باعث آب انداختن به غذا میشود. به همین دلیل، آنها را جداگانه سرخ کنید. پس از چند دقیقه، قارچها نیز سرخ شده و حجم آن کاهش مییابد.
قارچهای سرخشده را به مواد دیگر اضافه کرده و به آرامی مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. نمک، فلفل و گوجهها را نیز به آنها اضافه کنید و باز هم به مخلوط کردن و همزدن آنها ادامه دهید.
اکنون زمان اضافه کردن تخممرغها به سایر مواد درون ماهیتابه است. اما باید توجه داشته باشید که قبل از ترکیب کردن تخممرغها، آنها را درون ظرفی دیگر شکسته و مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست بدست آید. سپس به بقیهی مواد اضافه کنید.
اجازه دهید تخممرغها خود را گرفته و بعد از آن، با همزنی مخصوص، به مخلوط کردن تمامی مواد درون ماهیتابه بپردازید. پس از پخت کامل مواد، آن را درون ظرفی مناسب ریخته و بلافاصله پنیرهای رنده شده را روی مواد بریزید. غذا آمادهی سرو است.
چه بخاطر دیدن قله
اورست باشد یا رفتن به معابد مختلف بودایی ها ، نپال همیشه برای بسیاری از
علاقه مندان به سفر مقصد مهمی بوده است. این کشور که در امتداد کوههای
هیمالایا بین چین و هند در جنوب آسیا واقع شده است. نپال طبیعت متفاوتی
دارد شما می توانید قله های پوشیده از برف را در نقطه ای از این کشور
ببینید در حالیکه در قسمتی دیگر جنگل های گرمسیری و معتدل وجود دارد. این
کشور تعداد زیادی معبد دارد که بسیاری از آنها قدمت چند صد ساله دارند
همچنین در قسمت هایی از این کشور نیز جشن های رنگارنگ گوناگونی برگزار می
شود.
چه علاقه مند به کوهنوردی و کارهای هیجان انگیز اینچنینی باشید چه بخواهید
بناهای تاریخی و معابد مختلفی را ببینید ، نپال سفری خواهد شد که شما
فراموش نمی کنید. در این مطلب بهترین جاهایی که می توانید در این کشور
ببینید را به شما معرفی می کنیم.
لومبینی یکی از اماکن دیدنی در منطقه Rupandehi می باشد که مخصوص زائران بودایی است ، باستان شناسان قدمت این منطقه را سال 550 قبل از میلاد تخمین زده اند. لومبینی یکی از جاذبه هاییست که محققان و دانشمندان زیادی از آن بازدید می کنند. این منطقه همچنین برای بازدیدکنندگانی که به تاریخ و سازه های زیبای تاریخی علاقه مند هستند نیز دیدنی می باشد. لومبینی در مرکز یک پارک کوچک قرار گرفته است و اطراف آن نیز معابد مختلفی وجود دارد که بازدیدکنندگان می توانند از آنها دیدن کنند. این منطقه در سال 1997 در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شد.
جاناکپور یکی از شهرهای بزرگ در عین حال تاریخی و مذهبی نپال است. در این شهر معبد معروفی وجود دارد که بزرگترین معبد در کشور نپال است. این معبد که معبد جاناکی ماندیر نام دارد ساختاری سه طبقه همراه با 60 اتاق دارد و مربوط به قرن 19 است. هندوهای سراسر جهان سالانه برای جشن گرفتن سالگرد ازدواجشان به این معبد می آیند.
ناگارکوت دهکده ای است در نپال که در ارتفاع 2195 متری واقع شده است ، مکانی زیبا و مشهور برای تماشای غروب آفتاب و چشم اندازی پانورامیک از هیمالایا و کوه اورست. این دهکده جمعیتی حدود 4500 نفر دارد و بخاطر ارتفاع و چشم اندازی فوق العاده ای که دارد گردشگرانی که به کوهنوردی و طبیعت علاقه مند هستند به این منطقه می آیند. در این دهکده یک برج بلند نیز وجود دارد که بهترین جا برای تماشای غروب آفتاب بر فراز کوههای هیمالایا است.
خومبو که به منطقه اورست هم مشهور است در شمال شرقی نپال در امتداد کوههای اورست قرار دارد. سالانه افراد زیادی برای بالا رفتن از کوههای اورست به این منطقه می آیند. ارتفاع این منطقه از 3300 متر آغاز می شود و با بالا رفتن از قله اورست به بالاترین ارتفاع یعنی 8848 متری می رسد که بلندترین نقطه روی کره زمین است. منطقه خومبو دارای یک پارک ملی به نام ساگارماتا است که خود یکی از دیدنی های این منطقه به شمار می آید.
یکی از بهترین مقاصد برای مشاهده حیات وحش در آسیا پارک ملی چیتوان است که در جنوب مرکزی نپال قرار گرفته است. این پارک پناهگاهی است برای گونه های نایابی از حیوانات خطرناک همانند ببر بنگال یا کرگدن تک شاخ. در این پارک می توانید بسیاری از حیوانات بزرگ را نظیر فیل ، پلنگ و یا حتی خرس قطبی را از نزدیک ببینید. در این پارک تورهای گردشی مختلفی نیز برگزار می شود ، می توانید همراه با یک تور جیپ به داخل جنگل بروید و جنگل نوردی کنید یا برای تفریح سوار بر فیل ها شوید یا در رودخانه به قایقرانی بپردازید.
پوخارا دومین شهر بزرگ در نپال است. این شهر دارای دریاچه های آرام در کنار کوههای بلند می باشد که افراد متعددی را از سراسر جهان به سوی خود می کشاند. چه افرادی که علاقه مند به کوهنوردی هستند چه آنهایی که به تفریحاتی نظیر قایقرانی علاقه مند هستند هر دو می توانند از این شهر زیبا لذت ببرند. پوخارا سه دریاچه دارد که بزرگترین آن Phewa نام دارد و اطراف آن هتل های لوکس ، رستوران های متعدد و فروشگاههای زیادی وجود دارد. این شهر یکی از گرانترین شهرهای نپال است.
پاتان دومین شهر بزرگ در نپال بعد از شهرهای کاتماندو و پوکارا است. این شهر بیشتر بخاطر داشتن میراث فرهنگی غنی مشهور است که بسیاری از آنها آثار هنری و صنایع دستی می باشد. قدمت این شهر به قرن هفدهم باز می گردد و دارای کاخ ها و معابد قدیمی و زیبایی می باشد که از جاذبه های اصلی این شهر به شمار می روند هر چند قسمت زیادی از این شهر در زلزله ای که در مارچ 2015 رخ داد صدمه شدیدی دیده است. این شهر همچنان یکی از بهترین جاها در نپال برای خرید پارچه های ابریشمی دستباف می باشد.
باختاپور یکی از سه شهر تاریخی و قدیمی در دره کاتماندو می باشد که تا نیمه دوم قرن 15 ، پایتخت نپال بود. این شهر که از قدیمی ترین شهرهای نپال است دارای اماکن تاریخی و کاخ های قدیمی زیادی می باشد.باختاپور هم از شهرهاییست که در زلزله مارچ 2015 صدمه زیادی خورد و از 116 آثار قدیمی که در این شهر بود 67 تای آنها به طور کامل نابود شدند و 49 تای آنها صدمات جزئی دیدند که برخی از آنها در حال بازسازی هستند.
مدار آناپرنا در شمال غربی نپال قرار دارد که این امکان را به کوهنوردان می دهد تا سفری کلاسیک و آهسته به کوههای دیدنی هیمالیا داشته باشند چرا که باید از میان دره ها ، صحرا ، فضای سرسبز نیمه معتدل و زمین های زراعی و حتی دهکده های مذهبی و معابد دیدنی بگذرند. این سفر که از شرق پوخارا آغاز می شود سه هفته به همین منوال طول می کشد. مسیر سریع تری نیز برای رسیدن به کوههای هیمالیا از این منطقه وجود دارد ولی جذابیت و زیبایی آن بسیار کم است از این مسیر می توان بین 8 تا 12 روز به کوههای هیمالیا رسید اما مسیر طولانی تر و زیباتر معمولا بین علاقه مندان این نوع سفر مشهورتر است.
کاتماندو پایتخت و بزرگترین شهر نپال است که پایتخت فرهنگی آن نیز به شمار می رود. تقریبا تمامی پروازهایی که به سمت نپال حرکت می کنند در فرودگاه این شهر می نشینند. این شهر حدودا جمعیتی یک میلیون نفری دارد. این شهر نیز در دره کاتماندو واقع شده است و اطراف آن را تپه ها و کوههای بلندی احاطه کرده اند. کاتماندو زمانی مرکز گردشگری در نپال بود چرا که این شهر تاریخی غنی و حدودا 2000 ساله دارد. همچنین جشن ها و فستیوال های متعددی نیز در این شهر برگزار می شود که بسیاری از گردشگران به این جشن های رنگارنگ علاقه مند هستند. این شهر همچنین دارای موزه ها و گالری های متعددی نیز می باشد.هرچند هنوز برخی از قسمت های شهر که در زلزله صدمه دیدند در حال بازسازی هستند اما این شهر همچنان جذابیت هایی برای گشت و گذار دارد.
مطالعه محققان آمریکایی نشان می دهد مصرف نوشابه های انرژی زا در حجم بالا برای سلامت قلب مضر است.
ساچین شاه، محقق اصلی این مطالعه، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان
می دهد مصرف نوشابه های انرژی زا در حجم بالا موجب افزایش ریسک ضربان
غیرعادی قلب می شود و مصرف کنندگان این نوع نوشیدنی ها باید با احتیاط آنها
را مصرف کنند.»
در این مطالعه ۲۷ شرکت کننده سالم در رده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال حضور داشتند.
این شرکت کنندگان یا دو قوطی نوشیدنی انرژی زا یا دو قوطی نوشیدنی دارونما
را یک بار در روز به مدت سه هفته خوردند.
تا پایان هفته سوم، نه شرکت کنندگان و نه محققان نمی دانستند چه کسانی کدام نوشیدنی را خورده اند.
محققان ضربان قلب و فشار خون افراد را قبل از مصرف نوشیدنی و چهار بار در طول شش ساعت بعد از مصرف اندازه گیری کردند.
شرکت کنندگانی که نوشابه انرژی زا مصرف کرده بودند، شاهد افزایش قابل توجه
نشانگر ریسک ضربان قلب غیرعادی موسوم به فاصله QTc بودند. این شرکت کنندگان
همچنین افزایش نسبی فشار خون را نیز تجربه کردند.
این تاثیرات به مدت ۲ ساعت بعد از مصرف نوشابه های انرژی زا دوام داشت. در
مقابل هیچ تغییری در فاصله QTc و فشار خون شرکت کنندگانی که نوشابه دارونما
مصرف کرده بودند مشاهده نشد.
زمانی که شما یک مشکل پزشکی دارید هیچ چیز جایگزین مراقبت های حرفه ای پزشکی نمی شود، اما برای برخی از مشکلات ساده درمان هایی در خانه شما یافت می شوند که می توانید از آن ها استفاده کنید. در اینجا نکاتی را می آوریم که شما می توانید برخی از مشکلات خود را بدون بیرون رفتن از آشپزخانه خود حل کنید.
سرکه: در برخی موارد، سرکه می تواند از تاول ناشی از سوختگی ساده جلوگیری کند. با این حال، اگر سوختگی عمیق و شدید است، حتما به پزشک مراجعه کنید.
چای کیسه ای: تانن و کافئین موجود در چای می تواند به کاهش ورم و التهاب کمک کند. اگر شما از خواب با چشمان پف کرده بیدار می شوید، خیساندن چای، به چشم شما کمک می کند. چای کیسه ای همچنین لخته شدن خون جلوگیری می کند. در تابستان چای کیسه ای می تواند به آفتاب سوختگی کمک کند.
روغن زیتون: تسکین دهنده ترک پوست است. برای مرطوب شدن موهای خود قبل از خواب مقداری روغن زیتون به آن ها بمالید. شما همچنین می توانید از آن برای راحت پوشیدن کفش ها نیز استفاده کنید.
آووکادو: حاوی ویتامین Cو E، به علاوه کاروتنوئید (نوعی آنتی اکسیدان) است. مرطوب کننده پوست است و خشکی و درد را از بین می برد. می توانید آن را خمیر کنید و به عنوان ماسک صورت برای ۳۰ دقیقه استفاده کنید.
چای زنجبیل، رازیانه و یا نعناع: سبزیجات کلم مانند گل کلم، کلم بروکلی، جوانه بروکسل ممکن است با اکثر قسمت بدن شما مهربان باشند، اما ممکن است باعث مشکل در دستگاه گوارش شما شوند. برای مبارزه با این عوارض ناخواسته، چای زنجبیل، رازیانه و یا نعناع بسیار به دستگاه گوارش شما کمک می کند.
پاپایا: اگر چای به ناراحتی معده شما کمک نمی کند پاپایا را برای دسر بخورید. پاپایا به از بین بردن نفخ، گازهای معده و ناآرامی های دستگاه گوارش و هضم غذا کمک می کندهمچنین می تواند از یبوست جلوگیری کند.
اسطو خودوس: اسطوخودوس به کاهش اضطراب کمک می کند. عطر و بوی آن درد عضلانی و تنش را کم می کند.آب اسطوخودوس قبل از خواب می تواند به آرامش شما کمک کند.
گیلاس ترش: خواص ضد التهابی و ضد اکسیداتیو گیلاس ترش می تواندبرای کمک به از بین بردن درد نقرس معجزه کند. مطالعات نشان می دهد که گیلاس ترش برای تسکین درد و درد ناشی از تمرین های شدید یا عضلات کشیده شده کمک کند.
جو دو سر: این ماده ی پر از فیبر مناسب صبحانه نه تنها به سلامت قلب، بلکه برای آرام، پاک، و جلوگیری از پوسته پوسته شدن پوست و تخلیه آکنه مناسب است.جو آماده برای آفات پوست در تابستان – آفتاب سوختگی، نیش پشه و اگزما مفید است.
سیر: یک ضد میکروب طبیعی است ، می تواند به شما از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کند و یا حداقل علائم آن را کاهش دهد. آلیسین جزء کلیدی سیر است، که باکتری ها و ویروس ها را می کشد. سعی کنید سیر را خام بخورید، که یک جنگنده قوی در برابر عفونت ها است.